Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як робити прибудову?

___ Nikolaich

Рекомендовані повідомлення

Вітаю всіх!
Є дім, який дістався у спадок, до війни зробив всередені ремонт, майже з 0 ( були голі стіни з кривою штуатуркою). 
Так як прибудова (холодна), яка йшла з домом вже в поганому стані вирішив її зламати та побудувати житлову, по факту ще 2 кімнати.
Насправді я вирішив це робити ще до війни і майже почав але у 22му кацапи зламали ці плани...

І от йшов час, добудова ставала ще гірше, я навіть встиг пожити рік у Києві (сам я з Харкова) і повернутися з розумінням що все ж таки хочу жити у рідному місті.
І ось я знову повернувся до цього питання, тому що поперше в мене відчуття що поточна добудова "тягне" дім, тому що в домі зі сторони добудови почали тріскатись стіни та відкоси на вікнах. Та й по факту я розумію що щоб далі щось робити у дворі, ту ж плитку покласти треба вирішити щось з добудовою.

Також крім самої забудови планую зробити ще дотичні роботи а саме : підсилити фундамент по перимтеру дому (зараз усього пів метра), перекрити кришу над домом, хотілосяб спільну 2х скатну над домом і добудовою з перспективою зробити якусь невелику кімнату зверху, але якщо не потягну то доведеться робити по типу як зараз та зробити утеплення.

Але зараз в мене є декілька питань які я не можу вирішити в силу відсутності досвіду в будівництві більш менш серйозних споруд, тому вирішив зпитати тут з надією на те що хоча б щось стане зрозуміліше.  Власне самі запитання :

1. Чи треба зав'язувати фундаменти дому та добудови? Хтось каже не можна, хтось каже треба а потім ще армопоясом по верху і буде добре.

2. Чи можна буде зробити спільну кришу якщо в п.1 відповідь ні. Тобто якщо будуть незалежні фундаменти.

3. Який взагалі краще в цьому випадку робити фундамент з олгяду на те що поперше ділянка з ухилом ? Хтось пропонує пальовий, але в основному стрічка але у добудові зараз є погреб, який розташований прямо поряд з зовнішньою стіною (виділлив на фото ) це взагалі ломає мій мозок як та частина фундаменту взагалі ще не вивалилась в той погреб...

4. Як краще посилити фундамент дому? Хтось каже що треба повністю по перимтеру, хтось каже достатньо по кутах та посередині стін по 1 метру.

Може ще щось розумне можете розповісти, буду вдячний за інформацію!

Саме дім з шлаколитий та 2 стіни обкладені цеглою, добудову планую з газоблоку 300 мм.

План що є зараз :

1937062718_.thumb.jpg.64fc4ed96414de97558b93d10f143073.jpg

що хочу (холодний коридор скоріш за все на зовні перенесу) :

843637107_.thumb.jpg.b3eb5636b02c88d7c508ede2806a2573.jpg

Загальний вид дому з добудовою :

photo_2026-03-25_12-44-55.thumb.jpg.138a09078851c9295deb515be5ae60be.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...