Vstar Опубліковано: 10 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 квітня 2023 Бажаю здоров'я, так вийшло, що моя дружина не хотіла розпочинати будівництво будинку якщо проектом не буде передбачено парової а саме Хамам, їй найбільше підходив цей температурний режим в цілому, та й для процедур типу скрабів саме воно. Я не міг відмовити в бажанні коханої. А мені байдуже де відпочивати тому сперечань не могло бути ). В проекті я передбачив основні технічні вимоги як на мене: дренаж як в хамам так і звісно душова; опалення в кімнаті відпочинку тепла підлога водяна але безпосередньо в паровій (підлога з лежаками) та душова частина - електропідігрів, це дає можливість комфортно експлуатувати дане приміщення не в опалювальний період; примусова вентиляція. Не експерт в парогенераторах але принцип роботи HygroMatik мені сподобався, і для мого об'єму оптимальна модель С10. Купель в паровій не планувалось так як не вбачається необхідності а от лійка душова то обов'язково. В загальному проектні рішення спокійно лежали майже 5 років ) та складаються з трьох основних приміщень: кімната відпочинку, душова та хамам. Лежаки - там де довша сторона пласка а там де коротша частина анатомічна (напівсидяча). Ну і обов'язково купол )). По мірі часу та виконання буду доповнювати гілку. Бажаю успіхів! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 11 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2023 Примусовий витяжний канал згідно схеми Прихований текст З вологих приміщень забирається повітря, потрапляє в вентиляційний стояк за допомогою канального вентилятора ac infinity cloudline t4 (досить тихо працює). Для конденсату який буде, передбачено вивід в каналізацію. Вентиляція зібрана на пластику Вентс (температура в гарячому приміщенні не вище 45 градусів). Приток чистого повітря в парову через щілину під дверима близько 30мм. Бажаю Перемог! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 12 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2023 Вітаю, також з моїх пунктів був купол. Все будівництво починається з "бумаги", зробив розгортку та нарізав частини з пінопласту товщиною 20мм Далі посклеював це все клей піною як на фото Після чого затягнув армоклеєм по фасадній сітці в два шари з зовнішньої та внутрішньої сторін. Опорну частину підсилив gрофілем для гіпсокартону UD. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Harmonia Опубліковано: 12 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2023 Доброго дня! Ого))оце у Вас підхід до справи, супер!! Цікаво аж ,підписалась на темку) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 12 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2023 Фото разводи в середине хамама, и выводы к парогенератору. Техзадание от хамамщиков. В личку пишите, вышлю, остался от заказчика проек хамама с визуализацией. (реквизиты, реклама, сюда выкладывать не стану). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 12 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2023 Розводка води, канаши, пароподачі - це зроблено Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 24 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 квітня 2023 Вітаю! Кімнату парової утеплив XPS 50мм на клей піну, та дюбелі "парасольки" Прихований текст Для виготовлення анатомічного лежака роздрукував макет в маштабі Виготовив його з екструдера, та поверх наніс 3 шари фасадної сітки на клей Лежак вийшов зручний. Бажаю успіхів! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 24 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 квітня 2023 (змінено) Продовжив роботу з куполом, для зручності виконання, чашу купола вирішив обкласти мозаїкою на підлозі Прихований текст Після чого шви затер епоксидною фугою Mira. Також виникла ідея зробити "Зіркове небо", для цього згенерував мапу зіркового неба на певну дату та роздрукував в маштабі купола Зірки в сузір'ях розділив на 3 типи яскравості і відповідно використав кристалики трьох типів називається в пошуку (For fiber optic end fitting optical fiber tailpiece caps) Прихований текст Макет зафіксував в куполі та розпочав монтаж кристаликів, попередньо зробивши отвори алмазною фрезою 6мм Кристали фіксував тимчасово на скотч. Змінено 24 квітня 2023 користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 25 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 (змінено) Вітаю! Змонтував трубу витяжної вентиляції Також змонтував купол на своє місце проживання ) Після чого виконано монтаж оптоволокна Fiberstars 300, кристали одразу садив на герметик Процес досить нудний та довготривалий. Після завершення підшив стелю XPS 20мм та зовні купола задув напилювальним утеплювачем Завершив етап Бажаю успіхів! Змінено 25 квітня 2023 користувачем Vstar 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 26 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2023 Крокуємо. Готове приміщення з утеплювачем (попереднє фото) захистив фасадною сіткою (стіни 2 шари, лежаки 3 шари) втопленою у армоклей. Після висихання покрив полімерною ізоляцією (МС) в 2 шари Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 26 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2023 (змінено) Далі діло за розкладкою кабелю підігріву (крок + - 100мм). На мою площу кабелю обігріву пішло 100м.п. (здається потужність 1,1 кВт). На термодатчиках не акцентував увагу раніше, але вони були прокладені в кількості 3 штуки в різних місцях, для кабелю обігріву, керування вентиляцією і парогенератора. Все це було змонтовано на етапі утеплювача до гідроізоляції. Захистив його знову ж таки фасадною сіткою з клеєм По фоткам надіюсь все зрозуміло, якщо будуть запитання, постараюсь відповісти. Все підготовлено для укладки мозаїки. Бажаю успіхів! Змінено 26 квітня 2023 користувачем Vstar Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 9 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 травня 2023 Вітаю! Бавлюся з укладкою мозаїки. Листи різні за розмірами і приходиться розрізати на дрібніші полоси, щоб не було помітно різниці Ось так "бубка до бубки" та й вимальовується 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 19 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 червня 2023 Доброго дня. був в одній римській парній. в них теж приміщення парної має такий купол як у Вашій конструкції. неприємним моментом є коли пар конденсується випадають капельки якраз на лежак зі стелі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 20 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 20 червня 2023 Доброго дня! Так гарячі крапельки скрапують на розігріте тіло, а чому це не приємно? Скільки ходив в хамам, це відчуття мені і подобається. Я саме коли розраховував розміри купола, то враховува, щоб як змога більше крапельок попадало )). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 20 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 20 червня 2023 Зараз на етапі епоксидної затирки швів, ще те "задоволення". По завершенні покажу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 21 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2023 15 годин тому, Vstar сказав: Доброго дня! Так гарячі крапельки скрапують на розігріте тіло, а чому це не приємно? Скільки ходив в хамам, це відчуття мені і подобається. Я саме коли розраховував розміри купола, то враховува, щоб як змога більше крапельок попадало )). ну нас було там 4 осіб то один мінус цієї парної ці каплі, особливо коли падають на обличчя. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 26 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 26 червня 2023 (змінено) ' 21.06.2023 в 10:31, Dr.Yura сказав: ну нас було там 4 осіб то один мінус цієї парної ці каплі, особливо коли падають на обличчя. На обличчя у мене точно падати не буде, адже лежаки при стінці і голова при краю стіни, відповідно край напівсфери не попадатиме в зону обличчя. Значить ця парна не для Вас. Змінено 26 червня 2023 користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
termOS Опубліковано: 6 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 В 19.06.2023 в 12:11, Dr.Yura сказал: неприємним моментом є коли пар конденсується випадають капельки якраз на лежак зі стелі. "Ключовим моментом" є -«конденсується»😥... В 20.06.2023 в 19:15, Vstar сказал: Так гарячі крапельки скрапують на розігріте тіло, а чому це не приємно? ...🤔навряд чи вдасться отримати "гарячі крапельки "на розігріте тіло.. ..після фазового переходу ,конденсат залише енергію тепла на відносно холодній стелі.. "гарячі крапельки"можна отримати з"гарячої" поверхні ,(як в банях Маслова) але на "гарячій стелі" не відбудеться конденсації .. тут вже діло уподобань ,-«купол з зірками " та "контрастним дощем "..,-або підігрітий купол без конденсату...😎 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 6 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 Все, що до тіла торкається від 36 градусів, по відчуттям гаряче. На смак і колір... кожному різне ). Прошу уточнити, Ви вважаєте, що стеля у формі купола в Хамам не потрібна? Не зовсім розумію Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
termOS Опубліковано: 6 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 53 минуты назад, Vstar сказал: Все, що до тіла торкається від 36 градусів, по відчуттям гаряче тобто ..,маємо розуміти,що Т*поверхні купола 36+(за Цельсієм ?) 59 минут назад, Vstar сказал: На смак і колір... кожному різне ). Я так само , сказав вище... 1 час назад, Vstar сказал: Ви вважаєте, що стеля у формі купола в Хамам не потрібна? навпаки,я переконаний в ідеалі такого рішення !🤗..але ж мова йшла не про "геометрію",а про "фізику",та очікуванні наслідки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 6 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 3 хвилини тому, termOS сказав: тобто ..,маємо розуміти,що Т*поверхні купола 36+(за Цельсієм ?) Я зможу перевірити тепловізором температуру як завершу роботи. Якщо цікаво, можу навіть прозвітувати з фото тут ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 6 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2023 2 години тому, Vstar сказав: Все, що до тіла торкається від 36 градусів, по відчуттям гаряче. На смак і колір... кожному різне ). Прошу уточнити, Ви вважаєте, що стеля у формі купола в Хамам не потрібна? Не зовсім розумію проблема не в формі куполу, я писав що каплі зриваються і падають на людину в тому місці де купол переходить в плоску стелю малюнок 1 я був в іншій парній там стеля була овалом малюнок 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 18 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 липня 2023 Вітаю! Завершив оздоблення приміщення. Приміщення маленьке і об'єктив телефона не захвачує сприйняття в живу. Результатом задоволений. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 18 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 липня 2023 Змонтував на плануєме місце парогенератор та підключив тимчасово Не втримався і запустив. В цілому задоволений, прогрівається приміщення за 1,5 год повністю. Притока повітря під дверима хватає (були думки монтувати приточний вентилятор але не потрібно). Лежаки і стіни прогріті дуже рівномірно, брав тепловізор показав рівномірне прогрівання стін та лежака. Що б я не робив: нагрівальний кабель змонтований по лежаках та стінах - це зайве. Треба було лише на підлогу змонтувати. Що далі: Адаптую в парогенератор аромоподачу ефірного масла і звісно оздоблення плиткою. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 18 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 липня 2023 18.07.2023 в 11:31, Vstar сказав: Лежаки і стіни прогріті дуже рівномірно, брав тепловізор показав рівномірне прогрівання стін та лежака. стіни і лежаки прогрілись від цього парогенератора? запитую тому що в парній про яку я писав там власники забували кілька разів включити підігрів лежаків, вони були прохолодні, це не приємно, згодом вони прогрівались трохи через +-2 години. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз