Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підключаю другий поверх, не вистачає потужності насосу котла.

Polll

Рекомендовані повідомлення

В закрытых системах отопления высота в расчет не берется. 

Разница (подача обратка) для теплых полов берите 10 градусов. 

Грубо: 20 кВт. это 1,72 м3/час. условно сопротивление системы 3 метра. 

Получаем насос 25/6

668067547_007(Large).thumb.JPG.bd74ef91d903d779e7cee06c46d73458.JPG

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 30.08.2025 в 09:57, Сергей 31 сказал:

В закрытых системах отопления высота в расчет не берется. 

Разница (подача обратка) для теплых полов берите 10 градусов. 

Грубо: 20 кВт. это 1,72 м3/час. условно сопротивление системы 3 метра. 

668067547_007(Large).thumb.JPG.bd74ef91d903d779e7cee06c46d73458.JPG

Так я і не брав збільшення тиску на поверхи.

Просто порахував довжину по найдовшому контуру+подача з підвалу до гребінки+всі повороти 90 градусів+крани+змішувальний вузол

Виходить 5.4м напору: до контура 12м + контур 75м. Виходить 12+12+75~90м. Порахував всі повороти 90 градусів. Програмка видала 5.4м напору.

20 кВт при ∆Т 10° 1.75, при 5° 3.5м³. тут я по неуважності взяв для прорахунку 3.5куба. при 1.75 на поверх (70м²) виходить  0.6куба. для 25/6 на вже забагато. Хоча може і справиться. Побачимо на практиці

Змінено користувачем Slash-UA
Посилання на коментар

17 годин тому, Slash-UA сказав:

Виходить 5.4м напору: до контура 12м + контур 75м. Виходить 12+12+75~90м. Порахував всі повороти 90 градусів. Програмка видала 5.4м напору.

Ви порахували що весь потік йде через один контур?

Також ви не буде весь час використовувати систему на 20 кВт, тому потік може бути менший, а в періоди великої потреби в теплі просто буде більша дельта

Посилання на коментар

9 часов назад, volomoto сказал:

Ви порахували що весь потік йде через один контур?

Також ви не буде весь час використовувати систему на 20 кВт, тому потік може бути менший, а в періоди великої потреби в теплі просто буде більша дельта

Я порахував закриту систему. Якщо теплі підлоги і котел на одному поверсі, то необхідний напору 3-4м залежно від конфігурації системи.

Довжина горизонтальних трубопроводів конвертується в вертикальний напір ~ 1 до 10, це для не закритої системи. Але все ж.

Є різні калькулятори онлайн в тому числі і розрахунок напору в системі з заливними значеннями довжини, перетину трубопроводу та відводів. Я ввів свої параметри, програма видала 5.4м. можливо з помилкою, я не фахівець.

З приводу часткового навантаження - ви праві. Але ж систему рахують по максимальному споживанню.

∆ міняти постійно не вийде - в мене термостатичні насосні групи без застосування погоди залежної автоматики.

Самому цікаво, чи вистачить насосу 25/0.5-6

Посилання на коментар

12 годин тому, Slash-UA сказав:

Є різні калькулятори онлайн в тому числі і розрахунок напору в системі з заливними значеннями довжини, перетину трубопроводу та відводів.

так який потік ви задали через контур в 70м?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...