Vladimir1 Опубліковано: 9 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2011 А насколько вообще культиватор востребован в разрезе длительного времени? На данное время понятно для устройства лужаек и огородной части на 10 сотках чтоб лопатой там себя не убивать после строительства, ну там на ландшафтный этап, а вот потом останется огорода соток до 5 пусть, и какое ему применение практическое, а не теоретически есть? И кто таким пользуется и что можете сказать? (ссылка устарела) (ссылка устарела) Может есть вариант в такую же цену? Пользую Паберт, уже 3 сезона. Хотел покупать Соло, но продавец показал, что разница в них только в надписи, да цене в 1000 гривень. Очень доволен. Обрабатываю около 15 соток. Это огород, сад. При желании на него можно сделать много приспособ. Ну вообщем я доволен. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ambas Опубліковано: 9 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2011 Пользую Паберт, уже 3 сезона. Хотел покупать Соло, но продавец показал, что разница в них только в надписи, да цене в 1000 гривень. Очень доволен. Обрабатываю около 15 соток. Это огород, сад. При желании на него можно сделать много приспособ. Ну вообщем я доволен. Паберт именно эту модель? Возникает два варианта с Пабертом, разница в 0.5 силы и по цене 1000 грн. 1.(ссылка устарела) 2.(ссылка устарела) Pubert_ECO_50_SC2 взять такой, а на разницу набрать довесок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir1 Опубліковано: 9 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2011 Паберт именно эту модель? Возникает два варианта с Пабертом, разница в 0.5 силы и по цене 1000 грн. 1.(ссылка устарела) 2.(ссылка устарела) Pubert_ECO_50_SC2 взять такой, а на разницу набрать довесок? У моего внешность Primo, но пластиковый чехол красный и двигатель Хонда 5,5 л.с. По поводу 0.5 силы: грунт обрабатываю глинистый, иногда делаю два прохода, чтобы обработать на нужную глубину и распушить грунт. Так вот в таких случаях мощность лишней никак не будет, ну я вообщем за максимально мощный двигатель. По поводу довесок - у меня колеса, окучник. Грабли смастерил сам. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
robotun Опубліковано: 9 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2011 Возникает два варианта с Пабертом, разница в 0.5 силы и по цене 1000 грн. 1.Pubert_ECO_50_SC2 2.Pubert_PRIMO_60_SC2 Pubert_ECO_50_SC2 взять такой, а на разницу набрать довесок? на самом дел разница в них не только в можности. первый полупрофи-модель, второй - профи: разные режимы работы смогут выдерживать. возьмите лучше Pubert ECO 55 HC2 - он чуть мощнее, и там сейчас акционная комплектация - колеса, окучник и сцепка по 1 грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir1 Опубліковано: 9 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2011 на самом дел разница в них не только в можности. первый полупрофи-модель, второй - профи: разные режимы работы смогут выдерживать. возьмите лучше Pubert ECO 55 HC2 - он чуть мощнее, и там сейчас акционная комплектация - колеса, окучник и сцепка по 1 грн. Хорошее предложение. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ambas Опубліковано: 9 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2011 Начитался описаний и склоняюсь более к моторам Subaru, Если там таки коленвал на шарикоподшипниках, и привод цепной и звездочки железявые то это конструктивно более долговечнее, хотя к Honda моторам претензий тоже нет. Просто нет перед глазами живого примера. Выбор мучителен.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ambas Опубліковано: 11 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 11 лютого 2011 Ну что финишная прямая: То что хотел и был готов брать, оказалось в наличии нет и с производства снимается... (ссылка устарела) Нарисовалось два варианта, как всегда! (ссылка устарела) Oleo-Mac с движкой 6.5 Briggs&Stratton говорят уже гильзованные. Но почитав ссылку на сравнение двигателей, давалась в этой теме, выбрал Subaru Так как ВСЕ рамы и основные узлы у основных производителей в категории цен 5000-7000 грн, внимательно смотрел, идентичны на 95%, а то и просто отличаются наклейкой на раме и цветом кожуха. Остановился на Pubert ECO 60 SC2.... немного смущает что неразборной кожух редуктора, он сварен а не скручен болтами как на Primo(думаю ремонт не скоро а уж если надо то и разрежем), хотя сварка она укрепила кожух сильнее- поидее так. ручка вертикально только регулируется, не работал не знаю может оно и не надо горизонтально, там типа чтоб не ходить не топтать вспаханное . Надеюсь до конца февраля стану обладателем и после опробывания отпишусь о девайсе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexgreen Опубліковано: 11 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 11 лютого 2011 для тех, кто еще не определился с выбором мотокультиватора также много роликов на ютубе. так сказать тест-драйв у монитора! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LENTYAJ Опубліковано: 15 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2011 Вопрос касающийся выбора масла в двигатель. Какая фирма считается флагманом в этом направлении, так-как хочется для своего "крота" best of the best Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
robotun Опубліковано: 15 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2011 Вопрос касающийся выбора масла в двигатель. Какая фирма считается флагманом в этом направлении, так-как хочется для своего "крота" best of the best я вот недавно узнал, что знаментое штилеское масло делает Castrol:-) Производители бензотехники масло не производят сами. Что я Вам скажу - в культиваторе двигатель 4-тактный, как и в Вашем автомобиле. Так что можете покупать одинаковое и туда и туда. Единственное пожелание ребят из сервиса - полусинтетика или синтетика. Ну а вязкость выбирайте по инструкции и по температуре "за бортом". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir1 Опубліковано: 16 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2011 я вот недавно узнал, что знаментое штилеское масло делает Castrol:-) Производители бензотехники масло не производят сами. Что я Вам скажу - в культиваторе двигатель 4-тактный, как и в Вашем автомобиле. Так что можете покупать одинаковое и туда и туда. Единственное пожелание ребят из сервиса - полусинтетика или синтетика. Ну а вязкость выбирайте по инструкции и по температуре "за бортом". Я так и поступаю. Беру автомобильную синтетику, меняю раз в год, весной, не зависимо от отработанного времени. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 16 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2011 Ось так! Потихеньку наближається весна і всі потрохи починають замислюватися - а чим в цьому році будемо город обробляти? Оце і я на всякий випадок шерстю по інету. Придивляюся, що ж новенького з'явилося? Придбав три роки тому Kipor ROTEX RX400A. Город - 30 соток. Земля, в принципі, обробляється регулярно. Вибирав виходячі з вимог - ширина міжряддя 50 см. Треба втулитися. Ціна - 2400 грн. Виписав по інету з Києва. Анонсовано: 5 кінськ.сил, редуктор - ланцюговий (так всі пишуть!), насправді ж - черв'ячний, захват - 40см. Ну, ніби, те що треба. Получив, зібрав, заправив, залив оливу і завів без проблем. Конструктивно передбачений лиш для культивації. Ну а далі, по ходу сільськогосподарського сезону, довелося його навчити підгортати картоплю, кукурудзу...., садити й викопувати картоплю, культивація само собою. Суха вага культиватора - 40 кг. Так , як і було написано, досить потужний двигун і доволі маневрена й компактна машинка. Єдине слабе місце - кріплення ручок до корпусу. Відламуються вони там. Ну а попробуй не відламатися, як він виконує роботи, які не були для нього призначені! Довелося їх підсилити. Стало все ок! Задоволений ним дуже!!! Але, як на мою думку, працює з великим перевантаженням! От і боюся, що скоро йому прийде кінець. А говорять, що його зняли з виробництва. Китаєць чистий, але якісний двигун та й виконання. Біда, що редуктор нерозбірний! Всі інші моделі подібного класу на 1000 грн дорожче. Так що буду молити Бога, аби він (культиватор) мені ще довго служив!. Буде час - кину фото з його життя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
robotun Опубліковано: 16 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2011 ...Придбав три роки тому Kipor ROTEX RX400A.... А говорять, що його зняли з виробництва. Китаєць чистий, але якісний двигун та й виконання. щось мені здається що не зняли. ось його брат-близнюк Forester M400A))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 16 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2011 Попробую прикласти фото: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 16 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2011 Ось подальші фото з сесії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 16 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2011 щось мені здається що не зняли. ось його брат-близнюк Forester M400A))) Оце дякую! Тут, похоже, й редуктор розбірний. У мене, правда, двигун набагато потужніший. Але вже є з чого доукомплектувати, в разі чого. Якби мати КД на нього, ну хоча б розміри корпусу та й відстань між шкивами двигуна й редуктора! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 17 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 17 лютого 2011 Так, похоже Forester M400A дійсно близнюк. Ніде в інеті не знайшов нормальної фотографії в різних ракурсах. Лишається сподіватися, що корпус (шасі) у подібних культиваторів уніфікований. До речі, з власного досвіду, за ці гроші (2200 грн) це чудовий культиватор, який дозволить спокійно обробити присадібну ділянку соток в 30, а може і більше, звичайно, якщо це не буде монокультура й не буде посадка всіх рослин відбуватися одночасно. То не тільки йому, але й Вам буде важко. Розбирається він дуже легко - чотири болти на ручках і чотири на двигуні (від'єднання від платформи). Складання не вимагає якихось складнощів, юстування - поставив в гнізда й закрутив. Тому, хто хоче його возити, проблем нема. Поміститься в будь-який багажник. Єдина вимога - при транспортуванні двигун повинен знаходитися не на боку - олива почне витікати й бензин (якщо забули його виробити до кінця). Ну і обережно з важелями, пружинками на двигуні - не погнути, не поламати, не розтягнути. На мій погляд - він зручніший, ніж Pubert ECO 55 HC2 й подібні до нього. Звичайно, орати ним не будете! Та й це не така легка справа, як здається. А все решта спокійно можна зробити (за ці гроші!). Я особисто вважаю, що мій вже їх давно відпрацював. І якщо прийдеться його відновлювати, до дякуючі robotun куплю Forester M400A та скомплектую. Що стосується потужної теїніки, то в залежності, хто яку задачу собі ставить.Якщо весь час живеш в селі (чи на дачі, або щось подібне) - то так. Можна й візочок зробити і щось перевозити.... Але якщо мусиш займатися цим наскоками і треба швидко зробити й вернутися на постійне місце проживання кілометрів за 100 (ну як я, тестю й тещі вже по 90 років і то все на мені), тоді важкий варіант не дуже й потрібний. За оранку трактором в селі можна завжди з кимось домовитись. Ну а культивація, обробіток - це вже Ваше. І тут бажано мати більш легкий, верткий варіант. Його цілком достатньо. Звичайно, що прийдеться його трохи модернізувати, пристосувати до Ваших умов! Але ж нам не звикати! Імхо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
robotun Опубліковано: 17 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 17 лютого 2011 Forester M400A ....На мій погляд - він зручніший, ніж Pubert ECO 55 HC2 й подібні до нього. Звичайно, орати ним не будете! ... Тут вже кому як. на pubert'i є задній хід. Особливо він потрібен, якщо працюватимуть люди похилого віку чи жінки - бо кожного рази витягати культиватор з землі, коли він зариється, не в кожного здоровя вистачить. А так зробив кілька обертів фрез назад і той вже сам виїхав. Крім того, саме цим пубертом можна і на цілинні землі виходити. Бо у форестера редуктор може довго не витримати, якщо його важкими грунтами навантажувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 17 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 17 лютого 2011 До речі. Що стосується модернізації. На крилах фартуха були штатні отвори. Так от. Спочатку для викопування картоплі я на них закріпив два бруски кілограмів по 6-8. Однакові. То при копанні картоплі у мене грунтозацепи не пробуксовували. Копав підгортачем. Виходило краще, ніж "Дельфіном". Вся картопля практично нагорі. Перевіряв втрати. Після збирання картоплі, яку видно неозброєним оком, рився в землі грабельками, вилами. Практично нічого нема. Принаймні дуже малий процент, як і після будь-якого знаряддя, навіть лопати. На фото видно болти для кріплення баласту і мій кінь припнутий ланцем в стайні після праведної праці. Ну а що зробиш! Батькам по 90. Та хтось зайде та й уведе! А мені шкода. Дуже я його полюбив! Розумію, що і то від чесних людей, але спокійніше. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Volonter Опубліковано: 17 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 17 лютого 2011 Тут вже кому як. на pubert'i є задній хід. Особливо він потрібен, якщо працюватимуть люди похилого віку чи жінки Людей похилого віку і жінок (особливо блондинок) до техніки підпускати не можна! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фердыщенко Опубліковано: 23 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2011 Тут вже кому як. на pubert'i є задній хід. Особливо він потрібен, якщо працюватимуть люди похилого віку Задній хід то є, але ремінний привід не дуже хвалять, та й ціна 6 370,00 разом із вагою у 55кг. ставлять цей культиватор у інший сегмент. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir1 Опубліковано: 23 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2011 Задній хід то є, але ремінний привід не дуже хвалять, та й ціна 6 370,00 разом із вагою у 55кг. ставлять цей культиватор у інший сегмент. Хто не дуже хвалить? Не вводьте в оману! Ремінь - один із бюджетних варіантів передачі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фердыщенко Опубліковано: 23 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2011 Спасибі друже за дійсно якісний репортаж з місця подій. Теж думаю придбати такий, але після твого посту все нема сумніву, що буду брати схожий. Залишилося одне питання: я дивлюся на твої фотки, в тебе маркування двигуна 1Р64, а на сайтах пишуть що це 135см3, а я дивлюся на сайті Ліфану: (ссылка устарела) це 118см3. Де правда, не можу зрозуміти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фердыщенко Опубліковано: 23 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2011 Хто не дуже хвалить? Не вводьте в оману! Ремінь - один із бюджетних варіантів передачі. Ремінь рветься, Ви в курсі? І погано, коли це тарпляється зненацька, тому у кого стоїть ремінь треба потурбуватися заздалегідь щоб був у запасі. Але в одному Ви беззаперечно праві, ремінь - це дійсно бюджетний варіант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir1 Опубліковано: 23 лютого 2011 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2011 Ремінь рветься, Ви в курсі? І погано, коли це тарпляється зненацька, тому у кого стоїть ремінь треба потурбуватися заздалегідь щоб був у запасі. Але в одному Ви беззаперечно праві, ремінь - це дійсно бюджетний варіант. В курсі, але мотоблок експлуатую 3 сезони, а ремінь як новий. І ще по цінах: такий ремінь до 50 грн коштує. В продажі їх хватає як вітчизняних, так і імпортних. Про те, що заміна ремня дешевше ніж ремонт черв"ячного редуктора - диспутувати не будемо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз