Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Внешняя подача воздуха для печи

Tyurin

Рекомендовані повідомлення

В 15.01.2025 в 23:19, normal сказал:

До того, що будинок це не підводний човен і якщо у вас не ілюмінатори замість вікон, то може і не обов'язково робити забірні труби для кожного споживача? Йотул наприклад пише "якщо будинок погано вентилюється" тоді треба додаткова подача повітря і жодним разом не сказано, що це повинна бути труба в землі, а не вікно

зовнішня подача повітря це одна із вимог до сертифікації топки по якимось там евростандартам ефективності. якщо брати для горіння тепле повітря із кімнати і заміщати холодним із відкритого вікна - ефективність буде печальна, самі розумієте. як і комфорт

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, newbee2020 сказав:

якщо брати для горіння тепле повітря із кімнати і заміщати холодним із відкритого вікна - ефективність буде печальна

Я вже 7 років це роблю, конкретно під час роботи каміну рівень CO2 падає з 1200 на 1000ppm, температура взагалі не змінюється, тобто камін покращує якість повітря, не вихолоджує будинок і все без витрат на електрику чи рекуператори

8 хвилин тому, newbee2020 сказав:

як і комфорт

Від каміну дискомфорт тільки у перетопі і нехватці пива та морозива взимку, ніяки підводки\розводки повітря для каміну чи дихання я не робив, бо плюсів там НЕМАЄ

Посилання на коментар

1 минуту назад, normal сказал:

Я вже 7 років це роблю, конкретно під час роботи каміну рівень CO2 падає з 1200 на 1000ppm, температура взагалі не змінюється, тобто камін покращує якість повітря, не вихолоджує будинок і все без витрат на електрику чи рекуператори

ну зрозуміло чого падає, бо свіже холодне повітря заходить. вихолоджує, але ви цього не відчуваєте бо запас по теплу з топки є :) в мене он камін зараз горить і датчик со2 605 показує, при тому що ПВВ з рекуператором вимкнена. робота каміна при зовнішній подачі взагалі не змінює СО2

Посилання на коментар

4 минуты назад, normal сказал:

ніяки підводки\розводки повітря для каміну чи дихання я не робив, бо плюсів там НЕМАЄ

ви ось так взяли і знищили весь ринок приточної вентиляції з рекуперацією  :) ну не зробили ви подачу повітря в топку, жить можна, не саме страшне в будівництві. але не треба тільки говорити, что це найкращий варіант роботи топки, бо це не так, фізику не обманеш

Посилання на коментар

2 хвилини тому, newbee2020 сказав:

ну зрозуміло чого падає, бо свіже холодне повітря заходить. вихолоджує, але ви цього не відчуваєте бо запас по теплу з топки є

Та ви ж наче самі недавно писали, що через ту трубу мізер повітря йде, топка 15кВт забирає приблизно 5м3*год повітря, це взагалі ерунда, коли на одну людину потрібно 30м3*год, в мене постійний повітрообмін взимку 60-90м3*год без топки і жодного протягу, бо притік розсереджений на 3-5 вікон з мікропровітренням, плюс тепла підлога одразу його підігріває, плюс стіни теплоємні, навіщо платити за труби, ехо та гудіння вентиляторів в них, коли вікна і тепла підлога в кожному будинку виконують що потрібно?

17 хвилин тому, newbee2020 сказав:

не треба тільки говорити, что це найкращий варіант роботи топки, бо це не так, фізику не обманеш

В йотулі зовнішнє холодне приточне повітря спеціально підігрівається перед подачою в топку, щоб її не вихолоджувати і краще вигорала сажа та було чисте скло, тож то був мені ще один привід не робити трубу для подачі і не гратися з конденсатом, снігом чи мишами...

• Лайк 1
Посилання на коментар

30 хвилин тому, newbee2020 сказав:

датчик со2 605 показує

Взимку це сильно круто, значить стоїть ще купа зволожувачів, по нормам оптимально 900 можна 1400 недовго, я взимку тримаю біля 1000, тільки у дитячій десь так само і зволожувач не вимикається

Посилання на коментар

2 часа назад, normal сказал:

Взимку це сильно круто, значить стоїть ще купа зволожувачів, по нормам оптимально 900 можна 1400 недовго, я взимку тримаю біля 1000, тільки у дитячій десь так само і зволожувач не вимикається

а до чого тут вологість?

Посилання на коментар

2 часа назад, normal сказал:

Та ви ж наче самі недавно писали, що через ту трубу мізер повітря йде, топка 15кВт забирає приблизно 5м3*год повітря, це взагалі ерунда, коли на одну людину потрібно 30м3*год, в мене постійний повітрообмін взимку 60-90м3*год без топки і жодного протягу, бо притік розсереджений на 3-5 вікон з мікропровітренням, плюс тепла підлога одразу його підігріває, плюс стіни теплоємні, навіщо платити за труби, ехо та гудіння вентиляторів в них, коли вікна і тепла підлога в кожному будинку виконують що потрібно?

В йотулі зовнішнє холодне приточне повітря спеціально підігрівається перед подачою в топку, щоб її не вихолоджувати і краще вигорала сажа та було чисте скло, тож то був мені ще один привід не робити трубу для подачі і не гратися з конденсатом, снігом чи мишами...

про 5 кубів повітря в годину на топку щось малувато. чат жпт казав 85, але я сам не рахував, воно мені не дуже надо. про мізер я писав в плані чи може че заморозити грунт від приточної труби, мова йшла про утеплення притоку..

але до чого тут гудіння ПВВ та подача повітря в топку? це різні теми. я вважаю що треба і те і інше. у вас все робить добре на мікропровітрюванні - я не против, хай буде все ок. в мене жінка теж ПВВ не признає, тільки відкриті вікна :) але наука тут безсильна

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...