standov Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 (змінено) Зробив цю тему бо свого часу майже не знайшов в неті нормальної інформації, окрім маркетингової, а також тому що хочу зробити цю .ню "відомою". Свого часу обирав між сабжем та системою упонор сматріх, бо обидві пропонували на папері інтеграцію в розумний будинок, а виробники мали певні кредити довіри. По обом системам інформації нормальної мінімум але на данфос є український ютюбканал де *виробник* викладає навколо-технічні роліки в формати вебінарів. Це мені здалося достатнім доказом того що система супортиться і в цілому адекватная. Нажаль я помилився ) Це друга версія системи айкон, то-ж була думка що "доробили, доточили" і ото всьо. Експлуатував лише в провідному виконанні, що там в повнісю безпровідному - хз, але не думаю що краще. 1. В хаті в мене 22 контури по ТП та 5 контурів по конвекторам внутрипольним, точек термостатів 9 штук. 1 контролер то максимум 15 головок причому виробник пише що на 1 канал 1 головка. По факту це так і є, спроба на 1 канал повісити 2 головки закінчилося тим що контролер цей канал ставить в помилку і не використовує. При спробі завести через реле виявилося що контролер кожен канал тестує раз в хвилину і робить "клац-клац", солід-реле контролер взагалі не бачить і канал деактивує. Тобто приєднати більше 1 головки на канал справді неможливо. У вас 2 поверхи в ТП = вам треба 2 контролери А далі цікаве, кожен контролер має керування насосом та контактом на котел, контролери між собою ніяк не комунікують, щоб обв'язати 2 контролери на 1 насусосну або 1 котел вам потрібно городити схему з проміжними реле. Ніякої інструкції на цей варіант немає, і..ться самі. Розуміючи що тут накосячили, в останній прошивці (пару тижнів тому) виробник тихенько без анонсу або опису викатив оновлення, після якого з'явилася можливість контролери спарити між собой через зігбі канал, щоб керування насосом з одного керував інший. АЛЕ контролери прив'язані таким чином ніяк не додаються в фірмову екосистиму Ally, Allу тупо їх не бачить, без Ally вам не доступний планувальник розкладу і вся система стає максимально-тупою. Десь через пару тижнів один з контролерів перестав працювати, просто мертвий. Запобіжник цілий а контролер мертвий. Бляго поміняли без питань але оскільки це заказна позиція то довелося почекати, благо то була рання осінь а не зима, з одного боку то брак всюди буває, з іншого по моєму досвіду брак який не одразу а за якийсь час то ймовірно проблема конструкції. Самі контролери налаштовуються через блутус, нюанс налаштування такий що дуже багато людських помилок в налаштуванні вимагають полного ресета контролера і налаштування з нуля. Особливо сподобалося що якщо ви недоналаштували контролер (ну наприклад 1 термостат вам ще треба докупити) але додали контролер в ally то усрітесь але вона не побачить той новий контролер потім, тільки повний ресет. Якщо ви ненароком в термостат додали не той контур то - повний ресет термостата, якщо система уже була додана в ally то треба його там повністю видаляти і заново додавати. Це просто максимально криво спроектована система на софтовому рівні. Про Ally. Це софт спеціальний шлюз який ви докупаєте окремо і за його допомоги налаштовуєте розклад термостатів, тобто без цього шлюза вся ваша система є максимально тупою і передбачає лише ручне керування. Самі опції налаштування розкладу досить примітивні і не інтуітивні, мені, розробнику софта з 20ти річним стажем, довелося читати інструкцію до мобільної апи, навіть в апі котла вісман це зроблено набагато зрозуміліше. Наче як і натикався десь в інеті шо виробник готує другу версію апи, але я шото вже сцу від тих апдейтів. Сама апа просто крива, наприклад в термостаті можна виставити обмженення поверхні ТП по датчику, щоб він наприклад підримував якусь мінімальну температуру полу, в апі цей фунціонал теж є але чомусь не можна поставити більше 20 градусів, тобто якщо я в СВ хочу шоб тепла підлога не опускалася нижче за 24 то я не можу це зробити в апі а тільки в термостат, бо хер знає чого. Про цю тупу проблему я навіть розробникам репорт відправив, але не отримав жодної реакції. Найцікавіше, від чого мене так підгоріло що я написав цю простиню. В контролера є 2 цікавих баго-фішки, 1 - змішаний режим, тобто у вас в приміщенні може бути ТП та радіатори (в мене ТП + конвектори), тоді ви термостату кажете що ось ці контури це радіатори "швидкий контур" і він має то використати для швидкого прогріву а ТП вже як допоміжне повільне опалення. АЛЕ виявилося що якщо він не може прогріти приміщення швидким контуром (40 градусів внутріпольнік то мало в -2 на вулиці) то він схоже що НІКОЛИ не включить повільний (як мінімум за добу того не сталося). Тобто він буде до усрачки намагатися гріти внутрипольніком але тепла підлога буде холодною і підключиться уоли дельта між уставкою і фактом стане меньше якогось значення, ну наприклад на вулиці потеплішає). І це ніяк ніде не можна змінити, довелося вимикати цю "фічу" та просто гріти параллельно всім чи є. 2 - в контурів є така опція як швидкість прогріву, 3 варіанти "повільно, середне, швидке". Згідно мануалу відповідно до типу нагрівального прибору контролер шось там оптимізує. АЛЕ не дивлячись на те що виробник вимагає від вас 1 канал= 1 контур, ці опція змінюється синхронно для всіх контурів в кімнаті, тобто взагалі не зрозуміло на що це має впливати і нащо це потрібно. адже контролер все одно гріє всі контури одночасно (за винятком дебільного п1) Інтеграція. Тут все теж не слава богу, зігбі працює лише якщо у вас немає Ally, а без ALLY у вас контролер максимально тупий. Варіант дублювати функціонал ALLY в власними руками. Є безкоштовне хмарне АПІ, але в ньому лише базова інформація і нема даних по відкритим контурам і тп, але дякую хоч так. Термостати Мають 2 дуже фігові проблеми. 1. Я не знаю де в них датчик повітря, але термостат встановлений в зовнішню стіну будинку, втепленого 15см триндить на 2! градуси, в мене там само стояв термостат котла і все з ним було нормально. термостати у внутрішніх стінах наче нормально 2. Коли ви хочете вручну змінити температуру або якісь налаштування то термостат починає шось вичитувати з контролера, і фіг би з ним, але це може бути і 5 секунд і 10, в цей час ви стоїте і чекаєте, дивитесь на то як крутиться індикація. Я не уявляю що *по проводу* термостат може читати з контролера 5!! мать їх секунд. Я не знаю що там у інших, зокрема у упонора який я розглядав як конкурента, але якби я свого часу знав про всі приколи цього глючного творіння то мабуть мій вибір був би іншим. Стосовно - допилять згодом, я не думаю що на стільки криві руки які написали *оце* здатні щось допилити. Змінено 25 листопада 2024 користувачем standov 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2024 Я на прикладі Данфос Лінк зрозумів, що не вміють вони робити софт. Їхня стихія – це прецизійна механіка та силова електроніка, але софт вони просто не розуміють. Це проблема багатьох продуктів з того регіону, зокрема Нідерландів та Німеччини. Вони можуть зробити офігенні окремі спеціалізовані рішення, але не дай боже дати їм проектувати якісь інтегровані системи. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз