Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Підкажіть схему обв'язку для фанкоійлів у будинку

DIMAKH

Рекомендовані повідомлення

Загалом хочу провести трасу по стелі і на неї повісити три чотири фанкойли. Опалення та охолодження тепловий насос розділений теплообмінником.
Потрібно розуміти який циркуляційний насос потужністю підійде, який тиск потрібний у магістралі.
Розв'язування планую колекторами. Немає поняття про двоходові клапани або три наскільки вони потрібні якщо температуру задає тепловий насос
загалом хочу провести трасу по стелі і на неї повісити три чотири фанкойли. Опалення та охолодження тепловий насос розділений теплообмінником.
Потрібно розуміти який циркуляційний насос потужністю підійде, який тиск потрібний у магістралі.
Розв'язування планую колекторами. Немає поняття про двоходові клапани або трех, наскільки вони потрібні якщо температуру задає тепловий насос
наскільки така схема буде робочою на охолодження чи опалення

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Це задача проектування, яка включає інженерні розрахунки на базі конкретних вхідних даних. На отаку абстрактну постановку задачі ви отримаєте ще більш абстрактні відповіді, тому моя порада така: не тратьте тут даремно час і або самі грунтовно вивчіть питання, або зверніться до спеціаліста, який зробить вам розрахунки і якийсь проект.

Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

Це задача проектування, яка включає інженерні розрахунки на базі конкретних вхідних даних. На отаку абстрактну постановку задачі ви отримаєте ще більш абстрактні відповіді, тому моя порада така: не тратьте тут даремно час і або самі грунтовно вивчіть питання, або зверніться до спеціаліста, який зробить вам розрахунки і якийсь проект.

якщо я буду планувати кожен чих я бомжем стану!
А якщо серйозно хотілося отримати відповідь без планування

• Хаха 1
Посилання на коментар

8 годин тому, DIMAKH сказав:

Ну как на отоплении, наверное такой же подойдёт 

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

А який на опаленні? (риторичне питання).

Воно розраховується , а не "на око".

І фанкойл  трохи не схожий на радіатор опалення, хоча клапана схожі по принципу дії...

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 часов назад, DIMAKH сказал:

якщо я буду планувати кожен чих я бомжем стану!
А якщо серйозно хотілося отримати відповідь без планування

Январь или февраль, когда работы мало, от нечего делать можно и посчитать. 

А если серьезно: нужно 2-3 вечера порисовать и только потом можно ответить на Ваши вопросы. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

27 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

А який на опаленні?

Такой же ))

Неужели таки надо ставить /с?

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

12 часов назад, Сергей 31 сказал:

Январь или февраль, когда работы мало, от нечего делать можно и посчитать. 

А если серьезно: нужно 2-3 вечера порисовать и только потом можно ответить на Ваши вопросы. 

У меня пока один нюанс не дает покое в интеренте везде ставят двух или трех ходовые клапана для смешивания температуры, я хочу простую схему и зачем мне смешивать клапанами, если температуру буду задавать в тепловом насосе. 

получается простая схема развязка коллекторами вход выход и подача от теплообменника, цирк. насос, клапан сброса давления и фильтр. Вот хочу понимать что еще надо сюда?

Посилання на коментар

Клапан простую задачу выполняет - регулирует количество теплоносителя для баланса системы в целом. И (косвенно) ограничивает температуру теплоносителя в самом фанкойле - он же не постоянно "на все деньги" работает , а поддерживает заданную температуру в помещении.

Регулировать температуру воздуха я так понял вы хотите на коллекторе - так тогда там все равно нужны клапана с приводом от автоматики. Или будете ходить краники вручную крутить(?!)

• Лайк 1
Посилання на коментар

44 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал:

Клапан простую задачу выполняет - регулирует количество теплоносителя для баланса системы в целом. И (косвенно) ограничивает температуру теплоносителя в самом фанкойле - он же не постоянно "на все деньги" работает , а поддерживает заданную температуру в помещении.

Регулировать температуру воздуха я так понял вы хотите на коллекторе - так тогда там все равно нужны клапана с приводом от автоматики. Или будете ходить краники вручную крутить(?!)

Зачем мне этим клапаном ограничивать температуру? если я могу выставить в телефоне нужную температуру теплового насоса? но а для регулировки количества теплоносителя - коллектора недостаточно?

Змінено користувачем DIMAKH
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

Та блин, у вас если одна комната - то регулируйте со смартфона, все равно мне.

И фанкойлу все равно. Все равно какая там ему температура приходит - он по датчику температуры воздуха работает!

Нахрена регулировать температуру теплоносителя насоса, если нужно регулировать температуру в помещении (?)!!!

2: Достаточно коллектора...

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

27 минут назад, DIMAKH сказал:

Зачем мне этим клапаном ограничивать температуру? если я могу выставить в телефоне нужную температуру теплового насоса? но а для регулировки количества теплоносителя - коллектора недостаточно?

Как то оно работать будет, в сравнение со стандартными схемами коряво. Но любой, в своем доме, делает как он хочет. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...