standov Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 (змінено) Може хто порадить контроллер або на крайняк якась голе реле без логіки зайвої яке б мало можливість зовнішнього керування (wifi/modbus і тп) та керувало триточковим приводом змішувального вузла, тобто задача максімум/оптумум - зовнішньою системою встановлювати температуру на цьому контролері і він її підтримує по своїм датчикам температури задача мінімум - реле яке має наприклад вайфай або модбас і може робити приводу більше/меньше. Далі я на то накручую зовнішній ПІД (то вже за межами ТЗ). все що нагуглив щось типу польського euroster/tech але вони максимально тупі коробочки в собі, без зовнішнього керування. На тесh наче як є модуль віфі, але такий саме тупий і "закритий" за якісь неадекватні гроші. Змінено 13 серпня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 Нема такого, принаймні я не зустрічав від слова вообще. Пишіть хіба що самі алгоритм керування "триточковим клапаном" і керуйте двома релюшками. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 2 минуты назад, murava сказал: Нема такого, принаймні я не зустрічав від слова вообще. Пишіть хіба що самі алгоритм керування "триточковим клапаном" і керуйте двома релюшками. сам алгоритм то не велика проблема (pid), проблема в тому що його адаптувати під 2 релюшки не зрозуміло як, треба якесь реле яке вміє унутрях себе контролювати час включення/виключення сигналу, бо дистанційно то нереалістично контролювати, буде просто оверінженіред генератор рендомної температури. Або міняти тупий привод на шось що вміє керуватися аналоговим сигналом (0-10 наприклад) і вже на то накручувати під. В общем виглядає все якось дофіга муторно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 13 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 Як інколи корисно свої думки дублювати буквами, доки писав відповідь мабуть надумав потенційне рішення. Потрібен під-регулятор з модбасом який вміє в триточкове керування. Перше шо нагуглив, трошки дорогувасто правда як на мене для такого дивайсу але може ще шось знайду Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2024 Я б взяв плату типу такої www.kincony.com/4-channel-gsm-relay-esp32-board.html, залив туди PID на ESPHome, причепив температурний сенсор і керував клапаном з допомогою релюшок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2024 (змінено) 17 годин тому, standov сказав: проблема в тому що його адаптувати під 2 релюшки не зрозуміло як Це називається 1-бітна сігма-дельта модуляція – en.wikipedia.org/wiki/Delta-sigma_modulation. Якщо інтервал оновлення десь 5-10 секунд, то легко можна підключити до реле. Змінено 14 серпня 2024 користувачем volomoto Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2024 5 часов назад, volomoto сказал: Я б взяв плату типу такої www.kincony.com/4-channel-gsm-relay-esp32-board.html, залив туди PID на ESPHome, причепив температурний сенсор і керував клапаном з допомогою релюшок. варіант, але я вже спілкуюся з хлопами з чернігівського regmik (фото вище), подивимося що з того вийде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2024 5 часов назад, volomoto сказал: Це називається 1-бітна сігма-дельта модуляція – en.wikipedia.org/wiki/Delta-sigma_modulation. Якщо інтервал оновлення десь 5-10 секунд, то легко можна підключити до реле. тут ще питання конвертації під-регулювання в бінарний+двополюсний сигнал, я не мав досвіду з підом на tasmota/esp, може там і є, але в "залізних" штуках таке не прям щоб всюди підтримується. Але взагалі то варіант Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 14 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2024 (змінено) 10 хвилин тому, standov сказав: тут ще питання конвертації під-регулювання в бінарний+двополюсний сигнал, я не мав досвіду з підом на tasmota/esp, може там і є, але в "залізних" штуках таке не прям щоб всюди підтримується. Але взагалі то варіант Для esphome є вже готова компонента - esphome.io/components/output/sigma_delta_output. Якщо взяти їхній PID (esphome.io/components/climate/pid.html), то він дуже добре підходить для 3-точкового регулювання, бо є окремо виходи для нагріву і для охолодження, кожен з яких можна направити на свій модулятор, який вже керує відповідним реле. Змінено 14 серпня 2024 користувачем volomoto 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 серпня 2024 10 минут назад, volomoto сказал: Для esphome є вже готова компонента - esphome.io/components/output/sigma_delta_output. Якщо взяти їхній PID (esphome.io/components/climate/pid.html), то він дуже добре підходить для 3-точкового регулювання, бо є окремо виходи для нагріву і для охолодження, кожен з яких можна направити на свій модулятор, який вже керує відповідним реле. дякую, врахую. Якщо з готовим не вигорить буду з цим гратися. Я правда більше по tasmota, але то вже технічні деталі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз