Narval Опубліковано: 19 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 липня 2023 Есть 4 панели побитых, что можно с ними сделать? К инвертору подключать одни не рекомендуют, другие говорят что типа можно залить жидким стеклом и включить в работу. Вобщем такой себе чемодан без ручки без малого на 2 квт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
UT7UV Опубліковано: 20 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2023 В мене таких майже на 10 кВт ((( 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 20 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 20 липня 2023 20 часов назад, Narval сказал: Есть 4 панели побитых, что можно с ними сделать? К инвертору подключать одни не рекомендуют, другие говорят что типа можно залить жидким стеклом и включить в работу. Вобщем такой себе чемодан без ручки без малого на 2 квт Я б продав , нехай голова в покупця вже болить 😂 1 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 10 часов назад, dneprstab сказал: Я б продав , нехай голова в покупця вже болить 😂 В мене періодично в робочому процесі з,являються биті, ну то бува військові заберуть, а бува якісь заїзджі монтажники собі на подєлкі. Роздав усьо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
UT7UV Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 2 часа назад, Dalet сказал: В мене періодично в робочому процесі з,являються биті, ну то бува військові заберуть, а бува якісь заїзджі монтажники собі на подєлкі. Роздав усьо. Теж, що більш менш працювало, пішло на зарядки хлопцям на блок-пости 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Урмохин Опубліковано: 7 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 січня 2024 Не всі побиті панелі виявляються не робочими. Їх можно перевірити самостійно, без особливих навичок. Дуже якісно, цей процесс описано тут: solarpath.com.ua/blog/yak-pereviriti-sonyachnu-panel/. Може згодиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dotzent Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому Чи безпечно експлуатувати панель з таким пошкодженням? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому (змінено) 1 година тому, dotzent сказав: Чи безпечно експлуатувати панель з таким пошкодженням? Залежить. Думаю, ризик порізатись уламками вас не бентежить, тому упустимо. Далі питання води і замакання. По хорошому - треба якось загерметизувати. А це плівка якась чи хз який прозорий в потрібному діапазоні композит (може бути недоцільно економічно). Короче, поки сухе і електррично ціле - працюватиме. Далі питання де воно використовуватиметься? Якщо одна панельна зарядну станцію - без питань і ризиків. В гіршому випадку як замокне - впаде продуктивність. А от як на металевому даху в стрінгу на 5 - 10 панелей, то уже може бути ой... Як то ураження струмом чи замикання МРРТ на землю з пошкодженням інвертора... Я би не рекомендував. Я ж проводжу експеримент - як доставляв панелі на балкон, крапля металу попала на заднє скло. Спочатку побачив серпоподібну тріщину по вертикалі. Електрично - панель робоча. Тепер вона в стрінгу з 8 панелей послідовно (400 вольт DC) Зовнішнє скло ціле. кут панель грубо 30 градусів. позаду балкон з навісом. прямого попадання дощу нема. Вітром може надути крапель. Треба клеїти. Клей до скла - або суперклей рекомендують або щось дорогуще з твердінням від УФ. Ще наче силікат (рідке скло). Що перше що останнє - крихке. Але суперклей під рукою і дешевий. Доки дістав - пройшовся по тріщині суперклеєм. Поверху - звичайним скотчем. Потім помітив, що по самому низу є ще й горизонтальна тріщина До неї не дотягнусь... Поки стоїть, хз що робити... Із ризиків - знову ж таки пробивання на землю по DC входу МРРТ трекера інвертора. ну і балкон під напругою Знаю, що мережеві брендові інвертори мають по входу реле і кола виміру опору панелей відносно землі. Чи при включенні перевіряє, чи перед запуском генерації щоранку - я хз. Але вони можуть відключити поле. В той же час китайські точно горять при замиканні сонячного входу на землю навіть без панелей, просто викруткою. Як з тим в Деї/Сансинка - хз. Але кіл перевірки поля не пригадую і точно нема окремих реле по сонцю... Мо хтось має досвід??? Ну і окремий момент - деградація елементів чи провідників через потрапляння води/повітря. Змінено 13 годин тому користувачем porterlv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 07.01.2024 в 11:57, Сергей Урмохин сказав: Не всі побиті панелі виявляються не робочими. Їх можно перевірити самостійно, без особливих навичок. Дуже якісно, цей процесс описано тут: solarpath.com.ua/blog/yak-pereviriti-sonyachnu-panel/. Може згодиться. Фігня там написана для школярів... Поки сухо - можна чи тестером чи по фактичній генерації. Що робити з ризиком пробою на землю при дощі і тріщинах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dotzent Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 34 минуты назад, porterlv сказал: Далі питання де воно використовуватиметься? Якщо одна панельна зарядну станцію - без питань і ризиків. В гіршому випадку як замокне - впаде продуктивність. На даху металевого гаражу - оця одна панель. Силіконом думаю замазати пошкодження. Якщо впаде продуктивність - нічого страшного. Головне - безпека. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 6 часов назад, dotzent сказал: На даху металевого гаражу - оця одна панель. Силіконом думаю замазати пошкодження. Якщо впаде продуктивність - нічого страшного. Головне - безпека. Панели - самый дешевый компонент СЭС, сейчас от 3000 гривен, поменяйте и спите спокойно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз