Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

3 години тому, Yull сказав:

Дівчата, які на вашу думку, троянди підходять по кольору до яскраво рожевих? Планую на осінь що ще придбати і не хочеться переборщити з цим кольором, хоча дуже люблю такі троянди. Чат ДжПіТі радить практично всі 😀 - і червоні, і білі, жовті, фіолетові) Може хтось у себе помітив гарне сусідство з рожевими. Додам фото тих що вже маю. 

За кольором так і за формою квітки і для такого рожевого, мені здається, гарно будуть поряд виглядати ті троянди, які поєднують в собі ці кольори..що я мала у себе, то сорт First Lady, яка підійде до форми квітки помпон  та класики

image.png.ca921b4195d5c9c7548f7a2043eda862.png

якщо форма квітки проста, то я б рекомендувала  Liola ❤️

image.thumb.png.b65251d1e34dfc0628b6648408842ccf.png

у Вас там здається на 2 фото Dinky ( можу помилятись) під таку троянду я б також посадила мускусну, але єдина троянда з такою грою кольорів що я знаю-Mozart's Lady

ну а потім в ці композиції натикати фіолетового та побільше🤣

я давала посилання на дуже гарний ресурс, поєднання кольорів дуже вдалі і дуже часто неочікувані

www.design-seeds.com/by-color/

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Аня, а для ляльок якась шафа- вітрина є ? Бо таку красу не можна ховати від очей.  Сумочка це шедевр) 

• Лайк 1
Посилання на коментар

55 хвилин тому, allanek сказав:

Аня, а для ляльок якась шафа- вітрина є ? Бо таку красу не можна ховати від очей.  Сумочка це шедевр) 

Та все ніяк не можу зробити, все не на часі. Частково стоять на комоді,зазвичай ті, що не вдягнути повністю, зазвичай їх маю доробити, інші по коробках.

• Дякую 2
Посилання на коментар

Букетів не маю але можу про кумкват розповісти. Пам'ятаю, що він є у Ані та може ще хтось з товариства надихнеться та захоче і собі мати гарну рослину, бо вона (фортунелла) декоративна, непримхлива, не хвороблива та має смачні плоди. Як кімнатна рослина приваблива екзотика.

Про мої висновки з того, що маю. Купила навмисно на невисокому стовбурі, щоб мати велику крону і звісно, більший врожай. Тож краще купувати штамбову рослину. Так, вона дорожче, але вартує того. Не любить прямого сонця. Спочатку горщик з нею стояв на відкритій терасі з прямим сонцем. Листя почало жовкнути та опадати. Пояснити це тим, що рослина була виснажена стимулюванням до врожаю ( в розпліднику) не можу, бо була посаджена і в гарний грунт, і отримувала гарні добрива. Поки не перенесла горщик на криту терасу, де мала гарне освітлення без прямого сонця, кумкват наче прощався з білим світом. А тут на очах почав рости і гарно виглядати. І нарешті маю- раптово вкрився пуп'янками, наче маленькими перлинками серед шкіряного темно-зеленого листя. Ці "перлинки" десь на третій день розквітли маленькими квітами, що швидко гублять пелюстки. Як багато буде врожаю, то побачу.

Тож тримати таке деревце в будинку чи теплиці цілком можливо без особливих зусіль. Єдине, що любить постійно вологий грунт та хоче, щоб його постійно годували, поки в'яже плоди. Я поливаю раз на тиждень отим добривом, що викладала в темі. Щоб не пересихав грунт та не бігати з лійкою до нього, в ноги посадила остеоспермум. Вони чудово ладять між собою. Враження, що остеоспермум очманів від того, що має постійно добриво та воду. Квітне і нічого не каже з приводу того, що не має прямого сонця.

0-02-05-01e28b3259a7c1d3afe3148dbe334475881decf91a819606cf90c1f8f0d4da9f_e1b9f8fe8262a4d6.jpg

0-02-05-4669ffabf51afcaf0382096342bc7f789421bd33a3e6c39173cf57a907ab2fac_d08cdbe056c233ab.jpg

0-02-05-c6b0dc99bc7e834d4ba8251006d9dcb74e5b8a510f93fed552968df137ef3cc8_e6bc461cff3279ce.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, allanek сказав:

Букетів не маю але можу про кумкват розповісти. 

Дуже гарний !!! Алла, а він пахучий ?

• Дякую 1
Посилання на коментар

Так, пахучий. Квіти пахнуть чимось дуже знайомим, але не можу згадати. Солодкий теплий запах, але не "Шахерезада", наче тепла карамель. Запах відчула лише коли носом в квітку встромилась. Іра, навряд чи встигнеш насолодитися тією пахучістю, бо квітів хоч і багато, але вони дрібненькі та облітають дуже швидко. Сьогодні розпустились, через день вже купа пелюсток біля горщика. 

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
Посилання на коментар

06.07.2025 в 14:01, Сарочка сказав:

Давно не було букетів. Виправляємо

IMG_0878.jpeg

а у мене до речі питання є саме по ляльці.

Аню, у мене лялька, колись купила серед інших іграшок в секонді, він дуже брудний (( я нарешті знайшла йому місце в Домі, але питання як його привести до ладу ? Одяг я реставрую там нічого складного, люльку підфарбую, взуття пошию, а от як самого дідуся попрати ? Він набитий ватою дуже щільно.... замочити в делікатному засобі,руцями попрати, потім посушити махровими рушниками і на сонечко ?

зображення_viber_2025-07-08_12-26-52-566.jpg

Посилання на коментар

9 хвилин тому, allanek сказав:

Так, пахучий. Квіти пахнуть чимось дуже знайомим, але не можу згадати. Солодкий теплий запах, але не "Шахерезада", наче тепла карамель. Запах відчула лише коли носом в квітку встромилась. Іра, навряд чи встигнеш насолодитися тією пахучістю, бо квітів хоч і багато, але вони дрібненькі та облітають дуже швидко. Сьогодні розпустились, через день вже купа пелюсток біля горщика. 

да справа навіть не в тому, що він швидко облітає, а в тому що аромат є...для мене квітка без аромату щось на кшталт квітки з пластику...я розумію, що ти його посадила з іншою метою, але сам факт

Посилання на коментар

Якщо так стоїть питання, то квітка пахне)))

Коли був сад, єдиний раз, коли по саду розливалась пахучість, то був час, коли квітли одночасно троянда Луіз Од'є та жимолость Халіанна. Все інше якось гасилось повітрям соснового лісу і відчувалось лише коли близько підходила до рослини. Тому я на це не звертаю увагу. А кімнатні рослини мені цікаві листям🙂

Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

В мене теж зараз квітне, але трохи не так, як ваш.  Він має плоди двох  різних ступенів розвитку, тоб то умовно це треться вона квітнення зараз- випускає квіти на новому прирості.  З кожной квіткі завжди плод. Якій при гарних умовах достигає, при поганих, десь за розміром як чечевиця  завмирає. В будинку , коли в лютому заквітає , то я завжди знаю , що розквітла квітка -запах досить відчутний і приємний, даже від 1 , на вулиці майже не чутно чомусь, тількі коли носом до квітки.  Стоїть на прямому сонці , ось на тому паркані вздовж будинку, нозі то більше в тіні, через то, що горщик потрапляє пару годин в тінь від підпірної стіни і , схоже що йому до вподоби це. За зиму втратив багато гілок на штамбі,  то бил висунут з горщика і подрезала корні вокруг на 3 см , як в бонсая, место в горщику заповнила новим ґрунтом , додала подвійну дозу добрива з збільшеним вмістом калію  в гранулах від осмокот  ( які ідуть для горшечних культур) йому все дуже сподобалось, поросль від подвою почав пускати даже. Я вже прикупила цітокінієвой пасти, щоб якість стімульнуть голи гілки, але обійшлася без ней. Додатково , до гранул в грунті ще раз в два- три тижня получає якесь добриво рідке, коли троянди , та петуніі годую , іноді по листу, іноді під корінь. Так само роблю с інжиром. Але він відверто кажучі жирує , бо досі не повʼязал нових плодів, а тількі кількість листа  збільшує

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, irina1969 сказав:

а у мене до речі питання є саме по ляльці.

Аню, у мене лялька, колись купила серед інших іграшок в секонді, він дуже брудний (( я нарешті знайшла йому місце в Домі, але питання як його привести до ладу ? Одяг я реставрую там нічого складного, люльку підфарбую, взуття пошию, а от як самого дідуся попрати ? Він набитий ватою дуже щільно.... замочити в делікатному засобі,руцями попрати, потім посушити махровими рушниками і на сонечко ?

зображення_viber_2025-07-08_12-26-52-566.jpg

Відверто кажучі, я б тіло залишила як є, бо вологі він таки боїться, якщо він ватний. Вата погано сохне і багато набирає до себе рідини, це не сінтепон. Якщо вже запізно, і він намочен, то з него треба прибрати максимальну кількість рідини, бо полотенця і ничого не вийде. Я б обернула в полотенце, потім в наволочку( якщо нема мікрофібрового мішка для прання взуття) і в пральну машину на оджим. Машину теж наповнити полотенцями, до повний загрузкі( сухих) щоб ляльку не колихало  занадто . Чем більше залишиться води і порошку ( а там в старих ляльках ще і вата коричнева) потім При висиханні робляться руди розводи, які виглядають гірше, ніж до прання. Тобто я категорично не раджу його мочити кардинально.
теорітично, можна спробувати віддати в хімчистку.
 Можна спробувати чистити, але не дуже зволожувати. можна спробувати вологими серветками для прибирання ( дитячими не треба, там гліцерин і пантінол в составі, то теж є імовірність що залишаться пятна після висихання)

. Так ось серветками  змочуєте верхній шар тканини и пробуєте те сильно терти, прибрати бруд, і так по два три см за раз, очищаєте до якогось ступеню чистоти.  Одяг знімаєте і там нічого такого- звичайне прання.

• Дякую 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Сарочка сказав:

але трохи не так, як ваш.  Він має плоди двох  різних ступенів розвитку, тоб то умовно це треться вона квітнення зараз- випускає квіти на новому прирості.

Аня, так само , це нові прирости. Все, що бачите, квіти з листям, це нові прирости. Купляла з зовсім невеличкою кроною ( десь в темі є фото) та плодами. Врожай зібрали та з'їли, гілки пообрізала, бо формувала крону. Тому він так затримався з цвітінням. Бо поки стояв на відкритому сонці, лише листя опадало, про новий приріст не було мови. Все , що бачите, то вже новий приріст. Це все відбулось дуже швидко, приріст та квіти, може трохи більше місяця.

7 хвилин тому, Сарочка сказав:

на вулиці майже не чутно чомусь, тількі коли носом до квітки.

В мене на терасі, тому так само- тільки носом в квітку. 

8 хвилин тому, Сарочка сказав:

Стоїть на прямому сонці і , схоже що йому до вподоби це.

Тут в нас розходження. Не подобається моїй фортунеллі пряме сонце. Дерева, що ростуть у відкритому грунті та прямому сонці поводять себе по-різному. Для прикладу. Ці два дерева ростуть поряд, в мене перед очима, фото зроблено одночасно, зараз. Велике виглядає краще, молоде не можу сказати, щоб раділо прямому сонцю. Ті фортунелли, що  ростуть в тіні будівель,  мають шкірясте та темне листя. Як виглядає моє, коли має гарне освітлення, але по голові  не бемкає сонячна пательня, то показала. мабуть, треба дивитись вже по місцю, як поводить себе рослина.

Коли їздили до розпліднику, придивилась. Всі кумквати стоять в теплиці з сіткою для тіні, навіть те, що стоїть на дворі  (лимони та кумкват) намагаються горщики поставити так, щоб була тінь. Цікаво, що лимони формують, щоб росли пласкою ширмою. Воно, звісно, цікаво, але я, чомусь не дуже полюбляю таке формування. Мені завжди нагадує курча-табака.

0-02-05-f50dd840d9779bb3c7088773fce1d2dd831afd3486c4bf9404f013b18baba0d6_1e9b885fcec5313e.jpg

0-02-05-d13b351424893b3fa7a9fee7267375f9c8d4cdca122754f56f7f9433192ee414_1ee0c76017af3413.jpg

Посилання на коментар

1 година тому, Сарочка сказав:

Відверто кажучі, я б тіло залишила як є, бо вологі він таки боїться, якщо він ватний. Вата погано сохне і багато набирає до себе рідини, це не сінтепон. Якщо вже запізно, і він намочен, то з него треба прибрати максимальну кількість рідини, бо полотенця і ничого не вийде. Я б обернула в полотенце, потім в наволочку( якщо нема мікрофібрового мішка для прання взуття) і в пральну машину на оджим. Машину теж наповнити полотенцями, до повний загрузкі( сухих) щоб ляльку не колихало  занадто . Чем більше залишиться води і порошку ( а там в старих ляльках ще і вата коричнева) потім При висиханні робляться руди розводи, які виглядають гірше, ніж до прання. Тобто я категорично не раджу його мочити кардинально.
теорітично, можна спробувати віддати в хімчистку.
 Можна спробувати чистити, але не дуже зволожувати. можна спробувати вологими серветками для прибирання ( дитячими не треба, там гліцерин і пантінол в составі, то теж є імовірність що залишаться пятна після висихання)

. Так ось серветками  змочуєте верхній шар тканини и пробуєте те сильно терти, прибрати бруд, і так по два три см за раз, очищаєте до якогось ступеню чистоти.  Одяг знімаєте і там нічого такого- звичайне прання.

Ні, він не намочен))спробую почистити макс обережно, всі засоби в домі є...ще раз дякую

Посилання на коментар

Іра, якщо є пароочисник (парогенератор), то спробуй ним. Звісно, що він вату всередині не випре, але, як допоміжний засіб може допомогти. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, allanek сказав:

Іра, якщо є пароочисник (парогенератор), то спробуй ним. Звісно, що він вату всередині не випре, але, як допоміжний засіб може допомогти. 

Є... я дідусю на завтра запланувала SPA ,так що подивимось що з цього вийде

ПС....я взагалі до ляльок дуже обережно відношусь, але цей дідусь з такою гарною кармою, що хо привести його в гарний стан

Посилання на коментар

11 хвилин тому, irina1969 сказав:

я взагалі до ляльок дуже обережно відношусь,

Тому я про пароочисник і згадала, що це і є "обережно"))) Добре, хай все вийде зі СПА)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...