ashim1990 Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 1 час назад, Фрай сказал: а так можно? То бишь сам взял и переключился? Разве это проблема в щитке на л/к? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 Конечно нет, сам проходил, но кто сказал, шо вы имеете на то право? я всегда вызывал электрика, даже когда сгорел пакетник на входе и пришлось самому покупать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 52 минуты назад, Фрай сказал: я всегда вызывал электрика, даже когда сгорел пакетник на входе и пришлось самому покупать Если надо снять напряжение на входе пакетника, и я вызывал бы. А так... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 А в чем разница? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 57 минут назад, Фрай сказал: А в чем разница? Работа под напряжением или без. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 (змінено) Кто-то для адреналина с парашютом прыгает, а кто-то под напряжением работает. Так что без электрика даже интереснее... Я б помониторил напряжения на других фазах, если там норм - дешевле на другую фазу перейти. А если перекос обнаружится, то напрягать электрика, может ноль плохой в главном щите или нагрузка неправильно распределена. Вообще это не ваша проблема, а поставщика электроэнергии. Вместо тратить туеву кучу денег на стабилизатор лучше позвонить, а если за неделю не решат, то письменное заявление написать Мне за 2 дня в обратку отзвонились, и все решили, у меня 260В по ночам было. Обычно щепетильно к этому относятся, т.к. чинить сгоревшую технику за свой счет поставщик ЭЭ не любит. Змінено 14 січня 2024 користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 ага, расскажите мне, в соседнем доме перепутали фазы и дали 380, погорело у людей техники и шо? Никто ничего им не менял и доказать ничего не смогли так как нет никакого подтверждения, только слова. 1 час назад, ashim1990 сказал: 2 часа назад, Фрай сказал: А в чем разница? Работа под напряжением или без Навеяло чем отличается капитализм от социализма. При капитализме человек угнетает человека, а при социализме наоборот. умеете насмешить! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 5 часов назад, ashim1990 сказал: Я бы, для начала, переключился на вторую, потом на третью фазу 47 минут назад, Enot123h сказал: Я б помониторил напряжения на других фазах, Тоже думал об этом ... более того, мне почему-то кажется, что эти пики ... или провалы, (смотря с какой фазы смотреть ), - связаны с периодической работой какого-то мощного потребителя (не квартирного). Уж больно они регулярно-периодические. Хотя, с другой стороны, все общедомовые пром.потребители, как правило, трехфазные. И не могут должны влиять на перепады. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 (змінено) Якщо дозволите - мій рейтинг 1 Quant-ну тут все ясно , плюс адекватна пітримка. І якщо є бажання - то є можливість безкоштовного тестдрайву 2.Укртехнологія Infinity- тірісторний і 10 років гарантії 3.Volter - як конкурент кванта , але не такий френдли сервис 4.Щось із елекса , але не менш 11квт , бо там хоч тірістори вже йдуть Змінено 14 січня 2024 користувачем dneprstab 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 Я все понимаю, 1 час назад, Enot123h сказал: Мне за 2 дня в обратку отзвонились, и все решили но слабо верится в действенность этого пути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 (змінено) 15 минут назад, dneprstab сказал: Якщо дозволите - мій рейтинг Дякую за рейтинг, але у мене ще й з габаритами сутужно, не всякий влізе. Тому, окрім суто електротехнічних параметрів, мушу враховувати ще й габарити. Але, в цілому, вже маю приблизну картину, що до чого. 15 минут назад, dneprstab сказал: Щось із елекса , але не менш 11квт , бо там хоч тірістори вже йдуть 11 кВт - то занадто для квартири. ... і що, 7 кВт-ні Елекс Ампери - ще на єбонітових паличках ? Хіба там не тиристори ? Змінено 14 січня 2024 користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 26 минут назад, АлександрБ. сказал: Я все понимаю, 1 час назад, Enot123h сказал: Мне за 2 дня в обратку отзвонились, и все решили но слабо верится в действенность этого пути Я подключение дома тоже трижды менял по фазам, ненадолго хватало. сейчас напруга прыгает вниз и достаточно сильно, но зато удивился когда у соседей на более мощной фазе пропало на день, а у меня нет. А завышение мощности стаба нужно для более надежной и долговечной работы прибора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 (змінено) 22 минуты назад, АлександрБ. сказал: Хіба там не тиристори ? Сімістори BTA41-600-в моделях Ампер та Герц 5-9квт В моделях 11+ квт - тірістори IXYS Трошки з досвіду нашого сервісу Змінено 14 січня 2024 користувачем dneprstab 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 1 минуту назад, Фрай сказал: Я подключение дома тоже трижды менял по фазам, ненадолго хватало. Кстати, и это тоже факт. Можно заморочиться, и выбрать идеальную оптимальную фазу. На тот момент времени ! Но после одного из множества любых событий : - перекоммутации в домовом щите, - смены соседей, с последующим ремонтом, - открытия пиццерии в доме, - заземления на батарею этажом ниже, ... распределение нагрузок между фазами приобретет совершенно непредсказуемый, а главное - иной порядок. И, как говорят, за шо боролись ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 11 минут назад, dneprstab сказал: Сімістори BTA41-600 Це - погано чи добре ? У двох словах ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 (змінено) 7 минут назад, АлександрБ. сказал: Це - погано чи добре ? У двох словах ... Скажімо так- бюджетніше нікуда. Якщо порівнювати по запасу потужності - то впритул. Навіть у китайці Luxeon EWR-10000 стоять BTA100-800 -тобто на 100А А 41-600/800 - на 40 - якщо піковий викид , або ж нагріється добряче- то буде бадабум Змінено 14 січня 2024 користувачем dneprstab 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 До речі, за навантаження : сучасні газові плити, але з електродуховками, - чи потребують вони чистої стабілізованої напруги, чи їм можна подавати просту потужність ? Як для звичайного ТЕН-у ? Питаю тому, що це мабуть, єдиний потужний споживач. Крім праски, звичайно. А мікрохвильовою - не користуємось. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 (змінено) Будь який нагрівач з теном - його потужність залежить від напруги. P=U²/R Падіння буде не лінійним , а квадратичним. При 220 вольт - 100% , при 155вольт-50% Також , при 260вольт приріст потужності буде 40%. Що також не дуже добре Змінено 14 січня 2024 користувачем dneprstab 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 Мав на увазі, щоб заживити плиту з духовкою напряму, поза стабом. Тим самим "з'економити" сумарну потужність та взяти стаба меншої потужності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 38 минут назад, АлександрБ. сказал: Мав на увазі, щоб заживити плиту з духовкою напряму, поза стабом. Тим самим "з'економити" сумарну потужність та взяти стаба меншої потужності. Тобто замість 7квт поставити 5.5квт ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 Так. Бо мій вхідний автомат на 32 А - то просто максимум, що поставили ЖЕК. А для нормального споживання, вважаю, було би достатьно і 25А. Просто більше нема чим завантажити. Квартира двушка. Будинок газифікований, електроплити нема. Плита газова, ймовірно буде з електродуховкою, але не остаточно. Пралка. Бойлер 50 л. (на всяк випадок). Праска. Все, більш нічого не можу придумати , решта світло и різні "розумні" речі. А, забув, ще паяльник 60 Вт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 14 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 2 минуты назад, АлександрБ. сказал: А для нормального споживання, вважаю, було би достатьно і 25А. Не забувайте , що мати ще резерв 10-15% від потужності стаба. І взагалі- різниця між 5.5 та 7 квт у більшості виробників невелика.А за цю різницю маєте 2.5квт потужності. Тож вирішувати вам Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 14 січня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2024 Зрозуміло. Вимальовується така картина, що першим приорітетом, мабуть, будуть габарити. І вони, габарити - визначать виробника. А потужність можна, і буде доцільним, взяти з запасом. Різниця, дійсно, не суттєва. Дякую за терпіння та лікбез. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 15 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2024 11 часов назад, АлександрБ. сказал: Вимальовується така картина, що першим приорітетом, мабуть, будуть габарити. Ви розбили мені серце...😂 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 15 січня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 січня 2024 А чого? я ж також вибирав і по цьому критерію бо вже був зроблений ремонт і не було можливості щось довбати перерероблювати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз