Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

Боже, помоги мне не стать на старости лет таким тупым как Кантон и Винсол.

Аминь.

• Лайк 1
  • Дякую 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 минут назад, Vitaliy67 сказал:

Аминь.

А розовые очки всегда бьются стеклами внутрь...

Воистину акбар...

Я, деточка, до 2014 имел российскую пенсию в размере почти 2000 вечнозеленых. И проблем назначениями и перерасчетами как то не было...

А вот с Украинской пенсией в размере аж 80 баксов - одна сплошная проблема...

Так что от тюрьмы и от сумы - дальше Вы знаете...

Змінено користувачем Canton
Посилання на коментар

7 минут назад, Canton сказал:

Воистину акбар...

а депресія сильно псує  якість життя та призводить до передчасного відходу в засвіти

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар

24 минуты назад, Бездомный сказал:

масквабад під атакою безпілотників ?

Вангую що на парадпабєди жодного українського дрона на масквабадє не буде ...

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 годин тому, karbo сказав:

Генсек НАТО Марк Рютте прибыл в Армению.

.....

Лошара 

Коли керівництво викликає, хош не хош треба їхати.

• Хаха 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, hause сказал:

Як раз полетів домовлятись. 

https://www.facebook.com/share/p/1Cb1MxGe2i/

Посилання на коментар

они заполонили...

Корпорація Oracle звільнила за один місяць до 30 тисяч фахівців — 18% персоналу, замінивши працівників нейронною мережею, яку вони самі навчали - Time.

Фахівців змусили задокументувати всю свою роботу, після чого передали документацію для навчання ШІ. Заощаджені кошти компанія також планує направити на розвиток ШІ.

• Хаха 2
Посилання на коментар

18 минут назад, Canton сказал:

Воистину акбар...

Я, деточка, до 2014 имел российскую пенсию в размере почти 2000 вечнозеленых. И проблем назначениями и перерасчетами как то не было...

А вот с Украинской пенсией в размере аж 80 баксов - одна сплошная проблема...

Так что от тюрьмы и от сумы - дальше Вы знаете...

Не надо было менять шило на мыло.

У Вас пенсия по инвалидности или по возрасту?

Посилання на коментар

10 часов назад, МаТраС сказал:

в Дніпрі безсстрашні на  позитиві)

https://www.facebook.com/share/r/1DoFmrDfgp/

я це з балкону 17 поверу бачив

Посилання на коментар

1 час назад, hause сказал:

якщо парад  взагалі  відбудеться

кацапи пробачать пипі будь які втрати , але не пробачать приниження  "вялічія"

20969260.jpg

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

Чому українці, повернувшись із Європи, хвалять себе за «кав’ярні та манікюр», але не бачать, що це — ілюзія держави.

Я давно спостерігаю за цим феноменом. Українці, які хоч раз їздили в Європу або жили там трохи, повертаються з одним і тим же висновком: «Ми можемо краще!».

І далі — список: кав’ярні в Києві крутіші, ніж у Берліні чи Мадриді, ресторани — вогонь, салони краси з манікюром — на рівні, сервіс у приватному бізнесі — взагалі космос.

Мовляв, у них там усе сіре, стандартне, а ми додаємо душу, креатив і український колорит. І на цій підставі робиться висновок: та ми взагалі можемо будувати державу краще, ніж ці європейці.

Але це — класична помилка масштабу. Ми судимо про державу за вітриною приватного сервісу. За тим, що видно туристу за один вечір на Подолі чи Хрещатику. І не помічаємо головного: держава — це не сума гарних кав’ярень і зручних додатків.

Держава — це фундамент, на якому стоїть можливість взагалі жити гідно, ростити дітей, планувати майбутнє і не боятися, що завтра все заберуть через чиюсь примху. Не боятись, що тебе побʼють злочинці у військовій формі, а поліція не те що не допоможе тобі, а навпаки стане на сторону кривдників.

Давайте розберемося чесно, без патріотичного самообману.

Спочатку про «ми можемо краще в ресторанах».

Навіть тут я не погоджуся. В Європі — Michelin, мішленівські зірки, кухня, яка змінює твоє уявлення про їжу.

Не просто «смачно і ситно», а вишукано, інноваційно, на рівні мистецтва. В Україні такого рівня haute cuisine просто немає. Немає жодного ресторану з справжньою мішленівською зіркою. Є хороші місця, так. Але це — не те саме.

Ми беремо іспанську плитку, китайську чи європейську техніку, додаємо «від себе» і називаємо це проривом. Туристів багато — вони й так прийдуть, їм не треба вигадувати.

Ну давайте чесно, все що нас оточує в Києві - це те, що українці побачили в Європі, вкрали концепцію і відкрили в нас.

Те саме з салонами краси, сервісами, приватним бізнесом. Так, в Україні можна відкрити крутий манікюрний салон чи кав’ярню. І багато хто відкриває. Молодці. Але це — мікробізнес на рівні «виживання і комфорту».

Він не створює державу. Він не будує дороги, не фінансує науку, не захищає кордони, не гарантує, що твої діти отримають освіту світового рівня. Держава — це не сума приватних кав’ярень. Це система, яка дозволяє створювати цінність глибше, ніж чашка лате за 150 гривень.

Подивіться на наші маршрутки в яких іржаве дно та не працює кондиціонер - ось яскравий маркер держави.

А тепер подивіться, чого ми реально не змогли побудувати.

Ми не побудували університети, які входять у світовий топ-100 чи хоча б топ-500. Наші виші — це часто той самий пострадянський конвеєр з корупцією та застарілими програмами. Найкращі уми їдуть. Ми не побудували лікарні, де медицина — на рівні Німеччини чи навіть Польщі. Так, є приватні клініки, але система загалом — це черги, хабарі та «лікування по знайомству».

Ми не виробляємо власні автомобілі. Не в сенсі «збираємо з китайських запчастин», як дрони, а реально свої конкурентоспроможні моделі. Ми нічого не виробляємо на рівні, який змушує світ казати: «Це зроблено в Україні, і це круто». Ми — імпортери технологій, плитки, обладнання. Додаємо «душу» — і пишаємося.

Агробізнес? Так, зерно і олію вивозимо. IT-аутсорс? Є. Але це не створює той самий «середній клас з майбутнім», про який мріють. Це — сировина та послуги для чужих економік. Сервіс — так, але вони не замінять виробництва та інститутів.

Так, європейці теж незадоволені своїм життям і низькими зарплатами. Але то вони просто не жили в Україні, не знають на якому дні дійсно існують інші люди.

І ось тут ми підходимо до головного філософського питання: а навіщо взагалі люди хочуть жити в тій чи іншій державі? Не туристи, а мешканці. Не на тиждень, а на все життя.

Відповідь не в кількості кав’ярень. Відповідь у тому, що філософи називали «благим життям» ще з часів Аристотеля — eudaimonia. Це не просто «комфорт». Це можливість реалізовувати свій потенціал, бути впевненим у завтрашньому дні, ростити дітей у безпечному та розвивальному середовищі.

Це — інститути, які захищають, а не грабують. Це — rule of law, верховенство права, де твоя власність і твої дані не залежать від настрою однієї людини та президента, який може ввести незаконні санкції.

В Європі створена система, за якою твоя бабуся матиме адекватну пенсію і не голодуватиме. Якщо їй знадобиться — вона отримає операцію в найкращій клініці без того, щоб розорятися. У той час як в Україні бабусі виживають: не можуть дозволити собі навіть шматок м’яса, чашку кави в кав’ярні, а за операції в «безкоштовних» державних лікарнях з них вимагають величезні гроші. Тому середня тривалість життя в Україні менша на 10 років від держав ЄС.

В нас є кращий сервіс, але люди живуть на 10 років менше!

І тут ми приходимо до найболіснішого прикладу. Мені байдуже, наскільки зручний Монобанк. Так, додаток крутий, перекази миттєві, кешбек. Але якщо в цій «помийці» ти не можеш спокійно зберігати свої гроші — бо власник банку може просто взяти твої конфіденційні дані з верифікації, опублікувати їх, публічно тебе осоромити або закрити рахунок просто тому, що ти покритикував його «дружбанів», яким допомагають відмивати гроші, — то весь цей «зручний сервіс» перетворюється на фарс.

Це не гіпотеза. Це реальність, яку ми бачили в скандалах із Monobank: фото клієнтів у соцмережах, блокування за примхою, витоки даних - без жодних штрафів банку. І це — квінтесенція проблеми. Приватний бізнес може бути зручним. Але коли він стає символом держави (а в Україні багато хто сприймає Монобанк саме так — «наш, прогресивний»), і при цьому в ньому немає захисту від свавілля — це діагноз усій системі. Держава, яка не може (або не хоче) захистити твої гроші, твою приватність і твоє право на думку, — це не держава. Це територія, де сильний завжди правий.

Чому ж ми, українці, так чіпляємося за цю ілюзію «сервісної переваги»?

Тому що це — менталітет виживальників. Пострадянський рефлекс: якщо я можу відкрити кав’ярню кращу, ніж у них, — значить, я молодець, а держава — теж. Ми боїмося дивитися вглиб. Боїмося визнати, що справжня сила держави — у важкій промисловості, в освіті, в медицині, у виробництві, в незалежних судах і в культурі, де критика банкіра не призводить до блокування рахунку.

Ми звикли до того, що «приватне — це наше», а держава — десь там, абстрактне. Але приватне без сильної держави — це завжди вразливість. Сьогодні ти король манікюру, завтра — твій бізнес можуть віджати, а банк — заблокувати.

Це не просто економіка.

Це філософія буття. Як писав Гаєк, справжнє процвітання народжується зі спонтанного порядку, але тільки за умови чітких правил гри, які ніхто не може порушити зі свого бажання. У нас правил немає — є «домовленості». У нас немає довгострокового бачення — є «а давай зараз кав’ярень навідкриваємо».

Я не ненавиджу Україну. Я люблю її достатньо, щоб говорити правду. Ми — народ, який вижив у пеклі. Але виживання — не те саме, що будівництво. Поки ми будемо пишатися «найкращими кав’ярнями в Європі» і ігнорувати відсутність університетів, лікарень, виробництва та реального захисту прав — ми залишатимемося країною, з якої тікають. Не тому, що «там кращі кав’ярні». А тому, що там — майбутнє. Там — держава, яка стоїть на фундаменті, а не на красивій плитці з Португалії.

Пора перестати себе обманювати. Пора будувати не вітрину, а дім.

Джерело - NovynyPravdy

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, vbb сказав:

Доречі, в іспанській мові el problema - чоловічого роду, а la solution - жіночого )

Тут, на форумі, хтось з канадців, огляд робив на сучасне становище чоловіків і жінок в Іспанії. Дуже живописно. Не можу знайти щось. 
Я так не хочу.

• Хаха 1
Посилання на коментар

36 хвилин тому, Бездомный сказав:

масквабад під атакою безпілотників ?

Розігріваються і промацують напередодні параду.

Посилання на коментар

37 хвилин тому, Vitaliy67 сказав:

Аминь.

Нажаль, не вдасться, біологія візьме своє. Але до того, ще дожити треба. І багатьом-вдалося. Так що нє трєба заздріти.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

10 минут назад, Vitaliy67 сказал:

По возрасту

Посилання на коментар

1 час назад, Vitaliy67 сказал:

воєнна

кантон - кацпський воєнний злочинець , кацап - мародер , кацап - вбивця у погонах

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, hause сказав:

Арестович дзвонив?

Посилання на коментар

6 минут назад, ozor сказал:

Розігріваються і промацують напередодні параду.

може натякають і залякують 

Посилання на коментар

4 минуты назад, Canton сказал:

По возрасту

Вот.

А мы с Винсолом обсуждаем по инвалидности.

Разница как бы есть.

Посилання на коментар

6 минут назад, ozor сказал:

Арестович дзвонив?

ким би не був аферистович , але він  завчасно передбачив , що трампампам відверто стане на бік кацапів .

попереджений - те саме , що й озброєний

Посилання на коментар

17 минут назад, Vitaliy67 сказал:

Вот.

А мы с Винсолом обсуждаем по инвалидности.

Разница как бы есть.

В алгоритмах работы фонда - никакой разницы...Все соцвыплаты - в полном коллапсе. На законы положен большой болт - пользуются только внутренними инструкциями. Система допуска к информации клеркам строго дозированна - клерк может по тебе проверить информацию только в пределах своего допуска. И если А написал тебе отказ, то Б уже не может проверить, что у тебя не так (или что придумано). А с А у тебя свзи нету... Зайдите на страничку пенсионного в любой соцсети - такого пздца нет НИГДЕ.

PS. Я в курсе истории Володи Vinsol. И поверхностно поинтересовался этим вопросом. Все что я написал - так и есть...

Посилання на коментар

16 минут назад, Бездомный сказал:

воєнна

Не пзди(те)...

От военной я отказался в 14-м.

Возрастная за период работы с 1977 по 1991 и с 1998 по 2020

Посилання на коментар

47 хвилин тому, Бездомный сказав:

я це з балкону 17 поверу бачив

осколок,камінець,шифирина може пролетіти хер зна скільки і застряти в лобєшнику. а ви там думайте, відоси круті знімати чи заховатись мементально..

Змінено користувачем МаТраС
  • Лайк 1
Посилання на коментар

9 минут назад, МаТраС сказал:

осколок,камінець,шифирина може пролетіти хер зна скільки і застряти в лебєшнику. а ви там думайте, відоси круті знімати чи заховатись мементально..

тупо не встигаєш зреагувати і мимоволі  ловиш есхатологічне захоплення .

приліт іскандеру я з еркеру спостерігав .

чимось намазано їм тут .

Коли іскандер прилетів , "водійське" бокове скло  в машині   вибило камінцем . 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...