Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше.  Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи  шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета.  Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Свєта, кафе диво) Якась пекельна суміш з життя наших бабусь та сучасного. Бо мазанку  з розмальованими стінами, маленькими віконцями та дахом критим бітумкою, це тільки український погляд на "мистецтво" здатен на таке. Дякую, сподобалось🙂

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, allanek сказав:

З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше.  Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи  шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета.  Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату? 

Якщо молоді кабачки, то я готую з них салат а-ля биті огірки, тільки кабачки тоненькими четвертинками, далі маринад ( оцет, сіль, перець,мед, чосник, олія) все куштуємо на смак заливаємо кабачки і на пару годин в холодильник...кабачки дають багато соку це їх + і -...я не люблю запечені з чимось кабачки, бо вони в усіляких рагу ніякі...кабачкова ікра, кабачкові млинці ( рулет, торт), смажені всі знають ( привіт печінка😪)...готувала якусь намазку з кабачка з мережі, але не пам'ятаю рецепт...фаршировані мені не подобаються бо це не перець, баклажани та помідори

Фета. У мене чоловік фанат грецького, тому у нас в сезон вона не затримується. Мені поєднання фети та буряка смакує, це може бути як салат ( фета, буряк, квасоля ( нут), зелегь, смачна цибуля, заправка) чи як закуска а - ля 'Капрезе' зробити зелену олію та посипати волоськими горіхами. Буряк запекаємо у фользі

Це перше що на думку спало

  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

43 хвилини тому, irina1969 сказав:

вони в усіляких рагу ніякі...

Якщо величенькими шматками нарізати, не тоненько, олією змастити ( в мене олівкова), викласти ( в мене скляна форма, в якій одразу на стіл подається) та в духовку, то дуже добре відчувається солодкуватий смак кабачків. Навіть пожалкувала, що додала моцарелу в кінці. Суміш робила солодкий перець, гіркий перець, баклажани, кабачки, помідори, трохи соєвого соусу+ листова селера, петрушка, в кінці трохи базиліку. Навіть пожалкувала, що мало було кабачків, бо вони одразу відрізняються смаком. Але ж хочеться чогось новенького. Перед тим, як все в духовку поставити, баклажани( зі шкіркою чи без , то вже по бажанню, я без) та кабачки порізала на шматки, посолила та дала стекти хвилин 20, щоб в духовці овочі не плавали в морі з соку і гіркоту з синеньких прибрати. 

 

43 хвилини тому, irina1969 сказав:

Мені поєднання фети та буряка смакує,

Тоді це буду їсти тільки я 😁, бо буряк це до мене і треба буде ще щось готувати, щоб і чоловіка нагодувати. Якщо в тебе  чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах.

43 хвилини тому, irina1969 сказав:

смажені всі знають ( привіт печінка😪)

Я, взагалі, давно на пательні смажу рідко. Але куряче філе (куряча грудка) ріжеться вздовж навпіл та трохи відбивається), товстеньким шматочком на пательні виходить соковитим. І головне, що це швидко. Навіть грудку не мариную, в сенсі, що сіль-перець- лимон чи апельсин -соєвий соус і одразу на пательню. По кілька хвилин з обох боків і готово.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, allanek сказав:

 Якщо в тебе  чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах.

 

я таке роблю вже багато років, дуже смачно, квасиво та швидко🤗 з зелені зелений базилік і спеція чорний перець...з фетою багато чого, привіт грецька кухня (спанакопіта), але там вона як  начинка, а це морока...з фетою у мене банош чудово заходить, з легких як усілякі намазки , додаємо чи зелень, чи редис і на хліб, люблю без зелені з куміном...як нАчинка в закуску а-ля  бадриджани , баклажан нарізаємо вздовж на слайси, притрусили сіллю, потім промили, просушили, на деко пергамент трішки олії ( баклажани люблять ) спекла, дала охолонути...тим часом зробили начинку, волоські гріхи, чосник, фета, спеції які любиш, намазали слайси, закрутили...варіантів купа, була б фета))

а взагалі про кабачки

-Куме, а Ви чули за таку справу " филе сибаса на подушке з цукіні " ?

-Куме, до то все понти ! Взяли карася, поклали на кабачок, а потім розказують))

 так, все зголодніла...пішла кабачковий тортик феячить...всім смачного🙃

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

а це морока...

Ото ж бо і воно - морока. А я останні роки не маю бажання витрачати час на заморочливі рецепти. Тому і питаю за рецепти, де швидко та смачно. 

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

з легких як усілякі намазки

В нас не прижились. Звісно, є виключення, іноді буває періодами. Це як з авокадо, комусь до вподоби, комусь ні. Я ні, хоч намазкою, хоч салатом- ні.

21 хвилину тому, irina1969 сказав:

.пішла кабачковий тортик феячить...

А я піду колотити в блендері базилік та листя селери, що вже висушила. Це вже по третьому колу. Що мені в базиліку та селері подобається, що вони наче та гідра- ти його стрижеш, а воно швидко ще більше відростає. Що буду готувати,поки в роздумах. Смачного...

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Хто молодець? Я молодець))

До речі, я там соус зробила, сир, сметана, кефір, зелень, чосник, сіль ,чорний перець  і все через погружний блендер..по суті сир, той що творог, можна замітити фетою і вже не солити...смачного мені😀

20250716_144728.jpg

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я також смажу млинці - у составі : кабачки, картопля, цибуля, часник, чілі. Вже втретє смажу, поки що не приілося🤣

Ми зараз не вдома, у готелі, але млинці із собою🌶

image.jpg

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...