yur43 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 Багато функцій прийшло з епохи кислотних батарей, там все було по напрузі, починаєм заряд на 50в заряжаєм до 54. З приходом БМС і актуальнішого soc все можна спростити. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 Привіт. Знаю що тут є інсталятори такої бмс, тому спитаю - що то за роз'єм по стрілочці ? Щось в інструкціяз не знахожу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 Вихід на нагрівач для комірок. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 12 хвилин тому, Leader9 сказав: Вихід на нагрівач для комірок. може ще й якісь пояснення по підключенню/налаштуванню десь є ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 (змінено) Якщо коротко (наскільки памятаю) один кінець нагрівача на батарею +, інший на зелений жгут , до 3А навантаження. Через допоміжне реле можна більше навантаження... energiepanda.com/how-to-diy-heating-pad-for-battery/ Змінено 24 жовтня 2024 користувачем Leader9 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 16 годин тому, DraVVa сказав: може ще й якісь пояснення по підключенню/налаштуванню десь є ? Бентежить тільки одна напис в інструкції до БМС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 Так а бентежить що? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dnk_sergey Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 m.facebook.com/groups/1088329446254649/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 5 годин тому, Leader9 сказав: Так а бентежить що? То, що в процесі роботи він не підігріває. 'Вимкніть зарядку, увімкніть підігрів'. Це гугл переклад, скоріше за все там написано: вимикаєтся заряд- включається підігрів, вимикається підігрів- включається заряд. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dnk_sergey Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 1 час назад, JoraBC сказал: То, що в процесі роботи він не підігріває. 'Вимкніть зарядку, увімкніть підігрів'. Це гугл переклад, скоріше за все там написано: вимикаєтся заряд- включається підігрів, вимикається підігрів- включається заряд. Можливо - так і треба, бо в процесі заряду - він і так трохи гріється, тому, коли немає заряду - треба гріти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 30 минут назад, dnk_sergey сказал: Можливо - так і треба, бо в процесі заряду - він і так трохи гріється, тому, коли немає заряду - треба гріти Я грею через сторонний термостат поддерживаю в ящике от 18 до 22 акб в холодном сарае стоит 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 2 години тому, mib сказав: Я грею через сторонний термостат поддерживаю в ящике от 18 до 22 акб в холодном сарае стоит Яке споживання виходить для підтримки такої температури, і яка потужність грілок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 20 минут назад, Dmode сказал: Яке споживання виходить для підтримки такої температури, і яка потужність грілок? Судя по прошлому году в холодные месяцы было до 15 кВт*ч за месяц Моментальное на две грелки сейчас 37 ватт По температуре выглядит сейчас примерно так Использую коврики теплик, их прямое назначение пенсионерам ноги греть Вот такие teplyk.com/ru/product/kulumok50x20-standart-ru/ Их два по бокам, мой датчик термостата лежит вверху на батарее, коврики +- 10 см от акб 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Павел Белоусов Опубліковано: 28 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2024 (змінено) В 23.10.2024 в 16:52, yur43 сказал: я на компі теж не знайшов, а на мобільному в розділі батарея параметри вводяться, і 100 і 101, але поведінка заряду не змінилася. Може ще не доробили це. перший пік - штатна JK, там де поличка - то вже з приблудою Скоріш за все щось змінили, в мене інвертор почав показувати 99% заряду при тому, що бмс відпраляє 100%, відповідно й заряд йде до кінця. Сьогодні перевірю ще раз, можливо буде все ок Змінено 28 жовтня 2024 користувачем Павел Белоусов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 28 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2024 6 хвилин тому, Павел Белоусов сказав: Скоріш за все щось змінили, в мене інвертор почав показувати 99% заряду при тому, що бмс відпраляє 100%, відповідно й заряд йде до кінця. Сьогодні перевірю ще раз, можливо буде все ок перевірте саме криву напруги заряду, вона повинна мати поличку на 55,2в чи скільки там налаштовано Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
JoraBC Опубліковано: 28 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2024 25.10.2024 в 23:25, mib сказав: Я грею через сторонний термостат поддерживаю в ящике от 18 до 22 акб в холодном сарае стоит Я можна поподробней, який термостат, яка схема, як розташували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 28 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2024 3 минуты назад, JoraBC сказал: Я можна поподробней, який термостат, яка схема, як розташували? В качестве термостата sonoff th16 он управляет розеткой вкл/выкл в эту розетку включено два коврика Расположены с двух боков на расстоянии 10 см коврик может нагреваться до 40 градусов соответственно в плотную решил его не ставить Ну и все это в ящике из пенопласта 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 (змінено) 28.10.2024 в 14:39, JoraBC сказав: Я можна поподробней, який термостат, яка схема, як розташували? це один з моїх килимків Прихований текст Змінено 4 листопада 2024 користувачем DraVVa 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алекс Н. Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 (змінено) Добрий день шановне панство. Придбав собі даний інвертор з АКБ DYNESS B4850, поки що встановов в квартирі як ДБЖ. В майбутньому планую встановити його на дачі, додавши ще щонайменше один АКБ та сонячні панелі. Коли читав дану тему, був у захваті від користувачів, які інтегрували інвертор в систему HomeAssistent. Однак, для мене це не варіант, оскільки я на дачі буваю не кожого дня, і якщо щось буде с сервером, то тесть та теща якщо щось не зможуть перезапустити чи завантажити сервер. Тому планую групи споживачів підключати/відключати звичайними контаторами. І зв"язк з цим виникло питання щодо "сухих контактів". Їх у інверторі 2 пари "Dry port" та "Gen" (див.скрін з інструкції). Щодо "Gen" зрозуміло, що вони керуються по напрузі/SOC початку/кінцю заряду від генератора. Але я не зрозумів, по якій "команді" керуються контакти "Dry port". Підскажіть, хто знає? І друге питання як раз щодо генератора: хтось підключав до даного інвертора звичайний (не інверторний) генератор? І хтось використуває жаний інвертор у зв"язці з сімісторно релейним стабілізатором "Алекс гібрід". Чи "дружать" вони. Заздалегідь вдячний. Спойлер Змінено 4 листопада 2024 користувачем Алекс Н. Убрав зображення під спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 4 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 4 хвилини тому, Алекс Н. сказав: Придбав собі даний інвертор з АКБ DYNESS B4850 саме перше, чим би я переймався, це нормальний акумулятор. Оте що назвали треба мінімум 4-5шт. Одне воно безкорисне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алекс Н. Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 (змінено) 9 минут назад, yur43 сказал: саме перше, чим би я переймався, це нормальний акумулятор. Оте що назвали треба мінімум 4-5шт. Одне воно безкорисне. Я думав над таким варіантом. Трошки порахував: споживання влітку +- 300 кВт в місяць, цілодобово інверторний холодильник Самсунг, днем переважно бойлер та насос водпровіду, ввечорі ТВ (також сучасний). Так що майже все споживання вдень. Вважаю що буде достатньо не більше 3 АКБ, більше - зайви витрати, недоречні при наявній кількості споживачів. Змінено 4 листопада 2024 користувачем Алекс Н. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 4 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 15 хвилин тому, Алекс Н. сказав: Я думав над таким варіантом. ця батарейка має ліміт 25А, це приблизно 1кВт потужності. Для 5кВт інвертора треба батарею з струмом 110-120А, це 4-5 штук отого. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алекс Н. Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 (змінено) 23 минуты назад, yur43 сказал: ця батарейка має ліміт 25А, це приблизно 1кВт потужності. Для 5кВт інвертора треба батарею з струмом 110-120А, це 4-5 штук отого. Дякую, знаю. На дачу по розрахункам би вистачило і інвертора на 3 кВт, в першу чергу задача - ДБЖ на випадки відключення світла (на дачі вони години по 3 пару раз на тиждень). І на випадок більш тривалих відключень, була необхідна робота с генератором. І бажано, щоб користувачі при запуску генератора не робили зайвих рухів, оскільки вони літні люди. По інформації з інтернету, більш менш стабільно працюють с ним Дея та Люкспавер, які ще на додаток майють окремі входи. Тому і обрали дану модель. Систему будемо поступово збирати, поставимо панельки. А там, оскільки апетит приходить під час їжі, може і АКБ доставимо як по Вашим рекомендаціям. Повторюся, що на даний час система працює як ДБЖ вдома, погоджусь, що 1 АКБ замало, планую ближче до нового року взяти ще одну і дай боже до весни ще одну. А весною - влітку буду думати про панелі Змінено 4 листопада 2024 користувачем Алекс Н. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Алекс Н. Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 (змінено) 21 минуту назад, yur43 сказал: ця батарейка має ліміт 25А, це приблизно 1кВт потужності. Для 5кВт інвертора треба батарею з струмом 110-120А, це 4-5 штук отого. Для тих, кому цікаво уточню, по паспорту до АКБ 1 модуль - 1.2 кВт вихідної потужності. Скрін потужності системи в залежності від кількості модулів під спойлером. Спойлер Змінено 4 листопада 2024 користувачем Алекс Н. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 19 часов назад, Алекс Н. сказал: Дякую, знаю. На дачу по розрахункам би вистачило і інвертора на 3 кВт, в першу чергу задача - ДБЖ на випадки відключення світла (на дачі вони години по 3 пару раз на тиждень). І на випадок більш тривалих відключень, була необхідна робота с генератором. І бажано, щоб користувачі при запуску генератора не робили зайвих рухів, оскільки вони літні люди. По інформації з інтернету, більш менш стабільно працюють с ним Дея та Люкспавер, які ще на додаток майють окремі входи. Тому і обрали дану модель. Систему будемо поступово збирати, поставимо панельки. А там, оскільки апетит приходить під час їжі, може і АКБ доставимо як по Вашим рекомендаціям. Повторюся, що на даний час система працює як ДБЖ вдома, погоджусь, що 1 АКБ замало, планую ближче до нового року взяти ще одну і дай боже до весни ще одну. А весною - влітку буду думати про панелі На мою думку, для літніх людей чим простіше тим краже й зрозуміліше. Якщо вже й збираєте таку систему - орієнтуйтесь як на основну. Генератор теж може видавати сюрпризи, він вже на випадок тривалого і крайнього використання. А стосовно HA - віддалений доступ і керування реально налаштувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз