Vikctor Опубліковано: В суботу в 15:12 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:12 1 час назад, Фрай сказал: мабуть досить вже з мене амінь 30 минут назад, mib сказал: Сейчас это выглядит таким образом что дренажник сливает до 1 см, я ставлю в бассейн мусорный бак и в него снежной лопатой сгребаю жижу и потом из бака опять откачиваю дренажником, так бы все в донный слив согнал керхером Я за ваш існуючий варіант, бо для спустошення бассейну через донний клапан (і я про це не подумав) потрібно ж щоб вода кудись зливалась самопливом. Тобто треба зробити окремий дренажний колодязь і доволі глибокий враховуючи глибину басейна. Придбати дренажний насос і раз на рік потрахатись зі спустошенням басейну для мене не виглядає надто обтяжливим. 35 минут назад, mib сказал: по диаметру они больше похожи на 50 чем на 32 Ще не занурювався в технічні моменти, але на чисельних відео що бачив всюди 32 труба. 50 фітингі дуже монструозно виглядають - я б помітив. Та й працювати з ними те ще задоволення. 37 минут назад, mib сказал: В этом году была какая то аномалия, везде жара в Киеве почти каждый день дождь В нашій місцевості дощ як явище схоже залишилось в минулому. Принаймні в цьому році не було жодній зливи, та й сильних дощів не було. Схоже після знищення руснею каховській греблі змінився звичний баланс пароутворення/конденсації вологи/опадів. А можливо просто пару років таких і далі все налагодиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Invest-finans Опубліковано: В суботу в 15:22 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:22 5 часов назад, Vikctor сказал: Це шлях для самураїв дуже терплячіх. Я до цього не готовий. Взагалі важко уявляю як басейн може бути не затребуваним, коли влітку така спека й тобі задля занурення в воду не потрібно навіть виходити за межу ділянки. Знакомые, на улице генерала Пушкина, как то захотели себе бассейн. Участки там прямо скажем не большие (это для не днепропетровцев говорю) и на месте стоянки на два авто было построено то, что называли бассейном. Ждали открытия, пригласили друзей и знакомых... В общем гуляли всю ночь. На следующий сезон купались от силы десяток раз, так как дача в Крыму и летали в Анталью.... На третий сезон воду налили, но купаться как то не получилось. Потом и не наливали. А два авто прочно поселились на улице. За три года раз 10 их разбарахолили. То колеса, то магнитолу стянули, то по салону что то искали. По этому именно они и посоветовали не копать, а попробовать каркасник. Чего и вам советую. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В суботу в 15:30 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:30 4 минуты назад, Invest-finans сказал: Знакомые, на улице генерала Пушкина, как то захотели себе бассейн. Участки там прямо скажем не большие (это для не днепропетровцев говорю) и на месте стоянки на два авто было построено то, что называли бассейном. Ждали открытия, пригласили друзей и знакомых... В общем гуляли всю ночь. На следующий сезон купались от силы десяток раз, так как дача в Крыму и летали в Анталью.... На третий сезон воду налили, но купаться как то не получилось. Потом и не наливали. А два авто прочно поселились на улице. За три года раз 10 их разбарахолили. То колеса, то магнитолу стянули, то по салону что то искали. По этому именно они и посоветовали не копать, а попробовать каркасник. Чего и вам советую. Ну всяке буває. В мене 30 соток і басейна за рослинами навіть з будинку чи тераси не буде видно. Замість парковки безумовно я б собі басейн не будував. А подібні речі я й про камін чув багато разів. Теж радили не зв'язуватись, бо ніхто не користується. Як показала власна практика - камін то кайф і в мороз він в мене не простоює. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Invest-finans Опубліковано: В суботу в 15:40 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:40 (змінено) 15 минут назад, Vikctor сказал: А подібні речі я й про камін чув багато разів. Теж радили не зв'язуватись, бо ніхто не користується. Як показала власна практика - камін то кайф і в мороз він в мене не простоює. Камин - это резервный источник тепла. Особенно если это не декоративный открытый камин, а закрытая чугунная топка с внешним подводом наружного воздуха. У меня в доме йотул. Очень эмоциональная вещь. Но для другой ветки обсуждения. Змінено В суботу в 15:45 користувачем Invest-finans Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YaOlejka Опубліковано: В неділю в 09:49 Поділитись Опубліковано: В неділю в 09:49 29.11.2025 в 01:21, mib сказав: Я про тот что в полу, он в рециркуляции не участвует он для слива А для рециркуляции дует из форсунок, забирает скимер Як це не приймає участь доннік? Ще й як приймає.Ота конструкція, де лише форсунки з скімером, лише проблем в обслуговуванні створити може, ну і якщо використовувати для дезінфекції хлор стабілізований циануровою кислотою, через недостатнє перемішування води на дні накопичиться цианурка, і близько серпня перестане працювати хлор, що тягне за собою частковий злив басейна з набором свіжої води хоча б на третину. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YaOlejka Опубліковано: В неділю в 10:12 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:12 29.11.2025 в 11:15, Vikctor сказав: бо що ж це за потужність протитоку повинна бути в басейні довжиною 6м, щоб можна було пливсти залишаючись на місці й потік води такой сили не переливався за протилежний від току води край споруди 60-90м3. Чого їй переливатись, протитечія рух води наявної в басейні утворює, а не ззовні доливає 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В неділю в 10:57 Поділитись Опубліковано: В неділю в 10:57 не самый мощный, но можно поплавать перед ним. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: В неділю в 15:26 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:26 5 часов назад, YaOlejka сказал: Як це не приймає участь доннік? Ще й як приймає.Ота конструкція, де лише форсунки з скімером, лише проблем в обслуговуванні створити може, ну і якщо використовувати для дезінфекції хлор стабілізований циануровою кислотою, через недостатнє перемішування води на дні накопичиться цианурка, і близько серпня перестане працювати хлор, що тягне за собою частковий злив басейна з набором свіжої води хоча б на третину. У меня нет донного слива, поэтому могу ошибаться Но вот с перестабилизацией я никогда не сталкивался, хотя много про нее слышал, или потому что фильтрация рабоиает достаточное время и вода перемешивается или потому что раз в неделю делаю промывку фильтра и добавляю свежей воды Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: учора в 08:00 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 08:00 (змінено) В 28.11.2025 в 22:03, Vikctor сказал: А що входить в обладнання 1500$? Насос на 10м3\год плюс фільтр по цінах акваполіса це вже 30тис грн. Форсунки скімера, закладна під протитечію, труби крани. от і вийде 1500+. Загалом все подорожчало, думаю зараз би басейн вийшов би у 20тис + і ще немає кому будувати Доречі протитечію так і не постивив, щоб поплавати використовую резинку і пояс із алікспреса за 300грн Змінено учора в 08:12 користувачем kvintich 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: учора в 08:05 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 08:05 (змінено) В 29.11.2025 в 17:22, Invest-finans сказал: За три года раз 10 их разбарахолили. Я три роки використовую майже кожний день у сезон, вода постійно +28. Цієї зими додав сауну, басейн використовую і зимою раз на тиждень, вчора плавав Я доречі і бігову доріжку використовую не як меблі, а за призначенням Змінено учора в 08:11 користувачем kvintich 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 7 часов назад, kvintich сказал: Доречі протитечію так і не постивив, щоб поплавати використовую резинку і пояс із алікспреса за 300грн Там ви вище відео викладали, де чудово демонструється ефективність протитечії. Причому там така потужна недешева протитечія. І я зрозумів що мені воно не потрібно, бо хлопу вистачає її на повільний брас, а ледь переходить на корявий вільний стиль й одразу протискає той насос. Мені так плавати не в кайф. І покласти третину від передбаченой собівартості басейну на протитечію, рівень потужністі якій витримає плавання нормальной інтенсивності, я не готовий. Та й взагалі басейн розглядаю виключно як стрибнути охолодитись в спеку. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 5 часов назад, Vikctor сказал: Там ви вище відео викладали, де чудово демонструється ефективність протитечії. Причому там така потужна недешева протитечія. І я зрозумів що мені воно не потрібно, бо хлопу вистачає її на повільний брас, а ледь переходить на корявий вільний стиль й одразу протискає той насос. Мені так плавати не в кайф. І покласти третину від передбаченой собівартості басейну на протитечію, рівень потужністі якій витримає плавання нормальной інтенсивності, я не готовий. Та й взагалі басейн розглядаю виключно як стрибнути охолодитись в спеку. Там не тритина, насос на 90л.хв 1000дол і закладна 500дол. труби два крана електрика і робота. Загалом думаю не більше 2000дол. Я плавав на 90л. хв в сусідів, скажу так ви такий темп довго не потягнете. Мені вистачає резинки для повільного темпу на 30-60хв. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 6 минут назад, kvintich сказал: Загалом думаю не більше 2000дол. Я так і написав виходячи що планую вкластися в 6кує. 7 минут назад, kvintich сказал: закладна 500дол. Не знаю - я нагуглив закладну з відео - десь 68000грн... 8 минут назад, kvintich сказал: Я плавав на 90л. хв в сусідів, скажу так ви такий темп довго не потягнете. Мені вистачає резинки для повільного темпу на 30-60хв. Ні, півгодини пливсти це точно не для мене. Мені б хвилин 10 максимум але так щоб пропотітись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 11 часов назад, Vikctor сказал: Я так і написав виходячи що планую вкластися в 6кує. 3*6*2 це 36м3 Насос на 10м3 і фільтр будуть коштувати 40тис Крани\труби\фітінг клей 10тис. Лайнер 50тис. геотекстиль 6тис Скімер/форсунки 5тис. Бетон 20тис Блок опалубки 11тис, арматура 5тис Десь так і вийде по матеріалу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Invest-finans Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Каркасник бу на 55 кубов с насосом и фильтром 40 тысяч... www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/karkasnyy-basseyn-10-na-5-metrov-55-tonn-vody-IDYKcZi.html#887630387. Новая чаша на него ну пусть еще столько же. Чаша 40 кубового 28500 www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/prodam-chashu-basseyna-intex-732-366-132-IDYXdzK.html?reason=ip|cool_rec_platform. Докупите насос с фильтром. При том, что каркасник можно и заглубить получив тот же эффект что и стационарный. Вот только если "надоел" каркасник, то его можно собрать и продать, тогда как "надоевший" стационарный никуда не денешь. Естественно что все каркасники до 1,3 метра глубиной. Но для нормального плавания вполне и 1,2 метра хватает. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 43 хвилини тому Автор Поділитись Опубліковано: 43 хвилини тому (змінено) 12 часов назад, Vikctor сказал: Не знаю - я нагуглив закладну з відео - десь 68000грн... Закладна 18тис насос 45тис плюс труби електрика. 33 минуты назад, Invest-finans сказал: Каркасник бу на 55 кубов с насосом и фильтром 40 тысяч Каркасник я б дивився якщо велика ділянка і його не видно. Вигляд мені так собі. Плюс до нього треба ставити нормальний фільтр, бо буде все зелене Якщо стаціорний не буде задіяний на його основі можна зробити прекрасну біседку, чи гостьовий, чи спортзал із бомбосховищем Змінено 39 хвилин тому користувачем kvintich Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз