batrasvt Опубліковано: В п'ятницю в 16:52 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:52 Добрий вечір і спокійної ночі, за порадою Ірини прикупила собі на олх ще парочку ваз Полоне😌 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Доброго ранку і спокійного усім дня! Починаємо готуватися до Хеллоуіну🎃 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Свєта, а що то за натюрморт на стіні, де стілець намальований? Це перше, що я побачила. Кабачок, бо його важко не помітити та натюрморт. Я теж пекла пиріг зі сливами. Доброго ранку всім добрим людям. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Всім привіт! Вже написала в іншу тему (стару дуже) але згадала про чудову-садову, де завжди можна спитати і знайти відповіді. Хоча, я не так часто пишу, більше читаю))) Отже питання: Вирішила зробити тент-парус над терасою. Поставили два стовпа, гачки до стіни, купили тент 3х3 (тканина оксфорд, щільність — 150гр/м2), натягнули. Все чудово, поки не йде дощ - вода збирається і не стікає, провисає. Вішали з нахилом, пробували збільшувати кут, натягнули хрест-навхрес троси для створення каркасу - все без результату. В чому може бути причина і як виправити? Якось не цікаво бігати знімати перед кожним дощем... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому В мене одна з терас відкрита і там я облаштувала невеличку "грядку" з їстівними травками-перцями. Дивилась на таке "вітрило", як захист від сонця в саму спеку. В Юску продаються готові. Але зупинились на парасолі, бо два великих мінуси з варіантом тенту: тканина не має жорсткості для спротиву дощу і вітер, він тут буває дуже сильний. Якщо в вас "парус" схожий на те, що в Юску (під спойлером) навряд чи щось виправите. Прихований текст jysk.ua/dlya-sadu/parasoli/parasoli/tent-vid-sontsya-hold-300x300sm-bezhevyy Про маркізи. Вони тут повсюди. Я не придивлялась щодо якості тканини, але там, де вони під нахилом, дощ спокійно стікає по поверхні тканини. Тканина дуже щільна і в відкритому положенні нема і натяку на провисання в дощ. Може ви помилились з вибором тканини і треба дивитись в бік тієї, з якої виготовляють маркізи? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Так, парус схожий на юсковський, але купляла не там, бо в ЮСК були погані відгуки про його міцність. Той що купила він теж масмаркет, продається багато де (скрізь однакова упаковка), але поганих відгуків не знайшла. До того ж зараз вже кінець сезону і я думала, що якщо є недоліки, то відгуки точно будуть... Але проблема мабуть таки в тканині, бо спочатку він був гарно натягнутий, а після експериментів з дощем зявилися провиси... Тож, треба було брати від самого початку тканину-сітку (був і такий варіант), по прикладу затіняючої, бо наміру сидіти під тентом у дощ немає... Ну або дійсно шукати саме виробництво під замовлення і з іншої тканини. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 18 хвилин тому, Wolfchen сказав: Так, парус схожий на юсковський, але купляла не там, бо в ЮСК були погані відгуки про його міцність. Той що купила він теж масмаркет, продається багато де (скрізь однакова упаковка), але поганих відгуків не знайшла. До того ж зараз вже кінець сезону і я думала, що якщо є недоліки, то відгуки точно будуть... Але проблема мабуть таки в тканині, бо спочатку він був гарно натягнутий, а після експериментів з дощем зявилися провиси... Тож, треба було брати від самого початку тканину-сітку (був і такий варіант), по прикладу затіняючої, бо наміру сидіти під тентом у дощ немає... Ну або дійсно шукати саме виробництво під замовлення і з іншої тканини. Дуже маленька щильність, має бути як мін в 2 рази більше...у мене прохудилась парасоля, що на вулиці, механізм норм а тканина вже хвах(( то я покупала Оксхорд 215 щильність, але то парасоля, каркас і всі діла, а у Вас тент....я думаю як оріентир треба брати тканини для маркіз, тільки щильність від 300 а краще більше...бачила, що під такі тенти підставляюсь палку- брус, щоб зробити купол, це як варіант 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) Ми купили парасольку, форма якої квадрат. Зовсім недорогу, можна змінити кут нахилу. Може простіше подивитись в бік парасоль. Їх зараз дуже багато, різних, по формі, площі і можливостях. Від дешевих до дорогих. Місця не займає, складається легко. Як варіант я б теж взяла до уваги. Змінено 7 годин тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) Дякую, дівчата! irina1969 Ну вже подивлюся скільки ця проживе, а потім буду щось думати на заміну. allanek Парасолю не дуже хочу. Та й стовпи вже стоять. Чесно кажучи, цей тент у мене ні від дощу ні від сонця не захищає 😁Бо занадто високий (2,50 здається). Тінь від нього не над меблями, а збоку і у вітальні. З огляду на це, парасоля з різними кутами була б саме те, але - душа не лежить. Коли з"явився тент, то терраса одразу змінила вигляд як з вулиці, так і з вікон вітальні. Без нього вже пусто і не затишно😃 Змінено 7 годин тому користувачем Wolfchen Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, Wolfchen сказал: Так, парус схожий на юсковський, але купляла не там, бо в ЮСК були погані відгуки про його міцність. Той що купила він теж масмаркет, продається багато де (скрізь однакова упаковка), але поганих відгуків не знайшла. До того ж зараз вже кінець сезону і я думала, що якщо є недоліки, то відгуки точно будуть... Але проблема мабуть таки в тканині, бо спочатку він був гарно натягнутий, а після експериментів з дощем зявилися провиси... Тож, треба було брати від самого початку тканину-сітку (був і такий варіант), по прикладу затіняючої, бо наміру сидіти під тентом у дощ немає... Ну або дійсно шукати саме виробництво під замовлення і з іншої тканини. А навіщо робили? від сонця? чи і від дощу? Якщо не від дощу - зробіть отвори (дірки) у найнижчому місці провису. Красиво було б люверси. Вода буде витікати. Фотки допомогли б краще зрозуміти вашу ситуацію. Імовірно, тканинка деформувалась, розтягнулась. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 5 минут назад, voglya сказал: А навіщо робили? від сонця? чи і від дощу? Якщо не від дощу - зробіть отвори (дірки) у найнижчому місці провису. Красиво було б люверси. Вода буде витікати. Фотки допомогли б краще зрозуміти вашу ситуацію. Імовірно, тканинка деформувалась, розтягнулась. Не від дощу, терраса відкрита і висота велика, тому він хіба що від зовсім маленького дощика захистить. Тінь він також не дає де потрібно (над меблями), але при цьому гарно затіняє вікна вітальні, влітку це приємно. Мені просто подобається візуал 😁 Тінь на террасі і так з"являється після 15-ї години від будинку. Тільки ліниво бігати знімати перед дощем... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 13 хвилин тому, Wolfchen сказав: Та й стовпи вже стоять. І я одразу уявила, яку б я ліану пустила б по тих стовпах🤭. Зробити щось на кшталт перголи , якусь обрешітку по верху та пустити ліану. Хто про що, а я про сад😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 12 минут назад, voglya сказал: А навіщо робили? від сонця? чи і від дощу? Якщо не від дощу - зробіть отвори (дірки) у найнижчому місці провису. Красиво було б люверси. Якщо вода буде бігти цівкою в одне місце, то на підлозі терраси рано чи пізно буде дірка 😏 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Ось так це виглядає. Подощувала зараз навмисно зі шланга. Не знаю чи видно як він провисає з водою. Ну і чому мені ліньки знімати-вішати, бо щоб зняти, треба тягнути драбину, так не дістанеш. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому На фото, доречі, не видно, що є кут нахилу. Але він є. Більш того, я вже експерементувала і робила його більшим в два рази - не допомагає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 31 минуту назад, Wolfchen сказал: На фото, доречі, не видно, що є кут нахилу. Але він є. Більш того, я вже експерементувала і робила його більшим в два рази - не допомагає. Якщо опустити по стовбу десь на 80 см? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 40 минут назад, Wolfchen сказал: Якщо вода буде бігти цівкою в одне місце, то на підлозі терраси рано чи пізно буде дірка 😏 Можна в це місце поставити вазон з ростюхами. ))) можна зробити кілька люверсів, можна бігати з драбиною ))) Так, про все треба було подумати завчасно. А тепер кожне рішення буде компромісним! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому ru.pinterest.com/pin/3237030976451744/visual-search/?cropSource=5&rs=pin Такі конструкції бачіли? Мені здаєцця) тре докласти трохи зусиль і все буде ок! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 11 хвилин тому, voglya сказав: Такі конструкції бачіли? Уявіть яке навантаження на ті струни(металевий трос) буде, якщо та гармошка намокне від дощу. Навіть суха тканина теж заважить відчутно. Якщо уважно подивитись ролики, в більшості випадків та "гармошка" ховається під якійсь дашок. Або треба міняти тканину на сітку для тіні, щоб дощ вільно проходив через неї. Про естетику такого рішення, в випадку з фасадом будинку Wolfchen, для мене сумнівно. У моїх сусідів на першому поверху є бесідка. Там зроблено схоже рішення з тканини для маркізи. Рішення виявилось невдалим і зверху закрили якимось м'яким дахом та пустили ліану, яка заплела той дах. Спочатку це була пергола з такою "гармошкою", яку швидко перетворили на бесідку з дахом і ліаною. "Гармошка" тепер не має ніякого практичного застосування, лише естетичне. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 43 минуты назад, allanek сказал: Уявіть яке навантаження на ті струни(металевий трос) буде, якщо та гармошка намокне від дощу. Навіть суха тканина теж заважить відчутно. Якщо уважно подивитись ролики, в більшості випадків та "гармошка" ховається під якійсь дашок. Або треба міняти тканину на сітку для тіні, щоб дощ вільно проходив через неї. Про естетику такого рішення, в випадку з фасадом будинку Wolfchen, для мене сумнівно. У моїх сусідів на першому поверху є бесідка. Там зроблено схоже рішення з тканини для маркізи. Рішення виявилось невдалим і зверху закрили якимось м'яким дахом та пустили ліану, яка заплела той дах. Спочатку це була пергола з такою "гармошкою", яку швидко перетворили на бесідку з дахом і ліаною. "Гармошка" тепер не має ніякого практичного застосування, лише естетичне. Так. Все треба продумувати. Щоб з "гармошки" стікала вода, треба робити уклон: або міняти висоту однієї струни, або на струнах робити різний шаг кріплення тканини. Тоді вода навіть з гармошки буде збігати. На підлогу тераси. Тут кожен крок буде мати недоліки. Ми порушили технологію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Головне, що дали над чим подумати. Тепер, маючи вже досвід зі знаком "-" можна бачити ті нюанси, які пройшли повз, коли приймалось рішення з "вітрилом". Змінено 4 години тому користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Дякую всім за стільки ідей, навіть не очікувала! 😄 Взагалі то над терасою я хотіла більш складну конструкцію, по типу перголи з перемичками по верху, на яких і лежав би тент влітку (дах ніколи не хотіла). Це б давало жорсткість і не було б цих провисів. Але чоловіку ця ідея не подобалася, він не розуміє навіщо це все, якщо все одно від дощу там не сховаєшся. Коротше, це був компромісний варіант, щоб я не виносила йому мізки і відчипилася. А зараз ще й гарний привід кольнути мене, що все одно фігня вийшла 😄 Але, як не дивно, мені все одно подобається. Сподівалася, звичайно, якось виправити, але в ході нашої з вами бесіди, зрозуміла, що поки що мій варіант - драбина! 😄 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому Прикро, що вам парасоля не подобається. Як на мене, вона дуже пасує до вашої тераси та будинку. З часом прийдете до якогось рішення. Драбина це тільки початок😉 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Wolfchen Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 часа назад, allanek сказал: Або треба міняти тканину на сітку для тіні, щоб дощ вільно проходив через неї. Про естетику такого рішення, в випадку з фасадом будинку Wolfchen, для мене сумнівно. Там сітка не така, як з епіцентру))) Виглядає як тюль, тільки більщ щільна. І по кольору також бєж. Тож, коли цей порветься, або надоїсть скакати з драбиною, може і спробую сітку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 хвилину тому, Wolfchen сказав: Там сітка не така, як з епіцентру))) Я не саму сітку мала на увазі. Звісно, що то не така сітка. Мені саме рішення не клеїться до вашого фасаду. Якби був якийсь козирок, щоб туди ховалась "гармошка", а коли воно все буде у відкритому стані...але то ваш будинок і ваші рішення, з якими вам комфортно. Я, взагалі, намагаюсь залишити мінімум відкритих деталей, то вже мій "тарган" 🙃 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз