voglya Опубліковано: 6 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2023 (змінено) 37 минут назад, Vikctor сказал: Погляд з боку. В мене наприклад для агрусу кожен рік "ягідний." А смородина й порічки в цьому році трохі гірше вродили ніж зазвичай. Малина в мене нарешті виросла й тому рік "ягідний", але я майже впевнений що в подальшому кожен рік буде таким. Лохину тільки но посадив на весні, тому поки що незрозуміло коли для неї почнуться "ягідні" роки та чи почнуться взагалі... А в цілому ягоди по-перше значно корисніше фруктів й вирощувати їх мені дуже подобається - мізерний клопіт у порівнянні з будь чим іншим. Так, я теж дуже рада, що насадили собі ягід: йошта, агрус, порічки чорні, білі, червоні, золотиста (моя любов), ожина, малина, полуниця, лохина. Саша, можно питання про лохину? Роки три як посадили, три невеличких кущіка (2-3-річні), вже були ягідки. Минулого літа за нею ніхто не доглядав, навіть жодного разу ніхто не поливав. Цієї весни навіть не цвіла... Цього роки доглядаємо, поливаю з добривом. Кущі живі, є приріст і гілочками і від кореня. Один кущ ось вже зараз на зрілих гілочках почервонів листям. Ще хочу їй мульчу змінити - брали з соснового бору опад (між сухим верхнім шаром і землею). Якось було лячно туди йти, але вроді вже можна... Як гадаєте, може бути відсутність навіть квітів результатом минулорічного стресу? чі можу я ще шось зробити? Змінено 6 серпня 2023 користувачем voglya 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 6 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 серпня 2023 (змінено) Якось кума зі мною ділилась секретом красоти Вєри Брєжневой ))) Типу, треба в їжі переходити на ягоди. Так з таким врожаєм ягід я чекаю і придивляюсь: коли і чим я буду схожа на Вєру?! Господи, аби не на Сердючку!!))) Змінено 6 серпня 2023 користувачем voglya 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 7 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2023 10 часов назад, voglya сказал: Один кущ ось вже зараз на зрілих гілочках почервонів листям. Ще ранувато для почервоніння. То ознака нестачі кислотності грунту. Для лохини оптимальний рН близько 4 має бути. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silver8848 Опубліковано: 7 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2023 Порадьте як вчинити, якщо вже час збирати врожай, чекати вже нема куди, плоди сипляться (сливи, персік), а термін очікування після обробки хімією ще не сплив. Чекати ще тиждень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 7 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2023 2 часа назад, silver8848 сказал: Порадьте Зібрати та покласти в прохолодне місце на зберігання. Як варіант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silver8848 Опубліковано: 7 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2023 А руйнування хімічних сполук відбувається тільки на сонці при дотриманні термінів, чи у прохолодному місці так само руйнуються при дотриманні термінів, чи теплова обробка також руйнує? От задачка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 9 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2023 Привіт! Виноград почав рости в кілька сторін. Чи варто якісь стеблі обривати? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 9 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2023 38 минут назад, Oce@n сказал: Чи варто якісь стеблі обривати? В принципі вже хай росте все. Всі пагони наразі будуть працювати на корінь та загальний розвиток куща. Як лист опаде обріжете кожен пагін на зворотній ріст, залишивши по 2 самих нижніх вузла. Наступного року виростуть міцні та потужні пагони, які стануть майбутніми рукавами дорослого куща. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 9 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2023 16 хвилин тому, POZITIFF сказав: Як лист опаде обріжете кожен пагін на зворотній ріст, залишивши по 2 самих нижніх вузла. Все зрозумів, але не дуже зрозумів як це Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 9 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2023 1 час назад, Oce@n сказал: Все зрозумів, але не дуже зрозумів як це Краше пошукати на ютуб відео. Наприклад, Шпака. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 9 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2023 1 час назад, Oce@n сказал: Все зрозумів, але не дуже зрозумів як це Кожен пагін обрізаєте над 2-3 брунькою від початку росту. Нагадаю, що рости перший рік кущ має з ями. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 9 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2023 Лівадійський Чорний почав окрашуватися в моїх умовах. В тому році були сигнальні грона, в цьому, третьому від посадки, вже буде з чого видавити соку. 16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 (змінено) Привіт, і знов я за порадою) Наче почав знову мільдью проявлятися, чи то оідіуму, вже не вважливо... Ягоду вже їмо, тіовіт контактний від оідіуму це я пам'ятаю, з чим контактним проти мільдью його змішати , щоб пройтись для профілактики, без ткрміну очікування як у тіовіт? Змінено 24 серпня 2023 користувачем mastervovik 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 5 часов назад, mastervovik сказал: чим контактним проти мільдью В мене тут на щепленнях різко вискочив теж мілдью, ягоди немає, але поруч кущі дорослі. Вирішив спробувати народну медицину. 100 г соди і 10-15 крапель йоду на 10 л води. Припалило чудово👍 5 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 23 минуты назад, POZITIFF сказал: В мене тут на щепленнях різко вискочив теж мілдью, ягоди немає, але поруч кущі дорослі. Вирішив спробувати народну медицину. 100 г соди і 10-15 крапель йоду на 10 л води. Припалило чудово👍 З тіовітом в бакі можна? Чи краще окремо? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 1 час назад, mastervovik сказал: З тіовітом в бакі можна? Чи краще окремо? Та ця суміш ніби і проти оідіума теж. Хоча в мене його немає, але так Шпак казав. В будь-якому випадку яби не змішував, сіркою би пройшовся наступного дня. То вже і бачив би чи спрацювала народна медицина😁 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 3 часа назад, POZITIFF сказал: В мене тут на щепленнях різко вискочив теж мілдью, ягоди немає, але поруч кущі дорослі. Вирішив спробувати народну медицину. 100 г соди і 10-15 крапель йоду на 10 л води. Припалило чудово👍 Шпак ще якийсь антисептик чи щось подібне з аптеки використовує в период дозрівання за потреби. В мене трохи мільдью на листах деяких сортів з'явилося, але дивлюся на ягоду не пішло - тож забив. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 3 минуты назад, Vikctor сказал: Шпак ще якийсь антисептик чи щось подібне з аптеки використовує в период дозрівання за потреби. В мене трохи мільдью на листах деяких сортів з'явилося, але дивлюся на ягоду не пішло - тож забив. Там у нього куча всяких засобів з аптеки теж фігуровало, я здивувався. Як правило, старий лист та грона, що вже бачили 2-3 обробки міцними системниками по ходу сезону, для грибних захворювань не досяжні. Мілдью вискакує на пасинках та верхівках, які я просто зрізаю. Але щеплення, які я робив на початку літа, певно не доотримали системників. І на фоні здорового основного виноградника, просто почали біліти на очах. Сода з йодом зупинила поширення. Зніму врожай з сусідніх кущів, дам системники. Ще тиждень потерплять. Сьогодні почав знімати персики. 15 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tamburello Опубліковано: 25 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 21 час назад, mastervovik сказал: Привіт, і знов я за порадою) Наче почав знову мільдью проявлятися, чи то оідіуму, вже не вважливо... Ягоду вже їмо, тіовіт контактний від оідіуму це я пам'ятаю, з чим контактним проти мільдью його змішати , щоб пройтись для профілактики, без ткрміну очікування як у тіовіт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 25 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 Привіт! Сьогодні помітив на груші іржу. На груші висять плоди, але вона у нас пізня. Чим можна/треба обробити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 25 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 1 час назад, Oce@n сказал: Сьогодні помітив на груші іржу. На груші висять плоди Нічого страшного. Обробите як знімете врожай. І навесні обов'язково разом з ялівцями. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 25 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 Дякую! А чим обробити після зняття врожаю і чим навесні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 25 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 Только что, Oce@n сказал: Дякую! А чим обробити після зняття врожаю і чим навесні? Контактною міддю як мінімум. Або системними препаратами Скор+Хорус. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 25 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 В 03.08.2023 в 09:35, Oce@n сказал: Доброго ранку! Почало підсихати листя. Найбільше на персику: Також на черешні: і на винограді: Це щось одне і те ж? Чим можна лікувати? Про персик и виноград не могу утверждать, но у черешни, судя по всему, полив черезчур жесткой водой (большое количество железа, кальция и прочих плохорастворимых минералов). Со временем они накапливаются в почве и сильно защелачивают ее. Выход: отстаивать воду для полива несколько дней либо использовать другой источник воды. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 серпня 2023 47 минут назад, tayatlas сказал: Про персик и виноград не могу утверждать, но у черешни, судя по всему, полив черезчур жесткой водой (большое количество железа, кальция и прочих плохорастворимых минералов). Со временем они накапливаются в почве и сильно защелачивают ее. Выход: отстаивать воду для полива несколько дней либо использовать другой источник воды. В мене якраз описана вода. На зовнішньому вигляді фруктових, кількості чи якості врожаю це ніяк не впливає. Загалом ця моя вода недовподоби лишень ялинкам. Деяки навіть вмирають, а інші виглядають не дуже. Всі лістяні (лохина перший рік - тому ще незрозуміло), сосни чи ялівці жорстку холодну воду зі скважини сприймають нормально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз