Dendnepr Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 В 12.11.2024 в 10:34, sirkonium сказал: Не знаю, що там має такого страшного відбутися з бойлером при нагріві на максимум. Если есть расширительный бак на горячую воду (себе поставил в этом году) - то самому бойлеру ничего не будет, а вот ошпаривался уже несколько раз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 59 хвилин тому, Dendnepr сказав: Если есть расширительный бак на горячую воду (себе поставил в этом году) - то самому бойлеру ничего не будет, а вот ошпаривался уже несколько раз. Мій бойлер має об'єм 100 л, при цьому заповнюється на 90 л, зверху 10 л займає повітря. Це ж теоретично замінює розширювальний бак? Я розумію, що технічно це не те саме. Поправте мене, якщо я думаю не вірно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 7 минут назад, sirkonium сказал: Мій бойлер має об'єм 100 л, при цьому заповнюється на 90 л, зверху 10 л займає повітря. Це ж теоретично замінює розширювальний бак? Я розумію, що технічно це не те саме. Поправте мене, якщо я думаю не вірно. я теж так думав, аж поки якось уночі не побачив тиск на маномітрі водогіну-8 БАР. Хоча вдень було 3,5. І цей тиск впав після змиття унітазу. Спочатку я думав, що то після ремонту магістральног водгіна на початку вулиці (тиск дійсно піднявся з 1,5-2 бар до 3-5 бар). Навіть поставив редуктор тиску (на 3,2 бара налаштував) у колодязь. Але все одно вночі, після помивок - тиск підіймався до 8 бар. Після встановлення бачка - тиск не перевищує уставки редуктора у 3,2 бара. О. Фото знайшов. Навіть більше 8ми бар було 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан Грищенко Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 5 часов назад, Dendnepr сказал: я теж так думав, аж поки якось уночі не побачив тиск на маномітрі водогіну-8 БАР. Хоча вдень було 3,5. І цей тиск впав після змиття унітазу. Спочатку я думав, що то після ремонту магістральног водгіна на початку вулиці (тиск дійсно піднявся з 1,5-2 бар до 3-5 бар). Навіть поставив редуктор тиску (на 3,2 бара налаштував) у колодязь. Але все одно вночі, після помивок - тиск підіймався до 8 бар. Після встановлення бачка - тиск не перевищує уставки редуктора у 3,2 бара. О. Фото знайшов. Навіть більше 8ми бар було А, так ось нащо та штука перед бойлером ставиться яка капає весь час) Це ж мабуть і у мене так само, коли ледь теплий бойлер гріється до 55 градусів. Слава богу, я в цей час сплю і не бачу цього жахіття) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 5 часов назад, sirkonium сказал: Мій бойлер має об'єм 100 л, при цьому заповнюється на 90 л, зверху 10 л займає повітря. Звідки воно там взялося? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 1 година тому, ashim1990 сказав: Звідки воно там взялося? Конструктивно вихідна труба не доходить до самого верху. При черговій ревізії бачив контур від води на стінках бойлера десь на сантиметрів 10...12 від верху. Та й сам виробник зазначає робочий об'єм бойлера в 90 літрів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 2 часа назад, Богдан Грищенко сказал: А, так ось нащо та штука перед бойлером ставиться яка капає весь час) Це ж мабуть і у мене так само, коли ледь теплий бойлер гріється до 55 градусів. Слава богу, я в цей час сплю і не бачу цього жахіття) Ота штука, что капает - то АВАРИЙНЫЙ сбросник, а не компенсатор давления. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, sirkonium сказал: Конструктивно вихідна труба не доходить до самого верху. При черговій ревізії бачив контур від води на стінках бойлера десь на сантиметрів 10...12 від верху. Ви помиляєтеся. Повітря залишається зверху при першому заповненні, але ненадовго. Воно поступово розчиняється у ГВ і виходить разом з нею. Змінено 14 листопада 2024 користувачем ashim1990 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 14 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, sirkonium сказал: Та й сам виробник зазначає робочий об'єм бойлера в 90 літрів Так роблять лише деякі виробники. Вони в назві моделі пишуть одне число, а фактичний об'єм менше. Наприклад, у Atlantic Vertigo Steatite Essential 100 насправді об'єм 80 л. Змінено 14 листопада 2024 користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zak Опубліковано: 16 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 16 листопада 2024 В 12.11.2024 в 08:46, anatol33 сказал: Це хороша ідея, але поки що буду пробувати збільшити температуру. Ще питання по витратах енергії. Розумію, що в кожного різні витрати, але 300 -350 квт на місяць для 150л бойлера - це нормально чи забагато? Воду підрахувати не можу, бо своя криниця. Але не більше 10 куб виходить в місяць по моїм розрахункам. Нормально, у нас схожі витрати. Витрата води 10-12 кубів в місяць. Скільки з них проходить через бойлер не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
psy Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 бкс 150 л, я вообще нагрев гвс поставил 38 градусов. Я что то делаю не так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 1 годину тому, psy сказав: бкс 150 л, я вообще нагрев гвс поставил 38 градусов. Я что то делаю не так? Вирощуєте легіонелу. До речі, якщо бойлер нагріти до 60-ти, і підмішувати холодну, гарячої вийде у сумі майже у два рази більше об,єму баку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
psy Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 (змінено) 16 минут назад, naupv сказал: Вирощуєте легіонелу. До речі, якщо бойлер нагріти до 60-ти, і підмішувати холодну, гарячої вийде у сумі майже у два рази більше об,єму баку. На терморегуляторе выставил функция против легионнелы, каждую субботу единоразово нагревает по максимуму, или этого мало? Так что это все баловство с 38 градусами, ставить 60? В бойлере датчик, я выставил 38, котел ее постоянно поддерживает. Змінено 19 листопада 2024 користувачем psy 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 Якщо раз в неділю кип,ятиться, це гуд. Осталось питання по кількості гар води. Якщо літражу вистачає, то най так буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
psy Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 10 минут назад, naupv сказал: Якщо раз в неділю кип,ятиться, це гуд. Осталось питання по кількості гар води. Якщо літражу вистачає, то най так буде. Понял, спасибо! Тогда оставлю воду как есть, в принципе не бывает что бы ее не хватало, если что котел сразу начинает подогревать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 Поки що бойлера не маю, але мені здається, що якщо ставити на таймері початок нагріву в 23-00, коли всі так само роблять, а особливо в опалювальний період, то в ці години напруга в мережі буде доволі просівшою. Краще вмикати старт нагріву так, щоб фініш був не в середині ночі, а під ранок, так можна буде зеконовити кілька відсотків витрат на ЕЕ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 3 хвилини тому, Куркуль сказав: Краще вмикати старт нагріву так, щоб фініш був не в середині ночі, а під ранок Звичайно, ви можете так робити, але це буде ваш індивідуальний активізм. Такі проблеми вирішуються на рівні енергосистеми. В деяких країнах споживач може вибрати динамічний тариф – ціна змінюється щогодини залежно від балансу генерації/навантаження. Бойлер включається через смарт реле, яке підтягує вартість енергії з інтернету і вирішує чи вмикатися на даний момент. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 1 час назад, Куркуль сказал: Краще вмикати старт нагріву так, щоб фініш був не в середині ночі, а під ранок, так можна буде зеконовити кілька відсотків витрат на ЕЕ. Дійсно, так краще. Не треба підтримувати температуру ГВ тоді, коли вона непотрібна. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 2 години тому, smotesko сказав: Звичайно, ви можете так робити, але це буде ваш індивідуальний активізм. Такі проблеми вирішуються на рівні енергосистеми. В деяких країнах споживач може вибрати динамічний тариф – ціна змінюється щогодини залежно від балансу генерації/навантаження. Бойлер включається через смарт реле, яке підтягує вартість енергії з інтернету і вирішує чи вмикатися на даний момент. Я не про активізм, а економію. Бо коли всі чекають 23-00 щоб включити бойлери з електрокотлами то напруга на лінії просяде з 230 до, наприклад, 210. А це значить що потужність з мережі братиметься не Х кВт, а (Х * 210/230) = Х * 0.91кВт, хоча лічильник рахуватиме як Х. В результаті бойлер падіння потужності на умовні 9% компенсує збільшенням часу роботи і споживач заплатить на 9% більше. Тому краще обрати той час, коли сусіди ймовірно вже все понагрівали і напруга на лінії максимально висока, тобто 2 половина ночі. Змінено 20 листопада 2024 користувачем Куркуль 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 6 хвилин тому, Куркуль сказав: хоча лічильник рахуватиме як Х Лічильник враховує фактичне значення напруги при розрахунку активної потужності. 6 хвилин тому, Куркуль сказав: В результаті бойлер падіння потужності на умовні 9% компенсує збільшенням часу роботи і споживач заплатить на 9% більше. Так час збільшиться, але заплатить користувач згідно спожитих кВт⋅год. Змінено 20 листопада 2024 користувачем Dmode 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 1 година тому, Куркуль сказав: Я не про активізм, а економію. Бо коли всі чекають 23-00 щоб включити бойлери з електрокотлами то напруга на лінії просяде з 230 до, наприклад, 210. А це значить що потужність з мережі братиметься не Х кВт, а (Х * 210/230) = Х * 0.91кВт, хоча лічильник рахуватиме як Х. В результаті бойлер падіння потужності на умовні 9% компенсує збільшенням часу роботи і споживач заплатить на 9% більше. Тому краще обрати той час, коли сусіди ймовірно вже все понагрівали і напруга на лінії максимально висока, тобто 2 половина ночі. Як це? 🤔 P=U²/R. Чи ваш лічильник подолав закони фізики? 😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 1 годину тому, Dmode сказав: Лічильник враховує фактичне значення напруги при розрахунку активної потужності. Так час збільшиться, але заплатить користувач згідно спожитих кВт⋅год. 55 хвилин тому, sirkonium сказав: Як це? 🤔 P=U²/R. Чи ваш лічильник подолав закони фізики? 😂 Хіба лічильник бере фактичну напругу для нарахувань, а не константу 230в? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 Тільки що, Куркуль сказав: Хіба лічильник бере фактичну напругу для нарахувань, а не константу 230в? Звісно що фактичну. Константу беруть якісь примітивні технічні лічильники, які б не пройшли по стандарту для використання у комерційному обліку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 9 минут назад, Куркуль сказал: Хіба лічильник бере фактичну напругу для нарахувань, а не константу 230в? Звичайно. І так було завжди, навіть в індукційних лічильниках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 8 хвилин тому, Dmode сказав: Звісно що фактичну. Константу беруть якісь примітивні технічні лічильники, які б не пройшли по стандарту для використання у комерційному обліку. 1 хвилину тому, ashim1990 сказав: Звичайно. І так було завжди, навіть в індукційних лічильниках. Тоді моя ідея про час увімклення бойлера дійсно не має сенсу. Все життя був певен що в прошивках всіх лічильників напруга встановлена 230в і побужність рахується як "230 * А", а просідання напруги - проблема індіанців))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз