auto-master Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня дилемма - які двері обрати при вході з тамбуру в коридор - звичайні розпашні чи зсувні? На фото варіант А - звичайні двері, варіант Б - зсувні двері. Що практичніше, зручніше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Навіщо взагалі там двері? В мене наприклад всього троє дверей: у дві спальні і один санвузол)) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня 11 хвилин тому, normal сказав: Навіщо взагалі там двері? В мене наприклад всього троє дверей: у дві спальні і один санвузол)) взимку від холоду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня А ви маєте у тамбурі спати? Завдяки свіжому і прохолодному повітрю з тамбура краще працюватиме конвекція\вентиляція в будинку, швидше сохнутиме взуття, набагато простіше кота\собаку запускати\випускати на вулицю і ще купа плюсів! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня 2 хвилини тому, normal сказав: А ви маєте у тамбурі спати? Завдяки свіжому і прохолодному повітрю з тамбура краще працюватиме конвекція\вентиляція в будинку, швидше сохнутиме взуття, набагато простіше кота\собаку запускати\випускати на вулицю і ще купа плюсів! хм... конвекція/вентиляція вважаю продумані мають бути конструктивно, а не за рахунок протягів з тамбуру. Взуття сохнутиме у тамбурі біля радіатора. А кота/собаки в будинку не буде. Якось так) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Якщо у тамбурі гріє радіатор значить там не буде холодно, а для чого тоді двері "взимку від холоду"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня 47 хвилин тому, normal сказав: Якщо у тамбурі гріє радіатор значить там не буде холодно, а для чого тоді двері "взимку від холоду"? тому що не буду я підтримувати в тамбурі +24, як в будинку. Радіатор буде праювати лише не обігрів взуття. Тому потрібні двері... сильно відхилились від питання. Питання доцільності дверей не стоїть! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 10 хвилин тому, auto-master сказав: тому що не буду я підтримувати в тамбурі +24, як в будинку. Радіатор буде праювати лише не обігрів взуття. Тому потрібні двері... В мене взагалі у тамбурі опалення перекрито (хоча є окремий контур ТП) і там найнижча температура по будинку і дверей немає, я до заселення теж був впевнений, що вони знадобляться, а на 5 рік життя впевнений навпаки що будуть зайві 11 хвилин тому, auto-master сказав: сильно відхилились від питання Навчіться правильно ставити питання, бо я наприклад нерозумію як визначити практичні і зручні міжкімнатні двері, коли від них вимагають максимум збереження теплоти, ставте металопласт і це буде бімба 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 2 часа назад, auto-master сказал: сильно відхилились від питання. Питання доцільності дверей не стоїть! Ну тогда явно не хватает двери между помещениями Хол и Вариант А/В. Так сказать для симметрии и лучшего утепления. Тем более что проем под дверь уже есть а самой двери нету. Змінено 19 березня користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня 1 годину тому, normal сказав: Навчіться правильно ставити питання, бо я наприклад нерозумію як визначити практичні і зручні міжкімнатні двері, коли від них вимагають максимум збереження теплоти, ставте металопласт і це буде бімба Про збереження тепла мови у вихідному питанні не йшлося. Збереження тепла - це є вихідне призначення дверей на вході в жиле приміщення, це скаже будь-який архітектор, для того вони на плані і існують. А моє питання стосувалось порівняння звичайних дверей та розсувних з позиції практичного користування. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня 9 часов назад, auto-master сказал: А моє питання стосувалось порівняння звичайних дверей та розсувних з позиції практичного користування. Раздвижные двери ставят вынужденно, и на входе точно не нужны. В тамбуре достаточно, дальше не нужно имхо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня по дверям - конечно обычные по тамбуру)) - на вашей схеме тамбура нет, у вас почему-то хол/прихожую назвали тамбуром. (Тамбур вообще по другому создается, и он не должен быть внутри отапливаемого помещение, а снаружи как пристройка.) Все что внутри контура фунтамента/коробки должно отапливаться, а у вас выходит угол дома будет не отапливаемый, в будущем это может сыграть злую шутку. И вот выходит если топить, а нужны ли там двери?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 20 березня Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня 4 хвилини тому, denis-k сказав: по дверям - конечно обычные по тамбуру)) - на вашей схеме тамбура нет, у вас почему-то хол/прихожую назвали тамбуром. (Тамбур вообще по другому создается, и он не должен быть внутри отапливаемого помещение, а снаружи как пристройка.) Все что внутри контура фунтамента/коробки должно отапливаться, а у вас выходит угол дома будет не отапливаемый, в будущем это может сыграть злую шутку. И вот выходит если топить, а нужны ли там двери?) Як це немає тамбура, якщо там прямо написано - ТАМБУР! І він опалюється! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня 9 минут назад, auto-master сказал: Як це немає тамбура, якщо там прямо написано - ТАМБУР! 😁 на заборе тоже много че написано вот как нужно правильно делать в вашем случае это прихожая, и она не будет спасать от холода как вы хотите, так как у вас нет настоящего тамбура Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 20 березня Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня (змінено) 37 хвилин тому, denis-k сказав: 😁 на заборе тоже много че написано вот как нужно правильно делать в вашем случае это прихожая, и она не будет спасать от холода как вы хотите, так как у вас нет настоящего тамбура не буду сперечатись стосовно правильності/неправильності проекту архітектора і як, де і чому він розмістив тамбур. Питання зовсім цього не стосується. Змінено 20 березня користувачем auto-master Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня (змінено) Підримую дописувачів. Не потрібні там ніякі двері, тим паче, у Вас там далі ще хол. Я б зрозумів, якщо одразу йшла вітальня. І шо то за архітектор, який у Вашому "тамбурі" навіть вікно не запроектував? А в кладовій меншої площі ціле двостулкове вліпив. Доречі, без дверей і з вікном в "тамбурі" будете мати природнє світло і у тамбурі, і у холі. Але якщо дуже сильно хочеться двері, то ставте будь-які, вони будуть все-одно відчинені постійно. Проте, темно буде ... Цитата не буду сперечатись стосовно правильності/неправильності проекту архітектора і як, де і чому він розмістив тамбур. Ви будинок для архітектора будуєте чи для себе? Змінено 20 березня користувачем anabioz 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня 1 минуту назад, anabioz сказал: І шо то за архітектор +1 реально "чертила" раз он там начертил "тамбур" то практичнее было бы сделать вход в БЦП через Хол, а в Кладовку уже через БЦП. Практичнее, мусор не тянется с "тамбура" и тепло не теряется. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЧП Ненашев А Б Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня 22 часа назад, auto-master сказал: дилемма - які двері обрати при вході з тамбуру в коридор - звичайні розпашні чи зсувні? На фото варіант А - звичайні двері, варіант Б - зсувні двері. Що практичніше, зручніше? Розсувні двері зазвичай встановлюють вимушено, коли є обмеження у використанні корисної площі приміщення. А вибір - за Вами. Добре було б дати іще розміщення меблів у цьому приміщенні. Прості одностулкові двері займають доволі багато місця, і, скоріше всього за ними буде якась шафа, яку у відкритому стані двері перекриють. Як варіант можете розглянути розпашні двохстулкові двері. Розсувним дверям потрібне місце куди зсуватись, та у верхній частині буде розміщено механізм розсування. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 24 березня Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня (змінено) 20.03.2025 в 11:26, anabioz сказав: Підримую дописувачів. Не потрібні там ніякі двері, тим паче, у Вас там далі ще хол. Я б зрозумів, якщо одразу йшла вітальня. І шо то за архітектор, який у Вашому "тамбурі" навіть вікно не запроектував? А в кладовій меншої площі ціле двостулкове вліпив. Доречі, без дверей і з вікном в "тамбурі" будете мати природнє світло і у тамбурі, і у холі. Але якщо дуже сильно хочеться двері, то ставте будь-які, вони будуть все-одно відчинені постійно. Проте, темно буде ... Ви будинок для архітектора будуєте чи для себе? З архітектором у мене все гаразд, я ним дуже задоволений, дуже! І вікна в тамбурі запроектовані - вони поряд з дверима, на кресленні видно. А вікно у кладовій менше не може бути! Тому що над ним є вікно кімнати на другому поверсі, і вони мають бути однакові по зовн. вигляду, пропорційні і симетричні. Змінено 24 березня користувачем auto-master Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
auto-master Опубліковано: 24 березня Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня 20.03.2025 в 11:36, denis-k сказав: +1 реально "чертила" раз он там начертил "тамбур" то практичнее было бы сделать вход в БЦП через Хол, а в Кладовку уже через БЦП. Практичнее, мусор не тянется с "тамбура" и тепло не теряется. цікаве рішення - вхід до котельні (БЦП) через холл))) Враховуючи, що котел - твердопаливний, це просто геніальне рішення)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз