standov Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня (змінено) Виробник офіційно дозволяє/підтримує відповідно до мануалу якщо це одна серія. Чи є хтось на практиці робив це і може поділитися досвідом, нюансами і практичними мінусами. Цікавить чи є, і якщо є то яка, втрата корисної ємності, на скільки з яасом йде розбаланс по циклам, яка надійність того всього. На практиці є збірка на 4шт 3500, по циклам від 100 до 300 бо в різний час куплялися. думаю докупити дві 5000. Струм заряду сумарний до 80-100а, макс розряд десь 50-60а Пс. Саме практично, бо теоретично все +- зрозуміло, але як на практиці працюють під час балансування, може бути зовсім не так як уявляю Змінено 11 січня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня 17 годин тому, standov сказав: Саме практично, бо теоретично все +- зрозуміло, але як на практиці працюють під час балансування, може бути зовсім не так як уявляю Я не мав практики саме пайлотечем, але "щупав" дофіга збірок на ліфері, де батареї різної ємності, і нема ніяких проблем, крім одної. Пайлон – це той самий ліфер, тому фізика там така сама, тому не думаю, що буде якась суттєва різниця в роботі. Струм заряду чи розряду розподіляється обернопропорційно внутрішньому опору батарей (при умові що опори всіх кабелів однакові і підключення через шину), тому більші батареї беруть на себе більше навантаження, ніж менші, а новіші – більше, ніж такої є ємності, але старіші. А проблема – це точність виміру струму для розрахунку SoC, коли той струм малий. Чим більше батарей паралельно, тим менший струм припадає на одну з них, відповідно тим менша точність вимірювання і тим більший дріфт SoC. Все дуже залежить від конкретного профілю заряду, але чим частіше є заряд до 100%, то тим менше ця проблема проявляється. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня Нічого поганого не бачу. Але є батареї з 15 та з 16 комірок, обов'язково однакова кількість. Бажано на однакових БМС чи сумісний протокол, щоб між собою спілкувались Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 12 січня Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 1 час назад, Enot123h сказал: Нічого поганого не бачу. Але є батареї з 15 та з 16 комірок, обов'язково однакова кількість. Бажано на однакових БМС чи сумісний протокол, щоб між собою спілкувались мова про одну серію, там одна бмс і одна кількість комірок. 2 часа назад, volomoto сказал: тому не думаю, що буде якась суттєва різниця в роботі я це наче теоретично розумію але оскільки воки всі працюють майстре-слейв через 1 інтерфейс то проблема може бути не лише електрично-фізична а якийсь нюанс алгоритмів, ну або не бути. Майже вмовили що все буде ок ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 12 січня Поділитись Опубліковано: 12 січня (змінено) 6 часов назад, standov сказал: мова про одну серію, там одна бмс і одна кількість комірок Вообще без вопросов, подключай. Только по диагонали или на шину. У меня зоопарк свинок был параллельно, каждая берет ток в меру своей заряженности. Змінено 12 січня користувачем Enot123h Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз