allanek Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше. Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета. Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Свєта, кафе диво) Якась пекельна суміш з життя наших бабусь та сучасного. Бо мазанку з розмальованими стінами, маленькими віконцями та дахом критим бітумкою, це тільки український погляд на "мистецтво" здатен на таке. Дякую, сподобалось🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 41 хвилину тому, allanek сказав: З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше. Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета. Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату? Якщо молоді кабачки, то я готую з них салат а-ля биті огірки, тільки кабачки тоненькими четвертинками, далі маринад ( оцет, сіль, перець,мед, чосник, олія) все куштуємо на смак заливаємо кабачки і на пару годин в холодильник...кабачки дають багато соку це їх + і -...я не люблю запечені з чимось кабачки, бо вони в усіляких рагу ніякі...кабачкова ікра, кабачкові млинці ( рулет, торт), смажені всі знають ( привіт печінка😪)...готувала якусь намазку з кабачка з мережі, але не пам'ятаю рецепт...фаршировані мені не подобаються бо це не перець, баклажани та помідори Фета. У мене чоловік фанат грецького, тому у нас в сезон вона не затримується. Мені поєднання фети та буряка смакує, це може бути як салат ( фета, буряк, квасоля ( нут), зелегь, смачна цибуля, заправка) чи як закуска а - ля 'Капрезе' зробити зелену олію та посипати волоськими горіхами. Буряк запекаємо у фользі Це перше що на думку спало 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 43 хвилини тому, irina1969 сказав: вони в усіляких рагу ніякі... Якщо величенькими шматками нарізати, не тоненько, олією змастити ( в мене олівкова), викласти ( в мене скляна форма, в якій одразу на стіл подається) та в духовку, то дуже добре відчувається солодкуватий смак кабачків. Навіть пожалкувала, що додала моцарелу в кінці. Суміш робила солодкий перець, гіркий перець, баклажани, кабачки, помідори, трохи соєвого соусу+ листова селера, петрушка, в кінці трохи базиліку. Навіть пожалкувала, що мало було кабачків, бо вони одразу відрізняються смаком. Але ж хочеться чогось новенького. Перед тим, як все в духовку поставити, баклажани( зі шкіркою чи без , то вже по бажанню, я без) та кабачки порізала на шматки, посолила та дала стекти хвилин 20, щоб в духовці овочі не плавали в морі з соку і гіркоту з синеньких прибрати. 43 хвилини тому, irina1969 сказав: Мені поєднання фети та буряка смакує, Тоді це буду їсти тільки я 😁, бо буряк це до мене і треба буде ще щось готувати, щоб і чоловіка нагодувати. Якщо в тебе чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах. 43 хвилини тому, irina1969 сказав: смажені всі знають ( привіт печінка😪) Я, взагалі, давно на пательні смажу рідко. Але куряче філе (куряча грудка) ріжеться вздовж навпіл та трохи відбивається), товстеньким шматочком на пательні виходить соковитим. І головне, що це швидко. Навіть грудку не мариную, в сенсі, що сіль-перець- лимон чи апельсин -соєвий соус і одразу на пательню. По кілька хвилин з обох боків і готово. Змінено 6 годин тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 38 хвилин тому, allanek сказав: Якщо в тебе чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах. я таке роблю вже багато років, дуже смачно, квасиво та швидко🤗 з зелені зелений базилік і спеція чорний перець...з фетою багато чого, привіт грецька кухня (спанакопіта), але там вона як начинка, а це морока...з фетою у мене банош чудово заходить, з легких як усілякі намазки , додаємо чи зелень, чи редис і на хліб, люблю без зелені з куміном...як нАчинка в закуску а-ля бадриджани , баклажан нарізаємо вздовж на слайси, притрусили сіллю, потім промили, просушили, на деко пергамент трішки олії ( баклажани люблять ) спекла, дала охолонути...тим часом зробили начинку, волоські гріхи, чосник, фета, спеції які любиш, намазали слайси, закрутили...варіантів купа, була б фета)) а взагалі про кабачки -Куме, а Ви чули за таку справу " филе сибаса на подушке з цукіні " ? -Куме, до то все понти ! Взяли карася, поклали на кабачок, а потім розказують)) так, все зголодніла...пішла кабачковий тортик феячить...всім смачного🙃 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 18 хвилин тому, irina1969 сказав: а це морока... Ото ж бо і воно - морока. А я останні роки не маю бажання витрачати час на заморочливі рецепти. Тому і питаю за рецепти, де швидко та смачно. 18 хвилин тому, irina1969 сказав: з легких як усілякі намазки В нас не прижились. Звісно, є виключення, іноді буває періодами. Це як з авокадо, комусь до вподоби, комусь ні. Я ні, хоч намазкою, хоч салатом- ні. 21 хвилину тому, irina1969 сказав: .пішла кабачковий тортик феячить... А я піду колотити в блендері базилік та листя селери, що вже висушила. Це вже по третьому колу. Що мені в базиліку та селері подобається, що вони наче та гідра- ти його стрижеш, а воно швидко ще більше відростає. Що буду готувати,поки в роздумах. Смачного... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Хто молодець? Я молодець)) До речі, я там соус зробила, сир, сметана, кефір, зелень, чосник, сіль ,чорний перець і все через погружний блендер..по суті сир, той що творог, можна замітити фетою і вже не солити...смачного мені😀 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Я також смажу млинці - у составі : кабачки, картопля, цибуля, часник, чілі. Вже втретє смажу, поки що не приілося🤣 Ми зараз не вдома, у готелі, але млинці із собою🌶 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз