Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

История Украины с древнейших времен.

Юрий Киев

Рекомендовані повідомлення

Для тих, хто "в шоломі" вчетверте повторюю - тюркської мови неіснує! ...........козак"?

Якщо ще незрозумілм що до чого, спробуйте дати відповідь на таке питання. Від якої мови походить половецьке "Cosac" [косак] - варта, і кримсько-татарське "Qazaq" [казак] - вільна людина ???

Підказую, за українськими звичаями навіть у дівчат символом свободи була коса, яку в день весілля відтинали, а чоловічі коси-"оселедці" візантійські письмові джерела фіксують у "скіфів" ше у 5 та у 10 століттях.

З такими міністрами освіти скоро з'являться дуже "логічні" походження слова "жупан" :lol:

:beer::lol:

Очень большая разница, можно даже сказать принципиальная...

....Каза́хи або казаки (каз. қазақтар МФА: [qɑzɑqtɑr]; од. қазақ МФА: [qɑzɑq]) — тюркський народ у Центральній Азії, в основному в Казахстані, а також у частинах Узбекистану, Китаю, Росії і Монголія. Казахи є нащадками тюркських (кипчаків, найманів, половці, ногайці, карлуків, канкалів), монгольських (киятів, кераїтів, онгіратів, аргинiв, мангитів, жжалаірів, дулатiв та інших), іранських племен (усунів, сарматів, массагетiв, сакiв) які населяли територію між Сибіром і Чорним морів і залишалися в Центральній Азії.

Самоназва «Қазақтар» (з твердим горловим «қ») первісно означала вільних людей, саме так себе з XI—XII сторічч у Великому Степу ідентифікувало багато людей різного походження, мови і віри. Назва, яку використовують у світі стосовно казахів, запозичена з монгольських мов...

Коса, коса... Может марки с надписью КАЗАКСТАН еще показать?

По поводу византийских источников. А почему стесняются цитировать эти источники, когда заходит речь о послах "Киевской Руси"? Вот там имена!!! Можно только гадать шведские они или норвежские или германские...

Тот же прообраз козаков(как некоторым нравиться называть), князь(каган) Святослав был внуком Рюрика и Владимира(тот который болгарский) и физически не мог быть, славянином или скифом. или мог?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

просто не получится,слишком много неясного в истории и то,что описано просто - совсем не залог правдивости.

п.с. не увидел Вашего желания получить ответы на вопросы,увидел желание ставить вопросы ,ответы на которые Вы уже имеете и другое мнение Вас не интересует.Я не прав?

:beer: Ответов я не имею. Мнение интересует.

Есть наблюдения, над которыми задумался.

Посилання на коментар

Так Ви ж почали з того, що ствердили неймовірну схожість будинків. А як дійшло до основної конструктивної особливості української хати, так і кінець знанням.

Будляска, наведіть цитату з Біблії або Тори про те, як саме виглядала Давидова зірка. Бо я, як і раніше, продовжую стверджувати, що до Середньовіччя єдиним символом юдаїзму була мінора-семисвічник.

Формулаформула "об’єднання рівних із рівними та вільних із вільними" – якнайкраще ілюструє характер Люблінської унії 1569 року.

З чого Ви взяли, що вся українська шляхта була замінена польською? Таку нісенітницю від мало-якого поляка почуєш... А Ви - хто?

На той час за Петра І Московія почала впроваджувати ідеї Феофана Прокоповича про відновлення Руської держави в її колишніх межах, але з новою столицею. Спочатку окрім будівництва Пітера активно велась розбудова Київської фортеці. Можливо, Мазепа наївно вірив, що "новостворена Русь" матиме хоч щось спільне з Руссю минулою, тому спочатку активно сприяв її робудові. Пізніше він збагнув свою помилку, спробував виправити.

В часи гетьманування Розумовського вже небуло петраІ, і ще небуло катериниІІ. За цей час невідбувалось урізаннь українських інтересів у керуванні Держави. У цей час українські старшини нарівних з боярами брали участь у вирішенні загальнодержавних питаннь.

Якби не подальші дії Катерини ІІ (вже мовчу про її походження) і її відверта українофобія, в назві держави могло б непрописатися по-німецьки здвоєне "с" (хто трохи вчив німецьку граматику - зрозуміє).

В часи СРСР Ви так само активно висловлювали своє невдоволення стосовно викладення історії?

Справді, для чого. Краще про ніколи неіснуючу "тюркську мову".

Саме так. В той час, коли у них склалося стале визначення про руські пироги, вони ще відрізняли Русь від Московії.

Мені аж самому цікаво, чому вони непоспішають ділитися архівними даними.. Що їм втрачати?

Навзаєм!

Далась Вам эта крыша. Если летом поеду туда, сфотографирую. И крышу, и окна, и двери, и ковры, и вышиванки, да и вышиванки. Фото писанок выложу, если сильно надо могу отправить по электронке.

Давайте библию не будем трогать. А то будет еще одна ветка про библию, религию и тд :)

"Можливо, Мазепа наївно вірив, що "новостворена Русь" матиме хоч щось спільне з Руссю минулою" и поэтому подчинил мацковской короне Кубань и Дон? Не смешно? По моему Мазепа был крупной фигурой в свое время, "стажировка" при польском дворе должна была выбить из головы наивность))) Да он проиграл, но мог ведь и выиграть?

В часи СРСР Ви так само активно висловлювали своє невдоволення стосовно викладення історії? А это к чему? Шо по вопросам истории уже не будем писать, будем писать обо мне? (я в 1992 году школу закончил, горком партии взрывчаткой не забрасывал) Да, очень активно высказывал свою позицию, на этом же форуме :D

Саме так. В той час, коли у них склалося стале визначення про руські пироги, вони ще відрізняли Русь від Московії. - значит лет 250-300 лет назад никакой Украины не было, Вы говорите?

Посилання на коментар

Не так.

Источник - вполне ортодоксальный ресурс

www.pravmir.ru/polumesyac-v-osnovanii-kresta/

Так мы сейчас зайдем куда-то не туда. Вон форумчанин Alxey R пишет, что полумесяц старый иудейский символ, а Вы, что православный. Я сторонник, того, что любой символ, к чему-то относится в определенный период времени. Например пятиконечная звезда не всегда была сиволом коммунизма, а свастика фашизма. Согласны?

Если брать во внимание времена крестовых походов, то тогда и утвердился полумесяц, как символ мусульман. Но не всех, там у них тоже нет согласия в данном вопросе(как и у нас на форуме :) ) . Часть мусульман( шииты ?), не признают символов(там у них свои соображения, верования и тд).

Посилання на коментар

Так мы сейчас зайдем куда-то не туда. Вон форумчанин Alxey R пишет, что полумесяц старый иудейский символ, а Вы, что православный.

Верхушки мечетей в Турции

_01__1.JPG

Православные

4595.jpg

Золотой телец

184c82404635.jpg

Динарий Адриана (120 г.)

4553.jpg

римская монета

4554.jpg

шумеры

(%D1%81%D1%81%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%20%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0)

Если брать во внимание времена крестовых походов, то тогда и утвердился полумесяц, как символ мусульман. Но не всех, там у них тоже нет согласия в данном вопросе(как и у нас на форуме :) ) . Часть мусульман( шииты ?), не признают символов(там у них свои соображения, верования и тд).

Сами мусульмане говорят:

Во время Пророка Мухаммада (мир ему и благословение) над мусульманскими караванами и армиями развевались простые флаги однотонных расцветок – черные, зеленые или белые.

В фундаментальных религиозных источниках (Коране и Сунне) ничего не говорится о том, что является символом Ислама. Он универсален и глобален - поэтому идея какого-то отдельного символа Исламу в определенном смысле чужда.

Даже более поздние поколения мусульман продолжали использовать для обозначения различных боевых подразделений простые полотна черного, белого или зеленого цвета, без определенной утвержденной или общепринятой символики, разметки или надписей. Так продолжалось вплоть до того момента, пока перехватившие власть в Халифате турки не заняли Константинополь в 1453 году.

После этого они переняли у византийцев прежний флаг и символ, на котором как раз и была изображена эмблема города – полумесяц.

тоесть флаг с полумесяцем всего навсего военный трофей :)

Точно так же козаки отобрали его у турков

• Лайк 1
Посилання на коментар

:beer::lol:

Очень большая разница, можно даже сказать принципиальная...

....Каза́хи або казаки (каз. қазақтар МФА: [qɑzɑqtɑr]; од. қазақ МФА: [qɑzɑq]) — тюркський народ у Центральній Азії, в основному в Казахстані, а також у частинах Узбекистану, Китаю, Росії і Монголія. Казахи є нащадками тюркських (кипчаків, найманів, половці, ногайці, карлуків, канкалів), монгольських (киятів, кераїтів, онгіратів, аргинiв, мангитів, жжалаірів, дулатiв та інших), іранських племен (усунів, сарматів, массагетiв, сакiв) які населяли територію між Сибіром і Чорним морів і залишалися в Центральній Азії.

Самоназва «Қазақтар» (з твердим горловим «қ») первісно означала вільних людей, саме так себе з XI—XII сторічч у Великому Степу ідентифікувало багато людей різного походження, мови і віри. Назва, яку використовують у світі стосовно казахів, запозичена з монгольських мов...

Коса, коса... Может марки с надписью КАЗАКСТАН еще показать?

По поводу византийских источников. А почему стесняются цитировать эти источники, когда заходит речь о послах "Киевской Руси"? Вот там имена!!! Можно только гадать шведские они или норвежские или германские...

Тот же прообраз козаков(как некоторым нравиться называть), князь(каган) Святослав был внуком Рюрика и Владимира(тот который болгарский) и физически не мог быть, славянином или скифом. или мог?

І Ви нарешті визначтесь - чи були, чи не були у 11-12 столітті люди, що іменували себе козаками.

В якому столітті виникла народність казахів?

І ще раз спробуйте дати відповідь на запитання, від якого слова походять слова "Cosac" (10-13 ст.) і "Qazaq" (13-20 ст.) враховуючи той факт, що коси символи свободи зафіксовані починаючи з 5 ст.

Щодо власних назв "по візантійськи", то свою столицю вони називали Константинополем, але це не означає, що у нас її неназивали Царгородом. Так само і скіфи мали іншу самоназву.

До Вашого відома - мовна норма стосовно того, що "власні назви неперекладаються" з'явилась порівняно нещодавно. До того і візантійці, і "скіфи" називали все так, як самі вважали задоцільне.

Що стосується імен, то усі вони в перекладі з котроїсь мови мають певне значення-переклад, і вдавнину перекладання на певну мову було загальноприйнятим.

Щодо Святослава, то навіть якщо Рюрик мав норманське походження, то Святослав щонайменше у треттьому коліні - киянин. І його мати - "скіфка". Це непоодинокий приклад, коли вікінги, осіфши на певній території, переймають звичаї місцевого народу.

А взагалі "Велесова Книга", якщо Ви зараз не почнете кричати про те, що це підробка, дуже навіть ставить під сумнів "норманську теорію" щодо державності у слов'ян. Але її я радив би покищо нечіпати, оскільки ні у мене, ні у Вас нема жодного доказу її оригінальності/підробки.

Посилання на коментар

Далась Вам эта крыша. Если летом поеду туда, сфотографирую. И крышу, и окна, и двери, и ковры, и вышиванки, да и вышиванки. Фото писанок выложу, если сильно надо могу отправить по электронке.

Давайте библию не будем трогать. А то будет еще одна ветка про библию, религию и тд :)

"Можливо, Мазепа наївно вірив, що "новостворена Русь" матиме хоч щось спільне з Руссю минулою" и поэтому подчинил мацковской короне Кубань и Дон? Не смешно? По моему Мазепа был крупной фигурой в свое время, "стажировка" при польском дворе должна была выбить из головы наивность))) Да он проиграл, но мог ведь и выиграть?

В часи СРСР Ви так само активно висловлювали своє невдоволення стосовно викладення історії? А это к чему? Шо по вопросам истории уже не будем писать, будем писать обо мне? (я в 1992 году школу закончил, горком партии взрывчаткой не забрасывал) Да, очень активно высказывал свою позицию, на этом же форуме :D

Саме так. В той час, коли у них склалося стале визначення про руські пироги, вони ще відрізняли Русь від Московії. - значит лет 250-300 лет назад никакой Украины не было, Вы говорите?

Та мені той дах і не надто пече. Не я ж почав про неймовірну схожість будівель

Біблію нечіпаємо, але і походження шестикутної зірки не вішайте Давидові, бо жодних свдчень тому нема.

Мазепа міг і виграти. Тоді він швидше за все продовжив би ідею Русі, але не зі столицею в Пітері.

Я Вас про активність позиції в СРСР питав, а не про позицію на форумі. Якщо Ви немали своєї радянської позиції, то чого писати що "так само"..

А з чого Ви взяли, що визначенню "руські пироги" 250-300 років? А може, більше, або менше. Наприклад, менше - хай буде 100, бо Вам приємніше зменшувати усе, що стосується нашої історії... Тільки після часів Богдана Хмельницького слово "Україна" у поляків явно асоціювалася не з пирогами.

Нагадаю вдруге - Річ Посполита виникла як "об’єднання рівних із рівними та вільних із вільними" за участі Руських княжих родин.

Посилання на коментар

Нагадаю вдруге - Річ Посполита виникла як "об’єднання рівних із рівними та вільних із вільними" за участі Руських княжих родин.

З невеликим уточненням. "....за участі Литовсько-Руських княжих родин", які по походженню були переважно Гедеміновичі і ніяк не Рюриковичі.

А от Рюриковичі "скупчувались" саме в Моськовсько-Руських землях.

Про те, що з точки зору побуту та традицій саме Литовське князівство (незважаючи на те, що князі там буди все-ж таки этнічно литовськи) було ближче до Київської Руси ніж Московське - цілком згоден.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Та мені той дах і не надто пече. Не я ж почав про неймовірну схожість будівель

Біблію нечіпаємо, але і походження шестикутної зірки не вішайте Давидові, бо жодних свдчень тому нема.

Мазепа міг і виграти. Тоді він швидше за все продовжив би ідею Русі, але не зі столицею в Пітері.

Я Вас про активність позиції в СРСР питав, а не про позицію на форумі. Якщо Ви немали своєї радянської позиції, то чого писати що "так само"..

А з чого Ви взяли, що визначенню "руські пироги" 250-300 років? А може, більше, або менше. Наприклад, менше - хай буде 100, бо Вам приємніше зменшувати усе, що стосується нашої історії... Тільки після часів Богдана Хмельницького слово "Україна" у поляків явно асоціювалася не з пирогами.

Мне не доставляет удовольствия уменьшать "нашу" историю.

Посилання на коментар

Мне не доставляет удовольствия уменьшать "нашу" историю.

А Ви себе з яким народом ідентифікуєте?

Посилання на коментар

С украинским(прошу не причислять меня к наследникам древних укров). Хотя бабушка(Кировоградская обл) рассказывала, что пол села "руськи", а другая половина евреи, армяне, татары, греки и тд.

А Вы?

Посилання на коментар

І Ви нарешті визначтесь - чи були, чи не були у 11-12 столітті люди, що іменували себе козаками.

В якому столітті виникла народність казахів?

І ще раз спробуйте дати відповідь на запитання, від якого слова походять слова "Cosac" (10-13 ст.) і "Qazaq" (13-20 ст.) враховуючи той факт, що коси символи свободи зафіксовані починаючи з 5 ст.............анську теорію" щодо державності у слов'ян. Але її я радив би покищо нечіпати, оскільки ні у мене, ні у Вас нема жодного доказу її оригінальності/підробки.

Это Вы про этих:

За генеалогічними переказами коса є вихідцями з Півночі й нащадками легендарного вождя Коса
?
Посилання на коментар

С украинским(прошу не причислять меня к наследникам древних укров). Хотя бабушка(Кировоградская обл) рассказывала, что пол села "руськи", а другая половина евреи, армяне, татары, греки и тд.

А Вы?

Назву села назвете?

Українець я.

П.С. Про "древніх укрів" в цій темі крім Вас, здається, ніхто і незгадував.

Посилання на коментар

Назву села назвете?

Українець я.

П.С. Про "древніх укрів" в цій темі крім Вас, здається, ніхто і незгадував.

Голованевск

Посилання на коментар

Это Вы про этих: ?

Я не знаю, звідки ці "генеалогічні перекази". Я вказував тільки візантійські письмові джерела і наведені Вами половецьке і кримсько-татарське слова. Ну і один раз згадав про український звичай відтинати на весіллі дівчатам косу, як символ непідпорядкованості і свободи.

Я все-таки втретє попрошу Вас спробувати логічно пояснити походження слів "Cosac" (10-13 ст.) і "Qazaq" (13-20 ст.)...

Посилання на коментар

Я не знаю, звідки ці "генеалогічні перекази". Я вказував тільки візантійські письмові джерела і наведені Вами половецьке і кримсько-татарське слова. Ну і один раз згадав про український звичай відтинати на весіллі дівчатам косу, як символ непідпорядкованості і свободи.

Я все-таки втретє попрошу Вас спробувати логічно пояснити походження слів "Cosac" (10-13 ст.) і "Qazaq" (13-20 ст.)...

Логически? Пояснить логически возникновение слов? В чужом для меня языке? Это уже слишком.

Это только бывшие савецкие историки могут, теперь украинские. :lol: Наверно, султан или царь в древности увидел этот давний украинский обычай и после этого, этими словами, стали называть некоторых людей от Черного моря и до Средней Азии включительно. :lol::lol:

Посилання на коментар

Голованевск

Дякую.

Відносно великої кількості вірменів, татарів і (особливо) греків щось сумніви беруть. Незнаєте, коли вони там осіли?

Посилання на коментар

Логически? Пояснить логически возникновение слов? В чужом для меня языке? Это уже слишком.

Ну, тричі без усякої логіки Ви так бадьоро пояснювали походження слова "козак" опираючись на неіснуючу мову - і це для Вас не було занадто.

Посилання на коментар

Дякую.

Відносно великої кількості вірменів, татарів і (особливо) греків щось сумніви беруть. Незнаєте, коли вони там осіли?

А таки були там євреї... щодо інших не пишуть.

ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA

В 1917-м году в Голованевске была сформирована еврейская дружина самообороны, которая на протяжении двух лет успешно защищала жителей района от банд грабителей и погромщиков . О дружине упоминается в электронной еврейской энциклопедии. Однако в августе-сентябре 1919-го года дружина была разбита отборными частями белогвардейцев. Командир и основатель дружины, Хайм Острой, вместе со своим сыном Яковом были схвачены белогвардейцами и зверски убиты (о чем свидетельствовали участники дружины Борис Шмидт и Яков Зайдман в Голованевском Народном Суде 28-го октября 1931-го года).

• Лайк 1
Посилання на коментар

А таки були там євреї... щодо інших не пишуть.

Вірмени ще дуже-навіть могли бути. Вони часто осідали там, де було чимало євреїв. А ось греки і татари звідки там намалювались - невідомо.

Посилання на коментар

Ну, тричі без усякої логіки Ви так бадьоро пояснювали походження слова "козак" опираючись на неіснуючу мову - і це для Вас не було занадто.

Как это? Ничего себе без логики??? Читайте мои посты с самого начала.uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8E%D1%80%D0%BA%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96_%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8

Посилання на коментар

Дякую.

Там не знаю. Но по Украине в нескольких местах знаю. В Каменец-Подольском знаю даже как построили памятник корупции. Но это большой город по старым меркам. А вот в Черкасской области есть село Манькивка, так жители этого села считают, что основали его евреи и армяне...Я сам был в шоке. Я, например когда учился в школе, не знал, что у нас такая мощная диаспора проживает не одно столетие.

Посилання на коментар

Как это? Ничего себе без логики??? Читайте мои посты с самого начала.uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8E%D1%80%D0%BA%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96_%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8

З самого початку Ви пишете про "тюркську мову". А тепер (ну нарешті!) даєте посилання на ГРУПИ ТЮРКСЬКИХ МОВ. Логіки в такому повороті подій я бачу небагато, але - нарешті, ура! Хоч в одному питанні є невеличке зрушення.

Посилання на коментар

С украинским .

Господи, а DecorMaster тоді хто? Невже теж....? Ви такі різні!

....(прошу не причислять меня к наследникам древних укров).

Неймовірно! Може самі себе "самозапилили"?

• Лайк 1
Посилання на коментар

А вот в Черкасской области есть село Манькивка, так жители этого села считают, что основали его евреи и армяне...

Цікаво, це вони так вважають, чи за них хтось так вважає.

Взагалі, чи був в Світовій історії хоч один випадок, щоб євреї з вірменами заснували в чужій країні на порожньому місці хоч один населений пункт? Хіба це було б не всупереч релігійним переконанням?

Посилання на коментар

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
  • Створити...