maxss Опубліковано: учора в 08:03 Поділитись Опубліковано: учора в 08:03 День добрый всем добрым людям. Ситуация следующая мастер подобрал оборудование смонтировал и на следующий день должен был приехать настроить клапан, но произошло что то что одному Богу известно (возможно ТЦК), вторую неделю ни слуху ни духу телефон вне зоны (за все в том числе монтаж я с ним успел рассчитаться в полном объеме). Пришлось самому вникать в тему, производить расчеты и настраивать клапан..... Но так как я в этом деле дилетант, прошу опытных мастеров, установщиков, поправить что я возможно неправильно посчитал и сделал. Заранее благодарен. Вводные данные: колонна 1252 засыпка Filtrons X5 два мешка по 25л, клапан Clack CK, два санузла, посудомойка и стиралка, постоянно проживает 4 человека, анализ воды прикладываю. Клапан пока настроил в автоматическом режиме, указав ему жесткость 170РРМ (правильно ли я ее посчитал???), ёмкость указал 2кг (тоже не уверен что правильно посчитал), соль указал растворять 6кг(согласно инструкции производителя заыпки) и по этим результатам, он мне высчитал 11,76 кубов до следующей регенерации, промывку по дням я отключил (так как я предполагаю она нужна для перестраховки при длительных перерывах в отборе воды типа отпусков по месяцу), так как мы приблизительно этот объем воды за 4-5 недель потребляем. Вопросы которые портят мне сон: 1.Можно ли полагаться на автоматический расчет клапана в 11,76 кубов и правильно ли я ему указал исходные данные? 2.По поводу железа и принудительной промывки по дням, вот соседи теоретики, уверяют что обязательно нужно ставить принудительную промывку по дням, раз в 14дней, мотивируя это тем, что если мое железо постоит между промывка и дольше то скоро смола, забъется трехвалентным железом и уже солью регенирироваться не будет. Насколько это правда или миф, так как прямых указаний у производителя засыпки я не нашел. Хотелось бы услышать мнение профессиональналов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 10 годин тому, maxss сказав: соседи теоретики, уверяют что обязательно нужно ставить принудительную промывку по дням, раз в 14дней А ви мабуть вже практик? ) 10 годин тому, maxss сказав: промывку по дням я отключил (так как я предполагаю она нужна для перестраховки при длительных перерывах в отборе воды типа отпусков по месяцу) Промивка залежить від терміну або встановленого ресурсу, що настане раніше те й запустить процес. На жаль не фіксується забрудненість самої смоли і неможливо одразу встановити коли саме потрібно міняти засипку, але ви не звертайте уваги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
maxss Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 9 часов назад, Фрай сказал: А ви мабуть вже практик? теоретики тому що у одного маленька дитина і дружина користується пральною машиною по чотири рази на день, і він просто помітив по походу солі, що промивка вмикається раз на 14 дні, а від чого вона вмикається чи від розходу чи від часу він не розуміє, інший просто викликав майстра і майстер встановив такі параметри, але в нього залізо набагато вище від мого, і майстер теж можливо перестрахуватися, таке теж не виключається. Тому і перепитує щоб вислухати колективну думку з аргументами, а не здогади. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
maxss Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 10 часов назад, Фрай сказал: Промивка залежить від терміну або встановленого ресурсу, що настане раніше те й запустить процес. Це і з мануала зрозуміло. Тоді перефразую своє питання, щоб прибрати можливі непорозуміння. Якщо родина з 4 осіб в різних періоди року можуть споживати один і той самий об'єм води, який розрахував клапан (і не відомо чи правильно я порахував жорсткість відповідно до аналізу)11,76 кубометрів, для прикладу одного разу вони спожити цей об'єм за 24 дні, а іншого разу за 43 дні, в третього за 33 дні, тоді питання чи потрібно встановлювати промивку по дня, в не по об'єму, тому що у виробника я не побачив ні рекомендацій і не вимог по встановленню промивки по часу? Доречі виробник мене відправив.... до "інженерів з водо підготовки" яких з'ясувалося у них немає))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому а что вам умягчать? у вас жесткость даже 3-х (из до 10) нет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Я вообще не вижу в смысле соли, по анализу вода относительно не жесткая, жить с такой можно и без соли, а соль стоит денег и будет уходить нормально. А в от с органикой вы можете столкнутся, 11 пункт дает намек что в воде есть органика, она со временем осядет в смоле, в баке (если есть), та везде где вода накапливается. Будет вонять, особенно горячая вода. У себя я это решил дозированием хлора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 5 годин тому, maxss сказав: Це і з мануала зрозуміло. Тоді перефразую своє питання, щоб прибрати можливі непорозуміння. Якщо родина з 4 осіб в різних періоди року можуть споживати один і той самий об'єм води, який розрахував клапан (і не відомо чи правильно я порахував жорсткість відповідно до аналізу)11,76 кубометрів, для прикладу одного разу вони спожити цей об'єм за 24 дні, а іншого разу за 43 дні, в третього за 33 дні, тоді питання чи потрібно встановлювати промивку по дня, в не по об'єму, тому що у виробника я не побачив ні рекомендацій і не вимог по встановленню промивки по часу? Доречі виробник мене відправив.... до "інженерів з водо підготовки" яких з'ясувалося у них немає))) От дивіться, є регламент де кількість днів до регенерації залежить від аналізу води, засипки і щоб смола відпрацювала свої 5-7 років він має бути саме таким - або витрата води або кількість днів. У квартирі 3.5 куба або 7 днів, а у хаті було 14 діб та засипка більш «потужна» ніж треба і я поставив 7 кубів або 22 дні, це забагато, але мені пофіг, міняю раніше смолу і все. Але ж і заміна також коштує непоганих грошей - 22-23 тис грн + робота, от і ра***те., Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз