hause Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня НАЙКРАЩА ПРОМОВА XXI СТОЛІТТЯ Голова фракції в Сенаті Франціі, багаторічний мер сумнозвісного міста Віші. «Пане прем’єр-міністре, шановні міністри, дорогі колеги, Європа стоїть на критичному роздоріжжі своєї історії. Американський щит руйнується, Україна ризикує залишитися без підтримки, Росія може зміцнитися. Вашингтон перетворився на двір Нерона: імператор-палій, підлабузники-придворні, а за адміністративну реформу відповідає блазень, одурманений кетаміном. Це трагедія для вільного світу, але передусім – для самих США! Послання Трампа однозначне: бути союзником Америки безглуздо, бо вона вас не захистить, запровадить проти вас мита, більші за санкції проти її ворогів, і загрожуватиме захопленням ваших територій, підтримуючи диктаторів, які на вас нападають. “Король угод” насправді демонструє мистецтво КАПІТУЛЯЦІЇ. Він вважає, що налякає КНР, принижуючись перед Путіним, але Сі Цзіньпін, спостерігаючи цей крах, без сумніву, пришвидшує підготовку до вторгнення на Тайвань. Ніколи в історії США президент не капітулював перед ворогом. Ніколи ще глава Білого дому не підтримував агресора проти союзника. Ніколи раніше президент не порушував Конституцію ТАК зухвало: незаконні укази, звільнення суддів, які могли б йому протистояти, миттєва зачистка військового керівництва, підрив усіх стримувань і противаг, узурпація контролю над соцмережами. Це не просто “консервативний ухил” – це спроба узурпації демократії. Варто згадати: на руйнування Веймарської республіки пішов лише місяць, три тижні і два дні!!! Я вірю в стійкість американської демократії, і протести в країні вже почалися. Але лише за місяць Трамп завдав Америці більшої шкоди, ніж за всі чотири роки свого попереднього президентства. Ми вели війну проти диктатора – тепер ми боремося з диктатором, якому допомагає З Р А Д Н И К 8 днів тому, коли Трамп поплескував Макрона по спині в Білому домі, США голосували в ООН разом із Росією та Північною Кореєю – проти Європи, яка вимагала виведення російських військ. Два дні по тому в Овальному кабінеті “відкосивший від армії” Трамп повчав морально та стратегічно Героя війни Зеленського, а потім відіслав його, наче недбайливого лакея, заявивши: “Підкоряйся або йди”. Сьогодні вночі він пішов ще далі – зупинив постачання зброї, яке ВЖЕ було обіцяне. Як реагувати на цю зраду? Відповідь проста: дати відсіч! Перш за все – не помилятися. Поразка України стане поразкою Європи. У списку Кремля вже значаться Балтійські країни , Грузія , Молдова . Мета Путіна – повернення до Ялти, де пів Європи було віддано Сталіну. А країни Глобального Півдня очікують результату цього конфлікту, щоб вирішити: поважати ще Європу чи вже можна її топтати. Путін прагне знищити порядок, встановлений 80 років тому США та їхніми союзниками, головний принцип якого – заборона силового захоплення територій. Цей принцип лежить в основі ООН, а сьогодні Америка голосує за агресора і проти жертви, бо “трампізм” збігається зі світоглядом Путіна. Повернення до сфер впливу, де великі держави вирішують долю малих країн. “Мені – Гренландія, Панама і Канада, тобі – Україна, Балтія і Східна Європа, йому – Тайвань і Південно-Китайське море”. У колах олігархів Мар-а-Лаго це називається “дипломатичний реалізм”. А в реальності це означає лише одне: ми залишилися самі. Але твердження, що Путіну неможливо чинити опір, – БРЕХНЯ. Навпаки, попри кремлівську пропаганду, Росія слабшає. За три роки її “друга армія світу” змогла відвоювати лише крихти у країни, яка поступається їй у три рази за чисельністю населення. Ставки в 25%, виснаження валютних і золотих резервів, демографічний колапс – Росія стоїть на краю прірви. Підтримка Путіна з боку США – найбільша стратегічна помилка в історії воєн. Але цей удар протверезив Європу. Всього за один день у Мюнхені європейці усвідомили: доля України і майбутнє Європи – в їхніх руках. Тепер у нас три першочергові завдання: 1. Прискорити постачання зброї Україні – компенсувати зраду Америки, зміцнити її оборону та закріпити європейську присутність у будь-яких переговорах. Це дорого, але необхідно. Пора розірвати табу і використати заморожені російські активи, а також створити коаліцію рішучих країн, попри проросійських саботажників у ЄС. 2. Будь-яка угода має передбачати повернення викрадених дітей, звільнення полонених і абсолютні гарантії безпеки. Після Будапешта, Грузії та Мінська ми знаємо ціну “домовленостям” із Путіним. Тому Європа повинна мати достатньо військової сили, щоб не допустити нового вторгнення. 3. Створити європейську оборону, яку було занедбано після 1945 року. Це титанічне завдання, але саме за його успіхом або провалом майбутні покоління судитимуть нинішніх лідерів Європи. Масштабні інвестиції, європейський оборонний фонд поза маастрихтськими борговими обмеженнями, уніфікація систем озброєння, прискорений вступ України до ЄС – першої армії Європи. Судьба України вирішується в окопах. Але залежить вона і від тих, хто в США бореться за демократію, і від нас – чи зможемо ми об’єднати Європу, створити її оборонний щит і повернути їй статус великої держави. Наші предки перемогли фашизм і комунізм ціною найбільших жертв. Наше завдання – здолати тоталітаризм XXI століття. Слава вільній Україні! Хай живе демократична Європа! 3 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 11 хвилин тому, vadimv сказав: Та да, я от тут на днях спитав його, що він знає за батька Іллі Новікова. І той почав чесати за якогось Вадіма Новікова. Я йому тоді пишу - ти чи здурів? Ілля Новіков по-батькові Сергійович Воно таке - Упс, дісно! Дякую за підказку. Карочє, того буратіна ще допилювати і допилювати... ) Питання треба правильно задавати Прихований текст 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 25 хвилин тому, DmiVady сказав: Мені не до вподоби, що Келлог асоціює всіх українців з не такою вже й великою кількістю впертих віслюків, але ... Трамп обіцяв закінчити війну за 24 години, але ми не уточнювали, якого саме дня, — спецпосланник Трампа Україною Кіт Келлог🤡 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 9 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Питання треба правильно задавати Питання було задане правильно: "Ти знаєш адвоката Іллю Новікова, гравця Що Де Коли в минулому?" Після цього чесати про якогось не того Новікова - це треба бути не сповна розуму ) Змінено 7 березня користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Україна планує більш ніж учетверо збільшити темпи виробництва далекобійних дронів-камікадзе, довівши їх випуск до понад 2000 на місяць. Про це в інтерв’ю Sky News заявив бригадний генерал Юрій Щиголь, передає Укрінформ. www.ukrinform.ua/rubric-ato/3967996-ukraina-planue-narostiti-virobnictvo-dalekobijnih-droniv-do-2000-na-misac-brigadnij-general-sigol.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 3 хвилини тому, Dmitriy_S сказав: Питання треба правильно задавати Приховати вміст До речі, я колись наслухався напівграмотних блогерів, і побоювався, що з ШІ можна деградувати у кмітливості ) Але ні, створення правильного промту це вже саме по собі розумова діяльність ) Так що, як на мене: ШІ гарна секретарка, але без цицьок ))) Обов'язково, як буде час, заглиблюсь у цю тему ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня В Україну надійшли перші 752 млн фунтів від Великої Британії, забезпечені доходами від заморожених російських активів. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ. "Сьогодні ми отримали 752 млн фунтів у межах ініціативи G7 ERA. Кошти спрямуємо на зміцнення української обороноздатності", - написав він. Він подякував уряду Великої Британії та партнерам з G7 "за механізм, який примушує російські кошти працювати на Україну". Уряд України розраховує, що всі суверенні активи РФ у майбутньому будуть конфісковані й передані на користь держави, зазначив Прем'єр-міністр. Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2024 року стало відомо, що Україна отримає від Великої Британії кредит у розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів (близько $2,93 млрд) за рахунок прибутків від заморожених активів РФ. У межах механізму ERA в грудні минулого року Україні надійшов 1 млрд доларів від Сполучених Штатів. www.ukrinform.ua/rubric-economy/3967991-v-ukrainu-nadijsli-persi-752-miljoni-vid-britanii-zabezpeceni-dohodami-vid-zamorozenih-rosijskih-aktiviv.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 5 минут назад, DmiVady сказал: До речі, я колись наслухався напівграмотних блогерів, і побоювався, що з ШІ можна деградувати у кмітливості ) Але ні, створення правильного промту це вже саме по собі розумова діяльність ) Так що, як на мене: ШІ гарна секретарка, але без цицьок ))) Обов'язково, як буде час, заглиблюсь у цю тему ) Все там з цицкамі в порядку... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 5 хвилин тому, DmiVady сказав: До речі, я колись наслухався напівграмотних блогерів, і побоювався, що з ШІ можна деградувати у кмітливості ) Блогерів тіпа Курпатова ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 2 хвилини тому, sergio сказав: Все там з цицкамі в порядку... Педопіхвомразі не здаються (в той самий час, як кацапи намагаються прорвати кордон): Цитата Міносвіти звернулося до СумДПУ щодо демонтажу пам’ятника Макаренку Цікаво чи зрушиться цей процес, чи підуть "на принцип". Нагадаємо, сумський виш ще й носить ім’я радянського педагога. Змінено 7 березня користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 минуту назад, vadimv сказал: Педопіхвомразі не здаються: При чому тут Бездомний?! 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 13 хвилин тому, DmiVady сказав: До речі, я колись наслухався напівграмотних блогерів, і побоювався, що з ШІ можна деградувати у кмітливості ) Але ні, створення правильного промту це вже саме по собі розумова діяльність ) Так що, як на мене: ШІ гарна секретарка, але без цицьок ))) Обов'язково, як буде час, заглиблюсь у цю тему ) До цицьок ще не дійшло, але перспективи Пєльовін обмалював:-) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Colt CZ планує замінити всі радянські автомати на Bren 2 в Україні. «Укроборонпром» уже наростив потужності для випуску штурмових гвинтівок Bren 2 до 400 одиниць на добу та працює над локалізацією їх виробництва з українських комплектуючих. Про це в інтерв’ю виданню Kyiv Independent розповів Ондрей Богач, голова компанії-розробника гвинтівок Colt CZ. Богач заявив, що мета полягає в тому, щоб «позбутися залежності України від радянської зброї, як-от АК-47, і не лише від самої зброї, а й від боєприпасів, які все ще виробляються переважно в Росії та Білорусі». На заміну радянським автоматам Калашникова мають прийти чеські штурмові гвинтівки Bren 2, що випускаються на українських потужностях під місцевою назвою «Січ». За словами голови компанії, у руках українських військових уже є десятки тисяч гвинтівок цього типу, переважно чеського виробництва, і їх стане ще більше за рахунок внутрішнього виробництва. mil.in.ua/uk/news/colt-cz-planuye-zamistyty-usi-radyanski-avtomaty-na-bren-2-v-ukrayini/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 20 хвилин тому, DmiVady сказав: До речі, я колись наслухався напівграмотних блогерів, і побоювався, що з ШІ можна деградувати у кмітливості ) Але ні, створення правильного промту це вже саме по собі розумова діяльність ) Так що, як на мене: ШІ гарна секретарка, але без цицьок ))) Обов'язково, як буде час, заглиблюсь у цю тему ) Є два моменти. Хоча ні, один. Хто контролює ШІ? Конфіденційну інформацію він отримає, а що поверне? І наскільки ця інформація буде достовірною та потрібною мені, а не тому хто володіє ШІ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня x.com/NHunter007/status/1897635815880056868 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня (змінено) 11 хвилин тому, US7IGN сказав: Є два моменти. Хоча ні, один. Хто контролює ШІ? Конфіденційну інформацію він отримає, а що поверне? І наскільки ця інформація буде достовірною та потрібною мені, а не тому хто володіє ШІ? І так і не так. Навіть одна й та ж сама їжа буває корисною, а в іншому споживанні веде до ожиріння) І так, тому хто володіє, краще ніж тому хто не володіє) але це вже у зв'язку з бігдата тощо ... я не компетентен, тому занурюватись не стану. Вибори у США 15-го року та брекзит у Великобританії це непогано показали, вибори 24-го ... поки що розслідувань не було і чи будуть ))) Інструмент може бути корисним, а може й руку відпиляти ... від споживача залежить ) Іноді інструкцію тре читати до того як вмикати прилад ))) * на домашньому компі та особистих приладах я поки що ШІ не заводив ) а на роботі допомагає ) Змінено 7 березня користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 🇬🇧 Україна отримала перший транш від Великої Британії 1 млрд $. Це в рамках їх внеску по гранту G7 (той який 50 млрд $ від заморожених активів).В цілому в цьому році від Британії ми чекаємо 2,92 млрд $ (тобто залишилось ще 1,9 млрд) І головне, що ці гроші вже закладені у Бюджеті саме на військові видатки. Що дуже крутий прецедент для інших країн (які досі іноді бояться фінансування оборони своїми грантами). Залізняк 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 7 хвилин тому, US7IGN сказав: Є два моменти. Хоча ні, один. Хто контролює ШІ? Конфіденційну інформацію він отримає, а що поверне? І наскільки ця інформація буде достовірною та потрібною мені, а не тому хто володіє ШІ? Все, що безкоштовно, передбачає непряму монетизацію. Гугл теж безкоштовний і фейсбук, а заробляють вони немало. З ШІ та сама історія. Тільки ШІ отримує про вас інформації на порядок більше, ніж Гугл з Фейсбуком. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 година тому, DmiVady сказав: "Це як вдарити віслюка по носі". Келлог жорстко пояснив, навіщо США зупинили військову допомогу Україні. Trump’s Ukraine envoy says Kyiv brought the pause in US intelligence sharing ‘on themselves’ Мені не до вподоби, що Келлог асоціює всіх українців з не такою вже й великою кількістю впертих віслюків, але ... маємо що маємо ... декілька тижнів виправлять декому мозки, але ... боржом вже не допоможе й людей з могил не підійме ... В нас городського світла нема вже понад 6 годин, воно для мене некритично, але неприємно ... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 11 хвилин тому, irina1969 сказав: 🇬🇧 Україна отримала перший транш від Великої Британії 1 млрд $. Це в рамках їх внеску по гранту G7 (той який 50 млрд $ від заморожених активів).В цілому в цьому році від Британії ми чекаємо 2,92 млрд $ (тобто залишилось ще 1,9 млрд) І головне, що ці гроші вже закладені у Бюджеті саме на військові видатки. Що дуже крутий прецедент для інших країн (які досі іноді бояться фінансування оборони своїми грантами). Залізняк Так це в борг чи подарували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 11 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Все, що безкоштовно, передбачає непряму монетизацію. Гугл теж безкоштовний і фейсбук, а заробляють вони немало. З ШІ та сама історія. Тільки ШІ отримує про вас інформації на порядок більше, ніж Гугл з Фейсбуком. Та це я знаю. Як і те що ШІ не дасть мені більше інформації ніж я вже і так знаю. А з точки зору пошуку того що я не знаю, замість посилань на джерела інформації він пропонує чиюсь думку про цю інформацію, видаючи її за інформацію. Тому і питання як саме використовувати ШІ щоб шкода не була більшою за користь і взагалі та користь була? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 година тому, DmiVady сказав: "Це як вдарити віслюка по носі". Келлог жорстко пояснив, навіщо США зупинили військову допомогу Україні. Trump’s Ukraine envoy says Kyiv brought the pause in US intelligence sharing ‘on themselves’ Мені не до вподоби, що Келлог асоціює всіх українців з не такою вже й великою кількістю впертих віслюків, але ... маємо що маємо ... декілька тижнів виправлять декому мозки, але ... боржом вже не допоможе й людей з могил не підійме ... В нас городського світла нема вже понад 6 годин, воно для мене некритично, але неприємно ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 8 минут назад, US7IGN сказал: Так це в борг чи подарували? Какая разница, если.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Трохи про майбутні вибори з точки зору інтересів США від Grok Маска:-) Прихований текст Питання, хто з Зеленського чи Залужного кращий для США, залежить від того, які саме інтереси та пріоритети Сполучених Штатів брати до уваги. США як глобальний гравець мають кілька ключових цілей у контексті України: стримування Росії, підтримка стабільності в Європі, просування демократії та забезпечення власних економічних і стратегічних інтересів. Давайте розглянемо, як кожен із них може відповідати цим цілям, виходячи з їхнього досвіду, стилю керівництва та сприйняття на міжнародній арені станом на березень 2025 року. Володимир Зеленський Переваги для США: Зеленський зарекомендував себе як харизматичний лідер, який ефективно комунікує із західними партнерами. Його численні виступи перед Конгресом США, ООН та європейськими лідерами посилили підтримку України, зокрема через військову та фінансову допомогу від США (понад $175 млрд з 2022 року, за даними Ukraine Oversight). Він є символом опору Росії, що відповідає американській стратегії стримування Кремля. Його здатність мобілізувати міжнародну коаліцію робить його цінним партнером для Вашингтона. Зеленський підтримує інтеграцію України в НАТО та ЄС, що збігається з довгостроковими цілями США щодо розширення західного впливу в Східній Європі. Недоліки для США: Його відносини з адміністрацією Трампа (станом на 2025 рік) ускладнені після публічного конфлікту в Овальному кабінеті 28 лютого 2025 року, коли Трамп і віце-президент Венс різко критикували Зеленського за "невдячність" і нібито небажання йти на поступки в переговорах із Росією (за даними The Washington Post та Politico). Це може ускладнити співпрацю з нинішньою адміністрацією США. Внутрішні проблеми, як-от корупція в оточенні та централізація влади, викликають занепокоєння в американських політиків, які дедалі частіше ставлять під сумнів доцільність безумовної підтримки України (Pew Research Center, 2024). Валерій Залужний Переваги для США: Залужний, як військовий лідер, має репутацію компетентного стратега, який довів свою ефективність під час перших етапів повномасштабного вторгнення Росії. Його акцент на модернізації армії та технологічних проривах (наприклад, у статті для The Economist, 2023) може бути привабливим для США, які хочуть бачити сильного військового партнера в регіоні. Він менш пов’язаний із корупційними скандалами, що робить його потенційно "чистішою" фігурою для американської підтримки, особливо в контексті критики Зеленського. Залужний має високий рівень довіри серед українців (72% у січні 2025 року, за даними Al Jazeera), що може забезпечити стабільність в Україні — важливий фактор для США, які не хочуть хаосу на східному фланзі Європи. Недоліки для США: У Залужного немає політичного досвіду, і його здатність вести дипломатію на рівні Зеленського залишається під питанням. США потрібен лідер, який може не лише воювати, а й домовлятися на міжнародній арені. Його нинішня роль посла у Великій Британії (з липня 2024 року) і відсутність чіткої політичної програми ускладнюють оцінку того, як він взаємодіятиме з Вашингтоном у разі приходу до влади. Є ризик, що Залужний, як військовий, може бути менш гнучким у переговорах із Росією, що суперечить прагненню адміністрації Трампа швидко завершити війну, навіть ціною поступок (Politico, 2025). Що важливіше для США зараз? Адміністрація Трампа (2025): Нинішня американська адміністрація, судячи з останніх подій, віддає перевагу швидкому врегулюванню конфлікту в Україні, навіть якщо це означатиме поступки Росії. Зеленський, попри напружені особисті стосунки з Трампом, має досвід переговорів і може бути більш схильним до компромісів, ніж Залужний, який асоціюється з жорсткою військовою позицією. Однак конфлікт у Білому домі показує, що Трамп може шукати нового партнера в Києві, якщо Зеленський не піде на поступки. Довгострокові інтереси США: Якщо США прагнуть стабільної, сильної та демократичної України як противаги Росії, Залужний може бути кращим вибором через його популярність і меншу "політичну втому" порівняно з Зеленським. Але це за умови, що він зможе адаптуватися до політичної ролі. Висновок Для нинішньої адміністрації США (Трамп): Зеленський, ймовірно, кращий, бо він уже є відомою величиною, з якою можна домовлятися (або тиснути на нього), попри тертя. Трамп, схоже, хоче "швидкого результату", а не нового лідера, якого ще треба "приручити". Для стратегічних інтересів США в цілому: Залужний може бути перспективнішим у майбутньому, якщо він доведе свою здатність керувати країною поза військовою сферою, але зараз його політична невизначеність робить його менш прогнозованим партнером. Отже, станом на зараз Зеленський виглядає вигіднішим для США через його досвід і встановлені зв’язки, але якщо відносини з Трампом остаточно зіпсуються, Залужний може стати "новим обличчям", яке Вашингтон підтримає. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня 35 хвилин тому, US7IGN сказав: Конфіденційну інформацію він отримає, а що поверне? І наскільки ця інформація буде достовірною та потрібною мені А хіба цього не видно вже зараз по його відповідям про Новікова? ) Він жеж гонить повну туфту, бреше і не червоніє )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз