Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DIY збірка LiFePO4 батареї

Enot123h

Рекомендовані повідомлення

6 минут назад, ЯД сказал:

Так ячейка размером чуть больше двух по 314.

Разница только в количестве перемычек.

Ну и возможно одна большая будет дешевле двух по 314

Кількість перемичек, кількість всіляких дрібниць для комутації/захисту того всього, збірка в один поверх. Для мене це вагомі переваги. Наразі збирав би  саме з таких.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Це як що збирати на місці встановлення, а як що везти кудись, 4 людини треба

Посилання на коментар

11 годин тому, Enot123h сказав:

Приехала с Али динамометрическая отвёртка, теперь можно и покрутить, а то один сорвал при сборке. М4 на лф105 так себе решение, могли и 6 сделать 
a.aliexpress.com/_EJnxNOw

Сколько крутить? 2.5 или 4 Н *м ?

один при 3 Н *м зірвав у 105 М4, дехто каже що 1,5 Н *м не більше.

• Дякую 1
Посилання на коментар

4 часа назад, Enot123h сказал:

Це як що збирати на місці встановлення, а як що везти кудись, 4 людини треба

Так безумовно. У нас же тема відповідна про DIY збірку.

Посилання на коментар

5 часов назад, Vikctor сказал:

Кількість перемичек, кількість всіляких дрібниць для комутації/захисту того всього, збірка в один поверх. Для мене це вагомі переваги. Наразі збирав би  саме з таких.

Вони то прикольні. Але не думаю що на ті контакти під шпильки варто навалювати заявлені струми. Щільність струму на одиницю площі завелика буде. А от зібрати чималий об'єм стаціонарно можна. Для електромобіля накопичувач, як приклад...

Посилання на коментар

17 минут назад, Leader9 сказал:

А от зібрати чималий об'єм стаціонарно можна. Для електромобіля накопичувач, як приклад...

Взагалі я скоріше електромобіль сприймаю як накопичувач ел.енергії а не вигадую де для його потреб її накопичувати.

Поки що лишень незрозуміло чи робитиме той самий jikong номінал bms, які потрібні для збіркі з 628Аг комірок. Все інше на мій погляд має лишень плюси.

Посилання на коментар

22 минуты назад, Vikctor сказал:

Поки що лишень незрозуміло чи робитиме той самий jikong номінал bms, які потрібні для збіркі з 628Аг комірок. Все інше на мій погляд має лишень плюси.

Так бмс больше от нагрузки чем от емкости, так что той же 200 амперной будет достаточно

Если нужно больше 200 ампер то имхо стоит переходить на высоковольтные батареи

• Лайк 3
Посилання на коментар

7 часов назад, Enot123h сказал:

Да, наоборот. Но суть таже, разное сопротивление перемычек приводит к неправильной балансировке

а  под нагрузкой у Вас тоже разбег напряжений увеличивается ? 

у меня под нагрузкой напряжение на одной из банок падает ощутимее, чем на остальных

Посилання на коментар

2 години тому, igorrius сказав:

у меня под нагрузкой напряжение на одной из банок падает ощутимее, чем на остальных

Міряйте перехідний опір на терміналах до яких прикручена перемичка, порівнюйте і лікуйте аномалію.

Посилання на коментар

1 час назад, Dmode сказал:

Міряйте перехідний опір на терміналах до яких прикручена перемичка, порівнюйте і лікуйте аномалію.

не чем мерять , да и с чего сопротивлению вдруг измениться , при первом запуске все сопротивления проводов были не большими и почти одинаковыми , возможно это емкость или внутреннее сопротивление ячейки отличается от остальных ?

Посилання на коментар

Тільки що, igorrius сказав:

не чем мерять , да и с чего сопротивлению вдруг измениться , при первом запуске все сопротивления проводов были не большими и почти одинаковыми , возможно это емкость или внутреннее сопротивление ячейки отличается от остальных ?

Внутреннее сопротивление это миллиОмы, тысячная часть Ома. В убитом аккуме это сотни миллиОм,  это сотые Ома.

А вот хреновый контакт - это Омы, в тысячу раз выше внутреннего сопротивления ячейки. Поэтому при проседаниях в первую очередь надо смотреть на контакты. Они при использовании от нагрева могут ослабевать, особенно если "родная" алюминиевая перемычка

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, igorrius сказав:

да и с чего сопротивлению вдруг измениться

В мене на одній збірці спостерігалось постійне збільшення опору на одній з перемичок, через що на графіках напруги одна з комірок починала значно вибиватися з загальної кривої. Заміри показали значиний ріст перехідного опору між перемичкою і терміналами. Підтягування помагало короткочасно, через кілька тижнів все повторювалось. Розібрав і закрутив на вагівську пасту. Ніби стабілізувалось. 

Так що ХЗ чому воно може вирости, факторів багато і вони можуть бути індивідувальними в кожного. Але фактом є те що без заміру ви того не зловите, бо не будете розуміти чи то причина у вашій глючній комірці чи то причина в перехідному контакті. 

Посилання на коментар

8 хвилин тому, ЯД сказав:

хреновый контакт - это Омы, в тысячу раз выше внутреннего сопротивления ячейки.

В мене співвідношення скромніші, але в раз 10 було більше ніж перехідний опір нормальної перемички. І такий ріст відбувався поступово за кілька тижнів чи місяців. Тобто спочатку все було однаково.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

16 хвилин тому, igorrius сказав:

возможно это емкость или внутреннее сопротивление ячейки отличается от остальных ?

Гадайте на кофейній гущі далі, або візміть відповідний прибор і отримайте відповіді.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...