Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Ландшафтний дизайн і планіровка ділянки - побалакаємо (що і яке потрібно, без чого обійтись)

Simpapula

Рекомендовані повідомлення

Я  ретельніше б підійшов до підбирання самої ділянки (орієнтація по сторонам світу і дуже важливо що бачити з вікон, хотілось би "видову" ділянку) я раніше той фактор дуже недооцінював , це дуже важливо (хоча купив відносно непогану ділянку, але трохи не для мене-не критично). А ще важливо було б поспілкуватися з майбутніми сусідами (якщо розбираєтесь в людях), тому що часто люди можуть створювати проблеми.В мене на старому місці проживання так , на новому місці багато сусідів віруючі люди (я атеїст) і мені приємно біля них знаходитись.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

хотілось би "видову" ділянку

А після просто "видової" захочеться "прибережну", а потім "напівострівну" чи навіть свій острів :) Все упирається в бюджет і ділянка може коштувати в 10 разів дорожче готового будинку...

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 01.04.2026 в 09:34, MAESTRO DNEPR сказал:

...а ще туди треба прокласти інтернет, автоматику воріт і домофон, зовнішнє освітлення, каналізацію, зливову каналізацію з даху, дренаж на ділянці, підведення води та її відведення з будинку, заземлення, сигналізацію...

...потім планування та підготовка ділянки до озеленення:

1) вирівняли ділянку приблизно до рівня -100 мм від фінішного... можна трактором, дешевше.

1) перекопали всю ділянку на глибину штика, витягли руцями кожен корінець, камінчик, бичок... відкинули всі грудки, які не розбиваються... вирівняли під нівелір на позначці -100 мм.

3) обприскали хімією.

4) через тиждень знову витягли руками кожен корінець, що знову проліз... знову обприскали хімікатами.

5) утрамбували віброплитою... фінішні 100 мм заповнили чорноземом, просіяним через ліжко... легенько трамбонули...  знову хімія... ми все... далі:

6) озеленювачі пропонують дендроплан і на його основі проектують систему поливу... і самі це все виконують - це важливо!... щоб потім не казали, що десь було забагато води, а десь мало і тому воно усе передохло і вони не винні).

Якось так.

Ентер.

25.jpg

51.jpg

84.jpg

88.jpg

107.jpg

108.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

133.jpg

141.jpg

• Сумно 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...