Костянычь Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 Це натяк на те, що без закріпачення українців і роздачі їхніх земель іноземцям Донбасу ніколи б не було? Крепостное право отменено в 1861-м...Дата основания Донецка 1869-й...Крепаков уже как 8 лет не было. А Дикое поле малозаселенное к тому времени со строительством рудников и заводов только и стало развиваться...Труд простых рабочих действительно был адским, но также тяжело было восстанавливать шахты после ВОВ, мой дед принимал в этом участие, и ничего, не жалуется шо их хто-то там порабощал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Корнил Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 Крепостное право отменено в 1861-м...Дата основания Донецка 1869-й... Костянычь, право слово - это ж не ветка о футболе..ну какого Вы здесь заблудились..не пойму Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 Костянычь, право слово - это ж не ветка о футболе..ну какого Вы здесь заблудились..не пойму Ну так и я не могу понять, это же не рубрика "Улыбнуло", што тут Корнил забыл ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 Крепостное право отменено в 1861-м...Дата основания Донецка 1869-й...Крепаков уже как 8 лет не было. Була відмінена тільки прив'язка до конкретного поміщика. Земля як і раніше лишалась за тими, у кого вона перебувала до відміни кріпацтва. Фактично, крім можливості працювати на альтернативного пана, колишні кріпаки нічого не отримали. В перспективі це привело до того, що праця стала оплачуватись (говорячи сучасними поняттями - утворився "ринок праці"). Але пройшло ще чимало часу, перш ніж колишній кріпак зміг заробити на власну хату або коня, а Ви про заснування міст загоняєтесь. Доречі - Ви самі ж не надто уважно дивилися власновикладене відео. На території сучасного Донецька ще 1779 році за участі козаків було засновано Олександрівську Слободу і розпочато видобуток вугілля, а перші англійці там з'явились майже через століття - у 1876 роції. І ще, для загального розвитку. Термін "Дикий степ" фігурує виключно у "лєтопісних сводах", написаних вже у часи катерини2. Чи так само ці землі іменував Нестор Літописець - ми вряд чи дізнаємось. Оригінал його літопису катериненська комісія якось "загубила". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ого-гоШка Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 на основании чего вы решили назвать колиивщину преступным фактом? На основании количества потерянных человеческих жизней! Или этого мало? Добавлено через 1 минуту Періоду "Руїни" передувала Андрусівська угода. Нагадаю, московський цар з поляками поза-спинами козацьких старшин поділили між собою Україну по лінії Дніпра. (До речі - отут і відповідь, хто першим порушив угоду Переяслівської ради 1654р.; Дії "зрадників" Виговсьокого і Мазепи вже сталися після цього). Коліївщина - це якраз і була спроба "місцевого населення" відстояти своє право жити і творити на СВОЇЙ землі. Вот она вся суть НАШЕГО человека! Виноваты все вокруг, только не Я! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 На основании количества потерянных человеческих жизней! Или этого мало? Якби тоді хтось хоч трохи задумувався б про вартість людського життя - селяни не були б доведені до повстання. Вот она вся суть НАШЕГО человека! Виноваты все вокруг, только не Я! Ви теж "політичний українець", як і попередні завітавші сюди розумники??? Типова відповідь "політичного"... Ви звинуватили українців у тому, що не вони заварювали, а коли вам назвали творців Андрусівського "перемир'я" і причини Коліївщини - одразу "вах-вах-вах!" ??????? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ого-гоШка Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 Якби тоді хтось хоч трохи задумувався б про вартість людського життя - селяни не були б доведені до повстання. Ви теж "політичний українець", як і попередні завітавші сюди розумники??? Типова відповідь "політичного"... Ви звинуватили українців у тому, що не вони заварювали, а коли вам назвали творців Андрусівського "перемир'я" і причини Коліївщини - одразу "вах-вах-вах!" ??????? Я всецело аполитичен! Во многом я с Вами согласен, а вступаю в дисскусию исключительно из-за того, что украинский народ Вы выводе в какие-то запредельные идеалы! Да и виновников всех проблем находите вокруг себя. Здесь просто идеально срабатывает поговорка: "В чужом глазу соломинку видишь, а в свем бревно незаметно" (извините, если не правильно процитировал народную мудрость), вот так и все Ваши аргументы базируются на чужих соломинках, хотя своих бревен вагон и маленькая тележка! П.С. Не были бы ваши взгляды столь радикальны и однобоки, я бы двома руками и ногами Вас бы поддерживал, а так извините! Но если эта тема исключительно для самовозвеличивания, вы только попросите, и я не стану мутить воду в Ваших идеальных мирках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 23 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2012 Я всецело аполитичен! Во многом я с Вами согласен, а вступаю в дисскусию исключительно из-за того, что украинский народ Вы выводе в какие-то запредельные идеалы! Да и виновников всех проблем находите вокруг себя. Здесь просто идеально срабатывает поговорка: "В чужом глазу соломинку видишь, а в свем бревно незаметно" (извините, если не правильно процитировал народную мудрость), вот так и все Ваши аргументы базируются на чужих соломинках, хотя своих бревен вагон и маленькая тележка! П.С. Не были бы ваши взгляды столь радикальны и однобоки, я бы двома руками и ногами Вас бы поддерживал, а так извините! Но если эта тема исключительно для самовозвеличивания, вы только попросите, и я не стану мутить воду в Ваших идеальных мирках. А Ви допоможіть нам розгледіти колоду в оці на прикладі "Руїни" і Коліївщини. В чому конкретно полягала наша вина перед Польщею і Московським царством, що вони нас вирішили поділити? Чи може приклад одночасності двох гетьманів ніяк не пов'язаний з тим, що один із них був правобережний, інший - лівобережний? Колода Коліївщини лиш одна - що вони зупинилися на пів-дороги і повірили, що можна домовитися мирним шляхом. За це вони і поплатилися. Колоди в очах безумовно є у всіх. Але приклади Коліївщини і "Руїни" - явно недоречні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Була відмінена тільки прив'язка до конкретного поміщика. Земля як і раніше лишалась за тими, у кого вона перебувала до відміни кріпацтва. Фактично, крім можливості працювати на альтернативного пана, колишні кріпаки нічого не отримали. В перспективі це привело до того, що праця стала оплачуватись (говорячи сучасними поняттями - утворився "ринок праці"). Але пройшло ще чимало часу, перш ніж колишній кріпак зміг заробити на власну хату або коня, а Ви про заснування міст загоняєтесь. Доречі - Ви самі ж не надто уважно дивилися власновикладене відео. На території сучасного Донецька ще 1779 році за участі козаків було засновано Олександрівську Слободу і розпочато видобуток вугілля, а перші англійці там з'явились майже через століття - у 1876 роції. І ще, для загального розвитку. Термін "Дикий степ" фігурує виключно у "лєтопісних сводах", написаних вже у часи катерини2. Чи так само ці землі іменував Нестор Літописець - ми вряд чи дізнаємось. Оригінал його літопису катериненська комісія якось "загубила". Все в кучу свалили, а ясности не внесли. Отсюда мы видим что с того времени по большому счету ничего не изменилось...Вопрос кажется был в том что англичане (валлийцы) построившие мет завод с которого и пошла Юзовка играли решаюшую роль в порабощению укр народа на этой земле...и якобы я этим горжусь. Да я горжусь теми людьми которые основали мой город и дали толчек развитию всего края, а то что в чем вы их обвиняете я категорически не поддерживаю, как и шведов-освободителей в 1709-м... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Все в кучу свалили, а ясности не внесли. Спеціально для Вас, і не тільки, я робив розбивку на абзаци. Не обов'язково бути дуже тверезим, щоб змогти розгледіти інтервали між абзацами. Отсюда мы видим что с того времени по большому счету ничего не изменилось...Вопрос кажется был в том что англичане (валлийцы) построившие мет завод с которого и пошла Юзовка играли решаюшую роль в порабощению укр народа на этой земле...и якобы я этим горжусь. Да я горжусь теми людьми которые основали мой город и дали толчек развитию всего края, а то что в чем вы их обвиняете я категорически не поддерживаю, как и шведов-освободителей в 1709-м... Взагалі, я англійців нівчому не звинувачував. Питання в іншому - для чого так прибіднятися, і одним махом вкорочувати історію Донецька на майже 100 років? Тільки тому, що валійці і мет. завод - це круто, а козаки і шахти - не дуже? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Взагалі, я англійців нівчому не звинувачував. Питання в іншому - для чого так прибіднятися, і одним махом вкорочувати історію Донецька на майже 100 років? Тільки тому, що валійці і мет. завод - це круто, а козаки і шахти - не дуже? Да причем тут это ? Англы основали завод и поселок при нем, который разростаясь поглотил другие поселки, ту же Александровку и Григорьевку (район в котором я родился, вырос и живу...был основан в 1810 году ) то что город не возник на пустом месте с приходом англичан это всем понятно, ну или почти всем. Казаки это конечно круто, а шахты тем более. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Reno Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Казаки это конечно круто, а шахты тем более. Геть Табачника, давай Костяныча на минкультуры та освиты! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МАМАЙ Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Геть Табачника, давай Костяныча на минкультуры та освиты! А який сенс? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Reno Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 А який сенс? Цей кандидат набагато об*єктивніший щодо історії, аніж той, кого маємо, до того ж, досвідчений форумчанин. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Корнил Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Цей кандидат набагато об*єктивніший щодо історії, аніж той, кого маємо, до того ж, досвідчений форумчанин. Представил Костяныча в роли учителя истории....к нему приходили бы ученики с других школ, чтоб посмотреть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Вы может для своих фантазий отдельную тему создадите ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Да причем тут это ? Англы основали завод и поселок при нем, который разростаясь поглотил другие поселки, ту же Александровку и Григорьевку (район в котором я родился, вырос и живу...был основан в 1810 году ) то что город не возник на пустом месте с приходом англичан это всем понятно, ну или почти всем. Казаки это конечно круто, а шахты тем более. А все-таки, Донецьк - то більше шахтарське місто, чи місто металургів ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 А все-таки, Донецьк - то більше шахтарське місто, чи місто металургів ? Зачем этот лишний вопрос? итак всем известно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Зачем этот лишний вопрос? итак всем известно. Я завжди вважав Донецьк шахтарським містом. Але з огляду на те, що відлік його історії прив'язується не до перших шахтарів, а до перших металургів - закралися певні сумніви. То як насправді? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Я завжди вважав Донецьк шахтарським містом. Але з огляду на те, що відлік його історії прив'язується не до перших шахтарів, а до перших металургів - закралися певні сумніви. То як насправді? Донецк - угольная столица, Донбасс- шахтерский край. Металлургия конечно тоже присутствует. Так к чему этот вопрос ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Донецк - угольная столица, Донбасс- шахтерский край. Металлургия конечно тоже присутствует. Я так і думав. Щодо металургії мої сумніви розвіяні. Так к чему этот вопрос ? Щоб розібратися у питанні - хто ж кого поглинув у Донецьку: шахтарі металургів, чи металурги шахтарів. Промисловий видобуток вугілля, в т.ч. і для флоту, відбувався ще до появи англійців у Олександрівці, котра вже згадується з 1779 року. Далі - з Вікіпедії: Разом з будівництвом заводу та шахт влітку 1869 року на місці села Олександрівка виникає Юзівка, або Юзово Іншими словами - Олександрівку перейменували в Юзівку, котру потім перейменували в Донецьк. Так виходить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Reno Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Іншими словами - Олександрівку перейменували в Юзівку, котру потім перейменували в Донецьк. Так виходить? А як же "Бахмутский уезд, Екатеринославской губернии", це шо таке є? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DecorMaster Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 А як же "Бахмутский уезд, Екатеринославской губернии", це шо таке є? Не знаю такого. Хай автор проллє світло. Самому цікаво. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костянычь Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Нет поселок Юзовка вырос вокруг мет завода, и расширился до границ Александровки Раньше уездным городом был Бахмут (Артемовск) а Юзовка была глухая провинция, пока не построили завод который по производству металла не стал первым в стране. Для производства металла нужен уголь...отсюда и развитие шахт и рудников, ведь завод на одном месте может стоять и 100 лет, а угольные пласты заново к сожалению не образуются. Сразу скажу данная карта из Вики несколько корявая Григорьевка и Пастуховка неверно указаны...на первый взгляд. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Reno Опубліковано: 24 лютого 2012 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2012 Сразу скажу данная карта из Вики несколько корявая Григорьевка и Пастуховка неверно указаны...на первый взгляд. А не являются ли данные карты и пояснения стратегической военной тайной? На это наводит мысль о "неправильном" расположении Григорьевки и Пастуховки, явно для дезориентации противника. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення