Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Pylontech збірки з різної ємності

standov

Рекомендовані повідомлення

Виробник офіційно дозволяє/підтримує відповідно до мануалу якщо це одна серія.

Чи є хтось на практиці робив це і може поділитися досвідом, нюансами і практичними мінусами.

Цікавить чи є, і якщо є то яка, втрата корисної ємності, на скільки з яасом йде розбаланс по циклам, яка надійність того всього.

На практиці є збірка на 4шт 3500, по циклам від 100 до 300 бо в різний час куплялися. думаю докупити дві 5000. Струм заряду сумарний до 80-100а, макс розряд десь 50-60а

Пс. Саме практично, бо теоретично все +- зрозуміло, але як на практиці працюють під час балансування, може бути зовсім не так як уявляю 

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 годин тому, standov сказав:

Саме практично, бо теоретично все +- зрозуміло, але як на практиці працюють під час балансування, може бути зовсім не так як уявляю

Я не мав практики саме пайлотечем, але "щупав" дофіга збірок на ліфері, де батареї різної ємності, і нема ніяких проблем, крім одної. Пайлон – це той самий ліфер, тому фізика там така сама, тому не думаю, що буде якась суттєва різниця в роботі. Струм заряду чи розряду розподіляється обернопропорційно внутрішньому опору батарей (при умові що опори всіх кабелів однакові і підключення через шину), тому більші батареї беруть на себе більше навантаження, ніж менші, а новіші – більше, ніж такої є ємності, але старіші.

А проблема – це точність виміру струму для розрахунку SoC, коли той струм малий. Чим більше батарей паралельно, тим менший струм припадає на одну з них, відповідно тим менша точність вимірювання і тим більший дріфт SoC. Все дуже залежить від конкретного профілю заряду, але чим частіше є заряд до 100%, то тим менше ця проблема проявляється.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Нічого поганого не бачу. Але є батареї з 15 та з 16 комірок, обов'язково однакова кількість. Бажано на однакових БМС чи сумісний протокол, щоб між собою спілкувались

Посилання на коментар

1 час назад, Enot123h сказал:

Нічого поганого не бачу. Але є батареї з 15 та з 16 комірок, обов'язково однакова кількість. Бажано на однакових БМС чи сумісний протокол, щоб між собою спілкувались

мова про одну серію, там одна бмс і одна кількість комірок.

2 часа назад, volomoto сказал:

тому не думаю, що буде якась суттєва різниця в роботі

я це наче теоретично розумію але оскільки воки всі працюють майстре-слейв через 1 інтерфейс то проблема може бути не лише електрично-фізична а якийсь нюанс алгоритмів, ну або не бути.

Майже вмовили що все буде ок  )

Посилання на коментар

6 часов назад, standov сказал:

мова про одну серію, там одна бмс і одна кількість комірок

Вообще без вопросов, подключай. Только по диагонали или на шину. У меня зоопарк свинок был параллельно, каждая берет ток в меру своей заряженности.

Змінено користувачем Enot123h
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...