Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як вибрати найкращий режим роботи бойлера при нічному тарифі?

anatol33

Рекомендовані повідомлення

1 хвилину тому, Куркуль сказав:

Все життя був певен що в прошивках всіх лічильників напруга встановлена 230в і побужність рахується як "230 * А", а просідання напруги - проблема індіанців)))

В мене був ось такий лічильник для потреб автоматизації. Він не знав яка напруга в мережі бо живився від акумів, а заміри робив по трансформаторам струму. В ньому напруга задавалась користувачем. Для грубої оцінки підходило. Але в комерційному обліку таке не використовується.

image.thumb.png.acb50d7ba3e8a2486e16083c043c48a6.png

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 минут назад, Куркуль сказал:

Тоді моя ідея про час увімклення бойлера дійсно не має сенсу. 

Має. Вже писав: навіщо підтримувати воду гарячою вночі? Тепловтрати бойлера нікуди не ділися.

Змінено користувачем ashim1990
  • Лайк 2
Посилання на коментар

14.11.2024 в 12:46, sirkonium сказав:

Мій бойлер має об'єм 100 л, при цьому заповнюється на 90 л, зверху 10 л  займає повітря. Це ж теоретично замінює розширювальний бак? Я розумію, що технічно це не те саме.

Поправте мене, якщо я думаю не вірно.

я поставив розширювалний бак вроді 8 літрів на холодний ввід в бойлер (атлантік 100л)

вода з холодною водою - (кульовий кран) - (Клапан запобіжний такий як на котли ставлять) - кульовий кран - розширювальний бак - аварійний кран зворотній (аварійний клапан) той що в комплекті з бойлером ) - кульовий кран - кульовий кран на бойлері.

також на бойлері є ще кульвий кран на витоку гаряої води.

бойлер і розширювальний бак в різних приміщеннях через стінку.

стільки кульових кранів щоб можна було щось вимкнути не зливаючи воду з бойлера, також щоб можна було злити воду для обслуговування.

чи праивльно зроблено , для мене так, для інших незнаю :-)

зараз розширювальинй бак знятий бо ремонт в одному приміщенні, то як нагріває воду то чути потріскування з бойлера. коли підклчюено розширювальний бак то такого не було.

температура висталена на майже максимум.

Посилання на коментар

41 минуту назад, Dr.Yura сказал:

зараз розширювальинй бак знятий бо ремонт в одному приміщенні, то як нагріває воду то чути потріскування з бойлера. коли підклчюено розширювальний бак то такого не було.

Звичайно, тільки РБ може нівелювати зміну тиску.

Посилання на коментар

44 минуты назад, Dr.Yura сказал:

температура висталена на майже максимум.

А ось це погано.:classic_sad:

Посилання на коментар

4 години тому, ashim1990 сказав:

А ось це погано.:classic_sad:

100 літрів на 5 осіб невистачає ввечері.

Посилання на коментар

15 часов назад, Dr.Yura сказал:

100 літрів на 5 осіб невистачає ввечері.

А ще один невеликий встановити де-небудь? Може, ГВ і буває занадто багато, але я щось не пам'ятаю таких випадків...😉

Посилання на коментар

14 годин тому, ashim1990 сказав:

А ще один невеликий встановити де-небудь? Може, ГВ і буває занадто багато, але я щось не пам'ятаю таких випадків...😉

нема місця, ввечері великий розхід води моментальний, бойлер не встигає нагрівати, тен 1,6кВт, в старому бойлері я поставив 3-3,6кВт то було норма :-) 

Посилання на коментар

56 хвилин тому, Dr.Yura сказав:

нема місця, ввечері великий розхід води моментальний, бойлер не встигає нагрівати, тен 1,6кВт, в старому бойлері я поставив 3-3,6кВт то було норма :-) 

Впроваджуйте графіки відвідування санвузла 😂

Посилання на коментар

1 час назад, Dr.Yura сказал:

бойлер не встигає нагрівати, тен 1,6кВт, в старому бойлері я поставив 3-3,6кВт то було норма :-) 

Я в двох нових бойлерах відразу змінив тени на більш потужні. Це було 8 років тому. Працюють досі.

Посилання на коментар

59 хвилин тому, sirkonium сказав:

Впроваджуйте графіки відвідування санвузла 😂

в душ як зайшов, включив воду, то вимкнув коли виходиш :-)

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 годин тому, ashim1990 сказав:

Я в двох нових бойлерах відразу змінив тени на більш потужні. Це було 8 років тому. Працюють досі.

А що так можна??

Посилання на коментар

У вас, у всех, что нет рециркуляции горячей воды? На первой странице у человека 15 метров трасса. А это 4,5 литров холодной воды в начале. У меня, без рециркуляции, от бойлера, чрез стенку, до кухни - 2 литра воды сливается. 10 раз открыть смеситель 20% условно горячей воды сливается в канализацию.

Поэтому в бойлере косвенного нагрева установлена рециркуляция по таймеру. Работу электрического полотенцесушителя я тоже рассматриваю как расходы по горячей воде.

Рассмотрите идею установку (у кого есть место) накопительной ёмкости равной объему бойлера. Пусть холодная вода из скважины накапливается в баке и подогревается до температуры помещения. Уже подмес будет идти не от +5*

Посилання на коментар

Та ви шо, канєшно ж в кожного зроблено рециркуляцію. А як інакше? 😂

• Лайк 2
Посилання на коментар

В мене також температура на максимумі. Капало з клапана та потріскував бойлер. Вийняв обратний клапан з запобіжного, зайвий тиск уходить у ГА скважини.

Нічого поганого не бачу у максимальній температурі, як що тиск не підіймається і тріскає емаль. Тепловтрати не набагато більші, теплоізоляція нормальна. А щоб не шпаритись у магістралі термостатичний клапан на 40°, кухня напряму, щоб кип'яток у каструлю для пельменів наливати і менше чекати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 21.11.2024 в 16:26, ashim1990 сказал:

Я сухі міняв на більші, горять. Не встигають через трубки охолоджуватись. Повернувся на 2х1000

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, Enot123h сказал:

Я сухі міняв на більші, горять. Не встигають через трубки охолоджуватись. Повернувся на 2х1000

Это для меня актуально. Можно по подробнее? У меня от установки на максимуме более 45* не нагревает.

Как объяснить 2 кВт охлаждается, а 3 уже нет?

Посилання на коментар

поставил тэн бочки 300л на 60 градусов, через вай фай розетку установил график прокачки насосом удобный для мня. 
до 42 градусов греется от теплоносителя. 

Змінено користувачем nosatiy
Посилання на коментар

25 минут назад, nosatiy сказал:

поставил тэн бочки 300л на 60 градусов, через вай фай розетку установил график прокачки насосом удобный для мня.

График работы прокачивающего насоса постоянен. В чём смысл облачного управления?

Посилання на коментар

если я правильно вас понял, то у меня график не постоянен, а только тогда, когда моюсь, плюс минус несколько часов - утром и вечером. тэн включен всегда, реле температуры само его вкл/выкл.

Посилання на коментар

1 минуту назад, nosatiy сказал:

если я правильно вас понял

Нет.

4 минуты назад, nosatiy сказал:

установил график прокачки насосом моюсь, плюс минус несколько часов - утром и вечером.

Сейчас нас выгонят с непрофильными вопросами. Весь алгоритм работы вашего таймера занимает 4 ячейки памяти. Какой смысл использования вай-фай розетки? Зачем вам для этого облачное управление?

Посилання на коментар

я могу менять график, включать выключать насос с любой точки где есть интернет, настроить работу в автоматическом режиме, видеть есть ли интернет/електричество в доме.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Enot123h сказал:

В мене встигають. Поміняв сухі 2х1000 на 2х1200.

Посилання на коментар

4 часа назад, Enot123h сказал:

Нічого поганого не бачу у максимальній температурі

Це погано і для стінок баку, і для тенів, і для аноду (знову ж таки, для баку) .

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...