normal Опубліковано: 19 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2024 1 година тому, serjik_007 сказав: Виходить що вбудований насос в котлі заслабкий і не може прокачати теплоносій по трубам теплої підлоги? В мене wilo у котлі на 2 швидкості нормально прокачує 8 контурів по 75м, я просто викинув насосно-змішувальний і пустив напряму 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 19 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 серпня 2024 2 години тому, normal сказав: В мене wilo у котлі на 2 швидкості нормально прокачує 8 контурів по 75м, я просто викинув насосно-змішувальний і пустив напряму А в мене штатний насос котла прокачує 25 на трьох поверхах, сумарно 1500м труби. Правда, гідравліка під то рахувалась відразу. І розходу на окремих розходомірах майже не помітно. Ціна поділки використаних занадто груба. А загалом усе працює відмінно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 21 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 В 19.08.2024 в 09:54, normal сказал: В мене wilo у котлі на 2 швидкості нормально прокачує 8 контурів по 75м, я просто викинув насосно-змішувальний і пустив напряму А яка модель насоса Wilo у вас? У мене Wilo RS-15/5-3 C. Чи зможе цей насос прокачувати мої 7 контурів? Скільки всього метрів труби не знаю, але вона покладена по всій площі підлоги, десь 110 кв.м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 21 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 В 19.08.2024 в 09:13, Сергей 31 сказал: А чи можна зробити так, щоб теплоносій ганяв по контурах тільки вбудований в котел насос? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 10 минут назад, serjik_007 сказал: А чи можна зробити так, щоб теплоносій ганяв по контурах тільки вбудований в котел насос? Можно. Но, переделка всегда дорого, часто нужно долбить отделку дома. Проще все это предусмотреть на этапе проектирования и монтажа системы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 21 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 2 часа назад, Сергей 31 сказал: Можно. Но, переделка всегда дорого, часто нужно долбить отделку дома. Проще все это предусмотреть на этапе проектирования и монтажа системы. Так у меня к гребёнке доступ есть, можно перепаковать и перепаять трубы, которые идут из/до котла. Я больше очкую потянет ли насос моего котла все контура должным образом. насос у меня такой - Wilo RS-15/5-3 C. И только тёплый водяной пол на площади 110 кв.м. не хотелось бы перепаять трубы, перепаковать гребёнку, а потом выяснится что насос не тянет… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 4 години тому, serjik_007 сказав: А яка модель насоса Wilo у вас? Wilo TSL-12/5-3 практично такий самий, підлога 95м2 (8 контурів, 585м труби) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 19.08.2024 в 08:37, serjik_007 сказав: В котлі стоїть насос Wilo, регулятор швидкості виставлений в третю позицію. Спробував і включив котел на опалення, але не включав додатковий насос на гребінці. При цьому росходоміри не зрушили з місця. Виходить що вбудований насос в котлі заслабкий і не може прокачати теплоносій по трубам теплої підлоги? P.S. Якщо включити насос на гребінці, то росходоміри встають в звичне положення. Виходить, що насос котла не може циркулювати через змішувальний вузол. Ви спробуйте напряму від котла підключити колектори, хоча б тимчасово. От тоді будуть поради, а так ні про що. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 21 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2024 4 часа назад, serjik_007 сказал: не хотелось бы перепаять трубы, перепаковать гребёнку, а потом выяснится что насос не тянет… IMHO В инструкции к котлу должны быть указаны параметры насоса или график. Прикидываете примерные параметры всей СО и сравниваете с параметрами котлового насоса. Если будете делать прикидку, то укажите примерно по 106 м.п. на 1 контур (примите шаг укладки 150 мм., как наиболее распространённый ), а примерную нагрузку укажите 700 Вт на контур. Второй вариант - метод тыка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 22 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2024 В 21.08.2024 в 14:23, naupv сказал: Виходить, що насос котла не може циркулювати через змішувальний вузол. Ви спробуйте напряму від котла підключити колектори, хоча б тимчасово. От тоді будуть поради, а так ні про що. А як напряму підключити до котла гребінку, щоб оминути змішувальний вузол і не перепаювати труби?! Думаю що ніяк. Залишається тільки методом тику - викинути змішувальний вузол, підключити напряму і подивитись що буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2024 23 хвилини тому, serjik_007 сказав: методом тику - викинути змішувальний вузол, підключити напряму і подивитись що буде Так напряму це якраз нормальний метод яким і підключається котел до ТП, я просто тоді не знав і купив гребінку з насосно-змішувальним (думав так краще...) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 22 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2024 44 хвилини тому, serjik_007 сказав: А як напряму підключити до котла гребінку, щоб оминути змішувальний вузол і не перепаювати труби?! Думаю що ніяк. Залишається тільки методом тику - викинути змішувальний вузол, підключити напряму і подивитись що буде ОЙ Варіантів куча- від гнучких шлангів, до ПЄ труби. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 26 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2024 Доповідаю про свою ситуацію. викинув із гребінки змішувальний вузол разом з насосом і підключив за допомогою мʼяких шлангів напряму. Вбудований насос в котлі справляється з прокачкою води у теплій підлозі. Висновок: якщо опалення тільки теплою водяною підлогою (без радіаторів), то цей змішувальний вузол непотрібен, т.я. температура теплоносія регулюється котлом. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз