Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Посадка винограда

Ishi

Рекомендовані повідомлення

4 хвилини тому, Фрай сказав:

не підкажу, може йому там щось не підходить, але може тому, що базарний.

У мене є якийсь сорт з базару, брав як чорний, а він білий, хоч і солодкий, але ж не той, що я просив.

Але ви знаєте, з усіх моїх сортів я жодного не чекав пʼять років, максимум на третій рік вже щось давали інакше б викинув і не чекав.

Ну може хоча би побачу який виноград, якщо достигне ))) А так інший куплений там же, вже другий рік плодоносить, але сорт інший. А цей точно як декоративний, густе і велике листя, а плодів можна сказати що немає. Цікаво 🤔

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, TaurosRMK сказав:

Ну може хоча би побачу який виноград, якщо достигне )))

Дай боже, але я ніколи не розумів людей, що колись по кілька років працювали не отримуючи зарплати у сподіванні , що може колись дадуть.

Обчикайте кущ і посадіть біля нього інший, може він хоч так злякається конкурента? )

А як ні то приберете того хто буде зайвим.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, Фрай сказав:

по кілька років працювали не отримуючи зарплати у сподіванні , що може колись дадуть

Ну це ж не зарплата ))

Так то він був посажений весною, невеликий пагін, відповідно щось очікувати в тому році не було сенсу. Потім два наступних роки знову пусто, вирішили пересадити на інше місце. Четвертий рік ну можна припустити що адаптовувався до нового місця. А зараз пішов п'ятий, тобто вже цілий рік на новому місці, і тепер зрозуміло що винограду з того не буде.

Посилання на коментар

Не вірна у Вас математика,по усім виноградним канонам Вашому кущу пішов 2 рік,дивно що Ви хочете з нього щось мати.Будь йому до пересадки хочь і 100 років,після пересадки відлік починається заново,головне для будь якої рослине саме коріння.Фото сильно допомогло б щось порадити.Чисто пальцем в небо-кущ жирував і тому не закладав плодових бруньок.У жируючого куща ні в якому разі не треба взагалі нічого видаляти,треба грузити пагонами і пасинками по повній,а на осінь на наступний рік на лозу плодоношення лишати саме пасинки.В принципі Ви і на самих пасинках 2-3  порядку обов'язково получили би врожай навіть і на 2-3 рік.

Виноградарство дуже цікава наука,на дуріка ростуть лише Кудерка з Ізабеллою.

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 годин тому, мастерок сказав:

У жируючого куща ні в якому разі не треба взагалі нічого видаляти

А підкажіть, пліз, чи можна той рукав, що не дав жодної завʼязі пускати у наступному році на заміщення?

У мене так по кільком кущам, що якраз самі підходящі виявились пустими.

Посилання на коментар

16 годин тому, мастерок сказав:

Фото сильно допомогло б щось порадити.

Не знаю що ви зможете тут побачити, але ось фото. 

Прихований текст

IMG_20250727_145647.thumb.jpg.1ed01a8684d85a29c7646ed0f629903e.jpgIMG_20250727_145558.thumb.jpg.404a6e2873d05c6df58274cb815cb4c6.jpgIMG_20250727_145508.thumb.jpg.b4056f4a1ae0bf4f29d042e0731e5eba.jpgIMG_20250727_145345.thumb.jpg.fb53eeb6675559c3f675733115c82676.jpgIMG_20250727_145149.thumb.jpg.fa8f9dc25e035da3d34807e97a7ffd6a.jpgIMG_20250727_145138.thumb.jpg.1880e62d2eef04c33fa481685ad255c2.jpg

Я не виноградар, роблю може щось не зовсім правильно. На зиму залишив 4 лози по 12-15 бруньок чи щось таке. Прикопав в землю, я і раніше робив з іншим виноградом. Весною розкопував і побачив що трохи виноград примерз. Потім травневі морози ще трохи дали. І в результаті безнадії залишили цей виноград, що буде, то буде. 

А потім в один момент почався буйний ріст, кілометрові лози і багато листя. Стояв він на тимчасовій шпалер, місця там небагато, а коли розрізся, то я його трохи обрізав, бо дуже багато було. Ну і так він там і росте. Враховуючи що там 3 маленьких грона, то немає сенсу з ним щось робити. 

При таких же самих процедурах інший виноград росте цілком нормально. Правда він не пересаджувався, а п'ятий рік на одному місці. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...