allanek Опубліковано: 11 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 годин тому З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше. Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета. Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 11 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 годин тому Свєта, кафе диво) Якась пекельна суміш з життя наших бабусь та сучасного. Бо мазанку з розмальованими стінами, маленькими віконцями та дахом критим бітумкою, це тільки український погляд на "мистецтво" здатен на таке. Дякую, сподобалось🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 41 хвилину тому, allanek сказав: З ранку про кабачки. В інеті куча всього з рецептів, але цікавить досвід товариства. Була думка зробити млинці, але з пательнею хочу мати справу якнайменше. Цікавить рецепт, щось на кшталт суміші різних овочів, запечених в духовці, але з кабачками. І бажано, щоб кабачки були брусочками чи шматочками, чи ще якось, щоб не перетворились на кашу-пюре. Є думки в когось ? Тільки без того, щоб запікати під сиром. Бо так готувала кілька днів тому. Хочеться відчувати смак овочів, а не отого всього. бо сир і так присутній постійно - і твердий, і моцарела, і фета. Про фету. Хтось щось готує з нею, крім помідорів з фетою або грецького салату? Якщо молоді кабачки, то я готую з них салат а-ля биті огірки, тільки кабачки тоненькими четвертинками, далі маринад ( оцет, сіль, перець,мед, чосник, олія) все куштуємо на смак заливаємо кабачки і на пару годин в холодильник...кабачки дають багато соку це їх + і -...я не люблю запечені з чимось кабачки, бо вони в усіляких рагу ніякі...кабачкова ікра, кабачкові млинці ( рулет, торт), смажені всі знають ( привіт печінка😪)...готувала якусь намазку з кабачка з мережі, але не пам'ятаю рецепт...фаршировані мені не подобаються бо це не перець, баклажани та помідори Фета. У мене чоловік фанат грецького, тому у нас в сезон вона не затримується. Мені поєднання фети та буряка смакує, це може бути як салат ( фета, буряк, квасоля ( нут), зелегь, смачна цибуля, заправка) чи як закуска а - ля 'Капрезе' зробити зелену олію та посипати волоськими горіхами. Буряк запекаємо у фользі Це перше що на думку спало 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 43 хвилини тому, irina1969 сказав: вони в усіляких рагу ніякі... Якщо величенькими шматками нарізати, не тоненько, олією змастити ( в мене олівкова), викласти ( в мене скляна форма, в якій одразу на стіл подається) та в духовку, то дуже добре відчувається солодкуватий смак кабачків. Навіть пожалкувала, що додала моцарелу в кінці. Суміш робила солодкий перець, гіркий перець, баклажани, кабачки, помідори, трохи соєвого соусу+ листова селера, петрушка, в кінці трохи базиліку. Навіть пожалкувала, що мало було кабачків, бо вони одразу відрізняються смаком. Але ж хочеться чогось новенького. Перед тим, як все в духовку поставити, баклажани( зі шкіркою чи без , то вже по бажанню, я без) та кабачки порізала на шматки, посолила та дала стекти хвилин 20, щоб в духовці овочі не плавали в морі з соку і гіркоту з синеньких прибрати. 43 хвилини тому, irina1969 сказав: Мені поєднання фети та буряка смакує, Тоді це буду їсти тільки я 😁, бо буряк це до мене і треба буде ще щось готувати, щоб і чоловіка нагодувати. Якщо в тебе чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах. 43 хвилини тому, irina1969 сказав: смажені всі знають ( привіт печінка😪) Я, взагалі, давно на пательні смажу рідко. Але куряче філе (куряча грудка) ріжеться вздовж навпіл та трохи відбивається), товстеньким шматочком на пательні виходить соковитим. І головне, що це швидко. Навіть грудку не мариную, в сенсі, що сіль-перець- лимон чи апельсин -соєвий соус і одразу на пательню. По кілька хвилин з обох боків і готово. Змінено 10 годин тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 38 хвилин тому, allanek сказав: Якщо в тебе чоловік любить фету, то спробуй( не побачила в твоєму переліку) помідори з фетою, коли помідори нарізаються вздовж не тоненько, зверху шматочок фети тоненько, щоб накрив той помідор і петрушку, кріп або зелену цибулю. Я ще трохи чорного перцю додаю. Це те, що в нас чергова закуска, а якщо є гості, то вони це першим з'їдають. Але ж бачу, що з фетою не дуже і розігнатися можна по рецептах. я таке роблю вже багато років, дуже смачно, квасиво та швидко🤗 з зелені зелений базилік і спеція чорний перець...з фетою багато чого, привіт грецька кухня (спанакопіта), але там вона як начинка, а це морока...з фетою у мене банош чудово заходить, з легких як усілякі намазки , додаємо чи зелень, чи редис і на хліб, люблю без зелені з куміном...як нАчинка в закуску а-ля бадриджани , баклажан нарізаємо вздовж на слайси, притрусили сіллю, потім промили, просушили, на деко пергамент трішки олії ( баклажани люблять ) спекла, дала охолонути...тим часом зробили начинку, волоські гріхи, чосник, фета, спеції які любиш, намазали слайси, закрутили...варіантів купа, була б фета)) а взагалі про кабачки -Куме, а Ви чули за таку справу " филе сибаса на подушке з цукіні " ? -Куме, до то все понти ! Взяли карася, поклали на кабачок, а потім розказують)) так, все зголодніла...пішла кабачковий тортик феячить...всім смачного🙃 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 18 хвилин тому, irina1969 сказав: а це морока... Ото ж бо і воно - морока. А я останні роки не маю бажання витрачати час на заморочливі рецепти. Тому і питаю за рецепти, де швидко та смачно. 18 хвилин тому, irina1969 сказав: з легких як усілякі намазки В нас не прижились. Звісно, є виключення, іноді буває періодами. Це як з авокадо, комусь до вподоби, комусь ні. Я ні, хоч намазкою, хоч салатом- ні. 21 хвилину тому, irina1969 сказав: .пішла кабачковий тортик феячить... А я піду колотити в блендері базилік та листя селери, що вже висушила. Це вже по третьому колу. Що мені в базиліку та селері подобається, що вони наче та гідра- ти його стрижеш, а воно швидко ще більше відростає. Що буду готувати,поки в роздумах. Смачного... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Хто молодець? Я молодець)) До речі, я там соус зробила, сир, сметана, кефір, зелень, чосник, сіль ,чорний перець і все через погружний блендер..по суті сир, той що творог, можна замітити фетою і вже не солити...смачного мені😀 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Я також смажу млинці - у составі : кабачки, картопля, цибуля, часник, чілі. Вже втретє смажу, поки що не приілося🤣 Ми зараз не вдома, у готелі, але млинці із собою🌶 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 46 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 46 хвилин тому до простих рецептів з кабачка. Якщо є тека тертушка, як на моркву корейську Молодий кабачок — 1-2 шт.Сир фета — 50–70 гОливкова олія — 1 ст. ложкаЛимонний сік — 1 ч. ложкаМ’ята або базилік — кілька листків.Сіль, перець, італійський трави. Нарізаємо кабачок довгими тонкими стрічками (як локшину) ножем для овочів або теркою. Порскаємо оливковою олією, лимонним сіком. Додємо крихти фети та порвану м’яту. Чавимо в руцях щільно спеції щось на кшталт італійські з трав. Їсти можна сирим або злегка припустити на сковороді 1–2 хв. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 24 хвилини тому (змінено) Або Кабачки в азійському стилі (у соєво-медовому соусі). Це буде на пательні, але це не деруни, то 3-5 хв , думаю має право на життя такий рецепт. Сразу кажу, що це страва на три людини, мак вихід десь повинен бути до 0,5 кг , бо перевантажувати сковорідку не треба, наче все попливе і буде звичайни тушкований овочі. Треба зберегти балан альденте. Від дійде до мягкісті вже на тарелці. Від часу подачі також повинно пройти не більш ніж 5 хв. Це не блюдо на нагрів, або щ_б залишилось на завтра, то друга концепція. Швидко , яскраво і трохи відчуваєте текстуру. Якщо текстури нема, то треба зменшити час стояння на кухні над пательнею ще на 1 хв. Кабачки китайці готовлять за 5 рухів Вог, але там температура шалена. То в нас треба тількі доче4атися зміни кольору скоринку молодого кабачка, ось так буде візуальна готовність. Ну і нарізка,3 мм то зайве. Гострий ніж та тоненький слайси. Кабачки — 2 шт. Соєвий соус — 2 ст. ложки Мед або цукор — 1 ч. ложка Часник — 1 зубчик Кунжут — за бажанням Олія Нарізати кабачки брусками або кружальцями.товщину - 1.1,5 мм Обсмажити на олії , на великой температурі до альденте, то смажених краєчків. Не треба допускати, щоб потік сік, треба невелика кількість на пательні, та сама велика мощность плити. Краще хай виглядає край дуже підсмаженим ніж все почте пускати сік. Смажимо по принципу китайської кухні, поки скоринка почне зміняти колір на яскравий. Це все. Це займе часу десь 1,5- 2 хв Макс . Пательня предварительно дуже горяча повинна бути, щоб від масла шов димок . Додати соєвий соус, мед і часник.( все це потрібно змішати в чашці заранее) Тушкувати 2 хв, поки карамелізується.. якщо треба більше соуса на білий ріс до гаарниру, то давайте в чашку 1 чайну ложку крохмалю і 4 ст л бульйону концентрованого, або звичайной води+ 1 ст ложка соєвого соусу. Сіль тут за бажанням. Я завжди в азійські страви ще додаю імбірь та гострий перець в цю чашку заливки. Ця страва за 5 хв Дуже пасує до білого круглого рису типу Камоліно. . . Час на готування рису не рахую. Ріс зварити потрібно заранее. На останній хвилині рису, починаємо готовити кабачок. Десь так . Це майже миттєво Опціонно можна додати кунжутний соус в чашку заправки, та дашіду ( корейський сухій бульон )з анчоусов, або мідій, це посілює смак, це як природній глюкомат, не відчувається, як смак, але робить соус більш насиченим. Посипати кунжутом. По такому рецепту готую ще стрілки часника, , які зараз є в промисловому масштабі. Це ось прям бомбічно. Можно додати ще предварительно також швидко піджарени пластини(1 мм мʼяса будь якого, якщо так не можете порізати, то можна фаршу, якщо треба щоб було полу мʼясне блюдо) Змінено 8 хвилин тому користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: тільки що Поділитись Опубліковано: тільки що Ще з кабачків можно зробить щось типу хумуса ( назвем це намазкою, та не солоне з випечкки щось накшталт міні пішого порціонного, в форме від мафіна) ну це ось перше що прийшло на думку. Якщо треба ще, то піду свою тетрадь відкрию, бо щось більш готується, щось меньш. але то стандартний набір - салат- горячее-випечка. Компот не пропоную , але він також є а арсеналі. Уневерсальний овоч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз