Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як знайти необхідний нульовий провід на клемі?

Kan4 Ho

Рекомендовані повідомлення

Вітаю, шановні експерти. 
Загальна задача:

Розділити по групам автомати та додати до кожної групи свій ПЗВ. 


Проблема:

В щитку близько 20 автоматів і 1 нульова клема на яку почеплені нулі усіх кабелів, що пійшли до розеток, вимикачів і тд (включно з ввідним нулем). 

Питання:

Оскільки нулі з фазами не марковані (тобто не має якогось ідентифікатора), підкажіть, будь ласка, як найпростіше та безпечніше знайти який нуль до якої фази відноситься?

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Первый шаг - визуальный. Обычно, провода заводятся в щит в изоляции и уже внутри щита распускаются на ноль-фазу-землю. Если снять защитный щиток, возможно, сможете увидеть от какого кабеля какие провода расходятся.

Второй шаг - творческий. Посмотрите по номиналу автоматов и сечению проводов. Обычно, на розетки закладывается 2,5, на свет 1,5, на плиту и духовку 4,0. Автоматы 16, 20 и 25А - розеточные, бойлер, кондиционеры, 6 и 10А - свет, 32 или 40А - электроплита. Высока вероятность, что порядок нулевых проводов соответствует порядку автоматов. 

Третий шаг - самый долгий и самый надёжный. Отключите все автоматы. Отсоедините первый нулевой провод и включите автоматы. Одна группа не будет работать. Промаркируйте нулевой провод.
Вновь отключите все автоматы, верните нулевой провод на место и отключите следующий. И т.д. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Провода фазні від автоматів від'єднайте і бірками підпишіть. Потім познімайте все в щиті, і підпишіть нульові проводи знідно тому як вони виходять з кабелю разом з фазними. Порівняйте їх, і починайте збирати з нуля щит, тільки щоб короткими не виявились

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...