Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

О, Іра, в мене чомусь затримка зображення. Спочатку було лише " а я знаю". Поки я тут питаннячко писала, з'явилось зображення. Так, це воно . Дякую тобі))) Тепер скажи:" Навіщо тобі ця рослинка?" В мене це доволі великий кущ, який стригли. Перепрошую, але особливої декоративності я в ньому не побачила. навіть те, що там ягоди є, з'ясували лише пару днів тому😁. І що? Він, дійсно, вартий того, щоб залишити його і далі в тому горшку. Як казав Вінні Пух:" В такому горщику, що завгодно може рости ( він великий)". Він трохи інакше про горщик казав, але думка така сама.

Зараз дивлюсь Осечкіна у Грема. Настрій, як рвана ганчірка. Він каже страшні речі. Здається, що так страшно мені не було, навіть, на початку вторгнення.

b8048f02-19ea-4641-9716-2d643fd2d643.JPEG

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, allanek сказав:

І чому я так і думала, що ти знаєш))) Поділишся знанням?

Зараз дивлюсь Осечкіна у Грема. Настрій, як рвана ганчірка. Він каже страшні речі. Здається, що так страшно мені не було, навіть, на початку вторгнення.

ця маслинка у мене випадково оселилась,   шукала чагарники зі стабільно сріблястим листом, бо будинок сірий ну щоб була краса шалена )) з таких чагарників на першому місці -лох, він же маслинка...привезли мені пару сортів, бо у нас вони щось не дуже навіть зараз продаються , а на твою ( мою) маслинку сказали, що це скоріш за все лох, але можуть бути варіанти))...я посадила і вона 2 зими просто обмерзала, а потім відростало від корня  я його пересадила в горщик і зараз воно кімнатне...мороки ніякої, ніхто його не їсть, нічим не хворіє, грунт самий звичайний, я взяла садовий універсальний і додала перліту, можна брати для сукулентів, добрив він не бачив, влітку поливаю раз в 5 днів, взимку 1 раз в 2 тижня і ось цей параметр тобі сподобається-любить стрижку🤣класная растень і як на мене дуже пасує чорногорським терасам

нічого не дивлюсь,навіть Портнікова та Белковського, слухаю музику і бавлю нову собаку.... бо я вже просто не витягую і  слава Господу скоро тепло

• Дякую 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, allanek сказав:

О, Іра, в мене чомусь затримка зображення. Спочатку було лише " а я знаю". Поки я тут питаннячко писала, з'явилось зображення. Так, це воно . Дякую тобі))) Тепер скажи:" Навіщо тобі ця рослинка?" В мене це доволі великий кущ, який стригли. Перепрошую, але особливої декоративності я в ньому не побачила. навіть те, що там ягоди є, з'ясували лише пару днів тому😁. І що? Він, дійсно, вартий того, щоб залишити його і далі в тому горшку. Як казав Вінні Пух:" В такому горщику, що завгодно може рости ( він великий)". Він трохи інакше про горщик казав, але думка така сама.

це не у тебе затримка, а я просто додала фото)) бо як раз розмовляли з подружкою за цю рослину і фото робила

тут декілька відповідей на "нашо

-я не дуже люблю кімнатні рослини,але вони мені подобаються в інтер"єрі...дуже подобається щоб була 1 акцентна рослина в кімнаті і цей кущ і за кольорами і за габітусом 100% попав... буде стояти у ванній кімнаті на підлозі, я вже намагалась там ставити рослини в великих горщиках, але їм темно, а цей витримує на 5 балів

- шкода мені його, він так боровся за життя і що в компост? ((

• Дякую 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

і як на мене дуже пасує чорногорським терасам

Зараз будеш сміятись. Швиденько полізла шукати інфу в гуглЮ, мені видало сайт Проксіми, вона в них з'явилась, ця рослина. Пишуть про вічнозелену огорожу на півдні України. Поки не вирішила, що з нею далі робити. Тепер, завдяки тобі👋, хоча б знаю, що то в мене росте.

Вітаю з новим другом)))

Портнікова дивлюсь. Він просто "кульбабка" з його аналітикою в порівнянні з тим, що почула від осечкіна. Портнікова люблю слухати, не завжди з ним згодна , але це і потрібно, почути об'єктивну або альтернативну думку. Я не знаю, чому мене на Грем понесло, бо не є постійним їх глядачем та і осечкін не мій "герой", але чомусь тикнулась туди...

5 хвилин тому, irina1969 сказав:

- шкода мені його, він так боровся за життя і що в компост? ((

Ні-ні-ні, не треба в компост. Якщо йому знайшлося місце в будинку і ти його покохала-пожаліла😊, хай росте. Я питала, бо цікаве було, як він в тебе опинився. Чи це випадково, чи ти його шукала. Але добре, що з'явився випадково та затримався у будинку, бо сподобався. Хай росте)))

• Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, allanek сказав:

Зараз будеш сміятись. Швиденько полізла шукати інфу в гуглЮ, мені видало сайт Проксіми, вона в них з'явилась, ця рослина. Пишуть про вічнозелену огорожу на півдні України. Поки не вирішила, що з нею далі робити. Тепер, завдяки тобі👋, хоча б знаю, що то в мене росте.

Вітаю з новим другом)))

Да я побачила що Проксіма стала пропонували рослини які у нас не живуть повноцінно, я навіть у ФБ з ними погиркалась, коли вони стали пропонували для Київської області цеанотус, я 2 роки намагалась його зберегти в саду, а потім плюнула...до речі, він у вас має рости, така краса 🍀

дякую, з подружайкою )) 

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

до речі, він у вас має рости, така краса 🍀

Ні, не бачила. Хоча і могла, тільки не зрозуміла, що це він😁. Якщо в квітнику десь по місту, то там інший набір рослин. Якщо десь "самовигулом", то там не продерешся, там все так щільно росте, що розібратися, що то за рослина можна тільки  для тих, що по краю ростуть. Зараз щось таке квітне блакитними китицями вздовж дороги і ще я в захваті від місцевого кипарисового молочаю- вони тут постійно квітнуть лаймовими великими шапками. Ростуть бур'яном, де хочуть.

• Дякую 1
Посилання на коментар

випадково натрапила на цей канал і залипла...жодного словп нема, а так гарно...пс: салат спробую

• Лайк 2
Посилання на коментар

Я їх давно дивлюсь. Дивне відчуття від переглядів. Наче сільський уклад, ніякого "розумного будинку" чи якогось супер технологічного кухонного приладдя, а знято все дуже професійно. В інших роликах часто показують, як вони готують. Розміри казана чи миски завжди вражають😆. Цей канал саме те для того, щоб відволіктись від цього божевілля, що зараз коїться.

Так, тільки не сміятися голосно. Сьогодні з'ясувала, що агапантус ( ми про нього раніше теревенили) росте в мене у дворі 🙃. І оте хвойне, що я казала, з квітами, теж показую. нарешті сфотографувала. Хвойне росте в такому темному закутку, що я дивуюсь, як воно там, взагалі, росте.

557a865d-826b-42b4-ada7-ce79832d768e.JPEG

4ca5b905-e584-4264-b038-2bdfb6b4e960.JPEG

b589c77f-7465-42a6-b4e3-6945da7e39d6.JPEG

a45047ae-480a-424b-b63b-56ca9c9ab272.JPEG

• Дякую 2
Посилання на коментар

Не впевнений що коректна гілка але краще не знайшов, яка ймовірність що все буде ок якщо в сосни отак обрізати розгалуження? Як то краще зробити, чим обробити? Сосна "звичайна - дика" :)

image.thumb.png.7912a3194e1db7b6c6752c243cb48f6d.png

Посилання на коментар

05.03.2025 в 17:10, allanek сказав:

Я їх давно дивлюсь. Дивне відчуття від переглядів. Наче сільський уклад, ніякого "розумного будинку" чи якогось супер технологічного кухонного приладдя, а знято все дуже професійно. В інших роликах часто показують, як вони готують. Розміри казана чи миски завжди вражають😆. Цей канал саме те для того, щоб відволіктись від цього божевілля, що зараз коїться.

Так, тільки не сміятися голосно. Сьогодні з'ясувала, що агапантус ( ми про нього раніше теревенили) росте в мене у дворі 🙃. І оте хвойне, що я казала, з квітами, теж показую. нарешті сфотографувала. Хвойне росте в такому темному закутку, що я дивуюсь, як воно там, взагалі, росте.

а я коли дивлюсь як жіночка готує звертаю увагу на її руки, так вправно❤️

цікаво якого кольору агапантус буде в твоєму дворі,я завжди думала, що вони фіолетові і все, а вони різні від білого, блакитного до такого кольру як чорнила

10 хвилин тому, standov сказав:

Не впевнений що коректна гілка але краще не знайшов, яка ймовірність що все буде ок якщо в сосни отак обрізати розгалуження? Як то краще зробити, чим обробити? Сосна "звичайна - дика" :)

та просто пилкою, обробляти не треба, сосна сама смолою затягне

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

20 хвилин тому, standov сказав:

Як то краще зробити, чим обробити?

Іра все вірно сказала. Ми жили серед сосен, яким більше 100 років. Останнього разу, коли напав деревоточець, добре, що вчасно помітили та відпиляли. Хвойні самі затягують спили смолою. Робити нічого не потрібно. Для розуміння. На фото сосна, що в правому кутку. Там, де розгалужується на кілька стволів, відпиляли два- товстий, що дивиться на нас (вас) та тонкий, що з лівого боку стирчить.

Якщо маєте якусь самосійку чи невеличку молоду сосну, можете "погратись- повиламувати "свічки", коли вони вже будуть великі. Можна отримати цікаві форми і хвою, що буде густіша та довша, ніж зазвичай. Якщо цікаво, пошукаю фото, як виглядають дві сосни, одного віку, але одна стриглась, інша ні.

33 хвилини тому, irina1969 сказав:

цікаво якого кольору агапантус буде в твоєму дворі,я завжди думала, що вони фіолетові і все, а вони різні від білого, блакитного до такого кольру як чорнила

А я думала, що вони завжди блакитні. Самій цікаво якого кольору.

Іра, дякую за ролик. Тепер знаю, що то за рослинка. Дійсно, вона дивує, хоча і нема такого цвітіння, як в ролику.

Про маслинку (лох) Еббінгі. Стала звертати увагу. З'ясувалось, що її багато в місті, в якості живої огорожі чи бордюрів. Стрижена вся. та, що на сонці, виглядає набагато гарніше, ніж та, що в тіні.

1711702569357.JPEG

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, allanek сказал:

Іра все вірно сказала. Ми жили серед сосен, яким більше 100 років. Останнього разу, коли напав деревоточець, добре, що вчасно помітили та відпиляли. Хвойні самі затягують спили смолою. Робити нічого не потрібно

ок, я відрізати впритул до стовбура чи краще залишити "пеньок" скажімо 5см? 

Посилання на коментар

Відрізайте впритул до стовбура, бо ця "культя"  залишиться та буде виглядати не дуже привабливо. Якщо впритул до стовбура, то на стовбурі з'явиться таке собі "око", що виглядатиме природно. Приклад на фото. Коли чистили сосни, обрізали всі сухі гілки, впритул. міста зрізу затягнулись та з часом з'явились "очі", про які я казала. Це робили лісники і пояснювали чому краще так зробити. Звісно, якщо є змога різати впритул.

IMG_7518.JPG

• Лайк 1
Посилання на коментар

мені просто трохи турбує товщина цієї гілки, якби була меньша то не парився би а так воно натурально половина основної по диаметру, щоб не почало там гнити/хворіти. хз

Посилання на коментар

3 хвилини тому, standov сказав:

мені просто трохи турбує товщина цієї гілки, якби була меньша то не парився би а так воно натурально половина основної по диаметру, щоб не почало там гнити/хворіти. хз

не буде вона гнити чи хворіти, сосни в цьому плані дуже стійкі

• Лайк 2
Посилання на коментар

22 хвилини тому, irina1969 сказав:

сосни в цьому плані дуже стійкі

Іра, додавай, якщо це не якийсь жук, тоді викосить  дуже швидко. Як він обирає, що їсти, то завжди була загадка для мене. Якщо не спиляти вчасно, то за тиждень може викосити штук 7-9 сосен.

І це не залежить від того, свіжий зріз чи ні.  Тож боятися хвороби, ще раз підтверджую слова Іри, нема підстав, коли ріжете гілку.

Посилання на коментар

28 хвилин тому, allanek сказав:

Іра, додавай, якщо це не якийсь жук, тоді викосить  дуже швидко. Як він обирає, що їсти, то завжди була загадка для мене. Якщо не спиляти вчасно, то за тиждень може викосити штук 7-9 сосен.

І це не залежить від того, свіжий зріз чи ні.  Тож боятися хвороби, ще раз підтверджую слова Іри, нема підстав, коли ріжете гілку.

ти ж пам"ятаєшь, що у мене ж також сосни , яким десь по років 60-80 як мін і зрозуміло їх хтось намагається постійно зжерти...так от, якщо дерево сильне та відносно здорове, то воно само ті погризи в стовбурах заливає смолою і всі та погань просто задихається, от от якщо у дерева нема сил залити смолою то відбувається те, що ти кажешь тобто може викосити штук 7-9 сосен.

Ми в тому році запрошували арбористів, треба було підрізати мої дуби, бо з віком у них природньо усихають гілки і можна дуже сильно постраждати, да і сонячним панелям так було б краще((... ну і як бонус вони обстежили сосни і  підтвердили все що я знала))...якщо систематизувати  то головне - навіть в такому віці не засипати кореневу шийку, не згрібати опад бо там знаходяться гриби, які живуть в симбіозі з соснами і по можливості, не саджати в приствольному крузі інші рослини, яким треба інші умови існування ( привіт газону під соснами🤢)

Посилання на коментар

1 година тому, irina1969 сказав:

привіт газону під соснами🤢

За ці слова  ландшафтники спалили б  тебе на вогнищі. Бо газон та сосни це невід'ємна частина гарних малюнків. Я, взагалі, не розумію, навіщо купувати шматок лісу, щоб робити, як під копірку, штучний сад. Ну купи шматок поля, посади там сосни  і засівай газон поміж них. Навіщо руйнувати екосистему, щоб потім героїчно боротися з тим, що дерева починають хворіти? Вже мовчу, що там  ще і всякі мурахи з пташками живуть. Божевілля якесь, на мій погляд, звісно.

1 година тому, irina1969 сказав:

то воно само ті погризи в стовбурах заливає смолою і всі та погань просто задихається

Краще омину розмову з цього приводу, бо не завжди все так просто. Іноді старе дерево не чіпають, а молоді зжирають. Колись вимушені були викликати альпіністів, бо дві сосни зжерли одна за одною, а поряд, такі самі не чіпали.  Головне пам'ятати, якщо вирішив купити лісову ділянку, то це ти прийшов на чужу територію і повинен підлаштовуватись під те середовище, а не навпаки, переробляти його під себе.

1 годину тому, irina1969 сказав:

головне - навіть в такому віці не засипати кореневу шийку, не згрібати опад бо там знаходяться гриби, які живуть в симбіозі з соснами і по можливості, не саджати в приствольному крузі інші рослини, яким треба інші умови існування

Ритися в архіві не буду. Перше, що попало на очі. Фото  2020 року, видно, що лісова зона відокремлена від квітників. Сосни, взагалі, не чіпали. Опад хвої збирався та розкладався в лісовій зоні, нічого лопатою під стовбурами не колупалось. Якщо щось і садилось, то були хвойні рослини та гортензії, навіть троянди прибрали з лісової зони. Я ж завжди казала, що в моєму саду рослини ті, що добре почуваються в сосновому лісі та яким не потрібно боротися за виживання, бо то природне середовище для них.

IMG_7152.JPG

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене продовжуються "відкриття"😁. Вийшла на терасу, з якої видно "задній двір". І що бачу? ... стреліція. Потім підняла очі до гори, в буквальному сенсі, бо там гори і є. Я про кумкват розповідала, що хочу його  на терасі в горщик посадити. Не зразу зрозуміла, що то він і є. Спочатку звернула увагу, що на дереві наче маленькі помаранчеві ліхтарики, потім зрозуміла, що то і є кумкват. Дерево!!! Зрозуміло, що ніхто до тих "ліхтариків" не дотягується, навіть з нижніх гілок. Чекаю на подальші "відкриття"🙃

6646b420-212f-44a8-9289-f5eb0bf2a168.JPEG

78cf79c5-2eb5-42f9-a2ae-10cb98e84778.JPEG

• Дякую 2
Посилання на коментар

Ти казала, що по місту квітне щось блакитним кольором...цікаво хто це, що це😊

А ми сьогодні розкрили мою халабуду на теплиці, ну що можу сказати для зимівлі прикопу рослин все вдало, все живе і місцями зелене...пам"ятаю, що Сарочка казала, що основна проблема то сухість(( я пару раз закидала сніг і якщо був лід то також кидала...ще для чого в зимовий період пристосувала -  на розпродажах накупила цибулькових і посадила в контейнери, всі живі, але не росли бо не вистачало сонця- виставила на вулицю

Посилання на коментар

1 хвилину тому, irina1969 сказав:

Ти казала, що по місту квітне щось блакитним кольором...цікаво хто це, що це😊

Іра, я не можу сфотографувати, бо воно на дорозі, на повороті, зупинятись не дуже зручно. І скоріше, то не блакитний, а бузковий колір. Щось трав'янисте. Якщо зможу, то сфотографую.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Сьогодні присвятили день знайомству з країною. Поїздили трохи... Фото рослин, що ростуть дикоросами, де завгодно.

7db40089-d54c-4175-bca7-a4f5faed6256.JPEG

32f86ced-8594-4024-abcb-01f2febfacfd.JPEG

723d2f72-0233-491f-b90b-5a6d52ea6ce9.JPEG

5742e400-8860-42c7-afd8-865a3481d065.JPEG

93902468-78ff-4c03-8474-9be52c2f4bba.JPEG

d8dc399b-fb72-4bc7-9a2e-c2797d588bdb.JPEG

e14172bb-b500-4052-a94f-bf9294cb2530.JPEG

50511b2c-31cc-4a3f-b75a-5b9156f36eda.JPEG

• Дякую 1
Посилання на коментар

Розмарин...мрія...яка тут росте і як ландшафтна рослина (фото1), і як бур'ян (фото2). Приїхали в країну в грудні, він квітнув так само рясно, як і зараз. Враження, що квітне постійно. Квіти майже не пахнуть, а от листя духмяне.

Іра, сфотографувала оте, що на повороті росте. Тільки в іншому місці і росте не галявиною, а розкидані по одиначками. І трохи краєвидів.

d5cc0297-b442-4c35-bd2a-89237a2c82e7.JPEG

2dc3324e-2b8f-4913-a8f4-0e5fd2da06b1.JPEG

3685901f-debf-4bb4-ac2c-c23e797334d3.JPEG

0aac26cf-ac21-4764-b01f-ce0b7e4370aa.JPEG

86a67f18-9fba-4bbd-a867-f35514692560.JPEG

921ceee5-a22a-4857-9533-388c294acc22.JPEG

5921d269-51c2-4c20-9b3b-4236648c3b9c.JPEG

• Дякую 1
Посилання на коментар

Наташа, Миколаївна, давно вас не було чути. Щось з Сумщини новини не радісні. Чи все добре з вами? Розумію, що буває таке, що нема бажання спілкуватися, то хоч  якусь іконку під дописом поставте, щоб знати, що ви живі-здорові. Спочатку хотіла написати "що ви в порядку", а потім подумала, чи навряд зараз є хтось, хто в порядку. Навіть я, хоч і далеко, але від новин не можу сказати про себе, що я в порядку.

• Дякую 2
Посилання на коментар

32 хвилини тому, allanek сказав:

Розмарин...мрія...яка тут росте і як ландшафтна рослина (фото1), і як бур'ян (фото2). Приїхали в країну в грудні, він квітнув так само рясно, як і зараз. Враження, що квітне постійно. Квіти майже не пахнуть, а от листя духмяне.

Іра, сфотографувала оте, що на повороті росте. Тільки в іншому місці і росте не галявиною, а розкидані по одиначками. І трохи краєвидів.

Дякую🍀 Фото чудові, отак прямо калина пахнула (1 фото, калина вічнозелена) , 2 фото не знаю, але Гугл каже що то лавр,молочай, гаура,лунарія ( фіолетові квіточки), олеандри ( отруйні !), розмарин красень❤️ я тому не дуже люблю садити у нас такі рослини, бо у мене стійке відчуття що воно мучається...за краєвиди окреме дякую

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...