Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

9 годин тому, Інвестор сказав:

1. У мене однорічна дитина

важлива деталь - судячи з Ваших питань і опису проблем, які скоріш за все не є ключовими, я оцінюю термін до заїзду в цю квартиру (з ремонтом з нуля) в кілька років. На той час Вашій дитині вже буде 4-5 років.

Ролик про кухні - не дивився його, але заголовок клікбейтний "як зробити бюджетну кухню візуально дорожче 12 секретів". Не думаю, що там чесно кажуть скільки коштує кожна з показаних кухонь, зроблена не в вакуумі, а в умовах реальної квартири. Бюджет від 200000 грн за кухню і кілька місяців на виконання замовлення. 

Цегляна кладка навколо вентиляційної шахти з вашого фото - викликає подив щодо якості робіт. Це якраз те, що я одразу подумав.На папері вентиляція є, а по факту пародія, яку важко і дорого привести до стану функціональної вентиляції.

Щодо цегляних стовпчиків для встановлення дверей - абсолютно архаїчне рішення, яке міг би дати керівник, який нічого не розуміє в будівництві. Виконати таку вимогу можна, але це дорого і неефективно. 

Правильно каже  Delic

8 годин тому, delic сказав:

Кріпили профілі, робили каркас під ГК з посиленням і далі обшивали ГК і штукатурили. Дверна коробка вже кріпилась до сформованого проєму.

Але в житті так не завжди буде, коли хтось дасть влучну і вдалу пораду. Люди не вірять і не сприймають поради, які йдуть в розріз з їх баченням. Натомість ті прораби, будівельники, які беруться за роботу, охоче зроблять те, що від них просять. Це ж не вигідно - вести дискусії, переконувати, наполягати, щоби що? Втратити роботу? Й так будівельник - це стереотипний синонім халтурщика і халявщика, навіть не зважаючи на сьогоднішні реалії. А звідки беруться халтурщики -  з виконання задач, які їм ставлять.  

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, архітектор сказав:

важлива деталь - судячи з Ваших питань і опису проблем, які скоріш за все не є ключовими, я оцінюю термін до заїзду в цю квартиру (з ремонтом з нуля) в кілька років. На той час Вашій дитині вже буде 4-5 років.

Ролик про кухні - не дивився його, але заголовок клікбейтний "як зробити бюджетну кухню візуально дорожче 12 секретів". Не думаю, що там чесно кажуть скільки коштує кожна з показаних кухонь, зроблена не в вакуумі, а в умовах реальної квартири. Бюджет від 200000 грн за кухню і кілька місяців на виконання замовлення. 

Цегляна кладка навколо вентиляційної шахти з вашого фото - викликає подив щодо якості робіт. Це якраз те, що я одразу подумав.На папері вентиляція є, а по факту пародія, яку важко і дорого привести до стану функціональної вентиляції.

Щодо цегляних стовпчиків для встановлення дверей - абсолютно архаїчне рішення, яке міг би дати керівник, який нічого не розуміє в будівництві. Виконати таку вимогу можна, але це дорого і неефективно. 

Правильно каже  Delic

Але в житті так не завжди буде, коли хтось дасть влучну і вдалу пораду. Люди не вірять і не сприймають поради, які йдуть в розріз з їх баченням. Натомість ті прораби, будівельники, які беруться за роботу, охоче зроблять те, що від них просять. Це ж не вигідно - вести дискусії, переконувати, наполягати, щоби що? Втратити роботу? Й так будівельник - це стереотипний синонім халтурщика і халявщика, навіть не зважаючи на сьогоднішні реалії. А звідки беруться халтурщики -  з виконання задач, які їм ставлять.  

1. Через тиждень буде робитись електрика (важливе правильне розташування кухонної техніки), через три тижні - заходять штукатури. Сподіваюся заїхати в квартиру до нового року.

2. Ролика про кухні не було, це скрін. Не можу прийняти правильне рішення по вентиляції: опускати стелю ГК на 25 см чи меблями доходити до натяжної стелі (а це 2,93 - 2,95 м). На мою площе не зависоко буде виглядати?

3. Вчора був в шоу румі на Віярі на Гавела, варіант розміщення столу з примиканням до стільниці не сподобався. Бюджет кухні розумію, зроблені через дупу вентиляційні отвори забудовником, збільшують його.

4. Сьогодні зробив розмітку розташування нижніх секцій. Влаштовують 2 колони ліворуч по 60 см., але відстань між плитою і другою колоною (26 см) - замала, не практично. 

Були думки залишити одну колону зліва біля стіни (з духовою шафою і мікрохвильовкою), попередньо зробивши відступ 20 см, але який матиме вигляд.

IMG20250517163311.jpg

IMG20250518132504.jpg

Змінено користувачем Інвестор
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Інвестор сказав:

1. Через тиждень буде робитись електрика (важливе правильне розташування кухонної техніки), через три тижні - заходять штукатури. Сподіваюся заїхати в квартиру до нового року.

хм, якісна підготовка до початку електрики уже мала б передбачати фінальне рішення по кухні, по дверях. Це ж все - вимикачі в правильних місцях, світильники на потрібній висоті, потрібної форми і інтенсивності, спрямованість в ті місця, які мають бути яскраво освітленими і досупність сценарію з менш яскравим світлом, підсвітками. Розетки, а під них розстановка меблів, техніки, правильні кабелі на електроплиту, духовку, потрібної довжини і перерізу, правильний захист в щитку. Бо щиток від забудовника - це мінімальний мінімум в стилі тої вентиляції 

Посилання на коментар

7 хвилин тому, архітектор сказав:

хм, якісна підготовка до початку електрики уже мала б передбачати фінальне рішення по кухні, по дверях. Це ж все - вимикачі в правильних місцях, світильники на потрібній висоті, потрібної форми і інтенсивності, спрямованість в ті місця, які мають бути яскраво освітленими і досупність сценарію з менш яскравим світлом, підсвітками. Розетки, а під них розстановка меблів, техніки, правильні кабелі на електроплиту, духовку, потрібної довжини і перерізу, правильний захист в щитку. Бо щиток від забудовника - це мінімальний мінімум в стилі тої вентиляції 

І для цього потрібний дизайн проект, знаю. А ще, вартість ремонту з меблями складає близько 1000 у.о. / кв.м., знаю. Оскільки висота стелі складає 3 м, очевидно, що квартира не в бюджетному ЖК. Все це усвідомлюю.

Але, зараз війна, яка вносить свої корективи. Не готовий витрачати великі кошти в ремонт і оздоблення, оскільки вони легко можуть перетворитися в цеглу.

За електрику не переймайтеся: розетки/вимикачі будуть встановлюватися відповідно до розташування меблів в квартирі + кілька видів освітлення в кожній кімнаті.

Єдиним невирішеним питанням залишається кухня, а саме: де раціонально розмістити духову шафу і мікрохвильову піч. Буду вдячний за допомогу.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Інвестор сказав:

Оскільки висота стелі складає 3 м, очевидно, що квартира не в бюджетному ЖК

очевидно... Але фото цегляних стін, вентиляції наштовхують на думку, що робилося так. аби здихатися. Прийняв замовник, оплатив - далі виключно його проблеми.  Але далі вже немає на кого перекласти відповідальність. Економія на рішеннях і управлінні - збільшення кошторису, некеровані процеси з організацією ремонту, перенесення термінів готовності

Посилання на коментар

6 хвилин тому, архітектор сказав:

очевидно... Але фото цегляних стін, вентиляції наштовхують на думку, що робилося так. аби здихатися. Прийняв замовник, оплатив - далі виключно його проблеми.  Але далі вже немає на кого перекласти відповідальність. Економія на рішеннях і управлінні - збільшення кошторису, некеровані процеси з організацією ремонту, перенесення термінів готовності

Не розумію до чого тут ваші думки щодо забудовника, коли питання полягало зовсім в іншому.

Дякую і на тому.

Посилання на коментар

1 година тому, Інвестор сказав:

Не розумію до чого тут ваші думки щодо забудовника

Що не так на прикріпленому нижче фото:

1. Розмітка крейдою зроблена без врахування реальної товщини штукатурки та відсутності точних кутів 90 градусів. Після того, як на стінах з'явиться штукатурка, яка має приховати проводку, кривизну кладки і неточність кутів - це мінус 4-5 см з кожного боку.

2. На підлозі лежить металева кришка від електричного розподільчого щитка вводу в квартиру. Там, скоріше за все китайські автомати типу "Аско-УКРЕМ" або "ІЕК", в мінімальному захисті. Якщо захистити від перенапруги в мережі лище ту техніку, на яку зроблена розмітка на підлозі, місця в цьому щитку не вистачить. Якщо ще додати решту квартири - то весь той щиток на повну заміну. Також зауважив велику монолітну залізобетнну стіну на всю робочу зону кухні. Оскільки в цій стіні-діафрагмі тримальна арматура, на якій тримається будинок, то різати там штроби неможна. Враховуйте це при прокладці каналізаційних труб, водопроводу та електрики з підрозетниками.

3. На цегляній стіні справа - непорозуміння у вигляді відсутніх водяних "розеток". Бачимо лише петлю з водопровідних труб, яку треба розрізати і доробити чи переробити. В теперішньому стані це лише основа. Каналізація в кухні на фото відсутня, також потребує прокладки з умовою, що жири стоку з мийки можуть застоюватися, якщо труба задовга, чи має недостатній ухил, чи немає місць для прочистки.

Якщо не аналізувати комплекс рішень - то потім, як як я писав вище нові екстренні переробки, зсування термінів, заміна попередніх рішень і додаткові витрати

22.jpg

Посилання на коментар

11 годин тому, архітектор сказав:

Що не так на прикріпленому нижче фото:

1. Розмітка крейдою зроблена без врахування реальної товщини штукатурки та відсутності точних кутів 90 градусів. Після того, як на стінах з'явиться штукатурка, яка має приховати проводку, кривизну кладки і неточність кутів - це мінус 4-5 см з кожного боку.

2. На підлозі лежить металева кришка від електричного розподільчого щитка вводу в квартиру. Там, скоріше за все китайські автомати типу "Аско-УКРЕМ" або "ІЕК", в мінімальному захисті. Якщо захистити від перенапруги в мережі лище ту техніку, на яку зроблена розмітка на підлозі, місця в цьому щитку не вистачить. Якщо ще додати решту квартири - то весь той щиток на повну заміну. Також зауважив велику монолітну залізобетнну стіну на всю робочу зону кухні. Оскільки в цій стіні-діафрагмі тримальна арматура, на якій тримається будинок, то різати там штроби неможна. Враховуйте це при прокладці каналізаційних труб, водопроводу та електрики з підрозетниками.

3. На цегляній стіні справа - непорозуміння у вигляді відсутніх водяних "розеток". Бачимо лише петлю з водопровідних труб, яку треба розрізати і доробити чи переробити. В теперішньому стані це лише основа. Каналізація в кухні на фото відсутня, також потребує прокладки з умовою, що жири стоку з мийки можуть застоюватися, якщо труба задовга, чи має недостатній ухил, чи немає місць для прочистки.

Якщо не аналізувати комплекс рішень - то потім, як як я писав вище нові екстренні переробки, зсування термінів, заміна попередніх рішень і додаткові витрати

22.jpg

1. Розмітка на фото із врахованими 4 см на штукатурку. При ширині модулів 60 см як 1-4 см штукатурки вплинуть на розташування техніки і прокладку кабелів?! Ну ніяк, від слова зовсім.

2., 3. Всі деталі по електриці/сантехніці враховані і пораховані. На стіні - закладні від забудовника, не звертайте на це увагу. Сантехніка буде проводитись після штукатурів, робитиме форумчанин, траси узгоджені.

Абстрагуйтесь від усього цього. Ви берете до уваги все зайве, крім основного: розташування духової шафи та мікрохвильової печі. Константа - варильна поверхня. Ліворуч змістити - буде близько до стіни і заходитиме на стіл, праворуч - близько до кута, на іншу стіну - ні.

Міг би духову шафу розмістити під варильну поверхню і не городити колони зліва, але нікуди буде встановити мікрохвильову.

Або залишити одну колону зліва (попередньо зробивши відстань від стіни) розмістити там дані прилади.

Посилання на коментар

22 години тому, Інвестор сказав:

Абстрагуйтесь від усього цього

Дякую за ваше бачення — розуміння вашого підходу важливе для успішного проєкту. Водночас хочу звернути увагу, що якісний і професійний результат можливий лише тоді, коли процесом керує фахівець.

Моя відповідальність — створити рішення, яке буде не лише естетичним, а й технічно грамотним, безпечним та відповідним до будівельних норм. Якщо ж вказівки суперечать цим принципам, я не зможу гарантувати результат і не можу давати якісні поради «від імені» без належної свободи дій

Посилання на коментар

2 години тому, архітектор сказав:

коли процесом керує фахівець.

До вас, як до "фахівця", питань більше немає.

15.05.2025 в 14:44, standov сказав:

ПС. Я би, якщо питання грошей на третьому плані і воно все грає в композицію то лупанув або "приховані" двері під стелю, або класичні двері з фрамугою над нею

Можливо комусь ідея стане у нагоді. Виявляється існують двері/перегородки від підлоги до стелі без фрамуги.

Таким чином перегородка має ряд переваг:

- відокремить кухню від коридору;

- зменшить запахи/шуми у дитячу;

- кондиціонер можна підібрати меншої потужності (оскільки не потрібно охолоджувати коридор)

- рішення по встановленню може відбуватися на кінцевому етапі ремонтних робіт

Кухня перегородка.jpg

Посилання на коментар

Про встановлення на кінцевому етапі шось дуже сумнівно, як мінімум якщо мова конуретно під стелю. Якщо це розсувні то це ті самі мінуси які в "амбарних", плюс систему треба приховати, це ябл карніз, або ніша. Ні тт ні то не робиться в останній момент і має бути спланованим. Особливо якщо в вас натяжна стеля

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 годину тому, standov сказав:

Про встановлення на кінцевому етапі шось дуже сумнівно, як мінімум якщо мова конуретно під стелю. Якщо це розсувні то це ті самі мінуси які в "амбарних", плюс систему треба приховати, це ябл карніз, або ніша. Ні тт ні то не робиться в останній момент і має бути спланованим. Особливо якщо в вас натяжна стеля

У мене бетонний виступ на 12 см, ширина "ніші" як раз по ширині отвору (не знаю на скільки естетично буде виглядати). На скріні вище бачу, що в натяжній стелі робляться закладні для перегородки. Тому зробив припущення, що дану конструкцію можна встановлювати на кінцевому етапі.

План №2.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...