Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

двері у коридор (хол) - звичайні чи зсувні?

auto-master

Рекомендовані повідомлення

дилемма - які двері обрати при вході з тамбуру в коридор - звичайні розпашні чи зсувні?

На фото варіант А - звичайні двері, варіант Б - зсувні двері.

Що практичніше, зручніше?

варіант А - зсувні двері.jpg

варіант А - звич двері.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Навіщо взагалі там двері? В мене наприклад всього троє дверей: у дві спальні і один санвузол))

• Лайк 3
Посилання на коментар

11 хвилин тому, normal сказав:

Навіщо взагалі там двері? В мене наприклад всього троє дверей: у дві спальні і один санвузол))

взимку від холоду.

Посилання на коментар

А ви маєте у тамбурі спати? Завдяки свіжому і прохолодному повітрю з тамбура краще працюватиме конвекція\вентиляція в будинку, швидше сохнутиме взуття, набагато простіше кота\собаку запускати\випускати на вулицю і ще купа плюсів!

Посилання на коментар

2 хвилини тому, normal сказав:

А ви маєте у тамбурі спати? Завдяки свіжому і прохолодному повітрю з тамбура краще працюватиме конвекція\вентиляція в будинку, швидше сохнутиме взуття, набагато простіше кота\собаку запускати\випускати на вулицю і ще купа плюсів!

хм... конвекція/вентиляція вважаю продумані мають бути конструктивно, а не за рахунок протягів з тамбуру.

Взуття сохнутиме у тамбурі біля радіатора. А кота/собаки в будинку не буде. Якось так)

Посилання на коментар

Якщо у тамбурі гріє радіатор значить там не буде холодно, а для чого тоді двері "взимку від холоду"?

Посилання на коментар

47 хвилин тому, normal сказав:

Якщо у тамбурі гріє радіатор значить там не буде холодно, а для чого тоді двері "взимку від холоду"?

тому що не буду я підтримувати в тамбурі +24, як в будинку. Радіатор буде праювати лише не обігрів взуття. Тому потрібні двері...

сильно відхилились від питання. Питання доцільності дверей не стоїть!

Посилання на коментар

10 хвилин тому, auto-master сказав:

тому що не буду я підтримувати в тамбурі +24, як в будинку. Радіатор буде праювати лише не обігрів взуття. Тому потрібні двері...

В мене взагалі у тамбурі опалення перекрито (хоча є окремий контур ТП) і там найнижча температура по будинку і дверей немає, я до заселення теж був впевнений, що вони знадобляться, а на 5 рік життя впевнений навпаки що будуть зайві

11 хвилин тому, auto-master сказав:

сильно відхилились від питання

Навчіться правильно ставити питання, бо я наприклад нерозумію як визначити практичні і зручні міжкімнатні двері, коли від них вимагають максимум збереження теплоти, ставте металопласт і це буде бімба

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, auto-master сказал:

сильно відхилились від питання. Питання доцільності дверей не стоїть!

Ну тогда явно не хватает двери между помещениями Хол и Вариант А/В. Так сказать для симметрии и лучшего утепления. Тем более что проем под дверь  уже есть а самой двери нету.

Змінено користувачем eam
Посилання на коментар

1 годину тому, normal сказав:

Навчіться правильно ставити питання, бо я наприклад нерозумію як визначити практичні і зручні міжкімнатні двері, коли від них вимагають максимум збереження теплоти, ставте металопласт і це буде бімба

Про збереження тепла мови у вихідному питанні не йшлося.

Збереження тепла - це є вихідне призначення дверей на вході в жиле приміщення, це скаже будь-який архітектор, для того вони на плані і існують. 

А моє питання стосувалось порівняння звичайних дверей та розсувних з позиції практичного користування.

Посилання на коментар

9 часов назад, auto-master сказал:

А моє питання стосувалось порівняння звичайних дверей та розсувних з позиції практичного користування.

Раздвижные двери ставят вынужденно, и на входе точно не нужны.

В тамбуре достаточно, дальше не нужно имхо.

Посилання на коментар

по дверям - конечно обычные

по тамбуру)) - на вашей схеме тамбура нет, у вас почему-то хол/прихожую назвали тамбуром. (Тамбур вообще по другому создается, и он не должен быть внутри отапливаемого помещение, а снаружи как пристройка.)

Все что внутри контура фунтамента/коробки должно отапливаться, а у вас выходит угол дома будет не отапливаемый, в будущем это может сыграть злую шутку.

И вот выходит если топить, а нужны ли там двери?)

Посилання на коментар

4 хвилини тому, denis-k сказав:

по дверям - конечно обычные

по тамбуру)) - на вашей схеме тамбура нет, у вас почему-то хол/прихожую назвали тамбуром. (Тамбур вообще по другому создается, и он не должен быть внутри отапливаемого помещение, а снаружи как пристройка.)

Все что внутри контура фунтамента/коробки должно отапливаться, а у вас выходит угол дома будет не отапливаемый, в будущем это может сыграть злую шутку.

И вот выходит если топить, а нужны ли там двери?)

Як це немає тамбура, якщо там прямо написано - ТАМБУР!

І він опалюється!

Посилання на коментар

9 минут назад, auto-master сказал:

Як це немає тамбура, якщо там прямо написано - ТАМБУР!

😁 на заборе тоже много че написано

вот как нужно правильно делать

в вашем случае это прихожая, и она не будет спасать от холода как вы хотите, так как у вас нет настоящего тамбура

280722_8.jpg

Посилання на коментар

37 хвилин тому, denis-k сказав:

😁 на заборе тоже много че написано

вот как нужно правильно делать

в вашем случае это прихожая, и она не будет спасать от холода как вы хотите, так как у вас нет настоящего тамбура

не буду сперечатись стосовно правильності/неправильності проекту архітектора і як, де і чому він розмістив тамбур. Питання зовсім цього не стосується.

Змінено користувачем auto-master
Посилання на коментар

Підримую дописувачів. Не потрібні там ніякі двері, тим паче, у Вас там далі ще хол.  Я б зрозумів, якщо одразу йшла вітальня. І шо то за архітектор, який у Вашому "тамбурі" навіть вікно не запроектував? А в кладовій меншої площі ціле двостулкове вліпив. Доречі, без дверей і з вікном в "тамбурі" будете мати природнє світло і у тамбурі, і у холі. 

Але якщо дуже сильно хочеться двері, то ставте будь-які, вони будуть все-одно відчинені постійно. Проте, темно буде ...

Цитата

не буду сперечатись стосовно правильності/неправильності проекту архітектора і як, де і чому він розмістив тамбур.

Ви будинок для архітектора будуєте чи для себе?

Змінено користувачем anabioz
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, anabioz сказал:

І шо то за архітектор

+1

реально "чертила"

раз он там начертил "тамбур" то практичнее было бы сделать вход в БЦП через Хол, а в Кладовку уже через БЦП. Практичнее, мусор не тянется с "тамбура" и тепло не теряется.

Посилання на коментар

22 часа назад, auto-master сказал:

дилемма - які двері обрати при вході з тамбуру в коридор - звичайні розпашні чи зсувні?

На фото варіант А - звичайні двері, варіант Б - зсувні двері.

Що практичніше, зручніше?

Розсувні двері зазвичай встановлюють вимушено, коли є обмеження у використанні корисної площі приміщення.
А вибір - за Вами.
Добре було б дати іще розміщення меблів у цьому приміщенні. Прості одностулкові двері займають доволі багато місця, і, скоріше всього за ними буде якась шафа, яку у відкритому стані двері перекриють.
Як варіант  можете розглянути розпашні двохстулкові двері.
Розсувним дверям потрібне місце куди зсуватись, та у верхній частині буде розміщено механізм розсування.

зображення_viber_2024-10-29_11-51-48-249.jpg

зображення_viber_2024-10-29_11-51-48-133.jpg

photo_2024-01-26_12-23-42.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

20.03.2025 в 11:26, anabioz сказав:

Підримую дописувачів. Не потрібні там ніякі двері, тим паче, у Вас там далі ще хол.  Я б зрозумів, якщо одразу йшла вітальня. І шо то за архітектор, який у Вашому "тамбурі" навіть вікно не запроектував? А в кладовій меншої площі ціле двостулкове вліпив. Доречі, без дверей і з вікном в "тамбурі" будете мати природнє світло і у тамбурі, і у холі. 

Але якщо дуже сильно хочеться двері, то ставте будь-які, вони будуть все-одно відчинені постійно. Проте, темно буде ...

Ви будинок для архітектора будуєте чи для себе?

З архітектором у мене все гаразд, я ним дуже задоволений, дуже! І вікна в тамбурі запроектовані - вони поряд з дверима, на кресленні видно. А вікно у кладовій менше не може бути! Тому що над ним є вікно кімнати на другому поверсі, і вони мають бути однакові по зовн. вигляду, пропорційні і симетричні.

Змінено користувачем auto-master
Посилання на коментар

20.03.2025 в 11:36, denis-k сказав:

+1

реально "чертила"

раз он там начертил "тамбур" то практичнее было бы сделать вход в БЦП через Хол, а в Кладовку уже через БЦП. Практичнее, мусор не тянется с "тамбура" и тепло не теряется.

цікаве рішення - вхід до котельні (БЦП) через холл))) Враховуючи, що котел - твердопаливний, це просто геніальне рішення))

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...