chmelvv Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня (змінено) Пошук за фразою "утилізація тваринних решток" чомусь веде лише на теми про війну 😉 , тому вирішив завезти окрему тему. Отже, уявімо, що компостер ми зробили, тепер всі рослинні відходи + така ж їжа у вас "спалюються" в "біореакторі". Але, лишається ще купа всього, що туди кидати не можна: - рештки кісток, мʼяса, ковбаси - тісто, хліб, тощо - всілякі кухонні рідини (прокисші супи на бульйоні) - молочні майже всі продукти - цитрусові - тощо. Куди це все дівати? У мене просто 6 людей в родині і КОЖЕН день це біля 4 літрів відходів з кухні. Ну, уявімо, що половина піде в компост, а що робити з рештою? Разом з чатом GPT ми поки знайшли рішення - 1) закопувати в глибокі (глибше 50 см) траншеї, потім засипати їх землею і наче за рік має перегнити все. 2) Начебто, славнозвісні бокаші мають справитися і з тваринними рештками. Хтось це пробував? Але, напр, у мене на рівні метра вже стоять грунтові води і це в жарке літо, навесні і того вище, тому не думаю, що це добре. Всілякі спалювання, виварювання, тощо - ну я не промислове виробництво, і цим займатися не буду. Хтось знає ПРОСТЕ ефективне рішення рішення? Бокаші спробую, якщо не піде буду пробувати закопувати. Змінено 22 квітня користувачем chmelvv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 3 часа назад, chmelvv сказал: це біля 4 літрів відходів з кухні Попробуйте меньше готовить..... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
chmelvv Опубліковано: 22 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня Спробуйте не переходити на особистості, а концентруватися на вирішенні проблеми на тому етапі, на якому зазначено в питанні. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня 3 години тому, chmelvv сказав: Куди це все дівати? Діспоузер і в каналізацію. Те , що не можна пхати у діспоузер в смітник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Offroad Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня Як у нас реалізовано: - рештки кісток, мʼяса, ковбаси - пакет в морозильнику, куди збирається, коли повний - забирає кум, варить собаці. Пару років тому з пропозицією забирати такі ж залишки приходив сусід (теж для собаки) - тісто, хліб, тощо - є годівничка для птахів (по факту там ніхто не їсть, бо навколо патрулює наша дуже хижа кицька), зараз дружина відносить на роботу, де колега годує пернатих пацюків (голубів) - всілякі кухонні рідини (прокисші супи на бульйоні) / цитрусові - теж в компост, первинну утилізацію роблять мурахи зверху, потім вже черви в масі. Не знав, що це якось шкодить - молочні майже всі продукти - тверді в компост, рідкі в каналізацію Ще не згадали рибу. В мене по сусідству живуть їжаки, непогано під'їдають залишки. Голови солоної риби не їдять, але за 2 роки вона розкладається Ну і традиційні поради - посікти на менші шматки качан капусти, листи ананасу, пом'яти скарлупу яйця... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 22 квітня Поділитись Опубліковано: 22 квітня Все що не з'їдять собака з котами - у компост. Якщо лінь - звичайний мусор 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: В п'ятницю в 11:59 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:59 Я за ворота виношу, до ранку нічого нема. Собаки/коти/ліси/білки/змії/жаби/їжаки/миши/сойки не тільки не залишають шансів відходам, а ще й друг друга їдять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз