viksel Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 31 минуту назад, blacktigra сказал: по факту з'ясувалося що моя ділянка залізла на сусідську десь на 70-80см, Зі своєї проблеми я зрозумів що "факт" це далеко не факт))Як на мене "по факту" це наявні розмежування ділянок, що підкріплені державним актом власності, де сусіди справа зліва і т.д не мають претензій про що є відповідні підписи в документах на землю.В кадастрі поворотні точки відповідають замірам геодезичної "палки"...Ну десь так...точно я ще не знаю)) У випадку спору за межу ділянки щось доводити можна десятиліттями,бо процедура точного визначення клятої точки досить таки штука не проста..А головне навіть при першому точному результаті остальні спроби іншими геодезистами можуть бути меньш точні і навпаки.Точність приборів,профпридатність геодезиста та інженера..вони також бувають рукожопами..на жаль. Тобто:те що хтось там міряв і виносив в натуру побивши колики ще нічого не значить,бо завтра інший приїде і скаже що колики стоять не там...І кожний з них правий в міру свого досвіду та знань))Тому, якщо за межу ведуться серйозні спори то скорого вирішення годі чекати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) 2 хвилини тому, viksel сказав: де сусіди справа зліва і т.д не мають претензій про що є відповідні підписи в документах на землю. это в каких документах на землю соседи ставят подписи? При смене соседей - владельцев тоже за подписями ходить?) Змінено 19 годин тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) 43 минуты назад, Фрай сказал: Тобто, у вас 50.8м чи 50 так і залишилось? 50 метрів це довжина тої межі що з'їхала. Тобто полоска землі на яку ділянки наклалися одна на одну має розміри приблизно 50х0,8м. Виходить десь 0,4 сотки. Тут питання більше не в площі, а в тому що новий паркан стає в дуже незручному місці. Змінено 19 годин тому користувачем blacktigra Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 12 минут назад, viksel сказал: Зі своєї проблеми я зрозумів що "факт" це далеко не факт)) В мене двоє "дядьків із палкою" показали приблизно одинаково, десь до 10см відхилення один від одного. З іншої сторони ділянки на мене заліз сусід. Тобто сумнівів щодо точності замірів в мене немає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 11 минут назад, ЯД сказал: это в каких документах на землю соседи ставят подписи? При смене соседей - владельцев тоже за подписями ходить?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 19 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 3 минуты назад, blacktigra сказал: В мене двоє "дядьків із палкою" показали приблизно одинаково, десь до 10см відхилення один від одного. З іншої сторони ділянки на мене заліз сусід. Тобто сумнівів щодо точності замірів в мене немає А в сусіда сумніви є чи він згоден? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 7 хвилин тому, viksel сказав: интересный документ, у нас таких не видел а если землевласники меняются - то заново акты/документация/ подписи? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 18 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 1 минуту назад, ЯД сказал: интересный документ, у нас таких не видел а если землевласники меняются - то заново акты/документация/ подписи? Як воно робиться тепер не знаю..Хто купляв і оформляв земельну ділянку не давно може роскаже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 26 минут назад, viksel сказал: А в сусіда сумніви є чи він згоден? Сусіду по великому рахунку все одно, але це сьогодні. Завтра ситуація може змінитися. Але це він сказав що ділянки накладаються, перед тим як я почав будувати паркан. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) 1 година тому, ЯД сказав: это в каких документах на землю соседи ставят подписи? При смене соседей - владельцев тоже за подписями ходить?) Це якраз те, що я хотів одразу запропонувати, тобто отримати згоду сусідів на стінку споруди на межі (чи як там насправді?). Але питання у тому, що хочеться заходити і щось робити з своїм сараєм, тому пропонувати не став. Та вам скажу, що така згода сусіда завірена нотаріусом може бути аргументом для нового власника, який раптом захоче висувати вам претензії. Змінено 17 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 4 хвилини тому, Фрай сказав: Це якоаз те, що я хотів одразу запропонувати, тобто отримати згоду сусідів на стінку споруди на межі (чи як там насправді?). Але питання у тому, що хочеться заходити і щось робити з своїм сараєм, тому пропонувати не став. Та вам скажу, що така згода сусіда завірена нотаріусом може бути аргументом для нового власника, який раптом захоче висувати вам претензії. Ну не знаю, это будет згода бывшего владельца.. владелец поменялся - ну и все. А вот тот Акт землеустрою не привязан к владельцу должен быть, потому что это акт про участок и вот его межи. И участок только с актом. Имхо правильно, и получается там люди соседи как свидетели, а не как сторона договора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) Цитата Ну не знаю, это будет згода бывшего владельца.. владелец поменялся - ну и все. Пофіг! Закон обратной сильі не имеет. 1 година тому, blacktigra сказав: 2 години тому, Фрай сказав: Тобто, у вас 50.8м чи 50 так і залишилось? 50 метрів це довжина….. Виходить десь 0,4 сотки Тобто у вас по факту все рівно? Тоді до вас не може бути претензій. А хто раніше робив акти ви чи сусід? А у вас обох виконавці ті ж самі чи ні? по суду провину можна покласти на них, АЛЕ! Тут питання у тому чи отримали ви вчасно дозвіл на будівництво сараю і чи вчасно зареєстрували його? Якщо так то не напружуйтесь занадто, а як ні то закон як дишло, все може бути. Змінено 17 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) 1 година тому, blacktigra сказав: полоска землі на яку ділянки наклалися одна на одну має розміри приблизно 50х0,8м. Виходить десь 0,4 сотки. Отже 0.8м ви таки «захопили»? Тоді П.С. як задрав движок форуму, неможливо нормально додавати, змінювати пости, доводиться вінсолити і плодити кількість. Змінено 17 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 9 минут назад, Фрай сказал: Отже 0.8м ви таки «захопили»? Можна і так сказати, але чужого мені не треба. Судитися за це точно немає сенсу. Мій сарай не вказаний в документах, в будівельному паспорті його нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) 16 хвилин тому, blacktigra сказав: Можна і так сказати, але чужого мені не треба. Судитися за це точно немає сенсу. Та я ж не вас до суду посилав, а казав, що боятися немає чого. У мене також було зміщення, але розміри відповідали і якось так вийшло, що все прийшло в норму, а потім знову щось виявилось та мені порадили забити. Якщо немає зайвого то нема проблем, але знов таки, не тоді коли ви щось збудуєте з порушенням. Думаю, що у вас єдиний варіант, отой над яким сусід думає. Так, потрібно зробити акт на дві ділянки і одну з них викупити. Я таке також змушений був робити і всі клопоти сусіда були поїхати зі мною поставити підпис у нотаря та отримати грошики. Мій ріелтор робив усю справу за мій рахунок. Змінено 17 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 11 минут назад, Фрай сказал: Думаю, що у вас єдиний варіант, отой над яким сусід думає. Так, потрібно зробити акт на дві ділянки і одну з них викупити. Навіть якщо сусід погодиться, потім ще потрібно буде дружину переконати що ця справа варта тих грошей :) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 2 години тому, ЯД сказав: это в каких документах на землю соседи ставят подписи? В акті розмежування (погодження меж) сусідніх земельних ділянок. Такий акт складається при приватизації ділянки зазвичай. Більше того, тепер якщо сусіди на морозі - це робиться без них через комісію. Самі упороті звичайно можуть і до суду іти. Але, якщо явних проблем нема і комісія підписала, то навряд чи суд що поміняє. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 19 хвилин тому, blacktigra сказав: Навіть якщо сусід погодиться, потім ще потрібно буде дружину переконати що ця справа варта тих грошей :) Оце так поворот! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 14 хвилин тому, porterlv сказав: В акті розмежування (погодження меж) сусідніх земельних ділянок. Такий акт складається при приватизації ділянки зазвичай. Більше того, тепер якщо сусіди на морозі - це робиться без них через комісію. Самі упороті звичайно можуть і до суду іти. Але, якщо явних проблем нема і комісія підписала, то навряд чи суд що поміняє. Но это не тот акт, который при выносе меж в натуру? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 50 хвилин тому, ЯД сказав: Но это не тот акт, который при выносе меж в натуру? Я на то не вчився, але маю певність, що той самий чи такий самий. Принаймі суть у них ідентична. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз