Vikctor Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 часов назад, АлександрБ. сказал: Чавунний стояк (а трійник особливо !) - не те що міняти, а й не чіпати ні у якому разі ! Також, у міру своїх можливостей, всіх сусідів власників квартир по вашому стояку - всіляко пропагувати переваги чавунної каналізаціїї та відмовляти від заміни чугуна на пластик. Дивні якісь у вас уяви про каналію з чавуна та пластику. Стикався особисто на власній квартирі з чудовими властивостями чавунного стояка. Якось на кухні припинила зливатись вода. Раптом і наглухо. Шостий поверх 9-етажки. Добре що покликав офіційного сантехника з ЖЕКу (тоді ще не було ОСББ). Він одразу сказав що то сірка і випалювати її треба на нижньому поверсі. Звернувся до сусідів знизу. Їм то нафіг не впало, бо в них нічого не засорено. Пару днів вішав оголошення на квартирах вище по стояку, але все одно вичерпував воду з раковини періодично. Але невдовзі ЖЕК якось офіційно нагнув сусіда й сантехник отримав доступ до того стояка. Я був присутнім, коли він ту сірку випалював. Там якраз відчув всі переваги чавуну для каналії. І очіма відчув і особливо носом. У підсумку він замінив частину стояка на пластик і вже років 10 там все добре. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому До чого тут сірка (?)🤕 То воно зібрано на сірку, а часто на "кабалку", а забивається то всяким непотребом, який в унітаз викидають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: До чого тут сірка (?)🤕 То воно зібрано на сірку, а часто на "кабалку", а забивається то всяким непотребом, який в унітаз викидають. Коли в унітаз в багатоповерхівках щось викідають, то плаває зазвичай перший поверх, а та моя квартира на шостому. І це стояк кухонь. І я ж написав що був присутнім при цієї події - випалював сантехник сірку всередині стояка - вона тупо весь отвір займала. Принаймні він то сіркою називав. Змінено 7 годин тому користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 час назад, Vikctor сказал: Дивні якісь у вас уяви про каналію з чавуна та пластику Ну, вже які є ... Стосовно Вашого випадку, (слідкуймо за логікою) : 1. 1 час назад, Vikctor сказал: Якось на кухні припинила зливатись вода. Тобто, з ванни та унітазу все ж зливалась ? Чи не так ? Ви ж чудово розумієте, що стоки з різних приборів (приміщень) Вашої квартири зходяться у "сотий" трійник. Той, що у санузлі, у складі загального каналізаційного стояка. А з нього вже є один вилив - у саму трубу стояка. Тому, буде логічним припустити, що у Вас просто забилася труба (50 мм), що відводить стоки від кухні. І кухонні стоки не могли попасти в трійник і далі злитися у вертикальний стояк. При цьому, стік з ванної, та стік з унітазу - працювали. Тобто, це засор внутрішньоквартирної каналізації, і до проходимісті стояка, а тим більше до сусідів - не має ніякого відношення. 2. 1 час назад, Vikctor сказал: Добре що покликав офіційного сантехника з ЖЕКу Маю сумніви, що то було добре. Ба, то було зовсім недобре. Саме ЖЕКівскі сантехніки, сидячи на мізерному "пайку" зарплатні по ставці, всіляко намагаються підхалтурити, не відходячи від робочого місця. А також, користуючись монопольними можливостями перекривати або давати простому людові усі блага цивілізації : воду, гівно та пар. Недарма сторонні сантехніки, що виконують роботи у квартирах, шанобливо величають їх "Царь". Тому, просто відремонтувати штатні, вже існуючі мережі, за голу зарплатню - це западло, дно. Потрібно, користуючись нагодою, ще й провести локальну "модернізацію". Звісно ж, за рахунок клієнта. А тут у смєту можна вписати і матеріали, і додаткову роботу. Тому й підштовхують нетямущих, літніх, та інших мешканців на різні модернізації. Найпоширеніше, з того що полюбляють : - вирізати сталеву розводку до батарей опалення ( до полотенчика, ... ) та спаяти все "поліпропіленчиком". - поміняти старі, некрасиві чавунні батареї на нові, модні, з "біометалу". Ну, а вищим пілотажем вважається розвод клієнта на заміну "110" стояка. У передбрачний період залицяння вмовляння клієнта можна почути дивовижні речі та ознайомитися з фантастичними новітніми технологіями переднього краю сантехнічної науки. Тут буде й знайома Вам вже сірка, котру обов'язково потрібно випалювати, й страшні мікроби, що мешкають у жахливих порах старого чавуну, й дуже сильні звукові "дебіцили" від стояка, що не дають спати. .. а ще, виявляється, чавун з часом, розчиняється або розкладається на "молєкули". Жах ! Змінено 6 годин тому користувачем АлександрБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 47 минут назад, АлександрБ. сказал: Ну, вже які є ... Стосовно Вашого випадку, (слідкуймо за логікою) : 1. Тобто, з ванни та унітазу все ж зливалась ? Чи не так ? Ви ж чудово розумієте, що стоки з різних приборів (приміщень) Вашої квартири зходяться у "сотий" трійник. Той, що у санузлі, у складі загального каналізаційного стояка. А з нього вже є один вилив - у саму трубу стояка. Тому, буде логічним припустити, що у Вас просто забилася труба (50 мм), що відводить стоки від кухні. І кухонні стоки не могли попасти в трійник і далі злитися у вертикальний стояк. При цьому, стік з ванної, та стік з унітазу - працювали. Тобто, це засор внутрішньоквартирної каналізації, і до проходимісті стояка, а тим більше до сусідів - не має ніякого відношення. Та ви провидець як подивлюся. Але нажаль чи на щастя все було геть не так. Стояків два, бо між кухнею та санвузлом відстань 7-8м. Для кухонь в тому будинку він свій окремий. Від сифону мийки до того стояка ну дай бог щоб був метр. звичайно ані я ані тим більше жеківський сантехник не здогадалися б перевірити прохід цього метра труби і пішли фігачити стояк. І дивним чином після того як замінили відрізок метри з 2 на поверх нижче, то раптом самотужки прочистився й мій метр 50-ой каналії. Бо відразу після того й досі той злощасний метр так і не забився. 47 минут назад, АлександрБ. сказал: Ну, а вищим пілотажем вважається розвод клієнта на заміну "110" стояка. На жаль не мав бажання чи можливості зберегти той двометровий відрізок 100-ой каналії з чавуна, переріз якой був наглухо заліплений якойсь субстанцієї, яка й долотом з молотком не вибивалася. Сантехник називав то сіркою, а я не знаю що то може бути, але це точно заростало роками чи навіть десятиліттями. Був би класний презент для вас. Я б навіть на нову пошту поліняв би щоб вас порадувати. Змінено 6 годин тому користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 3 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Вакурат располагается посередине туалетной комнаты. 5 см. зазор открывающейся двери. Фігассє! Шо то за туалет в квартире з дверьми вовнутрь? Такое только в своем доме при нормальной площади. До речі, згадав як в одній квартирі у мене унітаз поставили по діагоналі, дав дрозда плиточнику, а виявилось, що винен сантехнік забудовника, який встановив чавунний стояк/лежак криво і рівно поставити неможливо. О, там і унітаз стояв так, що встаючи з нього бʼєшся головою у двері, бо лежак/стояк чомусь був далеко від задньої стіни санвузла. Так що в своєму житті чого тільки не побачив від наших сантехніків та інших стройбанів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 15 минут назад, Vikctor сказал: Стояків два, бо між кухнею та санвузлом відстань 7-8м. Для кухонь в тому будинку він свій окремий. Зрозуміло. Так, є квартири з таким плануванням. Я ж вирішив, що то стандартна квартира з одним стояком та трійником. Вибачаюсь, та забираю свої слова з першого пункту мого допису. 33 минуты назад, Vikctor сказал: Був би класний презент для вас. Я б навіть на нову пошту поліняв би щоб вас порадувати. Ви, безсумнівно, людина з широкою душею. 40 минут назад, Vikctor сказал: На жаль не мав бажання чи можливості зберегти той двометровий відрізок Дякую, що так шляхетно повелися. Якщо буде слушна нагода, також не буду Вам надсилати нічого такого. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 час назад, Фрай сказал: Шо то за туалет в квартире з дверьми вовнутрь? Фігассє! Мужики, вы де живёте? Панельная девятиэтажка, литая сантехническая кабина из гипса. Дверь в туалет открывается внутрь, в ванную наружу. 1 час назад, Фрай сказал: лежак/стояк чомусь був далеко від задньої стіни санвузла. Снимаю шляпу. Вот кому ничего не нужно объснять. Всё моё сообщение было адресовано Мастеру который запрещает менять тройники, а тем более стояки канализации. Стандартное расположение тройника стояка около 5-ти см от задней стенки кабины. Наверно для возможности монтажа. Оно сто раз проверено для современного унитаза с прямым сливом без замены тройника стояка подходит только 67-й уголок в тройник лежака. А значит унитаз отьезжает минимум на 15 см от стены. + дверь открывается внутрь =описаный мною случай. Что можно сделать? Меняется часть стояка. Тройник (стояка) разворачивается в стену. Подрезается гипсовая стенка и 110-й лежак уходит в стену. За счет этого я могу приставить бачок к стене. Бонус.Там за стенкой кухня. А значит на высоте 40 см. в новый стояк врезается тройник 110×50/45°. Имеем отдельный беспроблемный сток кухни. Уважаемый Фрай. Я с начала века работаю по сантехнике. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 час назад, АлександрБ. сказал: стандартна квартира з одним стояком та трійником. Извиняюсь что встреваю в вашу беседу. Мастер, о каких планировках идет речь? Где в этой планировке находится кухня? На практике никогда не сталкивался с планировкой туалет > ванная > кухня. Если вы ведете речь о стандартной 9-ти этажке или хрущевке, то там применяется крестовина. Еще раз извиняюсь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 часа назад, АлександрБ. сказал: вищим пілотажем вважається розвод клієнта на заміну "110" стояка. 2 часа назад, АлександрБ. сказал: ще, виявляється, чавун з часом, розчиняється або розкладається на "молєкули". Мастер, вы рекомендуете хорошо изолировать стояки от соседей. Как вы отнесетесь к заявлению что 75-89% крестовин в канализационных стояках имеют визуально росматривающююся трещину. Что обусловлено отсутствием гильз для чугунной трубы. А так же отсутствием компенсационных патрубков на стояках канализации. Не патрубки конечно стоят, но они зачеканены пенькой и цементом и не выполняют свою функцию. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 36 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Я с начала века работаю по сантехнике. Может пора выдыхать(?) Где стояк , а где унитаз... Такое впечатление, что у вас все унитазы прям возле стояка а не на 50см левее/правее Змінено 3 години тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 7 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: но они зачеканены пенькой и цементом и не выполняют свою функцию. Я рад бы посмотреть , что будет через 50 лет с рыжей трубой , самоц дешевой на стояках современных "от застройщика". И да - компенсаторов там тоже нет почти не где, радует что хоть ревизии есть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 39 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Может пора выдыхать(?) Где стояк , а где унитаз... Такое впечатление, что у вас все унитазы прям возле стояка а не на 50см левее/правее Уважаемый Мастер. Вам то это всё прекрасно знакомо без справочников. Какая ширина туалетной комнаты в гипсовой (бетонной) сантех кабины? Какая ширина унитаза? Какое расстояние по центрам от стояка до унитаза? Назовите проек дома где расстояние между стояком и унитазом 50 см. Мастер, исходя из ваших рекомендаций одни мои заказчики (стандартнейшая девятиэтажка) передумали жить по "совковому" туалет между кухней и ванной. Вынеся кабину они сантехкомнаты поменяли местами. Всё как вы говорите. По осям стояк и унитаз расстояние 2.10 м. Змінено 3 години тому користувачем Дорофеев Сергей Уточнения Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 42 минуты назад, Дорофеев Сергей сказал: Мастер, о каких планировках идет речь? Где в этой планировке находится кухня? На практике никогда не сталкивался с планировкой туалет > ванная > кухня. Я не занимаюсь и не работаю с сантехникой профессионально. В отличие от Вас. Периодически делаю ремонты, исключительно для себя. По возможности, самостоятельно, т.е. своими руками, по своим понятиям, знаниям и опыту. Думаю, что называть меня мастером, (в контексте данной темы), да еще и с большой буквы, было бы опрометчиво. Однако, Вашему сарказму виднее. По поводу планировки ... Вот, посмотрите, пожалуйста : Серия 1-КГ-480. Чешка, 9-этажка, коими застроена половина Киева. Существует масса вариантов этой серии/серий. Стояк находится по центру с/узла шириной 80см. Внизу расположена угловая крестовина с отводами : - прямо 110, для унтаза, - вбок, вправо(или влево) 50, для ванной комнаты (умывальник + ванная). Сверху на крестовине расположен отвод 50, влево, для кухни. Тройника, как отдельной фасонины - нет, тут Вы правы. Однако смысл от этого не меняется. Все равно, в стояк изливается три отвода, один из них просто выше на 30 см. . . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Что то вы уважаемый вы придумываете - рекомендаций вашим заказчикам я не давал. Это провокация и какой то позор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 минуты назад, АлександрБ. сказал: Я не занимаюсь и не работаю с сантехникой профессионально. В отличие от Вас. Периодически делаю ремонты, исключительно для себя. По возможности, самостоятельно, т.е. своими руками, по своим понятиям, знаниям и опыту. Думаю, что называть меня мастером, (в контексте данной темы), да еще и с большой буквы, было бы опрометчиво. Однако, Вашему сарказму виднее. По поводу планировки ... Вот, посмотрите, пожалуйста : Серия 1-КГ-480. Чешка, 9-этажка, коими застроена половина Киева. Существует масса вариантов этой серии/серий. Стояк находится по центру с/узла шириной 80см. Внизу расположена угловая крестовина с отводами : - прямо 110, для унтаза, - вбок, вправо(или влево) 50, для ванной комнаты (умывальник + ванная). Сверху на крестовине расположен отвод 50, влево, для кухни. Тройника, как отдельной фасонины - нет, тут Вы правы. Однако смысл от этого не меняется. Все равно, в стояк изливается три отвода, один из них просто выше на 30 см. . . Без обид. Чем вам так дороги чугунные тройники? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 8 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: Мастер, исходя из ваших рекомендаций одни мои заказчики 🤡 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 9 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: 🤡 57 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Может пора выдыхать(?) Где стояк , а где унитаз... Такое впечатление, что у вас все унитазы прям возле стояка а не на 50см левее/правее В каком проекте расстояние 50 см? И чем оно обусловлено? 57 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: 50 лет с рыжей трубой Вам приходилось сталкиваться с стеклянными канализационными трубами 110 мм? Правда фасонина была чугунная. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому А вам приходилось 20 метров ПВХ (рыжие) трубы демонтировать по готовой отделке из-за того, что их от кипятка покорежило так, что манжеты в раструбах стали пропускать.(?) (Риторический вопрос) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал: Без обид. Та без проблем 2 минуты назад, Дорофеев Сергей сказал: Чем вам так дороги чугунные тройники? Вот. Хороший вопрос, постараюсь ответить поподробнее и попонятнее. Для не только, но и всем. В силу возраста и профессиональной деформации, считаю пластик злом. Разумеется, там где есть возможность применять металлы. Здесь есть два главных момента : 1. Технологический, пластик, по своей природе, подвержен разрушению от многих факторов. С течением времени происходит т.н. деградация, или старение. Он становится хрупким, ломким, не держит нагрузок. Перепады температур, воздействие кислорода воздуха ( сильнейший окислитель), ультрафиолета (Солнце) - ускоряют процесс деградации. Нужно заметить, что, конечно же, существуют пластики с очень хорошими характеристиками. Однако, они довольно не бюджетны, и крайне редко используются в гражданской промышленности. Подавляющее большинство ширпотреба изготавливается из обычных пластиков. 2. Экономический. В последнее время подавляющее большинство производителей стали применять технологии т.н. управляемого срока службы своих изделий. Попросту говоря - запланированное старение. Таким образом, потребителя подталкивают приобретать менее надежные изделия, но чаще, с целью увеличения своих продаж. Одним из самых простых методов ( а их множество), является замена металлических деталей на пластиковые. Мне, лично мне, это не заходит. Поэтому, если есть альтернатива вместо пластика поставить металл, ( даже и дороже), выберу металл. Это если совсем коротко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 14 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: В каком проекте расстояние 50 см Чё? Какой проект. Пришел - расчеканил , пересобрал подключение унитаза на то что нужно и ушел. Нафиг мне типовые пректы многоэтажок читать, мне и те расстояния пофиг - унитаз по центру? Ну и давай, дасвиданья. А какое там колено тебя волновать (мастера) не должно, так как в точке сброса хоть 90° , там скорость такая, что твои усы смоет вместе с вековым опытом🤐 Змінено 2 години тому користувачем SantehnikPPR100 Короче, достал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал: А вам приходилось 20 метров ПВХ (рыжие) трубы демонтировать по готовой отделке из-за того, что их от кипятка покорежило так, что манжеты в раструбах стали пропускать.(?) (Риторический вопрос) Двадцать - нет. Не приходилось. Метров 5 перекладывали когда кипяток от картошки в раковину вылили. Но там был лежак в подвале на подвесах. Скажите, на фото ваша работа или фотка из интернета? На фотографии баночка не стоит под предохранительным клапаном бойлера. Но так как плитка ещё не доложена это (баночка) ещё впереди? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 8 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: на фото ваша работа или фотка из интернета Это у моей бывшей, отделку и бойлер и унитаз новый не я монтировал, я переделывал "совок" и. И вон тот полипропилен от стояка хв ... он остался снаружи и я плАчу(там тумбочка была на стене с нычкой) . Там можно было переделать если уж так капитально. Разница между картинками было/стало 10+ лет! Змінено 2 години тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 7 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Нафиг мне типовые пректы многоэтажок читать, мне и те расстояния пофиг - унитаз по центру? Ну и давай, дасвиданья. Браво. Я так ванные ставлю. Ногой в угол задвинул - давай бабки. По центру хозяин на гофре сам поставит. Вас позвали как мастера. Поставить унитаз бачком к стене. Не трогая стояк канализации Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому SantehnikPPR100, Дорофеев Сергей. Уважаемые коллеги, А давайте не переходить на личности. Ведь можно разговаривать без претензий, но при помощи только аргументов. Спасибо. ПС. Я что, написал "коллеги" ??? Нет, конечно, я простой любитель-самоучка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз