AlexNaymk Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Щось мені не подобається стан води в банці для чубуків - має гнилосний запах. Хоча, кидав по 5 таблеток активованого вугілля. Ще й періодично через трубочку проводжу аерацію. Я поставил пару черенков,в воду капнул перекись водорода,одну капельку.Прочитал на виноградном форуме препятствует застою воды. Стоит 8 день,порядок! 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Щось мені не подобається стан води в банці для чубуків - має гнилосний запах. Хоча, кидав по 5 таблеток активованого вугілля. Ще й періодично через трубочку проводжу аерацію. Наразі, жодних утворень на зрізах немає, а вже іде 16 день з дня початку укорінення. Може варто викинути вату і заливати постійно свіжу воду? Воду бажанно міняти кожен тиждень, вата хай буде. Корінці починають зявлятися десь через три тиждні. Ще бажано в воду додавати якійсь укорінювач (швидше зявляються корінці) Це фото моє за 2014р там трохі багато води і коріння вже завелике 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Воду бажанно міняти кожен тиждень, вата хай буде. Корінці починають зявлятися десь через три тиждні. Ще бажано в воду додавати якійсь укорінювач (швидше зявляються корінці) Це фото моє за 2014р там трохі багато води і коріння вже завелике Про укорінювач мав сумніви у доцільності його використання у воді. А що саме Ви застосовували? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Може варто викинути вату і заливати постійно свіжу воду? Второй год наступаешь на одни и те же грабли. Хоть бы разделил для себя варианты для опыта и анализа.:D 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Второй год наступаешь на одни и те же грабли. Хоть бы разделил для себя варианты для опыта и анализа.:D Ні, цього інші;) Минулого року у мене було вирощування у вологих ганчірках із переходом у банки :D. Цього вже почав із банок. На кільчеватор немаю змоги перейти 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дачница Лена Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Многоуважаемые виноградники, мне лозу откапывать уже или как? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 16 березня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Многоуважаемые виноградники, мне лозу откапывать уже или как? А куда Вы спешите? до конца марта ещё будут морозы. Спящие почки, конечно, не замерзнут, но и в рост тоже не пустятся - можно и откопать, но растение все равно, пока не потеплеет, в рост не пойдет. Я свой буду открывать 2-3 апреля, а если будет плохой прогноз погоды - то и 9-10. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Щойно забрав передачу із Павлограда - саджанці хурми віргінської. Наразі, це будуть самі дорогі в моєму саду саджанці по 250 грн/шт. Сорти Мідер та Когр. Планував висадити цієї суботи. Прогноз до кінця тижня - вночі мороз від -1*С до -4*С. Вдень - 1-4*С. Як краще висаджувати за таких умов? Чи потрібен полив? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 16 березня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Планував висадити цієї суботи. Прогноз до кінця тижня - вночі мороз від -1*С до -4*С. Вдень - 1-4*С. Як краще висаджувати за таких умов? Чи потрібен полив? Дмитрий, а зачем и Вам спешить? Они же у Вас с закрытой корневой системой - спокойно полежат и неделю и даже месяц. Подождите хотя бы недельку. А поливать нужно обязательно в любом случае - а в преддверии морозов - тем более. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Дмитрий, а зачем и Вам спешить? Они же у Вас с закрытой корневой системой - спокойно полежат и неделю и даже месяц. Подождите хотя бы недельку. А поливать нужно обязательно в любом случае - а в преддверии морозов - тем более. Ну, як на мене, такий тип кореневої системи швидше відкритий ніж закритий. Ще до всього, у мене квартира без заскленого балкону, і умови такі, що після нічного морозу східне сонце добряче його вигріває. Саме тому і планував якнайшвидше висадити і не мучити рослинки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Про укорінювач мав сумніви у доцільності його використання у воді. А що саме Ви застосовували? Лорен gardenclub.net.ua/products/136/id-559 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Лорен gardenclub.net.ua/products/136/id-559 Тобто, просто доливали воду із розчином (10мл засобу на 1л води)? Склад даного засобу відрізняється від "класичних" укорінювачів. Дуже схожий на засоби серії "Стимовіт". А я вже зібрався йти шукати "корневін" чи "гетероауксин". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
сергійВ Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Тобто, просто доливали воду із розчином (10мл засобу на 1л води)? Склад даного засобу відрізняється від "класичних" укорінювачів. Дуже схожий на засоби серії "Стимовіт". А я вже зібрався йти шукати "корневін" чи "гетероауксин". Так. На літру води десь 10мл. Я помітив, що в такому розчині на зрізі чебуків утворюються маленькі бульбашки. В цьому році я укорінюю просто в воді (закінчився укорінювач і небуло часу купувати) про результати відпишусь. І ще велике значення має сорт винограду (десертні більш вибагливі) , а прості (синій) пускає без проблем коріння навіть не на вузлах і без борозд. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 16 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 16 березня 2016 Щойно забрав передачу із Павлограда - саджанці хурми віргінської. Да,с такими зимами я скоро свои лимоны в грунт переселю 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorYOk Опубліковано: 17 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 17 березня 2016 Уважаемые садоводы, вот такой вопрос меня мучает. Среди взрослых яблонь я посадил крыжовник, поскольку продавец посоветовал садить в полутень, и теперь побаиваюсь как на нем (а следовательно и том, кто его будет есть) скажутся хим обработки, которыми боремся против вредителей и болезней. Думаю его отсадить все же подальше от яблонь, либо же накрывать пленкой во время опрыскивания. Кто-нибудь сталкивался с такой ситуацией? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cbu Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 Уважаемые садоводы, вот такой вопрос меня мучает. Среди взрослых яблонь я посадил крыжовник, поскольку продавец посоветовал садить в полутень, и теперь побаиваюсь как на нем (а следовательно и том, кто его будет есть) скажутся хим обработки, которыми боремся против вредителей и болезней. Думаю его отсадить все же подальше от яблонь, либо же накрывать пленкой во время опрыскивания. Кто-нибудь сталкивался с такой ситуацией? А чого Ви думаєте, що агрусу не потрібна обробка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 А чого Ви думаєте, що агрусу не потрібна обробка? Тут видимо проблема в том что агрус зреет раньше,и может попасть под химию для яблонь.Та же беда и с клубникой.Не стоит ее садить в близости к деревьям. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jyrcom Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 Тут видимо проблема в том что агрус зреет раньше,и может попасть под химию для яблонь.Та же беда и с клубникой.Не стоит ее садить в близости к деревьям. до речі це актуальне питання для невеличких, але щедрих ділянок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nickvas Опубліковано: 18 березня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 Уважаемые садоводы, вот такой вопрос меня мучает. Среди взрослых яблонь я посадил крыжовник, поскольку продавец посоветовал садить в полутень, и теперь побаиваюсь как на нем (а следовательно и том, кто его будет есть) скажутся хим обработки, которыми боремся против вредителей и болезней. Думаю его отсадить все же подальше от яблонь, либо же накрывать пленкой во время опрыскивания. Кто-нибудь сталкивался с такой ситуацией? Подумал, почитал Инет, снова подумал... У меня тоже есть пара кустов крыжовника возле яблони, сразу уточню - осенней, Слава Победителям. Срок созревания крыжовника - конец июля - начало августа, срок созревания Славы Победителям - август, т.е. практически совпадают. Обработку химией осенних яблонь я заканчиваю в июне, при этом на крыжовник попадет незначительная часть химраствора, т.к. я его специально не опрыскиваю. Т.е. к сбору урожая крыжовника химия успеет разложиться/смыться, т.е. потеряет свою "вредность". Добавлено через 1 минуту Та же беда и с клубникой.Не стоит ее садить в близости к деревьям. Я бы не сравнивал сроки созревания клубника и крыжовника - они разные (если конечно, клубника не ремонтанная) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 Я бы не сравнивал сроки созревания клубника и крыжовника - они разные (если конечно, клубника не ремонтанная) У меня под абрикоской и грушей растет клубника.Приходится отказываться от обработок,чтобы не налить лишнего на клубнику,в период ее созревания. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 А кто-то высаживал базилик на рассаду? Поделитесь опытом! Какие там тонкости? Когда? А то я хочу, а более опытная соседка отговаривает как от "марної праці"! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 А кто-то высаживал базилик на рассаду? Поделитесь опытом! Какие там тонкости? Когда? А то я хочу, а более опытная соседка отговаривает как от "марної праці"! Чуть потеплеет высажу в грунт или в тепличку.А на рассаду зачем? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 Чуть потеплеет высажу в грунт или в тепличку.А на рассаду зачем? Чтобы руки не чесались;) Я посеял на проверку, все взошло, по 5 семек в ячейке. Потом из-за Домофлора с его скаженой водоудерживаемостью немного загубил. Пересадил из кассет в отдельные стаканчики. Чуть потеплееет, еще посею. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 Чуть потеплеет высажу в грунт или в тепличку.А на рассаду зачем? Прошлой весной покупали рассаду на рынке. Теперь захотелось попробовать самой посадить и разных сортов! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
oksan2006 Опубліковано: 18 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2016 А кто-то высаживал базилик на рассаду? Поделитесь опытом! Какие там тонкости? Когда? А то я хочу, а более опытная соседка отговаривает как от "марної праці"! У меня никогда базилик не рос из семян в ОГ. Из рассады растет хорошо. Я посеяла уже, тоже руки чесались. Семена самые простые из маркета. Всхожесть почти 100% и зеленый и фиолетовый. Перерастет - съедим, посеем в начале апреля новый. Никаких тонкостей не заметила - посеяла в коробку на расстоянии 1,5 см. Взошли на 3-4 день. Растет! 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз