US7IGN Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 31 хвилину тому, DmiVady сказав: Можливо, ви й маєте рацію. Але я писав про чисто практичне застосування саме російської, як загальної, на території СРСР. так це і є практичний імперський сенс - тотальна уніфікація. вони навіть спочатку взагалі радянську мову намагалися вигадати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 хвилин тому, US7IGN сказав: так це і є практичний імперський сенс - тотальна уніфікація. вони навіть спочатку взагалі радянську мову намагалися вигадати Можливо, ви й маєте рацію. Але я писав про чисто практичне застосування саме російської, як загальної, на території СРСР. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 3 години тому, Бармалей сказав: вот вот...пришли предки украинцев туда расселились, и орда татарская туда же...их смесь и породили мокшей)))... Чисто кацапська брехня. ........................................................................ www.istpravda.com.ua/articles/4e38887e7c05d/ 3 години тому, Дощ сказав: Коли була винайдена кирилиця - мокшей ще й на горизонті не було, на болотах квакали www.istpravda.com.ua/articles/4e38887e7c05d/ esu.com.ua/article-6331 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 час назад, Бармалей сказал: Смотри, думаю поймешь, но не признаешь))) - человек это разумное животное, т.е. имеющее инстинкты, заложенные природой и разум, который может использовать для выживания популяции так вот, тот кто хочет выжить инстинктивно пытается стать сильнее, умнее-мудрее...берет в процессе жизнедеятельности все самое лучшее у других представителей популяции и избавляется от худшего, пытается развиваться и морально и интеллектуально и т.д. и вот, что нам предлагают дожди всякие, поверившие своим божествам-попам-гетьманам-атаманам-царям - ограничения и отказ))) природу не наипешь - станешь слабее, менее развитей и вымрешь...все - другого пути нет...это всё и происходит в Украине...вымираем...и ладно бы дожди со своим потомством вымирали во славу гетьманов...но нет же, тянут за собой остальных повторюсь - природу не наипешь, какими бы красивыми и вумными словами не пытались опровергнуть...реальность показывает обратное. зкацапщення - то не краще . то наслідки геноцидного процесу : всех в одно истолочь Змінено 3 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому militarnyi.com/uk/news/drony-vdruge-za-chotyry-dni-atakuvaly-naftobazu-v-rosijskomu-tyhoretsku/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому militarnyi.com/uk/news/ukrayina-otrymala-bojovi-moduli-fn-defnder/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому militarnyi.com/uk/news/drony-gur-urazyly-dva-rosijski-poromy/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому militarnyi.com/uk/news/novyj-dvygun-dlya-krylatyh-raket-flamingo/ 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 годину тому, DmiVady сказав: У СРСР у цьому був практичний сенс: вища освіта, технічна документація тощо. Ну не бажав професор Московського фізтеху вчити казахську, щоб читати лекції студентам-казахам. Дивно було б, правда? Тож казахам доводилося вивчати російську, якщо хотіли жити трохи далі від юрти. В Україні мовні рухи були завжди досить активні. У мене на фізтеху ще у 89-му викладач аналітичної геометрії ставив на іспитах на два бали вище, якщо ти складав залік і іспит українською. Чим я, звісно, і користувався. Але це не дуже сприяло поглибленню моїх знань саме з аналітичної геометрії. Тобто маємо класичні два кінці одного ціпка. Ну окрім суто практичного сенсу ще був і престиж. Російською розмовляти було круто. А ті, хто розмовляв українською, вважалися бидлом і селюками. В мене в общазі навіть западенці кацапською шпарили:) Цитата *І ще одне спостереження: рагуль - це, по суті, ментальний кацап. Його логіка проста: знищити, розчавити чоботом, "нє пущать", і покірне плазування навіть перед найтупішими державними законами. Раб, агресивний раб який кидається на притомних - це не український менталітет. Аж ніяк. Тут абсолютно згоден і зараз це дуже гарно проявилося. Цитата Український менталітет - про будівництво, про те, щоб зробити своє життя кращим. Він майже стертий. Багатовіковий геноцид зробив своє діло, українці перетворилися на націю рагулів. Не всі, звісно, але дуже суттєва кількість. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 5 минут назад, Dmitriy_S сказал: Він майже стертий. Багатовіковий геноцид зробив своє діло, українці перетворилися на націю рагулів. Не всі, звісно, але дуже суттєва кількість не потокайте дождям, парашенкам, зеленским и все изменится Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Может кто-то подскажет. Пинкодовый, рагуль, или нет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому просто пожилой очень сильно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 32 минуты назад, Dmitriy_S сказал: Він майже стертий. Багатовіковий геноцид зробив своє діло, українці перетворилися на націю рагулів. Не всі, звісно, але дуже суттєва кількість. жиди з меньшого відродилися - майже з нічого Україно свята, мати героїв, зійди до серця мого. Прилинь бурею вітру кавказького, пошумом карпатських ручаїв, Славою боїв Завойовника, батька Хмеля тріюмфами, Ревом гармат революції, радісним гомоном софійських дзвонів. Нехай душа моя в тобі відродиться, славою твоєю опроміниться, Бо ти, пресвята, все життя моє, бо ти все щастя моє. Задзвони мені брязкотом кайдан, скрипом шибениць в понурі ранки. Щоб віра моя була ґранітом, щоб зросли завзяття й міць, Щоб сміло йшов я у бій, як ішли герої За тебе, свята, за славу твою, за твої святі ідеї: Щоб пімстити ганьбу неволі, стоптану честь, глум катів твоїх, Невинну Кров розстріляних під Базаром i Крутами І тисячів безіменних борців твоїх, Що кості їх розкидані або тайком загребані… Спали вогнем, життєтворная, кволість у серці моєму, Нехай страху не знаю я, не знаю, що вагання. Скріпи мій дух, загартуй волю, В серці замешкай моєму. В боях, в тюрмах рости мене до ясних чинів для тебе. І в чинах тих хай знайду смерть, Солодку смерть в бою за тебе, І розплинуся у тобі я i вічно житиму в тобі, Свята Україно моя, відвічна й непоборна. Змінено 2 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 хвилину тому, Dmitriy_S сказав: Ну окрім суто практичного сенсу ще був і престиж. Російською розмовляти було круто. А ті, хто розмовляв українською, вважалися бидлом і селюками. В мене в общазі навіть западенці кацапською шпарили:) Суб'єктивно, мабуть. У дитинстві поряд зі мною була школа з українською мовою навчання, але не скажу, що балакати українською (суржиком) у нашому дворі було "западло". В універі я вчився, коли українська знову була "у моді. Але тут я теж не скажу: тоді я брав участь у рухівських справах, і коло спілкування було відповідне, тож об'єктивної картини не мав. Після участі в цих середовищах і спостереження за тим, як усе працює на практиці, за підсумками дій, результатів і роздумів у мене виробилося своєрідне щеплення й стійка відраза до бездумного націоналізму, "професійних українців", рагулів тощо. 1 хвилину тому, Dmitriy_S сказав: Він майже стертий. Багатовіковий геноцид зробив своє діло, українці перетворилися на націю рагулів. Не всі, звісно, але дуже суттєва кількість. Вважаю, не все так погано. Освічена, порядна людина деградує важко. Сільські райони та невеликі містечка зберегли "того самого українця-кугута" (я маю моральне право на цей жарт). Але ці "ті самі" бояться бути в публічному просторі "не як усі". Це якраз те, про що ви писали: "Багатовіковий геноцид зробив своє діло". Він зробив із людей обережних виживальників при будь-яких панах. Більшість українців уже не мають імунітету до впливу, тому їхній "менталітет" формують пропаганда, Телеграм, Ютуб і ФБ. Він керований. І це навіть добре: якщо треба буде щось будувати - з'явиться політична воля, і в це просто вкинуть ресурс. Ну, тут вам пояснювати зайве. 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 години тому, Бармалей сказав: так вот, тот кто хочет выжить инстинктивно пытается стать сильнее, умнее-мудрее...берет в процессе жизнедеятельности все самое лучшее у других представителей популяции и избавляется от худшего, пытается развиваться и морально и интеллектуально и т.д. І що таке надзвичайно розумне заходить російською, що би не могло прийти через українську?🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 24 хвилини тому, Vitaliy67 сказав: Может кто-то подскажет. Пинкодовый, рагуль, или нет? Він бот, доволі низької якості (іноді в темі з'являється ще тупіший). У якій саме ботофермі - нехай розбираються спеціально навчені люди. Не переймайтеся. Просто не тягніть сміття в голову. Скористайтеся можливостями форуму та поставте його в ігнор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 хвилини тому, DmiVady сказав: Суб'єктивно, мабуть. У дитинстві поряд зі мною була школа з українською мовою навчання, але не скажу, що балакати українською (суржиком) у нашому дворі було "западло". Вдома - так, розмовляли українською (місцевою говіркою), я україномовний з дитинства, хоч і використовував російську в російськомовному середовищі. Це було нормою на тей час, весь Київ фактично був російськомовний, бізнес весь теж російською, в інтернет теж переважно російською спілкувалися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 13 минут назад, DmiVady сказал: Він бот, доволі низької якості (іноді в темі з'являється ще тупіший). У якій саме ботофермі - нехай розбираються спеціально навчені люди. Не переймайтеся. Просто не тягніть сміття в голову. Скористайтеся можливостями форуму та поставте його в ігнор. Он в игноре. Просто самый страшный сценарий для Украины, если он и ему подобные дорвутся до власти. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 15 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Вдома - так, розмовляли українською (місцевою говіркою), я україномовний з дитинства, хоч і використовував російську в російськомовному середовищі. Це було нормою на тей час, весь Київ фактично був російськомовний, бізнес весь теж російською, в інтернет теж переважно російською спілкувалися. Так, ваша правда. Спілкування в інтернеті мало великий вплив. Ми спілкувалися й обмінювалися думками з усім простором колишнього СРСР, тож не дивно, що мовою спілкування була російська. Інтернет тоді був по-справжньому інтернаціональний. На своєму форумі ми досить скептично ставилися до "срачних розділів" (політота), бо вони забирали купу часу. А 2005-й показав, наскільки добре може працювати пропаганда: росіяни на форумі вже починали бухтіти на нас. Особливо тупих доводилося випилювати. Хоча адмін-група там була переважно з росіян. У 2014 я пішов звідти - без пафосу: просто передав усі справи іншим і перебудував свій акаунт, щоб не лишилося згадок. Моду на українську в Київ приніс 2005, якщо вірно оцінюю. Можу помилятися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз