Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як задекорувати, приховати, але залишити доступ до газової труби

Григорій Виноградов

Рекомендовані повідомлення

Добрий день, форумчани, починаю робити ремонт в таунхаусі і є проблема яку я не знаю як вирішити, через весь перший поверх іде газова труба, ховати її не можна, а залишити не хочеться через дизайн, , стіни будуть в білих тонах , фарбовані, натяжні стелі білі матові, допоможіть її приховати так, щоб залишити доступ, фотографії додаю

PXL_20241228_101450374.jpg

PXL_20241228_101447366.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тю, це ж кухня? Перефарбувати трубу в білий, інше за навісними шафами і видно не буде, на залишок можна вцепити гірлянду )) Ви зробіть ремонт до кінця і тоді може проблема не буде вартувати шкарлупи від яйця

• Лайк 1
Посилання на коментар

є таке золоте правило в дизайні😀що якщо не можна сховати, то треба навпаки виділити...у Вас вже є дизайн проект інтер"єру ?

• Лайк 1
Посилання на коментар

а- короб, б - декоративна вірьовка .вони різної товщини, абрутити по діаметру.

доступ вам треба тільки до крану. там меблі . газовий шланг можна сховати в 50 закладну трубу,яка буде в стіні

• Лайк 2
Посилання на коментар

20 хвилин тому, МаТраС сказав:

газовий шланг можна сховати в 50 закладну трубу,яка буде в стіні

А так хіба можна? Я бляха не додумався, так і стирчить шланг по фартуку... Хоча всі труби до котла пустив за фартуком у стіні...

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

35 минут назад, normal сказал:

А так хіба можна? Я бляха не додумався, так і стирчить шланг по фартуку... Хоча всі труби до котла пустив за фартуком у стіні...

По ДБН всяким нет конечно.

Но я ни разу не слышал чтобы с газовой трубой в помещении ( в отличии от шланга) что то случалось.

Я бы закрыл каким то легким декором, который при случае разобрать не смертельно.

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 1
Посилання на коментар

30.12.2024 в 17:20, normal сказав:

можна)) 4 кутника 50 мм 45  градусів, метр труби. з єднання відкриті. шланг міняється за 5 хв

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

30.12.2024 в 17:56, DimaF сказав:

Но я ни разу не слышал чтобы с газовой трубой в помещении ( в отличии от шланга) что то случалось.

трапляється  на з єднанні з трубою і плитою.

Посилання на коментар

36 хвилин тому, DimaF сказав:

По ДБН всяким нет конечно

8 хвилин тому, МаТраС сказав:

можна

Так можна чи ні по ДБН? В квартирі пам'ятаю кожен місяць\два приходив газовщик перевіряти чи не пропускає шланг, не хочеться, щоб людині потім відрізали газ...

Посилання на коментар

30.12.2024 в 18:34, normal сказав:

Так можна чи ні по ДБН? В квартирі пам'ятаю кожен місяць\два приходив газовщик перевіряти чи не пропускає шланг, не хочеться, щоб людині потім відрізали газ...

колись було так: Запрещается скрытая прокладка гибких рукавов, пересечение гибкими рукавами строительных конструкций, в том числе оконных и дверных проемов.

залізна повина бути в коробі з вентиляцією. 

я давно в квартирах не живу. але за 28 років я газовщиків не бачив ні разу)
можна щланг витягнути на час перевірки,потім сховати) ми ж не в європі,проявляємо квітливість

Змінено користувачем МаТраС
Посилання на коментар

image.png.cb7880f71d4235b26c5416b2be528ec8.png 

і взагалі, краще скачати ДБН В.2.5-20:2018, і весь розділ "внутрішнє газопостачання" прочитати. Там сторінок п'ять дотичні до житлових будинків, не більше, бо все інше про промисловість.

UPD: Газопровід і рукав - це різні речі, і вимоги до прокладання трохи різні

Змінено користувачем Perforator21
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...