allanek Опубліковано: 16 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 16 квітня Угу. Якщо сідаєш на нього, то встати вже неможливо, бо він тебе обіймає і каже, що нема куди поспішати 😁. Якщо італійці розуміються на формах та зовнішній красі, то американці, що мене здивувало, ось на тому, про що сказала- якщо сів, то вставати вже нема бажання. Диван приїхав з Вісконсину))) До речі, мене дуже здивував грунт, що купляла в горщики. Тепер я знаю, як нас дурять в Україні, бо те, що ми купуємо в магазині, готову суміш, чия б вона не була, то якийсь сурогат. Раніше, коли дивилась ролики, завжди дивувалась, що в них якийсь грунт, що суттєво відрізняється від того, що я купувала. Тепер розумію чому. Бо тут продають грунт, навіть не можу ні з чим порівняти- як масло чи щось таке- м'який, пухкий і розсипчастий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня (змінено) Ось приїхало моє замовлення клематиси Клематис прямостоячий (Clematis recta)- зовсім маленькій відросток, був ще один, але відламан з якось причини. Вважаю його як однорічну рослину два інших умовно більші . Не знаю, але продавець каже , що це дворічна рослина. Знов питання до шановного товариства. Горщик 0,7 літра. Не занадто маленька рослина, щоб висаджуватися на постійне місто , враховуваючі, що посадка на зовнішній стороні паркану? ( котикі , собак, ніхто не відміняв). Чі варто це літо дорощувати в горщику до більш розвинутої рослини? Далі питання по висадкі згідно з порад продавця. Клематис Étoile Violette, цей сорт дуже потужний саджати треба на відстані 1 метр від троянди , бо зачавлює троянду . тобто не в нозі точно. Клематис “Президент” (The President) 2 групи, одночасно може бути і 3 групи, квітнення від Віолетти відрізняється по часу, якщо ліана змогла перезимувати буде квітнути двічі весняні квіткі співпадуть з першимі трояндами. Якщо вимерзнет, то квітнуть буде в вересні. Але цій сорт не дуже плететься. Його потрібно розкидати по гілкам троянди, що означає, що посадка в одну яму? Чі такі робить відстань? Clematis recta Взагалі стоячій( або лежачій, якщо пускати по низу) , низенький, маленький, квітне білим мелкім, але дуже пахучіми квітами, запропонували, як грунтопокрівний в ноги до троянд і клематісов. Я, звісно, падка на все, що має приємні аромати, то схопила таку ідею. Але щось мене засмучує, буде вона плестися по ногам, чі як її в той композиції разместити? Чи взагалі знайти інше місто( для цього в мене буде рік точно, бо там нема на що дивиться поки що Змінено 16 квітня користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня Хочу показати Несплячу гортензію. Переїхала сегодня в нову 16 літрову квартиру😀 Помятаєте, якось я питала що робити з черешком гортензіі , якій мені в подарунок надсилали в листопаді. Тоді порада була почекати в горщику покі не скіне листя і потім відправити спати. Так ось вона ще жодного разу спати не ходила і листя не скидала. Ось так зимувала і такі трохи росла на холодній веранді, Північна сторона без досвічуваня взагалі. Я все чекала, коли вона , нарешті, скине листя. Але ніт, наростила нових пагонів при +3- +4 градуса. Винесла на день на вулицю, то трохи обтрепало листя, через то не дуже красиві. То виходить, що ця красуня взагалі в мене расте цілий рік, як кімнатна рослина без спокою? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 16 квітня Аня, не знаю, чого від гортензії чекати, але горщик, то (цитую Іру) "бімба"👍 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня 6 годин тому, Сарочка сказав: Ось приїхало моє замовлення клематиси Клематис прямостоячий (Clematis recta)- зовсім маленькій відросток, був ще один, але відламан з якось причини. Вважаю його як однорічну рослину два інших умовно більші . Не знаю, але продавець каже , що це дворічна рослина. Знов питання до шановного товариства. Горщик 0,7 літра. Не занадто маленька рослина, щоб висаджуватися на постійне місто , враховуваючі, що посадка на зовнішній стороні паркану? ( котикі , собак, ніхто не відміняв). Чі варто це літо дорощувати в горщику до більш розвинутої рослини? Далі питання по висадкі згідно з порад продавця. Клематис Étoile Violette, цей сорт дуже потужний саджати треба на відстані 1 метр від троянди , бо зачавлює троянду . тобто не в нозі точно. Клематис “Президент” (The President) 2 групи, одночасно може бути і 3 групи, квітнення від Віолетти відрізняється по часу, якщо ліана змогла перезимувати буде квітнути двічі весняні квіткі співпадуть з першимі трояндами. Якщо вимерзнет, то квітнуть буде в вересні. Але цій сорт не дуже плететься. Його потрібно розкидати по гілкам троянди, що означає, що посадка в одну яму? Чі такі робить відстань? Clematis recta Взагалі стоячій( або лежачій, якщо пускати по низу) , низенький, маленький, квітне білим мелкім, але дуже пахучіми квітами, запропонували, як грунтопокрівний в ноги до троянд і клематісов. Я, звісно, падка на все, що має приємні аромати, то схопила таку ідею. Але щось мене засмучує, буде вона плестися по ногам, чі як її в той композиції разместити? Чи взагалі знайти інше місто( для цього в мене буде рік точно, бо там нема на що дивиться поки що Clematis recta якщо планується висадити recta назовні, то я б зараз перевалила в більший горщик і доростила, сам клематис потужний та витривалий, але те що зовні трішки непокоїть, тому вже восени висадіть на постійне місце, обріжте і вже весною буде краса...щодо в ноги та пустити як ґрунтопокривну то я дуууже сумніваюсь ((...він же прямостоячий, росте таким собі кущем кудлатим виключно догори на 1.5 метри...я собі шукаю Clematis recta Purpurea, але щось мимо (( Étoile Violette дуже вдалий вибір, у мене він є, посаджено з трояндами майже поруч, але там такі троянди які самі задавлять любого...в Вашому випадку так, не менше метра The President, у всіх клематисів 2 групи можна отримати постійне квітування, просто при посадці майте на увазі, що Вам буде треба місце куди покласти пару гілок на зиму.... восени закидати землею і опадом і навіть в самі суворі зими він не вимерзне ...посадки в одну яму з трояндою не варіант, бо у них різні потреби в грунтах і пам"ятаємо про профілактику клематисів від вілта(лужне середовище), поряд цілком можливо...по гілкам троянд він сам розкидається )) ті плеті, що перезимують просто обережно накинути на гілки троянд, а далі він вже сам...в тирнетах радять залишати на зиму 50 см, я залишаю не менше метра і тоді зручно іх закидувати і він квітне більш щедро згадала за один клематис "Bal Tsvetov", він поводить себе дуууже цікаво як 2-3 група, тобто його можна зрізати як 2 і він буде квітнути дуже рано, а можна як 3 і він заквітне з перервою в місяць...для нього дуже підходить комбінована обрізка і тоді він буде квітнути дуже довго...я його люблю за те, у нього довгі квітоноси і цвіти наче метелики і бувають доволі чудернацьки 6 годин тому, allanek сказав: Угу. Якщо сідаєш на нього, то встати вже неможливо, бо він тебе обіймає і каже, що нема куди поспішати 😁. Якщо італійці розуміються на формах та зовнішній красі, то американці, що мене здивувало, ось на тому, про що сказала- якщо сів, то вставати вже нема бажання. Диван приїхав з Вісконсину))) До речі, мене дуже здивував грунт, що купляла в горщики. Тепер я знаю, як нас дурять в Україні, бо те, що ми купуємо в магазині, готову суміш, чия б вона не була, то якийсь сурогат. Раніше, коли дивилась ролики, завжди дивувалась, що в них якийсь грунт, що суттєво відрізняється від того, що я купувала. Тепер розумію чому. Бо тут продають грунт, навіть не можу ні з чим порівняти- як масло чи щось таке- м'який, пухкий і розсипчастий. Ти знаєш, красива, ергономічна мебель, то мабудь мебель - космополіт😄 самі найзручніші дивани та крісла, які бачила моя мадам СіжУ, були українського бренду Lato і для мене от прямо було особистим горем коли рашетварі іх розбомбили... чоловік, сівши в їх крісло сказав " виносьте от прямо зараз мене і крісло", цінник був зовсім негуманний, але ми тоді купили, а потім ще купили, потім моя сусідка прийшла в гості і вона купила...сподіваюсь вони налагодять виробництво, бо іх м"яка то бімба в гарному значенні цього слова 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня Сарочка, і ще...подивилась, Ваші клематиси з теплиці, так що обережно з сонячними променями і краще після посадки чимось притінити...у мене для цього старі плетені кошики Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 9 годин тому, irina1969 сказав: Сарочка, і ще...подивилась, Ваші клематиси з теплиці, так що обережно з сонячними променями і краще після посадки чимось притінити...у мене для цього старі плетені кошики Дякую за поради щодо клематисив. Я вже так гортензію на сонечко спробувала винести (думала трошки загартую.) По клепатисам теж побачила, що в них нестача світла. Продавец казала, що вони були щільно вкриті на тиждень снегопада, ну і напевно десь вони зимували , то колір в них дійсно блідий. Кошикамі теж вкриваю нові посадки , тільки пластиковими важкими, мега зручно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 17 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 17 квітня 12 годин тому, irina1969 сказав: то мабудь мебель - космополіт😄 самі найзручніші дивани та крісла, які бачила моя мадам СіжУ, були українського бренду Lato Та я ж не сперечаюсь))) Взагалі подібні речі під суто особисте враження. Спочатку ми намагались купити диван якогось нашого виробника з Дніпра. Але...діло було в 2017 році. Курс долара, якщо пам'ятаю, чи 26 грн чи 28грн. Диван, що впав в око коштував 70000грн!!! Тому змушені були замовити диван з Америки 😁, бо , навіть враховуючи його подорож через океан, ціна вийшла суттєво дешевша. Ну і якби не бажання наших виробників продати пару диванів та виконати місячний план по грошам, я б не взнала, що таке комфортний диван в американській уяві. Та уява мені дуже до вподоби. Вже мовчу про якість. Вона мені теж сподобалась. Особливо з урахуванням того, що це не єдина річ, що приїхала тоді до нас через океан. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 19 квітня (змінено) Про розплідники. Маленький, який до вподоби, не фотографувала, бо він дійсно маленький і там все зроблено утилітарно для того, щоб розмістити якомога більше рослин. А другий...мені чимось схожий на Проксиму, тільки в південному варіанті. І він дуже великий, до кінця в мене не вистачає сил та часу його обійти. Повертаючись до пеларгоній. Їх є і багато, дуже багато.Голова обертом від різноманіття їх квітів. в Україні не бачила такого. не фотографувала, бо то треба тільки стояти і клацати. Те, що раніше показувала, то краплинка в морі порівняно з тим, що є зараз. Звісно, що купила😁 Але зараз буде питання суто до Іри. Бо це вона винна в моєму виборі ...і ще кафе на Ринку у Вроцлаві, де ці ампельні росли такими гарними водоспадами з розкиданими суцвіттями простеньких квітів, що здавалось наче це метелики порхають над тим листям. Тож, Іра, чекаю розповіді, як за ними доглядати- чи потрібно їх прищипувати і як це робити. І хотілось би почути які недоліки? З смішного. З усього різноманіття квітів пеларгоній вибрала самих простеньких ( останнє фото)- чому? не знаю. Побачила їх і все- всі ті пишні красуні наче припинили існувати для мене. Мабуть настрій такий, що хочеться спокою , щоб емоції не булькали через край, ось на квітах і відбилось. Змінено 19 квітня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 19 квітня Поділитись Опубліковано: 19 квітня (змінено) 16.04.2025 в 22:39, irina1969 сказав: Сарочка, і ще...подивилась, Ваші клематиси з теплиці, так що обережно з сонячними променями і краще після посадки чимось притінити...у мене для цього старі плетені кошики В мене хелп. Клематиси. Ось той що був задохлик Ректа - за день вдома під лампами був і за добу вигнав 35 см пагон і був відправлен в теплицю, як більш менш надійний. Два інших поставлені в теплицю , щоб колір став більш нормаоьний, і Президент гарно розправив листя, виглядає повноцінною рослиною, відправиться післязавтра на висадку, гарно підріс за два дні , десь 10 см додав, а ось а Віолет почав чахнути на очах. Листя такі саме - блідого кольору, а основний пагон почав втрачати міцність виглядає як вʼялий. Перевалила в горщик трохі більший , коріння наче не погано виглядають, але не ворожила що там внутри. З переляку всіх трохи молочком проліла . Затягнула Віолет до дому, щоб температура була більш стабільною. Бо в мене зараз в теплиці вдень +32 з відкритими вікнами. Але вночі, така сама температура як вночі, що є та теплиця , що нема датчик показує так саме що і на вулиці. То питання, як реанімувати рослину, що ще я не зробила, бо вона так виглядає, що вона зібралася вмерти.? Покращення нема, а деградація є. Шкода втрати рослину, бо іншої нема, і взагалі то остання рослина продавця, ну тоб то і на ринку нема і продавця теж на заміну нема. PSтроянди вже висадила під серветку і ящик з під апельсинив. Бо теж були трохи блідні , в теплицю їх не тягнула, через те, що не хотіла їх стімулувати на розвиток, саджала і вже в пакунку все одно були біли коріння. Але сегодні перевіряла. Колір ок, за добу став як треба, гарний зелений. Змінено 19 квітня користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 19 квітня Поділитись Опубліковано: 19 квітня Аню, якщо така разюча відмінність то я б подивилась що там з кореневою, клематиси спокійно переносять оте колупання в кореневій...щоб зробила я, витягнула з горщика, змила землю і подивилась на кореневу, якщо візуально все ОК, замочила б в стимуляторі в посадила б знову і в прохододне місце, бо клематиси люблять " холодний старт" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 20 квітня Поділитись Опубліковано: 20 квітня Щось бачу всі без настрою, але свято є свято, тому всіх причетних до цієї теми вітаю зі святом світлого Великдня... бажаю всім наступне свято зустріти під мирним небом і щоб за святковим столом зібралась вся родина За картинку просЮ вибачення, але який настрій така і картинка 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) Згадала, що Аню не привітала з Песахом, тому стало незручно вітати товариство з Пасхою. Да і настрій, чесно кажучи, не святковий. Не дивлячись, що я далеко від війни, боляче дивитись на неприкритий цінізм тих, хто мав би допомогти не знищити нашу країну та не вбивати дітей. 19.04.2025 в 09:32, allanek сказав: Іра, чекаю розповіді, як за ними доглядати Може ти не бачила або не було настрію відповісти. Тож спитаю ще раз. Як ти доглядаєш за ампельною пеларгонією. Цікавить прищіпка . Чи потрібна вона? Як формувати кущ ? Бо хочеться мати водоспад листя і квіти-метелики. Змінено 21 квітня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 19.04.2025 в 10:32, allanek сказав: Повертаючись до пеларгоній. Їх є і багато, дуже багато.Голова обертом від різноманіття їх квітів. в Україні не бачила такого. не фотографувала, бо то треба тільки стояти і клацати. Те, що раніше показувала, то краплинка в морі порівняно з тим, що є зараз. Звісно, що купила😁 Але зараз буде питання суто до Іри. Бо це вона винна в моєму виборі ...і ще кафе на Ринку у Вроцлаві, де ці ампельні росли такими гарними водоспадами з розкиданими суцвіттями простеньких квітів, що здавалось наче це метелики порхають над тим листям. Тож, Іра, чекаю розповіді, як за ними доглядати- чи потрібно їх прищипувати і як це робити. І хотілось би почути які недоліки? З смішного. З усього різноманіття квітів пеларгоній вибрала самих простеньких ( останнє фото)- чому? не знаю. Побачила їх і все- всі ті пишні красуні наче припинили існувати для мене. Мабуть настрій такий, що хочеться спокою , щоб емоції не булькали через край, ось на квітах і відбилось. тут має стояти покаянний смайлик)) нема у них недоліків від слова зовсім..я вжеписала якось про ці каскадові пеларгонії, зараз вона маленька щоб формувати, твоя задача кормити, кормити, кормити... я б зараз прибрала весь цвіт і прищіпнула в таких місцях ( показала на фото), а потім вже цього не треба робити, бо вона пре як шалена...зберегла фото як раз з Польщі, яке мені сильно запало в душу і навіть червоний колір мене не драконив )) ці пеларгонії самі очищуються, да і потім чисто теоретично ти не дістанеш 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня 6 хвилин тому, irina1969 сказав: нема у них недоліків від слова зовсім.. Ооооооооооо...ааааааааааааа... не може бути....то я, недарма, вибрала "попелюшку" серед красунь. Дуже дякую за таке зауваження☺️ 9 хвилин тому, irina1969 сказав: зберегла фото як раз з Польщі, яке мені сильно запало в душу ні, це не той кущ, що я бачила, але схожий. Теж червоний. 9 хвилин тому, irina1969 сказав: навіть червоний колір мене не драконив )) коли була в розпліднику, їх тільки привезли і саме вивантажували з автівки, то я вагалась, чи брати червоні та зміксувати. Потім згадала, що червоний мені набрид, бо на терасі будинку завжди були зональні пеларгонії червоного кольору ( пасували до загального сірого) і купила тільки рожеві, про що не жалкую. 13 хвилин тому, irina1969 сказав: я б зараз прибрала весь цвіт і прищіпнула в таких місцях ( показала на фото), а потім вже цього не треба робити, бо вона пре як шалена... Кущики невеличкі, десь 15см заввишки, всі усипані квітконосами. То що, всі квітконоси обірвати? Так, як ти вказала на фото? Чому питаю про прищіпку? Передивилась купу роликів з цього приводу. Але вони всі якісь дивні, як на мене. всі показують кущ з витягнутим стеблом см 30-40 та великим лопухастимлистям, про щільність куща там ніде не йшлося. І всі кажуть. відріжте стебло та залиште оті 15 см, що в мене зараз. тільки вигляд у кущиків інший. маленьке листячко, щільне. Тому і вирішила запитати. Тепер треба психологично налаштуватися, щоби видалити квітконоси😒. І ще. В кашпо. десь 50см довжиною, посадила 3 кущика, таких, як на фото. Чи не погарячкувала я😁? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня Попелюшка? Я про цю попелюшку вже пару років жужу🤣 Якщо будешь гарно кормити то 3 куща на 50 см то норм, пеларгоніям нетреба небагато землі Зараз повищіпуй всі квіти, а потім коли відросте прищіпку зробищь там де я показала, вона як гідра замість однієї голови 3 росте, прищіпувати треба над міжвузликом, бери ножиці бо нігтями не вийде😀 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня 11 хвилин тому, irina1969 сказав: бери ножиці бо нігтями не вийде😀 Я секатор з собою привезла😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 4 хвилини тому, allanek сказав: Я секатор з собою привезла😁 Наша людина😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня В мене тепер новЕ. Чи купляти на терасу в горщик бугенвілію, формовану деревом ? Поки, після питань в місцевій пліткарці (ком'юніті) зрозуміла таке - гарна...дуже... і це правда. Дуже колюча. Відповіді на питання, чи мусорить вона прицвітниками, чи вони гербарієм сохнуть на кущі та чи не скидає вона листя взимку, ще не отримала. Бо психану та куплю штамбового лавра 🤪. І ще хочу камелію. В мене і містечко є. в моєму дворі та, що на сонці, то болісно дивитись на рослину- бліде листя, скинула купу бутонів, щоб хоч якісь могли квітнути. А ті, що в тіні, серед інших рослин- то краса невимовна. Дуже гарні деревця. Цікаво, що тут я дивлюсь тільки в бік листяних, чого не робила в Україні. І в розпліднику є так гарна юка, що очей не відірвати. Я б купила, але в неї такі гострі листя, наче голкою тебе штирхають. А вона ж буде ще рости... На фото оті квітучі кущі та деревця, то вона і є- бугенвілія. А на задньому плані, їжак, то та юка, що мене причарувала. В розпліднику з горщиків з тими юками ціла алея зроблена. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня Пропал калабуховский дом🤣 пошепки камелія😍 і он той юка їжак, вони у нас не зимують...бугі оті кольру скаженого порося хай залишаються в садовому центрі...є ще бугі біло -зелені чи ніжно рожеві ото краса 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня 5 годин тому, irina1969 сказав: є ще бугі біло -зелені чи ніжно рожеві ото краса Є там і такі. Але хай там і залишаються, любого кольору. Мабуть, якщо в мене був би сад, то посадила, а на терасу ні. Бо місцеве товариство каже, що вони напівголі стоять взимку. Вже мовчу за колючки. Я там була сьогодні. Подивилась на все уважно та вирішила, що мені лавр більше подобається 😆. Ще довго на бирючину дивилась. Вона тут м'якенька з дрібненьким листячком, я таку вперше бачу. Обидві рослини сформовані кулями але лавр переміг. Як пересаджу в гарний горщик, тоді покажу))) 5 годин тому, irina1969 сказав: пошепки камелія😍 Камелія поки під питанням. В мене у дворі їх 3 чи 4 штуки. Велику, що при в'їзді в гараж, чоловік постійно поливає. Вона зараз квітне біло-рожевими квітами. Тож візьму паузу, щоб зрозуміти чи дійсно вона мені конче потрібна ще і на терасі. Ну і , нарешті, купила горщик для розмарину, то камелія поки почекає) 6 годин тому, irina1969 сказав: і он той юка їжак, вони у нас не зимують... Ні, Іра, такі юки не зимують в Україні. Але вони такі гарні, що дихання зупиняється. 6 годин тому, irina1969 сказав: Пропал калабуховский дом🤣 Я ще на стреліцію націлилась😂 але це трохи пізніше. І взагалі, мене туди пускати не можна, бо я там такої краси понаходила сьогодні, що треба якось заспокоїтись🙃 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня так це ж зрозуміло, що рослини півдня ну сильно відрізняються від наших...я такі рослини не дуже, до вони сильно барвисті, нахабні для мене...як я люблю фотографувати різні рослини, але спіймала себе на думці, що ніколи не фоткала такі рослини, коли подорожувала 😏 красиве-красиве квітне-квітне ну і хай квітне деінде )) камелія, стреліція дуже подобаються і якщо б у мене був зимовий сад тоді "так", але акцентами серед лопухастих соковито зелених монстер і всяких інших алоказій🙄 от усілякі бур"яни то моє🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня Мені в минулому році сподобалась пеларгония ампельная, ту що з насіння вирощувала. Затягнула до дому 2 горщика, ось в березні на стригла живців. Ще не пересаджувала зі стаканчиків , стоять вже лісом, поливати таке вже важкуватоуявляю як ту червону клумбу поливають, напевно там крапля закинута внутри, ну дуже вражаюче 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня Вже думаю виносити потихеньку і помідорки і квіти...зараз жара, але на наступному тижні передають зниження температури...в теплиці все буде норм, а от на терасі🙄 7 хвилин тому, Сарочка сказав: Мені в минулому році сподобалась пеларгония ампельная, ту що з насіння вирощувала. Затягнула до дому 2 горщика, ось в березні на стригла живців. Ще не пересаджувала зі стаканчиків , стоять вже лісом, поливати таке вже важкуватоуявляю як ту червону клумбу поливають, напевно там крапля закинута внутри, ну дуже вражаюче Вони чудові❤️ Ці пеларгонії для мене каскадові)) я думаю, що для них придумають згодом якусь іншу класифікацію...в магазинах вони ампельні, але зі словом Kaskadowa 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня (змінено) 35 хвилин тому, irina1969 сказав: але акцентами серед лопухастих соковито зелених монстер і всяких інших алоказій🙄 Так стреліція і є лопухаста. В неї кущ, що наші лопухи і квітка тендітна, дійсно на райського птаха схожа. А камелії...вони спокійні якісь, з фарфоровими квітами, нема від них відчуття якогось квіткового вибуху. 35 хвилин тому, irina1969 сказав: я такі рослини не дуже, до вони сильно барвисті, нахабні для мене...як я люблю фотографувати різні рослини, але спіймала себе на думці, що ніколи не фоткала такі рослини, Мабуть тому і бугенвілію вирішила залишити в спокої та купила лавр, що мені вистачить пеларгонії. А взимку квітів розмарину. 35 хвилин тому, irina1969 сказав: рослини півдня ну сильно відрізняються від наших... Може тут і багато барвистих рослин, але сади чи на терасах, все дуже стримано, нема тут суцільної різнокольоровості, в більшості то все так і виглядає- зеленими лопухами. Взагалі, тут сама поширена рослина- олива, потім пальми різних видів та усіляке на кшталт юки. Тут стокротки ростуть, як в нас кульбабки- де тільки можуть. Самі по собі. Зараз квітне герань. І це така мила очам картинка, коли вони в суміші- білі стокротки та бузкові квітки герані. На жаль фотки нема, але це дуже красиво та привабливо. Саме яскраве, що я тут бачила, то тюльпани( я викладала в темі) в сквері. Навіть по світлинам з розплідника видно, що квітучих рослин не так і багато. Пеларгонії, петунії та газанія не рахується. Вони трохи з іншої "опери". Змінено 22 квітня користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз