Иван стройка Опубліковано: учора в 21:00 Поділитись Опубліковано: учора в 21:00 (змінено) Всім привіт. Питання щодо зміцнення «армопоясу» цоколя. Перекриття цоколю панелі ПБ. Збудували з травня по листопад. Але влітку коли будували цоколь – йшли сильні дощі. Як наслідок весною, коли температура стала плюсовою, приходжу на участок – бачу, що армопояс «замироточив» - з’явилось ніби тріщина з якої тече вода. загалом при детальному огляду їх всього 4. 2 з них проходять через армопояс, 2 ні. Так воно і було - панелі були повні води всередині. Просвердлив отвори знижу пенелей - з них вилилось відро +- з кожної порожнини. І утворились тріщини в армопоясі і навколо панелей(не знаю як назвати – на малюнку: «бетон без арматури» -я їх замастив і помітив наступне Наступні 2 роки тріщини влітку взагалі немає. А от коли температура +5 і нижче – з’являються. Цегла не тріснула. Тріщини з’явились там, де з середини в панелях було максимально води(слід він цвітіння на фото). В деяких випадках тріщина співпадає з тріщиною між ФБС блоками.. але в перекритті є ще монолітний участок - він також припадає на стик між фбс блоками - там відповідно води не було і тріщини немає. в сусідній темі про тріщини порадили отакий варіант: От як власник реалізував: Я думаю, що варто так само зробити тільки з арматурою. - скажімо діаметр 10-12. - довжиною по 800 - Забурити на глибину 20(можливо коронкою, щоб не було вібрації...) також заглибити в товщу відповідно до малюнка. Хтось може дати пораду? буду дуже вдячний. Змінено учора в 21:16 користувачем Иван стройка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 7 годин тому, Иван стройка сказав: Я думаю, що варто так само зробити тільки з арматурою. - скажімо діаметр 10-12. - довжиною по 800 - Забурити на глибину 20(можливо коронкою, щоб не було вібрації...) також заглибити в товщу відповідно до малюнка. Шо мертвому припарки! В армопоясі вже є арматура і що , це йому допомогло? 7 годин тому, Иван стройка сказав: (не знаю як назвати – на малюнку: «бетон без арматури» Це називається обв`язувальний пояс і арматура там також повинна бути. 7 годин тому, Иван стройка сказав: Хтось може дати пораду? буду дуже вдячний. Відокремити фундамент від грунту. Відкопати та утеплити. Відповідально підійти до зворотньої засипки. ІМХО.На тріщини забити , якщо цегла ціла , то вони не критичні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Иван стройка Опубліковано: 14 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 2 часа назад, andrey_ka сказал: Це називається обв`язувальний пояс і арматура там також повинна бути. щось мені здається арматури там немає. Також все-таки хотів би якісь дії виконати, щоб можливо попередити і укріпити. хоч на 3% хоч на 5% - але спокійніше було б. Утеплення - само собою планую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 38 хвилин тому, Иван стройка сказав: щось мені здається арматури там немає. Дослідження проводити потрібно, щоб не "здавалося". Мені наприклад здається, що арматура там є 🤷 Яка ширина розкриття тріщин? Бо, судячи з фото, тріщина таки "волосяна" і арматура якраз таки виконує повністю свою роботу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 8 годин тому, Иван стройка сказав: Також все-таки хотів би якісь дії виконати, щоб можливо попередити і укріпити. хоч на 3% хоч на 5% - але спокійніше було б. Утеплення - само собою планую Відкопуйте , утеплюйте. Фундамент перестане мерзнути , пропадуть ці коливання з тріщинами. Як і чим ви робили зворотню засипку навколо фундаменту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз