shkep Опубліковано: 15 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2024 Всім привіт! Підкажіть якщо через трифазний лічильник NIK 2303 ARP3.1000 5(120)A буде проходити струм 132А він витримає? І чи правильно рахуватиме? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 15 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2024 1) На нього є інструкція, Там би мало бути написано допуски виробником. 2) треба пробувати по факту, тоді будемо знати. Чи ви думаєте що хтось пробував і звіряв потім покази. 3) думаю, ніц йому не буду (короткотривало) хіба трохи пахнути буде паленим, а що до обліку - див п. 2) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shkep Опубліковано: 16 лютого 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2024 Інструкція це перше що я прочитав, там таких даних немає. Тільки номінал 120А Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 16 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2024 Гаразд, переходьте до 2) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 16 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2024 10 часов назад, shkep сказал: чи правильно рахуватиме? правильно он считает от 5 до 120 ампер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 19 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2024 То так і є. Вимірювання струмів лічильниками проводиться на каліброваному шунті, щоб його фізично спалити 132А не вистачить точно. Підвищена напруга на шунті також навряд чи вб'є вхід вимірювача. Але похибка вимірювань в межах паспортного допуску виробником гарантується лише від 5 до 120А. Якщо менше 5 або більше 120, що там лічильник порахує, то вже невідомо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 19 лютого 2024 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2024 Більше 120 А не витримає клемник. Лічильник буде грітися і потім згорить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2024 там в середині струмові кільця, тобто 1. в кільцях лінійний режим і відповідна точність має якийсь робочий діапазон (умовно 0.1-120А) за яким відбувається насичення магнітопроводу і потенціал на котушці стає не пропорційний струму. 2. струмове кільце працює на аналоговий вхід який має свій максимальний рівень, якщо кільце узгоджено (а це ймовірно так) з входом то максимальна едс на робочому діапазоні приближно відповідає максимальному рівню входа. тобто в кращому випадку після 120 буде міряти не пропорційно (умовно 140 як 130), в гіршому буде показувати 120 незалежно від фактичного струму. ну і клеми ймовірно будуть грітися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 28 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2024 (змінено) В 27.03.2024 в 15:02, standov сказал: ну і клеми ймовірно будуть грітися. Не ймовірно, а точно. Доки не згорять. Змінено 28 березня 2024 користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 28 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2024 25 минут назад, ashim1990 сказал: Не ймовірно, а точно. Доки не згорять. це питання точно не відоме, якщо клеми справді розраховані на номінальний струм 120 то на 140 з ними, скорі за все, нічого не станеться (приклад - розподільчий блок 60 80 120 160а відрізніється лише кількістю дирочок, сама шина та гвинт ідентичні) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 28 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2024 А як правильно рахувати струм ТРЬОХФАЗНОГО лічильника? Сумарно по всіх трьох? Який ввідний автомат? Бо 3 фази по 40Ампер то не 120 ампер крізь лічильник мабуть. Самому цікаво Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 28 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2024 Ось у мене лічильник, який був перший від обленерго. Вони потім поставили інший, з радіо модулем, а цей мені залишили. Я його окремо на електрокотел встановив. На ньому стояв ввідний автомат 40 ампер. Тобто 3 фази по 40. І щось мені підказує, що для підрахунку загального струму крізь лічильник - струм по фазах не сумується. Бо 3 по 40=120, а лічильник тілько до 100А Це максимальний струм по одній фазі, мабуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 28 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2024 6 минут назад, Dendnepr сказал: На ньому стояв ввідний автомат 40 ампер. Тобто 3 фази по 40. І щось мені підказує, що для підрахунку загального струму крізь лічильник - струм по фазах не сумується. на фазу, 5а номінальний (максимальний клас точності) 100а максимальний (гарантовано залишається живим, з урахуванням нижнього класу точності) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 28 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2024 1 час назад, Dendnepr сказал: Це максимальний струм по одній фазі, мабуть. Так, загальний струм 300 А. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз