chmelvv Опубліковано: 1 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2023 (змінено) Хочу лишит відгук так як сам в свій час перечитав весь цей розділ з метою обрати кращий септик для свого дому. Вихідні дані: будинок на 6 людей перероблений з дачного на постійне проживання, поруч мережа каналів, так, що влітку на глибині 1 м вже стоїть вода. Тобто ми маємо високі грунтові води. Додаткові побажання від дружини: хочеться приймати ванну джакузі хоча б раз на тиждень (великий однократний злив води). Є старий септик з 2 бетонними кільцями діаметром 1 м, який після покупки дачі заповнився вже після 1 тижня проживання і далі вода нікуди не дівалася. До того ж він знаходиться на відстані 50 см від стіни будинку і всі специ, хто приїжав навідріз відмовлялися на його місці ставити нову систему, бо боялися, що при розкопуванні завалиться стіна будинку. Пішов по сусідах, які постійно тут проживають, з подивом з'ясував, що більшість тихенько зливають, або сусіду, який рідко приїжає, або на свою компостну купу, або на сусідню ділянку, яка ще не заселена. Лише одна людина зробила повноцінний септик, з бетонними кільцями і дренажною трубою. Почав аналізувати варіанти на ринку. Дуже допомогли дописи Євгенія з Нікос-Буд тут на форумі і він приїжав теж розписував свою пропозицію. Бетонний можна було ставити, але він займає суттєво більший об'єм в землі, а діляка вже була з газоном, деревами, тощо і переривати її всю - не хотілося. Плюс були випадки за відгувами користувачів, що септик "не запрацював", тобто бактерії не завелися, відходи не знищуються, дренаж забивається. Лотереї не хотілося. І у того ж Нікос-буд таки з'явилися останнім часом моделі з нагнітанням повітря для кращого життя бактерій всередині. Спеціаліст від Біосептика, Віталій, не лише розказав, як це буде виглядати з новим септиком, а і запропонував варіант перевикористання старого септика для ванни джакузі. Бо якщо зливати 200-300 літрів мильної води в новий септик, то це може вбити вже налагоджене життя бактерій. Так як новий септик був далеко від будинку, то довелося ставити в підвалі фекальний насос і тягнути труби в кінець ділянки де вже розташували новий септик. Була обрана модель "BioSeptik 5 Low" + дренажне поле з пластиковими тунелями. Плюс дренажне поле для старого септика, бо через кільця вже давно нічого нікуди не уходило. Які були проблеми за 2 роки: розпилювач води іноді зачеплявся за трубки, і коробку з дротами. Сам його виправив, трохи переставив - потім рік нормально працював. Знов почав стукати, бо забилися отвори, його трохи перекосило. З Біосептка сказали, що у них вже є нова покращена модель цієї деталі і вони її безкоштовно замінили - радий, що навіть в умовах війни люди не лише відновили виробництво, а ще й його покращують. Загалом радий співпраці, штука не дешева, але працює нормально. На початку цього літа планую перший раз її викачати. Система потребує електрики, але стоїть таймер і включає її на 15 хв, далі 15 простою і так далі. За піврічну нашу відсутність внаслідок військової міграції з нею нічого не сталося. Приїхали, підключили, працює нормально. Які є обмеження - не можна ставити система водопідготовки, бо вона зливає купу солоної води в каналізацію і точно вб'є всі бактерії. Обійшлися фільтрами для питної води, бо вода зі сважини має неприємний запах. Згодом зроблю фото, відео. Змінено 2 березня 2023 користувачем chmelvv 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 01.03.2023 в 22:31, chmelvv сказав: Які є обмеження - не можна ставити система водопідготовки, бо вона зливає купу солоної води в каналізацію і точно вб'є всі бактерії. Обійшлися фільтрами для питної води, бо вода зі сважини має неприємний запах. а що у всих системах водоочистки регенація йде з сілью?? а то то, да, для цього робиться окрема невеличка яма,яка служить десятиліттями Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 10 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 Там тої солі з гулькин ніс. Для об.єму септика суттєво не впливає. Щоб забрати неприємний запах води зі свердловини, після насосної можна поставити фільтр ВВ 20, краще 2 з картриджами деревинного вугілля. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chmelvv Опубліковано: 10 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2023 9 часов назад, naupv сказал: Там тої солі з гулькин ніс. Для об.єму септика суттєво не впливає. Щоб забрати неприємний запах води зі свердловини, після насосної можна поставити фільтр ВВ 20, краще 2 з картриджами деревинного вугілля. Так, дякую про це думав, може і реалізую, бо запах реально не приємний. Про сіль виробник попередив, експериментувати не хочу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kowenja Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 а как тогда без слива мыльной воды? ту же посуду моешь с моющим, душ принимаешь с моющим Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zaiets Опубліковано: 23 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2023 чи шумний в роботі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chmelvv Опубліковано: 25 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 червня 2023 У мене немає приладу для вимірювання рівня шуму. Звук розсіювача, коли він працює, чути з відстані десь метрів 10. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сірко Опубліковано: 11 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2024 В будинку вночі шум не дошкуляє? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chmelvv Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому Пройшов деякий час, хочу поділитися щоденними роботам над біосептиком. Я згадав, що в рекламі біосептика постійно підкреслювалося, що не треба часто викачувати. Ну, це так, але викачати септик це не значні кошти, якщо раз на рік і роблять це інші люди. Вважаю, що набагато проблемніше, це мити ялиночки септика. Я роблю це мінімум 2 рази на рік (навесні і восени), бо на них стільки всього осідає, що здається вже бактерії там не розмножуються. У мене немає мийки високого тиску, тому збирав їх всі, вони легко знімаються і мив на автомиці самоослуговування. Обійшлося мені це за один раз 600 грн за цінами 2026 року. Приблизно ж стільки коштує викачка септика. Можна цю послугу доручити працівника БіоСептика, що приїдуть і зроблять це самі, але просто чистка ялиночок, запросили з мене десь 3000 грн. Тепер про високі грунтові води. Та от вони нажаль мають властивість підвищуватися більше ніж ви думали. Тобто перед проектування треба знайти старожилів, щоб розказали який тут буває максимум. У мене вийшло так, що пару місяців на рік (навесні) робота септика просто зупиняється, бо дренажний тунель повністю затоплює весняними водами. Треба було проектувати тунель трохи не в рівень з землею і ставити ще один насос, щоб закачувати в нього воду з септика. Бо зараз треба це робити зовнішнім насосом, шлангами, тощо. Чекаю літа, щоб вода опустилася і він сам працював далі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз