Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 (змінено) 12 годин тому, AlexRengen сказав: Є такі технічні данні: www.ritarpower.com/uploads/soft/20230630/3-2306301530113M.pdf Мануал: www.ritarpower.com/uploads/soft/20220119/3-2201191G1553G.pdf За 12 годин аккумулятори розрядилися до 11.8 В при навантажені 150-200 Вт Вважаю що це поганий результат для 150Аг батарей. Цікавий документ. Треба вивчити. Там, до речі, є відповіді на ваші оригінальні питання у чому різниця між VRLA Gel та VRLA AGM. У Вас часом не дилерський доступ до документів? Наче майже всі документи заблоковані на офіційному сайті Ritar паролями. Якщо результати вимірювань більше або менше точні, то вони зовсім не дивні. Є батареї CSB, які вже багато років вважаються одним з еталонів якості та вони коштують значно більше. Звісно, дату виробництва та режим експлуатації ніхто не скасовував. Змінено 8 вересня 2023 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 31 хвилину тому, AlexRengen сказав: Убив мої гелеві аккуми за півроку Так ви самі купили ДБЖ до війни - коли світло вимикалось один-два раз на рік, при 200 циклах повного розряду, комплекту хватило би на 100 років (в теорії), ніхто не знав про війну з блекаутами і не знають як буде надалі... Мене більше дивує коли зараз набирають сонячні панелі, інвертори по 5кВт, ліфери і гоняють їх щоденно навіть без блекаутів, підозрюю через 2 роки теж будуть плакати, що цикли закінчились... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 2 години тому, mib сказав: В 24х вольтовом акб одна бмс, как минимум за счет этого должно выйти и дешевле и надежней чем два по 12 Та вже тоді найкращий варіант - це 8 елементів LFP з окремою BMS, яка ще й балансує. Must в більшості випадків, схоже, знає, що робити з такою LFP. Тоді буде щось по типу номінальних 25,6 VDC. ) Ще й запобіжник постійного струму між батареєю та інвертором непогано додати. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 29 минут назад, AlexRengen сказал: Але... треба щоб ДБЖ видавав ці 30-50 Ампер на заряд. Якщо ДБЖ не дає струму, то ця перевага є лише на бумажці. АГМ дозволюять заряд до 30% від ємності. Тобто 100 амперні можна заряджати 30 амперним струмом. Повна зарядка - 3 години. Зручно використовувати з генератором. Не совсем так, допустим ваш ибп дает 20 ампер и мы имеем 100 лифера и 100 свинца первых четыре часа все будет одинаково но за пятый час лифер зарядится полностью а вот свинцу потребуется еще насыщение и это 8+ часов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 хвилину тому, mib сказав: Не совсем так, допустим ваш ибп дает 20 ампер и мы имеем 100 лифера и 100 свинца первых четыре часа все будет одинаково но за пятый час лифер зарядится полностью а вот свинцу потребуется еще насыщение и это 8+ часов Ви часом не рахували режим CC (про що Ви кажете) для свинця це скільки відсотків? Мені здається десь від 70%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 2 минуты назад, Mr. D сказал: Та вже тоді найкращий варіант - це 8 елементів LFP з окремою BMS, яка ще й балансує. Must в більшості випадків, схоже, знає, що робити з такою LFP. Тоді буде щось по типу номінальних 25,6 VDC. ) Ще й запобіжник постійного струму між батареєю та інвертором непогано додати. ) Чем отличается 8 элементов в корпусе от 8 элементов без корпуса? Бмс там тоже отдельная стоит просто в корпусе весь вопрос какая Но у меня как раз отдельные ячейки jk бмс со встроенным балансиром Ну и нужен автомат, а не предохранитель если мы говорим про одну батарею, предохранитель есть штатный в масте та и почти в любом инверторе Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 (змінено) 14 хвилин тому, normal сказав: Так ви самі купили ДБЖ до війни - коли світло вимикалось один-два раз на рік, при 200 циклах повного розряду, комплекту хватило би на 100 років (в теорії), ніхто не знав про війну з блекаутами і не знають як буде надалі... Мене більше дивує коли зараз набирають сонячні панелі, інвертори по 5кВт, ліфери і гоняють їх щоденно навіть без блекаутів, підозрюю через 2 роки теж будуть плакати, що цикли закінчились... Поки що скарг про відмову LFP не зустрічав. Треба ще чекати. ) Ще є так звані A Grade LFP та B Grade LFP. ) Змінено 8 вересня 2023 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 3 минуты назад, Mr. D сказал: Ви часом не рахували режим CC (про що Ви кажете) для свинця це скільки відсотків? Мені здається десь від 70%. Я только наблюдал мне кажется 90, но тут претендовать на истину не буду, а так разряженный свинец где то часов через 20 у меня успокаивался и переставал потреблять ток ввше чем поддержка в моем случае это было около ампера для 505 ампер свинца Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 хвилину тому, mib сказав: Чем отличается 8 элементов в корпусе от 8 элементов без корпуса? Бмс там тоже отдельная стоит просто в корпусе весь вопрос какая Но у меня как раз отдельные ячейки jk бмс со встроенным балансиром Ну и нужен автомат, а не предохранитель если мы говорим про одну батарею, предохранитель есть штатный в масте та и почти в любом инверторе Автоматичний вимикач-запобіжник (багаторазовий) або звичайний запобіжник (одноразовий) сильно схему не змінює. На лінії зв'язку з батареєю у Must є запобіжник на максимальний струм розряджання або заряджання інвертора? Судячи з різних обговорювань на Must'ах трапляються пробої транзисторів заряджання. Мені здається, це доволі небезпечно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 3 минуты назад, Mr. D сказал: Поки що скарг про відмову LFP не зустрічав. Треба ще чекати. ) Ще є так звані A Grade та B Grade LFP. ) На американском форуме за 10 лет так никто и не дождался там все единогласно говорят что он умрет раньше от старости чем от циклов 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 хвилину тому, mib сказав: На американском форуме за 10 лет так никто и не дождался там все единогласно говорят что он умрет раньше от старости чем от циклов Теж маю LFP, але налаштувався на 5 - 7 років. LFP, скажімо, так середньокитайський. ) Будемо спостерігати. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 Только что, Mr. D сказал: Автоматичний вимикач-запобіжник (багаторазовий) або звичайний запобіжник (одноразовий) сильно схему не змінює. Автомат в данном случае это больше рубильник который можно выключить в случае какой то нештатной сииуации для той же цели у меня автомат стоит и на солнечных панелях помимо плавких предохранителей 2 минуты назад, Mr. D сказал: На лінії зв'язку з батареєю у Must є запобіжник на максимальний струм розряджання або заряджання інвертора? Не знаю какой номинал в масте, тут было в теме фото, у меня на srne на 3000 ва стоит плавкий на 150 ампер и я поставил автомат на 200 3 минуты назад, Mr. D сказал: Судячи з різних обговорювань на Must'ах трапляються пробої транзисторів заряджання. Мені здається, це доволі небезпечно. Это я не знаю, причин может быть масса Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 2 хвилини тому, mib сказав: Автомат в данном случае это больше рубильник который можно выключить в случае какой то нештатной сииуации для той же цели у меня автомат стоит и на солнечных панелях помимо плавких предохранителей Не знаю какой номинал в масте, тут было в теме фото, у меня на srne на 3000 ва стоит плавкий на 150 ампер и я поставил автомат на 200 Это я не знаю, причин может быть масса Так, все ж просто вимикач теж непогана ідея. Швидше ніж крутити клему, ще й якщо щось починає підгорати. Яка модель автоматичного запобіжника у Вас? Під постійний струм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 минуту назад, Mr. D сказал: Теж маю LFP, але налаштувався на 5 - 7 років. LFP, скажімо, так середньокитайський. ) Будемо спостерігати. ) Ну вот если взять мои циклы то с середины июня я для резервной нагрузки выключил внешнюю сеть, за это время вышло 32 полных цикла при среднесуточном потреблении 5кВт*ч батарея у меня на 7 кВт*ч понятно что с каждым днем день короче, ну пусть будет 20 циклов в месяц, а не 12 как сейчас итого в год это всего 200-250 циклов даже если есть 2000 циклов до потери емкости на 20% это 10 лет но я то и с батареей 80% емкости могу жить и жить Понятно что это все теория, лет через 3-5-10 узнаем на практике 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRengen Опубліковано: 8 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 33 минуты назад, Mr. D сказал: Цікава ситуація в темі. Спочатку Ви питаєте, що краще, Gel або AGM. Потім скаржитеся, що спільнота обговорює щось, але не ваше питання. Та через пару днів починаєте радити батареї типу LFP. ) Я би взяв LFP якби були зайві 20 тисяч. На моє питання з теми відповідь я дочекаюсь навесні, коли сам протестую ці аккуми і порівняю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 2 минуты назад, Mr. D сказал: Так, все ж просто вимикач теж непогана ідея. Швидше ніж крутити клему, ще й якщо щось починає підгорати. Яка модель автоматичного запобіжника у Вас? Під постійний струм? Такой с алишки a.aliexpress.com/_mqtbU4i Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 2 хвилини тому, mib сказав: Ну вот если взять мои циклы то с середины июня я для резервной нагрузки выключил внешнюю сеть, за это время вышло 32 полных цикла при среднесуточном потреблении 5кВт*ч батарея у меня на 7 кВт*ч понятно что с каждым днем день короче, ну пусть будет 20 циклов в месяц, а не 12 как сейчас итого в год это всего 200-250 циклов даже если есть 2000 циклов до потери емкости на 20% это 10 лет но я то и с батареей 80% емкости могу жить и жить Понятно что это все теория, лет через 3-5-10 узнаем на практике Тримайте в курсі ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 хвилину тому, mib сказав: Такой с алишки a.aliexpress.com/_mqtbU4i Не дуже вірю в якість саме запобіжника, але як варіант просто вимикача, думаю, буде працювати ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 минуту назад, Mr. D сказал: Тримайте в курсі ) Тут рядом есть моя соседняя тема, я туда выкладываю ежемесячно отчеты, так же как в тему по свинцу, мне самому интересно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 3 хвилини тому, AlexRengen сказав: Я би взяв LFP якби були зайві 20 тисяч. На моє питання з теми відповідь я дочекаюсь навесні, коли сам протестую ці аккуми і порівняю. Ви думаєте далі буде краще з цими AGM? Є ймовірність вони втратять ємність дуже швидко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 Только что, Mr. D сказал: Не дуже вірю в якість саме запобіжника, але як варіант просто вимикача, думаю, буде працювати ) Учитывая что есть плавкая вставка меньшего номинала то ему в теории и срабатывать нет нужды, так что это больше рубильник Я купил дистрибьютор и плавкие вставки но пока одна батарея не устанавливал, да и практика показывает что вторая мне не особо то и нужна с нынешней нагрузкой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRengen Опубліковано: 8 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 29 минут назад, Mr. D сказал: Цікавий документ. Треба вивчити. Там, до речі, є відповіді на ваші оригінальні питання у чому різниця між VRLA Gel та VRLA AGM. У Вас часом не дилерський доступ до документів? Наче майже всі документи заблоковані на офіційному сайті Ritar паролями. Якщо результати вимірювань більше або менше точні, то вони зовсім не дивні. Є батареї CSB, які вже багато років вважаються одним з еталонів якості та вони коштують значно більше. Звісно, дату виробництва та режим експлуатації ніхто не скасовував. Пароль не завжди перешкода 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexRengen Опубліковано: 8 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 18 минут назад, Mr. D сказал: Ви думаєте далі буде краще з цими AGM? Є ймовірність вони втратять ємність дуже швидко. 1. як кажуть, "дареному коню..." я отримав їх на заміну по гарантії. маючи природню допитливість, я не міг не взяти на тест ці аккуми. 2. Ліферуми з часом стануть дешевші. 3. Цього року буде ще генератор на підхваті. Розряджати в глибокий нуль не планую. Але один цикл вже є. Буду вести щоденник ДБЖ 😀 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 (змінено) 18 хвилин тому, AlexRengen сказав: 1. як кажуть, "дареному коню..." я отримав їх на заміну по гарантії. маючи природню допитливість, я не міг не взяти на тест ці аккуми. 2. Ліферуми з часом стануть дешевші. 3. Цього року буде ще генератор на підхваті. Розряджати в глибокий нуль не планую. Але один цикл вже є. Буду вести щоденник ДБЖ 😀 До речі, ваш ДБЖ LPY-W-PSW-2500VA не підходить для LFP. Цей ДБЖ налаштований саме під свинцево-кислотні батареї. Співпадіння з робочими напругами LFP комірок лише часткове у цьому разі. Точніше найближча конфігурація це 8 комірок LFP (3,0 - 3,65 приблизно). Змінено 8 вересня 2023 користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 7 минут назад, Mr. D сказал: До речі, ваш ДБЖ LPY-W-PSW-2500VA не підходить для LFP. Цей ДБЖ налаштований саме під свинцево-кислотні батареї. Співпадіння з робочими напругами LFP комірок лише часткове у цьому разі. Точніше найближча конфігурація це 8 комірок LFP (3,0 - 3,65 приблизно). А какие там напряжения? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз