АлександрБ. Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому . 1 час назад, Propeller сказал: Товщина плита 200 мм звідки? . Звідси, і це сходиться з моїм власним досвідом. В 12.09.2025 в 10:38, msyrotenko сказал: Є пару питань: 1. Чи дистатньо буде шару бетону 20 см? . В 12.09.2025 в 16:04, lastandr сказал: 1. Буде... даже с запасом, можна робити і 150мм, але під нею треба зробити щебеневу подушку 50-100мм . В 12.09.2025 в 18:20, lastandr сказал: Так, при товщині плити 200мм можно і 200х200... . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) 1 час назад, Propeller сказал: Чому 200 мм, приймаючи до уваги ваш варіант армування? Як би робив для себе - зробив би так. 1 час назад, Propeller сказал: А які вхідні? Я про навантаження. Вище ТС вказував на можливість заїзду та паркування вантажівки 25 тон. Можна прочитати десь вище. Змінено 22 години тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) 1 час назад, Propeller сказал: Розрахунки - це завжди прив'язка до вхідних даних. Так, звісно. Але я не робив розрахунки, це не мій фах. Мої поради виходили із свого бачення та досвіду, (як, доречі, і всі поради інших учасників теми,) та мали на меті допомогти ТС-у зорієнуватися у питанні. Професійний інженер-конструктор, при бажанні, може сам провести справжні розрахунки, та виправити або спростувати мої поради. Головне, щоби то допомогло ТС-у вирішити питання. Конструктивна критика доречна і завжди вітається. Допомагайте! Змінено 22 години тому користувачем АлександрБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 1 час назад, АлександрБ. сказал: Як би робив для себе - зробив би так. Вище ТС вказував на можливість заїзду та паркування вантажівки 25 тон. Можна прочитати десь вище. Для підвищення строку придатності доріг регламентують навантаження на вісь і за це карають. Для запобігання колійності в т.ч. На скільки я знаю загальна вага авто регламентується тільки при в'їзді на мости. Тому в мене і виникло питання : разрахунок повинен біти з прив'язкою до спорядженої масси авто чи навантаження на точку опори (вісь). Змінено 21 година тому користувачем Propeller 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому (змінено) 43 минуты назад, АлександрБ. сказал: Так, звісно. Але я не робив розрахунки, це не мій фах. Мої поради виходили із свого бачення та досвіду, (як, доречі, і всі поради інших учасників теми,) та мали на меті допомогти ТС-у зорієнуватися у питанні. Професійний інженер-конструктор, при бажанні, може сам провести справжні розрахунки, та виправити або спростувати мої поради. Головне, щоби то допомогло ТС-у вирішити питання. Конструктивна критика доречна і завжди вітається. Допомагайте! З мого боку були тільки пропозиції, що лякають майстрів старої закалки та питання. Критику я в своїх постах не знайшов. В звязку з тим, що підхід до порад топикстартеру можна назвати емпіричний (з досвіду), то моя пропозиція : модифікувати щебневу підсипку геотекстилем та георешіткою (попередньо поговорити з продавцями, проконсультуватись), а по цій "подготовці" 100 мм бетону з одношаровим армуванням. Є досвід використання вапнякового щебеню фракції 20-70 прямо у глину з подальшим ущільненням асфальтовим катком (90-ті роки). Товщина шару 20-25 см. Площа десь 8000 м кв. під складську зону. Фори періодично, дизельній навантажувач 5т постіно. Так пропрацювали років 5. Коли розбагатіли просто затягнули все асфальтом. І продовжили процесс. Змінено 21 година тому користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 35 минут назад, Propeller сказал: Для підвищення строку придатності доріг регламентують навантаження на вісь і за це карають. Для запобігання колійності в т.ч. На скільки я знаю загальна вага авто регламентується тільки при в'їзді на мости. Зрозуміло. У даному випадку, в ТЗ, що мені вдалося з'ясувати та сформувати, немає згадки ні про дороги (у Вашому контексті), ні про мости. Фігурувала тільки "грунтова дорога", але так можна назвати будь-яку ділянку грунту, по якій проїхала автівка. Мова йшла про виготовлення бетонної плити. Звідки, по яким дорогам і з якими ваговими регламентами туди, на плиту, мають приїздити вантажівки, - до теми не дотично. З регламентацією ваги авто не обізнаний, думаю, що ця інформація легко знаходиться. Якщо вона дійсно потрібна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 32 минуты назад, Propeller сказал: В звязку з тим, що підхід до порад топикстартеру можна назвати емпіричний (з досвіду), то моя пропозиція ... Це ж пропозіція нашому шановному ТС-у, вірно ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому Вважаю це вже неважливо. Форум накидав ТС достатньо, що він міг зорієнтуватись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз