Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як робити прибудову?

___ Nikolaich

Рекомендовані повідомлення

Вітаю всіх!
Є дім, який дістався у спадок, до війни зробив всередені ремонт, майже з 0 ( були голі стіни з кривою штуатуркою). 
Так як прибудова (холодна), яка йшла з домом вже в поганому стані вирішив її зламати та побудувати житлову, по факту ще 2 кімнати.
Насправді я вирішив це робити ще до війни і майже почав але у 22му кацапи зламали ці плани...

І от йшов час, добудова ставала ще гірше, я навіть встиг пожити рік у Києві (сам я з Харкова) і повернутися з розумінням що все ж таки хочу жити у рідному місті.
І ось я знову повернувся до цього питання, тому що поперше в мене відчуття що поточна добудова "тягне" дім, тому що в домі зі сторони добудови почали тріскатись стіни та відкоси на вікнах. Та й по факту я розумію що щоб далі щось робити у дворі, ту ж плитку покласти треба вирішити щось з добудовою.

Також крім самої забудови планую зробити ще дотичні роботи а саме : підсилити фундамент по перимтеру дому (зараз усього пів метра), перекрити кришу над домом, хотілосяб спільну 2х скатну над домом і добудовою з перспективою зробити якусь невелику кімнату зверху, але якщо не потягну то доведеться робити по типу як зараз та зробити утеплення.

Але зараз в мене є декілька питань які я не можу вирішити в силу відсутності досвіду в будівництві більш менш серйозних споруд, тому вирішив зпитати тут з надією на те що хоча б щось стане зрозуміліше.  Власне самі запитання :

1. Чи треба зав'язувати фундаменти дому та добудови? Хтось каже не можна, хтось каже треба а потім ще армопоясом по верху і буде добре.

2. Чи можна буде зробити спільну кришу якщо в п.1 відповідь ні. Тобто якщо будуть незалежні фундаменти.

3. Який взагалі краще в цьому випадку робити фундамент з олгяду на те що поперше ділянка з ухилом ? Хтось пропонує пальовий, але в основному стрічка але у добудові зараз є погреб, який розташований прямо поряд з зовнішньою стіною (виділлив на фото ) це взагалі ломає мій мозок як та частина фундаменту взагалі ще не вивалилась в той погреб...

4. Як краще посилити фундамент дому? Хтось каже що треба повністю по перимтеру, хтось каже достатньо по кутах та посередині стін по 1 метру.

Може ще щось розумне можете розповісти, буду вдячний за інформацію!

Саме дім з шлаколитий та 2 стіни обкладені цеглою, добудову планую з газоблоку 300 мм.

План що є зараз :

1937062718_.thumb.jpg.64fc4ed96414de97558b93d10f143073.jpg

що хочу (холодний коридор скоріш за все на зовні перенесу) :

843637107_.thumb.jpg.b3eb5636b02c88d7c508ede2806a2573.jpg

Загальний вид дому з добудовою :

photo_2026-03-25_12-44-55.thumb.jpg.138a09078851c9295deb515be5ae60be.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, ___ Nikolaich сказав:

1. Чи треба зав'язувати фундаменти дому та добудови? Хтось каже не можна, хтось каже треба а потім ще армопоясом по верху і буде добре.

не обов'язково.

42 хвилини тому, ___ Nikolaich сказав:

2. Чи можна буде зробити спільну кришу якщо в п.1 відповідь ні. Тобто якщо будуть незалежні фундаменти.

армапояс якраз кращє зав'язати добудову разом з основним будиноком. 

45 хвилин тому, ___ Nikolaich сказав:

3. Який взагалі краще в цьому випадку робити фундамент з олгяду на те що поперше ділянка з ухилом ?

пальовий чи стрічковий треба виходити з грунтових умов. хоча в вашому випадку пальовий може бути більш доречний 

47 хвилин тому, ___ Nikolaich сказав:

Як краще посилити фундамент дому?

а для чого вам треба посилювати? яка саме мета?

49 хвилин тому, ___ Nikolaich сказав:

це взагалі ломає мій мозок як та частина фундаменту взагалі ще не вивалилась в той погреб...

так там може грунт витримує бокове навантаження, нічого дивного,  якщо грунти суглинки  і сухо ) 

• Лайк 2
Посилання на коментар

9 годин тому, ___ Nikolaich сказав:

зробив всередені ремонт, майже з 0

А потім з'ясується, що для закриття контуру утеплення треба зняти дах, а для армопоясу балки перекриття і стелю з комином, ви готові і до нового ремонту всередені?

10 годин тому, ___ Nikolaich сказав:

з перспективою зробити якусь невелику кімнату зверху

Заради однієї кімнати неварто робити мансарду та сходи

10 годин тому, ___ Nikolaich сказав:

добудову планую з газоблоку 300 мм

Розмір нової прибудови не відповідає старому, можуть бути питання з оформленням (тех. паспорт, газ і т.п)

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 годин тому, Drosselbeere сказав:

армапояс якраз кращє зав'язати добудову разом з основним будиноком. 

Просто з того що я знашов в тирнеті та у знайомих будівельників наче як краще не зв'язувати фундаменти нової споруди та старої, тому що нова дасть усадку і буде тріщіни. Радять робити незалежні з деформаційним швом, в такому випадку не зовсім зрозуміло чи можна робити спільний армопояс зверху на обидві споруди...

пальовий чи стрічковий треба виходити з грунтових умов. хоча в вашому випадку пальовий може бути більш доречний 

А чи правда що пальовий біль вибагливий до досвіду будівельників? 

а для чого вам треба посилювати? яка саме мета?

по дому йдуть тріщини, невеликі поки що але є, я підкопавдекількох місцях і побачив що фундамент зараз менше 50 см, та в не дуже гарному стані

15 годин тому, Drosselbeere сказав:

так там може грунт витримує бокове навантаження, нічого дивного,  якщо грунти суглинки  і сухо ) 

просто якщо заливати стрічку під добудову ( якщо не П-образну, а замкнутий контур) то треба буде засипати погіб та потім копати ц цій засипці траншею?

Посилання на коментар

5 годин тому, normal сказав:

А потім з'ясується, що для закриття контуру утеплення треба зняти дах, а для армопоясу балки перекриття і стелю з комином, ви готові і до нового ремонту всередені?

Я почав всередені ремонт ще коли був можна сказати студентом) Тоді взагалі далеко не будував плани, треба було просто десь жити...
На данному етапі ремонт всередені ще дуже в гарному стані, тому ні, не готовий.
Я не зовсім розумію що значить закриття контуру утеплення, якщо можна розкрийте біль детально

Заради однієї кімнати неварто робити мансарду та сходи

Та я не те щоб мансарду, просто2х скатну з кутом градусів 35-40, та і кімнату неповноцінну планую, чисто робочу зону більше стіл з компом та може легенький диван.., іншу площу планую використовувати для зберігання речей.
Але зараз я ще не впевнений що реалізую, треба ще пдрахвати всі за і проти.

Один із будівельників пропонував залишити дерево крищі над домом (воно як я розумію в норм стані) і просто змінити шифер на металочерепицю, а над добудовою зробити односкатну по типу як зараз, але в цьому випадку вихід на горище буде знову через таку "кукушку" як зараз, що не дуже б хотілось, але це буде значно дешевше. 

Розмір нової прибудови не відповідає старому, можуть бути питання з оформленням (тех. паспорт, газ і т.п)

Це питання я вирішую)
А якщо нова добудова буде такого ж розміру, навіть якщо вона буде з інших матеріалів, то можна документи не змінювати?

Посилання на коментар

3 години тому, ___ Nikolaich сказав:

що значить закриття контуру утеплення

У таких (теплоємних старих) будинках потрібно утеплювати відмостку, стіни та стелю і особливо всі кути, тобто 10см утеплювача стіни повинні з'єднуватися з 10см стелі і 5см цоколя та відмостки, а всі кути бажано ще утеплювати на 5см товще інакше пліснява гарантована і знову ремонти, тобто або утеплювати правильно і дорого або залишити як є, щоб не було ніде точок роси. Треба дивитись яка товщина балок чи можна вибити верхні цеглини під шифером, щоб закрити контури не розбираючи дах

3 години тому, ___ Nikolaich сказав:

Один із будівельників пропонував залишити дерево крищі над домом (воно як я розумію в норм стані) і просто змінити шифер на металочерепицю

Я сам виріс у шлаколитому будинку з порепаним асфальтом замість відмостки і це не найкраща технологія щоб триматись за такий будинок чи реконструювати, тим паче 7x7м це гараж на дві авто, а бабок ввалите як у новий будинок, тому максимум це як вам запропонували та утеплення ватою під сайдинг (колхоз але шо робити...) або одразу нове

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...