GoldenAndy Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 Під'єднав до Люксу другу батарейку, тепер у мене 2 дайнеси DL5.0. Ще раз всім дякую за поради по процесу підключення. Майстер-батарейка сама побачила другу через дата-кабель, сама з нею домовилася і включила, інвертор бачить 200 Аг. Тепер ще одне маленьке питання. Чи не варто в настройках обмежити ступінь заряджання батарей на рівні 90% ? Для літієвих систем це має подовжити життя батарей, начебто. І якщо обмежити заряд на рівні 90%, то БМС в батарейках буде балансувати комірки? Чи йому тре влити до 100% для виконання балансування? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dnk_sergey Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 (змінено) В 24.12.2024 в 10:04, Mykola2024 сказал: Доречі мене тут обпльовували коли я ще не зібрав батарею що я незнаю яка її ціна буде, так от з усима запчастями приблизно до 35к зібрав 16S EVE105ah + jk pb2a16s20p+дисплей, хто торгує акб скажіть в скіки обійшовся б мені заводсткий аналог з підключенням по кан шині до люкса? Десь так само в Dyness, можна навіть трохи дешевше- Felisity . Це є у нормальних продавців, з сервісом і гарантією. А зважаючи, що мабуть вірно порівнювати з ноунейм без гарантії - то десь від 30 т.грн. за здається Anern (клієнт сам десь придбав), але там вже можуть бути "танці з бубном" щоб їх подружити Змінено 29 грудня 2024 користувачем dnk_sergey Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mgo Опубліковано: 29 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 2 часа назад, GoldenAndy сказал: І якщо обмежити заряд на рівні 90%, то БМС в батарейках буде балансувати комірки? Чи йому тре влити до 100% для виконання балансування? Є ймовірність отримати дріфт SOC, як бува пишуть на батарейці раз у місяць- два заряджати до 100% Балансування починається від ~3,45в на банці. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 29 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 29 грудня 2024 1 годину тому, mgo сказав: як бува пишуть на батарейці раз у місяць- два заряджати до 100% майже кожного дня до 100%. До низу не доходить ніколи. Але кожного дня є робота для балансування 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня Чи правильно я розумію, що якщо напруга стрінга зараз, зимою, через неоптимальний кут і температуру, вища за верхню межу МППТ контролера, то якусь частину енергії я втрачаю? Наприклад в обід 3.8квт панелей виробляють 1800ватт, але напруга 410В, що вище 385В контроллера. Мені не зрозуміла логіка роботи інвертора в таких умовах, він бере максимум що може, чи все ж ріже частину між 385в і 410в? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 січня Автор Поділитись Опубліковано: 1 січня 1 година тому, Dima4s сказав: Чи правильно я розумію, що якщо напруга стрінга зараз, зимою, через неоптимальний кут і температуру, вища за верхню межу МППТ контролера, то якусь частину енергії я втрачаю? Наприклад в обід 3.8квт панелей виробляють 1800ватт, але напруга 410В, що вище 385В контроллера. Мені не зрозуміла логіка роботи інвертора в таких умовах, він бере максимум що може, чи все ж ріже частину між 385в і 410в? все там добре, навіть краще ніж літом. МРРТ просто пропускає сонце на шину, ККД максимальний. 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maxuap Опубліковано: 1 січня Поділитись Опубліковано: 1 січня 1 час назад, Dima4s сказал: Чи правильно я розумію, що якщо напруга стрінга зараз, зимою, через неоптимальний кут і температуру, вища за верхню межу МППТ контролера, то якусь частину енергії я втрачаю? Наприклад в обід 3.8квт панелей виробляють 1800ватт, але напруга 410В, що вище 385В контроллера. Мені не зрозуміла логіка роботи інвертора в таких умовах, він бере максимум що може, чи все ж ріже частину між 385в і 410в? "Тиграм мяса не докладывают")))) А если серьезно. Не морочьте себе голову и другим. Инвертор работает согласно логике заложенной разработчиками. Он выдает либо сколько вам нужно (читай режет лишнее), либо сколько может в данных условиях. Если он нашел точку максимальной производительности на 410 вольтах, там и работает. Не факт что она самая оптимальная в тот момент, но он так решил согласно опять же заложенной логике. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 11 часов назад, Maxuap сказал: на 410 вольтах але мені вже дуже цікаво чи нема там помилок по перенапрузі. бо щось ну дуже поряд до 480В Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 14 часов назад, yur43 сказал: все там добре, навіть краще ніж літом. МРРТ просто пропускає сонце на шину, ККД максимальний. дякую за відповідь. Не міг знайти саме логіку роботи в момент коли напруга вища максимальної робочої точки. тому що якщо рахувати, 41в*9 панелей і 50*9, ніби все проходить і гарно вписуєтсья в роботу як МППТ так і макс напруги. Та от через кут (десь 35градусів), виходить, що зараз напруга вища за межу МППТ. Звідки взагалі виникло питання. Випадково ввімкнув на ютубі якогось дивакуватого "дипломованого інженера" Евгений Ерёменко. Де він рекомендує на зиму відєднувати одну панель, щоб на Деї МППТ не виходив за межу допустимого діапазону. Мені це здалось ідіотським рішенням, і я поліз шукати , як ж воно все працює і наскільки реальні ті "втрати". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 2 часа назад, Dima4s сказал: Звідки взагалі виникло питання. Випадково ввімкнув на ютубі якогось дивакуватого "дипломованого інженера" Евгений Ерёменко. Де він рекомендує на зиму відєднувати одну панель, щоб на Деї МППТ не виходив за межу допустимого діапазону. Мені це здалось ідіотським рішенням, і я поліз шукати , як ж воно все працює і наскільки реальні ті "втрати". Ідіотським рішенням буде спалити інвертора перенапругою Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 3 години тому, Dima4s сказав: дякую за відповідь. Не міг знайти саме логіку роботи в момент коли напруга вища максимальної робочої точки. тому що якщо рахувати, 41в*9 панелей і 50*9, ніби все проходить і гарно вписуєтсья в роботу як МППТ так і макс напруги. Та от через кут (десь 35градусів), виходить, що зараз напруга вища за межу МППТ. Звідки взагалі виникло питання. Випадково ввімкнув на ютубі якогось дивакуватого "дипломованого інженера" Евгений Ерёменко. Де він рекомендує на зиму відєднувати одну панель, щоб на Деї МППТ не виходив за межу допустимого діапазону. Мені це здалось ідіотським рішенням, і я поліз шукати , як ж воно все працює і наскільки реальні ті "втрати". 1. При напрузі холостого ходу МРРТ вище 480в нічого не згорить, інвертор запише помилку і не запустить МРРТ. При напрузі входу від 385 до 480в МРРТ не використовує підвищуючий перетворювач, інвертор менше гріється, все чудово працює. Але напруга ХХ взимку може бути вищою за номінал на етикетці і в момент запуску інвертор викине помилку і до вечора не увімкне сонце. 2. Єрьоменко да... Купити, встановити, щоб зимою відключити, це да. Змінено 2 січня користувачем yur43 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) JK-BMS , прошивка 15,35 чудово балансує і калібрується. Працює калібрування і балансування по низу. Змінено 2 січня користувачем yur43 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maxuap Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 час назад, yur43 сказал: 1. При напрузі холостого ходу МРРТ вище 480в нічого не згорить, інвертор запише помилку і не запустить МРРТ. Очень опрометчивое утверждение))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 3 хвилини тому, Maxuap сказав: Очень опрометчивое утверждение))) Змінено 2 січня користувачем yur43 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maxuap Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня Только что, yur43 сказал: Если вас устраивает вываливание этой ошибки, то не нужно говорить другим, что ничего страшного. Ремонт же вы им не будете оплачивать, верно? Да и конденсаторы на DC шине вам спасибо не скажут 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 19 хвилин тому, Maxuap сказав: 1. Если вас устраивает вываливание этой ошибки, то не нужно говорить другим, что ничего страшного. Ремонт же вы им не будете оплачивать, верно? 2. Да и конденсаторы на DC шине вам спасибо не скажут 1. я говорив опираючись на власний досвід. Якщо маєте свій , поділіться. 2. які саме параметри конденсаторів DC шини в SNA ? Ті що на 650v мають постраждати від 500v ? ... О! Світофор зарядив червоним. Савпадєніє? Змінено 2 січня користувачем yur43 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maxuap Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 минуту назад, yur43 сказал: 1. я говорив опираючись на власний досвід. Якщо маєте свій , поділіться. 2. які саме параметри конденсаторів DC шини в SNA ? Ті що на 650v мають постраждати від 500v ? Ваш инвертор, пользуйте как хотите. Ключевое здесь, что не нужно советовать это другим. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 час назад, Maxuap сказал: Ваш инвертор, пользуйте как хотите. Ключевое здесь, что не нужно советовать это другим. не розумію звідки взялась інформація про перенапругу інвертора. Я говорив про перевищення напруги мппт контроллера і роботу в діапазоні ДО максимальної напруги інвертора. 385-480в. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 3 часа назад, yur43 сказал: Але напруга ХХ взимку може бути вищою за номінал на етикетці і в момент запуску інвертор викине помилку і до вечора не увімкне сонце. рахував що в мене можливий вихід за межі 480в лише при -20, тому не хвилююсь. Яка в вас була холоста напруга стрінга панелей, по етикетці? того стрінга, через який видало помилку по перевищенню напруги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 січня Автор Поділитись Опубліковано: 2 січня (змінено) 35 хвилин тому, Dima4s сказав: Яка в вас була холоста напруга стрінга панелей, по етикетці? того стрінга, через який видало помилку по перевищенню напруги. 495в по етикетці на сонячній панелі. Ще було прохолодно і якщо вимкнути інвертор посеред дня, то він не запускав сонце до години 15-ї. Якщо не вимикати, то робоча напруга було 405-420в і всі параметри мене дуже радували. Перед цією осінню змінив конфігурацію, бо таких панелей все ж треба 9 а не 10. Змінено 2 січня користувачем yur43 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) Добрий вечір , які сонячні панелі порадите оптимальні по ціна\якість , такі щоб поменче боялися часткового затінення якщо такі є, бо з ранку там буде частково тінь від яблуні. планую поки один стрінг на південь 5шт по 500Вт на землі, а потім колись в майбутньому або сонячний трекер або ще два стрінга в паралель на схід і захід на даху гаража. Я так зрозумів що чим більше шунтуючих діодів тим більш ефективна панель при частковому затіненні, але я небачив в ТТХ панелей про ці діоди. Як взнати є вони там чи ні? Змінено 3 січня користувачем Mykola2024 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maxuap Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня (змінено) 14 часов назад, Mykola2024 сказал: Добрий вечір , які сонячні панелі порадите оптимальні по ціна\якість , такі щоб поменче боялися часткового затінення якщо такі є, бо з ранку там буде частково тінь від яблуні. планую поки один стрінг на південь 5шт по 500Вт на землі, а потім колись в майбутньому або сонячний трекер або ще два стрінга в паралель на схід і захід на даху гаража. Я так зрозумів що чим більше шунтуючих діодів тим більш ефективна панель при частковому затіненні, але я небачив в ТТХ панелей про ці діоди. Як взнати є вони там чи ні? Не заморачивайтесь сильно, берите любые из этого списка. Желательно N-type. Цены на панели сейчас ниже плинтуса. С трекером мне кажется лишняя трата денег. Лучше сделать еще одно дополнительное поле, учитывая теперешнюю стоимость панелей. К весне возможно цена приподнимется. На тех панелях где будет затенение, поставьте оптимизаторы. Они работают очень эффективно. Змінено 4 січня користувачем Maxuap 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня 7 годин тому, Maxuap сказав: Не заморачивайтесь сильно, берите любые из этого списка. Желательно N-type. з N-type згоден, а от з оптимізаторами не все так однозначно, їх ціна дотягує до ціни панелі, ефективний оптимізатор ще нада найти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegYAVA Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня 29.12.2024 в 17:09, yur43 сказав: майже кожного дня до 100%. До низу не доходить ніколи. Але кожного дня є робота для балансування Давненько не заходив сюди... "Впав в окок" цей графік. Я так розумію, ви використовуєте нічний тариф, а розряд батареї вдень розтягуєте сонцем? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OlegYAVA Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня Ще хотів запитати за такий варіант роботи інвертора. Коли вимкнуть світло і стоїть двонаправлений лічильник і увімкнена генерація в мережу - інвертор буде намагатися щось віддавати? Мої міркування - за відсутності вхідної напруги він буде просто чекати, бо не буде мати сигналу, на основі якого може модулювати свою синусоїду на віддачу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз