Кирилл Кокорев Опубліковано: 38 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 38 хвилин тому (змінено) Добрий вечір! Після успішного підключення інвертора в себе вдома (щит в квартирі, є фаза-нейтраль-заземлення, Зубр, ПЗВ), вирішив взятись за задачку поскладніге - підключити інвертор тещі (щит на поверсі, є тільки фаза і нуль, із сучасного - тільки автомати). Із того, що зміг побачити - це те, що в квартирі є невеличкий щит, який зробили під кондиціонери. Там є фаза (не ввід), нейтраль і "земля" (наскільки я зрозумів, просто окремий дріт, проведений до нуля в обхід автоматів. Але точно сказати не можу, бо робив не я і не при мені). Кондиціонери підключені через 2 двухполюсні автомати. Вирішив зробити так: нейтраль (входу і виходу інвертора) та землю - під'єдную до нейтралі та землі невеликого щита, для економії на проводі. Плюс (входу і виходу інвертора) - веду в поверховий щит. Підключити вирішив через Зубр та АВР (спочатку Зубр, і за ним - АВР). Плюс на зарядку інвертора під'єднав до виходу із Зубра. Плюс виходу інвертора - підключив до АВР. Всі нейтралі в щиті під'єднав через клемник. Інвертор без проблем заряджає батареї. Проблема виникає, коли я на АВР перемикаю живлення з міста на інвертор. На автомати 1 та 3 (згідно схеми) спокійно подається напруга та живиться все навантаження (світло, пару розеток, бойлер, кондиціонери, пральна машина), а от з автоматом №2 (від якого живиться холодильник, посудомийка, кавомашина, мікрохвильовка) проблеми. Коли я його вмикаю, і починаю перевіряти контакти викруткою з індикатором - на фазі індикатор не світиться, на нейтралі/землі - світиться. Наскільки я розумію, це свідчить про КЗ. Перемикаю на АВР живлення назад на місто - проблем нема, все працює, індикатор світиться тільки на фазі. Пробував нейтраль і землю з'єднати разом в невеликому щиті - те саме. Люди добрі, якщо в когось є ідеї, в чому може бути проблема - я був би вам безмежно вдячний за пораду. Дуже хочеться розібратись, в чому може бути проблема, так як люблю займатись цим ділом, і хочеться довести цей проект до кінця. Додаю схему підключення та фото поверхового щита, щита в квартирі (для кондиціонерів), та фото автоматів всередині інвертора. Змінено 32 хвилини тому користувачем Кирилл Кокорев Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз